Ha Windows 7 fut a gépén, tudjon róla: nincs mese, jön a likvidálós figyelmeztetés

Most már valóban elkezdődött a visszaszámlálás, mármint ami a Windows 7 támogatásának végét jelenti. A Microsoft az eddiginél erőteljesebb módszerrel fogja felhívni a figyelmet erre, igaz, lehetőséget is ad a figyelmeztetés hárítására.

Vajon van olyan Windows-használó, aki ne tudná, hogy január 14-én – néhány kivételtől eltekintve – véget ér a Windows 7 támogatása? A Microsoft a lehető legtöbb fórumon hangoztatja ezt, és szinte nincs is olyan tech-oldal, amelyik ne foglalkozott volna már e témával. A redmondi cég ettől függetlenül maga is elkezdte figyelmeztetni a felhasználókat, akik időnként egy kis felugró ablakot láthattak az említett határidővel.

Mindezzel a Microsoft azt szeretné elérni. hogy aki csak teheti, frissítsen a Windows 10-re, hogy a jövőben is kaphasson biztonsági- és szolgáltatásfrissítéseket. Ez igazán dicsérendő szándék, azonban nem kevesen vannak, akiket nem zavar annyira a biztonság, és teljesen elégedettek a Windows 7-tel. Ezt az mutatja, hogy csak nehezen csökken a Windows 7 piaci részesedése, sőt egy pár napja született statisztika szerint, a népszerű játékplatformon, a Steamen például egyenesen nőtt az ezt a rendszert használók aránya.

A Microsoft úgy döntött, az eddigieknél kissé erőszakosabb módon figyelmezteti a renitenseket: január 15-től már teljes képernyős figyelmeztetéseket jelenít meg, amelyben rámutat arra, hogy a Windows 7-et futtató gépek sebezhetőbbek a vírusok és a rosszindulatú programok ellen, mivel nincs biztonsági frissítés, szoftverfrissítés és technikai támogatás. „A Microsoft határozottan ajánlja a Windows 10 használatát a legújabb biztonsági szolgáltatások és a rosszindulatú szoftverek elleni védelem érdekében". A figyelmeztetés a következő rendszereken jelenik meg: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional (amennyiben valaki megvette a kiterjesztett biztonsági frissítést – ESU, Extended Security Update –, akkor nem lesz figyelmeztetés), Ultimate.

Azok, akiknél megjelenik a teljes képernyős figyelmeztetés, három lehetőség közül választhatnak: Emlékeztessen később; Tudjon meg többet; Ne emlékeztessen újra. Amennyiben a felhasználók nem kattintanak a Ne emlékeztessem újra gombra, és csak bezárják az ablakot, akkor továbbra is megjelennek a figyelmeztetések.
HVG



image.aspx
 
Minden.
A legstabilabb ha utána olvasgatsz az XP a 8-9-10 melléfogás.
Épp csak eladtak jó csomót

Az XP-vel is az a baj, hogy hálózatos program, mint az összes utána következő...semmit sem látsz, semmi elveszettet sem pótolhatsz, csak újra telepítheted, nem buherálhatod, mint a Win98-at.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,731
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére