Hasonmása útlevelével ment bordélyházba

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

Melitta - 2019 Május 20, 08:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nagykorú hasonmása útlevelével dorbézolt évekig a kanadai tini. Miután nagykorú lett, azonnal visszaszolgáltatta az okmányt jogos tulajdonosának.

  Két éve elvesztett útlevelét kapta vissza egy kanadai villanyszerelő. Joe Hunter éppen egy nyaralás előtt hagyta el az okmányt egy kocsmában. Egy ideig kereste, de végül lemondott róla, és pótolta. Álmában sem gondolta, hogy ennyi idő múlva jut hozzá vissza az igazolvány. Az okmány megkerüléséhez tartozó történet még ennél is hihetetlenebb.

  Kiderült, az útlevelet egy Joe-ra kísértetiesen hasonlító diák, Sam Cole találta és tartotta meg. A legnagyobb különbség köztük, hogy míg Joe már nagykorú volt, Sam csupán 16 esztendôs. A diákot a hamis okmánnyal végre megillették a nagykorúaknak járó jogok, például diszkóba mehetett, vásárolhatott alkoholt, sőt még egy bordélyházat is meglátogatott. A tini az élet császárának érezte magát, folyton ezzel menőzött a barátai előtt.  [​IMG]
  Sam Cole-nak (jobbra) többszörösen is szerencséje volt a talált okmánnyal. Egyrészt némileg hasonlít a benne lévő fotóra, másrészt mindenhol elfogadták azt. Ettől kezdve minden képén volt pia a kezében
  Ám idővel Sam is betöltötte a tizennyolcat, és feleslegessé vált Joe útlevele. Kidobni nem volt szíve, és persze köszönetet is akart mondani az idegennek a váratlan ajándékért. Ezért a férfi adatait leolvasva, felkereste őt az egyik közösségi oldalon, hogy visszaszolgáltassa az útlevelét.

  – Teljesen kiborultam tőle – mesélte nevetve a Daily Mailnek Joe. – Először nem hittem neki, de aztán azt gondoltam: micsoda fickó! Nagyon mókás eset, azt hiszem, a helyében én is pont így tettem volna. Átnéztem az Instagramját, az összes fotóján van a kezében valami pia, vagy éppen bulizik. Örülök, hogy jó szolgálatot tett az útlevelem.

  Bár szerencsére Joe jól fogadta a történetet, a törvény szerint a hamis igazolvány használata bűncselekmény, akár 1,8 millió forintnak megfelelő pénzbírságra vagy tíz év börtönbüntetésre is ítélhetik Samet.

  Kiss Boglárka
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

  1. setni
   setni
   Ennyit ér a tiltás....ha megkerülöd menő leszel.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Elég szomorű, hogy ilyesmitől lesz menő manapság egy tini...
  3. setni
   setni
   Manapság?
   Ez így volt eddig is.
   Ahogy egy együttes énekli pénz, pia, p...a....
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mifelénk a mi időnkben nem. Akkor, arrafelé nem a pénteki seggrészegre ivás volt a fő attrakció...de változnak az idők.
   tornando kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   vagy nem olyan társaság közelében éltél.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Azt maga válsztja az ember, nem ?
   tornando kedveli ezt.
  7. prominor
   prominor
   Nagyon nagyon régi barátaim ikrek, jobban hasonlítanak egymásra, mint két tojás, egy jogosítvány, egy útlevél,barátnők tovább adása, ketten "felesben" végezték el az egyetemet is... Míg megismerkedtek egy szintén tojás hasonlóságú iker lányokkal.. Mindkettőjüknél tojás hasonlóságú ikrek születtek.. Ezek után fontolóra vették, hogy a Szabadalmi Hivatalhoz fordulnak.. Szerintük ugyanis megalkották a perpetum mobilét
   sidavoq és setni kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Hát igen, ennyit ér egy igazolvány Röszkénél is. :rohog:
  9. Ernoe
   Ernoe
   Egyszer, egy sétahajón a serdülő fiammal szemben ült egy apáca, rendesen beöltözve pártával a fején.
   A fiamon egy fekete T-Shirt, rajta fehér nagybetűkkel: "SEX, DRUGS and ROCK & ROLL"
   A rövidlátó idős nővér kicsit előrehajolt, hogy kitudja betűzni a feliratot.
   Mi a másik sorba ültünk, mintha idegenek lennénk.
   Az apáca felemelte a fejét, szembenézett a fiammal, elmosolyodott és azt mondta: "Coole Spruch!"
   A fiam helyeslően megerősítette: "Ja, das stimmt"
   A kölköknek szükségük van a fejlődés folyamán, hogy "merjenek kiállni" valami mellett.
  10. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez azért érdekes, mert ha valaki fiatalkorúként követ el jogsértést, akkor nem szokás a felnőttkorúakra vonatkozó büntetési tételt alkalmazni, hiszen korábban még nem "nem volt cselekedete súlyával tisztában", csak abban a pillanatban, maikor 18 évesen egy pillanat alatt nagykorúvá érett.
   Hát, nem furcsa? :D
  11. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kész szerencse, hogy különösebb rossz tetteket nem vitt véghez az útlevelet megtartó tini. Becsületes dolog volt, hogy vissza is adta. Tény, hogy ez okmány segítségével, előbb léphetett a felnőttek világába. Nem mintha nem várhatott volna még pár évet, de hát ő tudja, miért volt neki ennyire sürgős?:rohog: Én meg csak kapkodom a fejemet, hogy nemcsak az évek, de a hetek úgy röpülnek a fejem felett, képtelen vagyok beléjük kapaszkodni. :o csak azért, hogy kissé lelassítsam ezt a féktelen rohanást, amit megtapasztalok.
   setni kedveli ezt.
  12. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Értem. Tehát a dolog fekete, vagy fehér.
   Ez a volt tini, mielőtt felnőtté vált egy pillanat alatt és megvilágosodott, mert rájött, hogy anno jogsértések sorát követte el, a becsület szobra, mert:
   Alapként, elkövetett egy jogtalan elsajátítást, amely később mert sajátjaként rendelkezett az okmánnyal már lopássá vált. Az elkövetések sorába ezek után már bele tartozott a visszaélés okirattal, fiatalkorúak számára tiltott kupleráj látogatás, alkoholos ital megvásárlása, csak felnőttek számára nyitott helységek felkeresése.
   És mindez "menőzésnek" minősül az újságíró szerint.
   Vajon, ez a tini a szülői házból ezt a mintát hozta magával, vagy csak úgy rájött erre önmagától kb. 16 éves korában?
  13. csigafi
   csigafi
   Hát ez szánalmas egy történet. Az ember azt hinné ha ellopott vagy elvesztett okmányai helyet készített újat, akkor a régi már érvénytelenítve van. Ezek szerint mégsem.
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  14. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Hiába van egy okmány érvénytelenítve, attól még a kupinak nincs on-line kapcsolata az országos okmány nyilvántartással... cicus mosoly.jpg
   setni kedveli ezt.

Megosztás