H O P P Á !

Georgina Bojana témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2016 Június 14.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Jaj, ennyire már bele ne mélyedjünk. Téma válts.:dr_9:
   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Feltettem, mert úgy éreztem, úgy láttam jónak, hogy vannak ezekben a bölcseletekben megfogadandó gondolatok. Légyen ez mindenkinek szíve és joga, hogy elfogadja, vagy tovább is lép ettől, erről. Kérlek, ne levelezgessünk könyvtárnyi szövegeléssel ebben az ügyben. Ha nem tetszik, lapozz. Van akinek más erről a véleménye. Köszönném, ha Te is behoznál viszonzásul olyan bölcseleteket, amelyeket érdemes volna, mert Te annak tartod - megfogadni. Csak azért, hogy jobbá, szebbé legyen az életünk.
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az okos a más kárán, a balga a sajátján tanulja meg...
  Fontosnak tartom a figyelmeztetést, mielőtt bármiféle szerelést, új építést csináltatunk a házunkban, lakásunkban, érdeklődjünk, s ne bízzunk feltétel nélkül a "szak"emberekben. Sajnos a rossz tapasztalatok közül, párat összegyűjtöttem. Okulásul írom, fogadjuk meg.
  Cserépkályha építés
  A család cserépkályhát építtetett. Ez az igaz, hogy az agyon dícsért erdélyi származású kályhás mesterrel. A kályha meg is lett építve, de a kályhás becstelen munkát végzett. Mivel a megrendelők nem ismerték a cserépkályháknál fontos műszaki paramétereket, így amikor a kályha készen lett, ők fizettek. Későbbiekben derültek ki mindazok az életet veszélyeztető műszaki hibák, amelyeket a gondatlan, becstelen kályhás mester képes volt meg, illetve nem tenni meg.
  A család nem tudta, hogy minden cserépkályhának az aljánál az ajtótól jobbra- és balra is kell lennie egy-egy kerek, kivehető cserépből készült elemnek, melyet minden évben, a fűtési szezon végén ki kell szedni és ott is ki kell kormolni. Sőt, a kályha és a fal között van egy szintén cserépből épített "kályhacsővet" helyettesítő elem, amelyben szintén vágni kellett volna egy kivehető elemet, amit ott és azt kiemelve, a cserépelemet ki lehetne tisztítani. A mester ezt nem csinálta meg. S, mi is következett be? Az, hogy a nagyon sok pénzből felépített kályha füstöl. S, miért? Teljesen elkormolódott, mert nem volt évek alatt az említett módon és helyeken kitisztítva.
  A megrendelőnek minderről fogalma sem volt, így nagyon megjárta.
  Mit lehet itt tenni?
  Egy másik kályhás felülről megbontja a kályhának a tetejét, és onnan kormolja ki a felső részt. Az ajtó mellett pedig ki kell vágnia (utólag) a két kerek lyukat, s ott is ki kell, hogy kormolja a cserépkályhát. A család kétségbe van esve, mert ha ezt most csináltatják meg, ebben az évben, mivel akkor már fugázzák is a kályhát, nem fűthetnek benne. Ha nem csináltatják meg, az életükkel játszadozgatnak, mert jelenleg a begyújtásnál ömlik a füst, vissza is fúj szinte, s így nyitva kell lennie az ajtónak, amíg felmelegszik a kályha, s a fa parázsra leég. S, csak akkor merik becsukni a kályhának az ajtaját és a lakás/házuk ajtaját is. S, utána még mindig a többszöri szellőztetés, mert nem akarnak meghalni.

  [​IMG]

  Fürdőszoba
  Itt is történhetnek és történnek is bajok. Mármint az építéssel. A kőműves mester képes volt a betonra nem kenni vízszigető anyagot, s így, teljes lelki nyugalommal csempézett arra. Sőt a fugázásnál sem, a vizet nem áteresztő fúgás anyagot választotta és nem azzal kente ki a réseket. Így mi is történt? Az, hogy a fürdőszoba szó szerint beázik. De annyira ám, hogy a vízfolt a szomszédos szoba falán is megjelenik.
  Mi ez, ha nem lelkiismeretlen munkavégzés?
  S, kinek a hibája? Elsősorban a hanyag mesteré, de a megrendelőé is, mert nem nézett előzőleg utána, hogy ilyen esetben mi is a korrekt, a pontos munkavégzés menete. Nem, nem akarnám a felelősséget a megrendelőre tolni, egy világért sem, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mielőtt bármit megcsináltatunk, építtetünk, nagyon figyeljünk oda a munkafázisokra, a munkamenetére. Azon kívül mindenképpen csináljunk egy olyan szerződést, melyben a mesternek garanciát kell vállalnia a munkájáért. Több évet számítva, mert a falban a víz is több év után szivárgott át, a nem alászigetelés miatt. A csempekályha is több év alatt kormozódott el.
  Mindezt okulásul és jó tanácsként írtam, a megrendelőnek nemcsak az a dolga, hogy kifizesse a pénzt, de a megelőzés az, ami soha sem elhanyagolható.
  Végezetül ne bízzunk feltétel nélkül, ott legyünk és felügyeljük a munkát, minden esetben.
  [​IMG]

  Kerítés mázolás
  Az munkájában, három műszakba járó fiatal pár, - idő hiányában - képtelen volt lefesteni a kerítésüket. Ezért megbíztak ezzel egy festőt, aki bevállalta. S, mivel a fiatal párnak 3 gyermeke is van, ténylegesen le voltak minden oldalról terhelve. A megbízást megadták, s a mester napközben le is mázolta a vasból való kerítésüket. A pénzt felvette és elszelelt.
  S, most pár hónap után pereg az új festék a kerítésükről, s ők nap, mint nap szebesülnek ezzel. Jön a tél, az eső, a hideg, nemcsak lepereg majd a festék, de tavaszra be is rozsdásodhat a kerítés.
  Utána mentek a mester embernek, aki már elszelelt valamerre a nyugati határ utáni valamelyi országba dolgozni. Bottal üthették a nyomát. No, ilyen dolgok is előfordulnak.
  Megnézették a kerítést egy másik festővel, aki a szemükbe mondta, hogy a hanyag munkát elvégző nem szedte le az előző festéket, semmilyen módon. Nem csiszolta le stb. Lelkiismeret nélkül rákente az új, a drága festéket. S, most nem is csoda, hogy olyanná vált, mint amilyenné...
  [​IMG]
  Éppen ezért figyelmeztetek, fentebb újból elolvasandó, s életre megjegyzendő, amit megírtam.
   
  Csillagözön és Umaksuman kedveli ezt.
 4. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Én pedig megírtam róla a véleményemet, mert úgy éreztem, úgy láttam jónak, hogy vannak vele kapcsolatban megfogadandó gondolataim. És szerintem ez szívem joga, hiszen egy fórum éppen erre való. Ha nem tetszik, lapozz.
  Van, akinek más erről a véleménye. Én például elhiszem, hogy lehet szép a szélsőséges liberalizmus, de a magam részéről nem tudok azonosulni azzal a felfogásával, miszerint a jó és a rossz, a hasznos és a káros csupán egyéni megítélés kérdése, vagy hogy nem kell szót emelni a hazugság és a csalás ellen, mert hülyének lenni mindenkinek istenadta joga, és mindenki csak magára vethet, ha hagyja magát átverni. És mert megkértél rá, viszonzásul behozok én is egy bölcseletet, amelyet érdemes volna, mert én annak tartom - megfogadni. Csak azért, hogy jobbá, szebbé legyen az életünk. Íme: "…mert vérmesek közt cinkes aki béna."
  De annyira már bele ne mélyedjünk a témába, hogy a költő ezt eredetileg nem egészen így írta le, és ebben a formájában nincs is értelme a mondatnak. Ezért mindenkit megkérnék, hogy csak akkor válaszoljon a hozzászólásomra néhány rövid tőmondatban, ha szépségemet és okosságomat akarja méltatni, mert egyrészt nem bírom a kritikát, másrészt csak írni szeretek, olvasni nem. :)
   
  laara kedveli ezt.
 5. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Az okosságodat tudjuk, a szépségedet elhisszük. Viszont, ha hallgattál volna, bölcs - is - maradtál volna....:cool:
   
 6. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Te viszont fikarcnyit sem változtál, ugyanúgy vág az eszed, mint régen,,, :D
   
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Okosságok - amelyeket érdemes alkalmazni!
  1.)
  Az apró dolgok kereséséhez húzz egy harisnyát a porszívó csövének a végére, így:

  [​IMG]
  Fotó: boredpanda.com

  2.)
  Így zárd le csavaros flakonnal a zacskót:

  [​IMG]
  Fotó: boredpanda.com

  3.)
  Szögbeverés csipesszel, az ujjadat így biztosan nem kalapálod a szöghöz:hurra:
  [​IMG]
  Fotó: boredpanda.com
   
  Utoljára módosítva: 2016 November 13
  Umaksuman kedveli ezt.
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Melyiket szeressem?!
  [​IMG]


  Valamikor hosszú sorokban álltunk, hogy megvásárolhassuk a banánt. Ma már szerencsére, egész évben kapható és lakmározhatunk kedvünkre. Sőt a banánból - különféle fagyasztott/vagy érett gyümölcsökkel egészséges jégkrémet is készíthetünk. Régen a banán hiánycikk volt. Ma már válogathatunk, vásárolhatunk még kevésbé érett, zöldessárga banánt, de kapható olyan banán is, ami már telis tele van barna foltokkal. Ez utóbbit sokan nem szeretik, mert nem tudják, hogy a teljesen érett banán tartalmaz egy olyan tumor ellenes anyagot, mely képes legyőzni a rendellenes sejteket. Ezt japán tudósok fedezték fel. Vagyis, minél több a banán héján a barna folt, annál érettebb. Az is igaz, hogy annál több a cukor tartalma, de a zöld, a még éretlen banánban inkább keményítő van, tehát a zöld nem annyira értékes.
  A kérdésre a válasz: mindenképpen a sárgát, az érettet. A legjobb viszont, ami a legegészségesebb - az bizony a túlérett, a barna pöttyös, sőt a barna.
   
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Vigyázzunk a mobil telefonunkra,
  de ha mégis ellopnák, akkor ismernünk kell telefonunk széria számát. Kipróbáltam, valóban kijön a széria száma a telefonomnak.

  Üssük be a *#06# kódot és a képernyőn megjelenik egy 15 jegyű szám. Ez az ön telefonjának az egyedi széria száma.
  Írjuk le ezt a számot és tartsuk biztonságos helyen. Ha a telefonját ellopják, hívja fel a szolgáltatót és diktálja le nekik ezt a számot és blokkolni fogják a telefont, Akkor a készülék teljesen használhatatlan lesz, még akkor is, ha a tolvaj már kicserélte a SIM kártyát. Sajnos a telefont már nem tudjuk visszaszerezni, de legalább a tolvaj nem tudja használni.
  [​IMG]
   
  Umaksuman kedveli ezt.
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Így gőzölögnek a hegyek a Dunakanyarban

  A sok csapadék megtette hatását, a nagy mennyiségű eső visszapárolgása által ugyanis, vasárnap délelőtt hegységeink „gőzölögni” kezdtek – számol be róla az Időkép.hu.
  A meteorológiai portál egy gyorsított videót is közöl, amely szeptember 17-én készült a Dunakanyarban. Pazar látványt nyújt a különleges természeti jelenség:  Forrás: nyugatifény.hu

  .
   
 11. Csaba 82

  Csaba 82 Állandó Tag

  Érdemes ezeken elgondolkodni!
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Nincsenek véletlenek. Ez sem volt az, hogy behoztam ezt a "szösszenetet".
   
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Magasles vagy buszmegálló?
  Mind a kettő, egyben! A Baranya megyei nyugotszenterzsébeti településen, a Mari nénik és a Pista bácsiknak lehetősége van arra, hogy felmászhassanak a buszmegálló tetejére, és onnét, a „kilátóból” lessék meg, hogy jön-e már a busz? Ha pedig elfáradnának, a magasles alatt várhatnak a járgányra, a távolsági buszra.
  Miért ilyen épült?
  Hát kérem annak okáért, mert új buszmegállóra volt szüksége a településnek, erre pedig pénz nem volt a "láda fiában", de a helyi polgármesteri hívatalnak sem.
  Mit tehet ilyenkor egy szegény ember? Ötletel és pályázik. Volt viszont olyan lehetőség, hogy kilátó építésére IGEN. A megálló még 2014 őszén épült meg.
  A helyi polgármester elmondása szerint a buszmegállónak csak az engedélyeztetése félmillió forintba került volna. A kreatív kilátó építésére viszont 450 ezer forintot sikerült megkapniuk, így a sikeres pályázatból kapott pénzből felhúzták a hibrid megállót.
  Ha akarom kilátó, ha akarom buszmegálló.
  Most nem tudom, nevessek-e, avagy sírjak?! Még nem döntöttem el.:o
  Forrás: szeretlek magyarorszag.hu


  [​IMG]
   
  prominor kedveli ezt.
 14. prominor

  prominor Állandó Tag

  Végül is nem kell döntened.. mert az ember egyik szeme sír a másik meg nevet... Hisz örülhetünk mily szépen fejlődik ez az ország, s kicsit el lehetünk keseredve azon, hogy így.... Mivel ez a nagyszabású fejlődés csak "odafenntről" tűnik ilyen csodásnak, most végre a nép egyszerű gyermeke is megtekintheti ezt a fejlődét magasabb szempontból is...
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Igazad van :rohog::o
   
 16. prominor

  prominor Állandó Tag

  A fenti okosötletet látva nem is értem a nyílászáró pályázatot mért nem vették igénybe az iskolák nagyobb számmal.. Lehet ők nem tudtak arról, hogy így is lehet?

  bizarre-inventions-01.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 17. prominor

  prominor Állandó Tag

  Nem kell a +18 karikát a következőek miatt kitenni.. Mert ez bizony nem teljesen az aminek látszik.. Ez kérem tisztelettel a tudatos élet fontos kelléke..

  2.jpg

  Hát nem, ez nem óvszer, annak ellenére, hogy a British Condoms fejlesztette ki .. Ez kérem egy okos telefonokra "nélkülözhetetlen" információkat továbbító óvszernek látszó "segédeszköz", ami használójának okos telefonjára továbbítja, hogy viselője mennyi kalóriát égetett el aktus közben, hányszor, s milyen pozitúrákban próbáltak örömet okozni egymásnak párjával... Na meg a pulzus és vérnyomás adatait szintén méri folyamatosan, de ez ugye nem is annyira lényeges, mint ahogy az sem, hogy a bioritmusról is tájékoztat...
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 18. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Óh, hát erre hatalmas szükség volt, nem is értem, emberek ezrei eddig hogyan tudtak e nélkül élni?! :eek:
   
 19. kukta

  kukta Állandó Tag

  Érdekességek a nagyvilágból

  Só és borstartók innen-onnan!

  Ez a három kő alakú edény egymásra helyezkedik, hogy zen-szerű kiegyensúlyozó hatást hozzon létre.
  A teteje a só, a középső pedig a bors, az alsó pedig egy mártással.
  [​IMG]

  A szabadban történő étkezés vonzhatja a hangyákat, így te is hozhatod a sajátodat.
  [​IMG]
  Mint gyűrűt mindig magaddal viheted
  [​IMG]

  Kreatív só és borstartó koncepció, amely lehetővé teszi a só és a bors közötti váltást egy gombnyomással.

  [​IMG]

  Hajlítsd meg, rázd meg - és nézd meg, mi történik.
  [​IMG]
  Kommentár nélkül!!!

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 20. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ez NEM a reklám helye,
  mégis behoztam.:hurra:
  Úgy ítéltem meg, hogy mozgássérülteknek, idős, esetleg túlsúlyos embereknek hatalmas segítség lenne.

  Az áruház elérhetősége a Facen.
   

Megosztás