Ha szembejön a 3D-zebra

csigafi témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2017 Szeptember 27.

 1. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Zavarba jön és le is lassít, ha szembejön a 3D-zebra

  Egy izlandi cég, a Vegamálun egy egyszerű optikai illúzióval próbálja meg biztonságosabbá tenni a közlekedést. A zebrájuk térhatású, olyan, mintha kiemelkednének az aszfaltból a csíkok, még árnyékuk is van.

  [​IMG]

  Ha először lát egy ilyet az autós, tuti, hogy elbizonytalanodik és leveszi a lábát a gázról, tehát jó eséllyel nem csapja el a kamupallókon átsétálókat.

  [​IMG]

  Elképzelésem szerint Izlandon azért nincs fene nagy forgalom, de az egyik városban, Ísafjörðurban már el is kezdték tesztelni az újítást. Kíváncsi vagyok, hogy az is lassít-e, aki sokadszorra keresztezi a lebegő zebrát.

  Forrás:
  http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/09/26/izlandi_3d_zebra_optikai_illuzio_lassitas/

  _♥_/°°
   
  phoenyx kedveli ezt.
 2. Ha hatásos, minden országban ki kellene próbálni.
   
 3. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Hát nem tudom érdekes lehet élőben :) elgondolkodtam nem e bal esetveszélyes ha valaki hirtelen megrökönyödik és nem lassít ha nem satufék :). Minden esetre érdekelne milyen lehet ez élőben :). Így olyan mint valami játék :) Optikai csalódás meg minden :) Meg télen a hóban hogy nézne ki stb. Sok minden érdekelne engem :). Mondjuk lehet volna egy oylan kép is milyen amikor az autó át hajt rajta :). Bár lehet van olyan is a neten valamerre
   
 4. kecskekutyamalac

  kecskekutyamalac Állandó Tag

  Szerintem baromira jópofa. Nálunk is jó lenne néhány.
   

Megosztás