HAED vagy más nagyon nagy minta varrása

Indus79 témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2016 Január 5.

 1. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Mekkora maga a kép? (Az én képem, nem kompetens, mert nem HAED csak egy kínai készlet amihez 11ct.-s Aidát adtak előfestve, és ha azt varrom ki akkor 124x 59 cm lenne (480x 200 öltés) a szobába meg nem szeretnék faltól falig képet, ezért kellett az anyagot lecserélnem 18ct.-s Aidára , így most pont fele akkora lesz. :) )

  Szóval első az anyagválasztás, Az a szemedtől is függ,ha van olvasó szemüveged akkor a legjobb választás max a 18.-as Aida bár valamivel nagyobb lesz a kép, de jól fed 2 szál.( 14.-es 16.-os semmiképp sem jó HAED-nek)
  Használhatsz nagyítót is , de csak óvatosan nehogy rosszabbodjon a szemed. (Javaslat : műszerész nagyító, mert az a fejeden van és a lencse hajtható. Ha kell ebben is tudok segíteni neked.)
  A másik dolog, van-e akkora hely ahova a képet kiteszed?
  Aztán abba is gondolj bele, hogy évekig varrod majd, mert ezek a képek biza jó nagy kitartást kívánnak. Mindenképp szerelhímzésnek kell lennie!:dr_9:
  Bár amíg varrogatod , gyűjtheted a 200.-sokat és mire kész meglesz a keret ára is. :D

  A fonal ugyan adott, de ha olcsóbban akarsz kijönni nem DMC választasz, hanem Rosace fonalat. (annak a váltója a legkönnyebb : dmc x 2) Olcsóbb és szép fonal, ám abból jó ha az összest megveszed egyszerre, mert ha nem egy festésből van eltérhetnek az azonos számú fonalak színei 1-2 árnyalattal.
  Ha ezeket eldöntötted és belevágsz, jó ha varrógéppel körbe cikkcakk öltéssel beszeged az anyagod, és vízre illanó filccel bekockázod 10x 10-re a könnyebb hímzés érdekében. (Nem árt ha kb 30 szemet hagysz a szélén körben)
  Egyéb kérdés ? :p
   
  Utoljára módosítva: 2016 Június 21
  Maccs, evelyn13 és Diana3021 kedveli ezt.
 2. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Most vettem meg a tervezett anyagot a HAED mintához, amit kinéztem. Nem kaptam 25ct, 27-es lett a vége (amit végülis nem bánok, mert erre is óóóóóóriási lesz a kész hímzés). A lényeg: Zweigart anyag, és minden egyes lyuk gyönyörűen látszik. Szerintem sokat számít az anyag minősége is . Csináltam rá próbahímzést egy illetve két szállal. Az eredményt a képen láthatjátok :) És ebből látom, hogy a 25-ösön is sok lehet a két szál, nincs olyan nagy különbség a két anyag között. Ja, és nem is túl szép a két szálas :D
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2016 Június 22
 3. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Pedig kapható pl ITT 25.-ös Lugana , és ahogy írtam 1x1 szálon 1 szállal szép . Nem tudom hol olvastad, hogy 2 szál kell hozzá? :o
  Jól látható akinek jó a szeme ezt sem vitattam soha.
   
  evelyn13 és zzsuzsa kedveli ezt.
 4. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Esetleg a címét forgalazóját tudja valaki?:(
  Szívesen felrakom ha kell,de így anonym nem.:dr_4:
  Kerestem a DOME oldalon,de nem találtam meg pedig nagyon hajaz rá.:eek:
   

  Csatolt fájlok:

  zzsuzsa, Titike79 és napsugár7127 kedveli ezt.
 5. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Félreértettél, egy régebbi beszélgetés folytatása volt ez, 25-ös anyagról volt benne szó, mert a HAED mintákat úgy ajánlja maga a készítő, hogy 25ct anyagra 1 szálanként két szállal hímezd. A 27-esre csak kíváncsiságból csináltam meg....ahol én vásároltam, ott nem volt épp 25-ös, és a legtöbb helyen ráadásul nagyon drága. Ez se volt kevés, 85cm széles anyagból 1 méter 3-4000 Ft volt, de mivel ezt helyben meg tudtam venni, olcsóbban jött ki...Ja, meg igazából csak Indus79 kérdésére válaszoltam, mennyire láthatók a lyukak...nekem se túl jó a szemem.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Június 22
  evelyn13, zzsuzsa, Indus79 és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Értelek bocsi!
  Én viszont felkerestem a HAED hivatalos oldalát kíváncsiságból,no meg régen jártam arrafelé :) ott bizony 25.-öst írnak 1x1 szálon 1 szállal.
  Nem tudom ki írta a 2 szálat? :o
  A minőségi anyag soha nem olcsó sajnos :-(
  Nekem most szóltak hogy kész a szemüvegem, de megvárom a távolba látómat is, semmi kedvem 2x elmászkálni. Mondanom sem kell , hogy aranyárban volt a két szemüveghez a lencse, és ráadásul csak az egyik szemem látó, így ugyanazt a lencsét írják fel rá.
  Persze ez a HAEDhez nem elég nekem kell hozzá nagyító is pluszban. Nem egész ilyen csak hasonló: nagyito.jpg
   
 7. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Ha megnyitod a mintát, a második oldalon a 2. pontban írja a 25ct-re két szálat...a legtöbb mintában így van, ahol nem, ott pedig azt írja, hogy 18 vagy 25 ct-re 1 vagy két szállal, itt azért egyértelmű, hogy a 18-ra van a kettő szál :D. Van jó néhány HAED mintám, tudom, mit beszélek... ;) ja, annyira azért nekem nem rossz a szemem... az anyag árára visszatérve pedig nem hinném, hogy a Zweigart hímzővászon a rossz minőséghez tartozna...sajnos, anyagilag meg kell válogatnom, mit, mennyiért veszek.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2016 Június 22
 8. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Nézd én nem akarok itt vitát nyitni, sok képet láttam készülni , és tagja is voltam a nagy képeket hímzők blogjának ill. fórumoknak is. (Igaz sok megszűnt mára már.) Sokat beszélgettem , és tanultam dolgokat. Láttam készülni képeket.
  Én is tudom mit írok, és nem célom félrevezetni senkit sem.
  Nekem csak 1 db igazi HAED képem van , amit a kérésemre csináltak meg a hivatalos oldalon és meg is vette a fiam a mintát nekem, mert akkor nagyon tetszett. seherezade.jpg
  (A hímzővásznakat meg ismerem alaposan , mivel dolgoztam mindegyik félén. Sosem mondtam olyasmit, hogy ez vagy az a féle vacak lenne! )
  Ami az anyagárakat illeti az meg pénztárcafüggő dolog. Ki-ki saját döntése melyiket választja.
   
  juckó57, napsugár7127 és evelyn13 kedveli ezt.
 9. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Nekem se célom a vita, egyszerűen csak válaszoltam a kérdésedre, hogy honnan szedtem a két szálat, és mivel úgy éreztem, bizonyítanom is kell, ezért hozzáadtam egy mintát...már azért sem értem ezt az egészet, mert 1: téged erősített meg az egész abban, hogy elég az egy szál, 2: csak kíváncsiságból megcsináltam valamit, mivel semmi sincs kőbe vésve, és segítőkészségből feltettem a saját tapasztalatomat is. Picit úgy éreztem, kapásból ledorongoltál, persze, hogy védeni próbálom magam. De remélem, nincs harag, sajnos ez a "személytelen" kommunikálás gyakran félreértéseket szül, mivel hiányzik a hangsúly és a testbeszéd, amiből sok minden hozzátevődik a szavakhoz :) én töretlenül tiszteltem/tisztelem a munkásságodat és tapasztalatodat...
   
  evelyn13 és napsugár7127 kedveli ezt.
 10. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Nincs harag ! Nem az a célom, hogy, kioktassak bárkit is.
  Csupán segíteni szerettem volna, hogy aki most kezd, ne essen bele semmilyen hibába, mert bontani iszonyat nehéz. Újból kezdeni meg drága.
  Több mint 40 éve forgatom a tűt, bár abból kicsit több mint 10 éve xszemezem "csak" és én is mások és magam tapasztalataiból tanultam. :dr_9:
  Ezt szeretném továbbadni jó szívvel és szeretettel.
   
  evelyn13, napsugár7127 és koka1220 kedveli ezt.
 11. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Akkor kb. ugyanannyi ideje xszemezünk :D
   
 12. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Nagyon drukkolok neked és minden elismerésem a tiéd és a többieké is akik bele mernek vágni egy ilyen hatalmas munkába! :cool::dr_24::dr_24::dr_24::dr_24:
  Majd kérek fázisfotókat!
  Én olyan lassan hímzek hogy szerintem 50 év sem lenne elég! Bár a nevem melletti kép azért tervbe van véve az nem olyan bonyolult!
   
  evelyn13, zzsuzsa és koka1220 kedveli ezt.
 13. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Pannikám! Én még várok a rámám miatt (talán holnapra készen lesz) , de az első ívvel elkészültem, bár itt ott 1-1 x még hiányzik. ;)
  IMG_20160619_123643.jpg
   
 14. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Ez melyik, a kínai tájkép? Csodaszép lesz ha elkészül!:cool::hurra::hurra::hurra:
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 15. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Igen az! ;) Vannak szarvasok is rajta. :D
   
  evelyn13, Indus79 és Cicáspanni kedveli ezt.
 16. Cicáspanni

  Cicáspanni Állandó Tag

  Rögtön kiszúrtam!!! :D:D:D:D:D
   
  evelyn13 és CathlenKata kedveli ezt.
 17. CathlenKata

  CathlenKata Állandó Tag

  Sasszemű!
   
  evelyn13 és Cicáspanni kedveli ezt.
 18. ildo52

  ildo52 Állandó Tag

  Nem tudom jó helyen írom-e a kérésem, de hátha Ti jobban tudtok ebben segíteni. Nagyon tetszik ez a minta, valami orosz oldalon találkoztam vele, de csak kivarrott formában, leírás nélkül. Kérlek benneteket segítsetek, ha valakinek megvan a mintája.
  Köszönöm !!!
   

  Csatolt fájlok:

 19. Kirjava

  Kirjava Állandó Tag

  A kép Sergio Makarian Egy szív című műve. Művész neve Marc Arian.
   
 20. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Sziasztok! Íme az első fázisfotó. Hatalmas munka lesz, 40x82cm megközelítőleg. Még nagyon az elején vagyok, csak kb. fél oldallal készültem el, de már most látom, hogy megér minden egyes percet, amit rászánok. :D HAED- Haruyo Morita: Oriental Triptych
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás