Hogyan hagyod abba?

b.p. témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2008 November 22.

 1. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.

  Az ember időnként nézeteltérésbe, vitába bonyolódik. Elkezdeni könnyű. Méltósággal kijönni belőle már nehezebb.
  Ha meggyőztek, akkor én el szoktam ismerni. Ha nem győztek meg, akkor nehezebb a helyzet. Ugye lehet a végletekig ragozni, ragaszkodni az utolsó szóhoz. Már én is unom, ő is unja, az olvasók pláne unják. Na ebből a helyzetből hogyan lehet kikeveredni?
   
 2. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  :..::..:nagyon jó vagy! hát hiába a gondolatok teremtő ereje!hát ez hamar megtörtént az örök mostban ,nagyon csipázlak érte B.P.kiss
   
 3. elke

  elke Vendég

  Kedves B.p. kiss.

  A nézeteltérésekkel kapcsolatban nagyon fura én egy esetben vagyok hajlandó harcolni az igazamért ha életet mentek vele pl a szakmámban.
  Mások szerint jellemtelen vonásom hogy számomra már nem fontos hogy bebizonyítsam igazam van (én tudom) a többi a másik igazsága. Egyszerűen elengedem a "csontot" a véleménycsere után. Nem szép megoldás de roppant kényelmes az én számomra és nem pocsékoltam erőt időt rá.:p
  Persze régen nem így volt:p
   
 4. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Köszönöm! Tényleg érdekel, hogy ki hogyan... Többnyire konkrét esetekre alkalmazzuk a megoldásokat, ritkán vannak általános elvek, amelyek mentén döntenénk. Vagy mégis?
   
 5. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Nagyon érdekes! Tehát a magad igazának a védésétől eljutottál oda, hogy csak kivételes esetben fontos, hogy az igazadat elismerjék. Van más kivétel is? Ha "rosszabb passzban" vagy, akkor is meg tudod csinálni, hogy elengeded a csontot?
   
 6. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  szia azt az elvet alkalmazom ami az aláirásom második sora! ha tudom abba kell hagynom, nem feszegetem még tovább a kérdést,fejet hajtok és VESZEM ALAPOT,nem szitom akár még tovább a helyzetet!:..:kiss
   
 7. elke

  elke Vendég

  Azt hiszem van még egy másikfajta dolog ha nincs igazam mégsem akkor tudom mondani bocsánat.
  Ha meggyőző vita van akkor inkább figyelem és alaposan több oldalról átvizsgálom a másik érveit és eldöntöm kell nekem vagy sem.
  Mégis egy aranyos történet: 22 actrapid -
  nem !32 humulin!
  nem úgy van az 22 actrapid!
  miket beszélsz nézd már meg 32 humulin!
  mondom hogy 22 actrapid!
  Kovácsné?
  Az. akkor 32 humulin!
  nem 22 actrapid!
  Kovács Istvánné?
  Kovács Sándorné!
  Ja! akkor igazam van. :p
   
 8. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Igen az érett lélek! ;) De vannak néha atavisztikus jelenségek. Vannak emberek, akikre az ember ösztönből rosszul reagál, nincs különösebb oka, csak viszketek tőle. :)
   
 9. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Igen. A bocsánatkéréshez kell egy adag lelki nagyság. A példád aranyos. Tökéletes példázat arra, hogy vitatkozunk, de nem ugyanarról beszélünk. :-D Sok vitának valójában ez a lényege. Nem ugyanarról beszélümk.
   
 10. elke

  elke Vendég

  Mert ha ugyanarról beszélnénk nem vitatkoznánk. De nem tudunk ugyanarról beszélni csak hasonlóról mert ami nekem aranyos kutya az a másiknak randa dög a harmadiknak hasznos állat a negyediknek hűséges társ a következőnek kártékony disznó................attol füg kinek milyen viszonya van a témával kapcsolatban.
   
 11. Maligán

  Maligán Kitiltott (BANned)

  ...ha nem hagynad magad ilyen-olyan formaban befolyasolni, akkor a viszketes
  is elmaradna ,soo nem kene vakarodzni...;)
   
 12. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  :-D :-D :-D :-D
   
 13. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Várgyááá! Ezt kifejtenéd bővebben? Nem értem, hogy hogyan kapcsolódik a befolyásolhatóság az első pillantásra kialakuló ellenszenvhez...
   
 14. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Meg előzetesen milyen tapasztalatokat szedett össze. Meg milyen előítéletei alakultak ki az idők során.
   
 15. Tibi16

  Tibi16 Állandó Tag

  első pillantás ? vagy aurájából szép csendben leveszed az infót? inkább!! hisz érzed a lényét,milyenségét?tudod hogy felesleges folytatni!
  b.p.kiss
   
 16. vtbea

  vtbea Allando tag

  Szia Barátném! Most látom csak, milyen jó kis témába kezdtél. Én sajnos(?) mindig az igazság bajnoka voltam. Azt hittem, felnőtt koromra megjön az eszem és megtanulom befogni a számat, legalább ha másokról van szó. De nem. Ha úgy érzem, igazságtalanság ér valakit, mellette is kiállok, pedig szinte senki nincs, aki ellenkező esetben mellém állna. Persze ennyi idősen már kevésbé vagyok harcias, mint tizenévesen.
  A saját igazamért képes vagyok a végsőkig harcolni. Nyilván mindenki a saját nézőpontját véli helyesnek, tehát nehéz abbahagyni a vitát. Ész érvekkel persze meg lehet győzni, de agyafúrtnak kell lennie az illetőnek. Abban az esetben abbahagyom, ha észreveszem, hogy a másik félllel hosszas szócsata után sem közelít az állaspontunk, mert az tényleg végtelenné válik. Igaz, sokszor a másik fél adja fel: lehengerlő tudok lenni.
  Ha valaki nem megfelelő szellemi társ egy vitában, nincsenek érvei, csak hadakozik, veszekszik, kiabál, azt minden átmenet nélkül otthagyom, és nem vagyok hajlandó reagálni a szavaira. Pl. a héten az egyik gyerek azt kérdezte irodalom órán, hogy a költőknek miért lehet ilyen parasztosan írni? Válaszom: azért, hogy akik csak ilyen "parasztosan" tudnak beszélni, mint te, fiam, azok is el tudják olvasni. Természetesen nem alakult ki semmilyen vita. Ez volt a célom, hiszen, aki ilyet tud kérdezni, annak minimális tudása nincs költőkről, írókról, irodalomról, minek kezdjek bele egy értelmetlen beszélgetésbe.
  A másik téma, amiben nem kezdek vitatkozni: a politika. Még senkivel nem találkoztam, akit e témában meggyőztek volna az "ellenséges" párt nézeteiről, következésképpen kár a szót fecsérelni rá.
  Te pontosan tudod, hogy itt a fórumon is volt némi nézeteltérésem valakivel egy Magyarországon egyébként sokakat dühítő kérdésben, de miután rájöttem, hogy az illető "Utópiában" él, egyszerűen nem írtam többet az adott topikba. Nem volt kivel vitatkozni.
  Röviden ennyi, természetesen nap mint nap fognak konfliktushelyzetek kialakulni az életemben - ilyen a munkám -beszámolok róluk.
  Ja! És gratulálok a topikodhoz. Puszi: Bea
   
 17. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  De jó, hogy írtál! :D Mindíg érdekelt az az ember, aki végsőkig kiáll. Aki tudja, hogy igaza van... Ma is tisztelem ezt a hozzáállást. (Meg a másikat is. :mrgreen:) Ez a forradalmárok, a világot előbbrevivők mentalitása. Meg azoké, akik úgy tudnak rögtönözni, ahogy te tetted a válaszoddal. :D
  Magam részéről mióta két lábon járok (vagy még régebben) opportunista vagyok. Mindíg átérzem a másik igazságát, vagy szélső esetben azt, hogy lehet valami igazsága, amit én nem érzek át.:mrgreen:
  Ezzel együtt, a politikai beszélgetésekbe, ahol pedig nyilvánvaló a meggyőzés reménytelensége, bele szoktam mászni. Nem is a meggyőzés a hozadéka ezekbek a beszélgetéseknek, hanem a saját álláspontom kitisztulása, jobb megfogalmazása. Ha a beszélgetés érzelmi töltetet kap, abban a pillanatban kiszállok. ;)
   
 18. kzbkzb

  kzbkzb Állandó Tag

  Ne feledd,mindig a másik félnek van igaza,igy legalább elkerülhetö a vita!
   
 19. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  Nem köztudott a CH egyik kellemes szolgáltatása. Ha véletlenségből gorombaságig fajulnak a dolgok, módunk van valakit kitiltani az életünkből.
  Az illető profiljában van egy lehetőség, a tiltó lista. Ha ezt bejelöljük, sem privit nem fogadunk az illetőtől, sem a hozzászólásait nem látjuk. És máris mentesülünk a kellemetlen felindulásoktól. :)
   
 20. vtbea

  vtbea Allando tag

  “Ha vitatkozol, dühöngsz és ellentmondasz, néha győzöl, de hiú siker lesz, mert sohasem szerezted meg az ellenfeled jóindulatát. ” (Benjamin Franklin)
   

Megosztás