Hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?

cirmike1976 témája a 'Háziállatok' fórumban , 2008 Március 11.

 1. cirmike1976

  cirmike1976 Állandó Tag

  hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?
   
 2. antalandi

  antalandi Állandó Tag

  nehezen de elérhető, főleg ha kiskorátol foglalkozol vele....
  ha nagyobb a cica nehezebb dolgod van.
   
 3. Mimmmi

  Mimmmi Állandó Tag

  nem tudja valaki megmondani nekem, hogy egy cica mennyi ideig vemhes?
   
  aniko60 kedveli ezt.
 4. tippatti

  tippatti Új tag

  Cicák az udvaron

  Pesten élek. Az udvaron van 2 cica. A fekete nem engedi magát megsímogatni, de a szürke az igen. Az egyik gazdija meghalt, mert öreg volt, a másiké pedig elköltözött. Nem tudom, hogy hímek vagy nőstények , de sajnálnám őket, ha valamelyik vemhes lenne, mert gazdi nélkül az udvarra elleni nem lenne áldásos. Néha adok nekik tejet, meg némi szilárdat is, egy másik lakó minden nap ad nekik enni.
   
 5. Mimmmi

  Mimmmi Állandó Tag

  Nekem régebben egyik cicám szült, az nagyon aranyos volt. volt 3 kicsije, abból az egyik élte túl. De az anyja hamar elpusztult, ezért azt a pici cicát régi cumisüvegemből szoptattuk. De olyan aranyos volt.
   
 6. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Elmesélem történetünket...

  Mindig is vonzódtam a cicákhoz. Nem lehet semmihez sem hasonlítani a hizelgő, dörgölödző, doromboló, selyemszörű macskák ragaszkodását. Az élet úgy hozta, hogy gyermekkorom óta nem volt saját cicám, s úgy döntöttünk Boglárka unokámmal, hogy: ennek vége! Most lesz, s ha Ő is nálam van, akkor kettőnknek fog örömet okozni egy cica.

  Az elhatározást tett követte, s karácsony előtt elindultunk az állatmenhely irányába. Kinn hűvös idő volt, szállingózott a hó. Ahogy elmondtuk kívánságunkat bementünk egy kialakított házacskába, ahol több cica várta jobb sorsát. Ahogy beléptünk és körülnéztünk, a középső ketrec legszélső cicája ahogy megláttuk, azonnal kirakta fehér mancsát felénk, s mintha integetett volna: - Gyertek ide! Vigyetek el! - Összenéztünk Boglárkával, s egyszerre mondtuk, illetve Bogi megelőzött: - Mami, ezt a cicát szeretném! Természetesen egyetértettem vele, hiszen nekem is az volt a véleményem erről a sötétszürke, fehér színű kedves cicáról! Ekkor a cica 6 hónapos, kislány cica volt.

  Elintéztük a formaságokat, s ahogy magunkhoz öleltük, szegény úgy remegett a kinti levegőn, mint a nyárfalevél. Gyorsan bebugyoláltuk egy a kocsiban fellelhető takaróval, s megnyugodva elkezdett dorombolni. Talán érezte, hogy jó helyre érkezett. Elneveztük Micikének!

  Nem is volt vele semmi baj, egészen februárig. Akkor aztán megváltozott. A kis nyugis Micike , ideges, ugrándozó, mérges cicává változott. Nem volt neki semmi sem jó. Már ott tartottunk, hogy olyan futkározást, futóversenyt rendezett, hogy körül sem nézett, fejjel nekirohant a fürdőszobában a mosógépnek! Lapos kúszásban közlekedett, két hátsó lábát behajlítva. Rájöttem, hogy szerelmes lett, s kívánta volna a fiú cica közeledését!

  Úgy gondoltuk, hogy felkeresünk egy szakember doktor bácsit. Ő is egyetértett elhatározásunkkal, hogy ivartalanítsuk Micikét, s megszünjön ez a "szerelmi láz" részéről. Az elhatározást tett követte, s pár héttel ezelőtt a megbeszélt időre bevittem a rendelőbe. Ott megállapodtunk, hogy lekötik a petevezetékét s elkerülendő ez a procedura a továbbiakban. Ott hagytam igy reggel, s délután kellett mennem érte. Napközben sokszor eszembe jutott, hogy mi lehet szegénykémmel.

  Délután mentem érte, akkor ébredezett. Az egykori integető mancsán leborotvált szőr helyén infuziós tű nyomát fedeztem fel, hasán pedig a frissen végrehajtott műtét nyoma. Az orvos elmondta, hogy sajnos ki kellett venni a méhét, mert tele volt vizzel, s állandóan szerelmes volt. Ekkor döbbentem rá, hogy ezért volt Micike olyan furcsa az új szokásaival együtt. Tehát beteg is volt!

  Megkaptuk a kötelező oltásokat, s mindent ami szükséges egy most már "jól nevelt" cica boldogságához, s a gazdik elégedettségéhez.

  Pár napja voltunk varratszedésen, s azóta újra a régi kedves, dorombolós, odabújós Micike lett! Mindenkinek tudom ajánlani ezt a módszert aki nem akar kiscicákat, s szeretné, ha felnőtt cicája boldogan, nyugodtan élheti életét, amíg meg nem hal.
   
  Arlette kedveli ezt.
 7. Alegna

  Alegna Új tag

  Sziasztok! Nekem két kis aranyos kiscicám volt, most lennének 1 évesek. kint tartottam őket az udvaron, és most hogy beköszöntött a tavasz az egyik (a kisfiú) eltünt. Már mindenhol kerestem, de semmi. Lehet a szomszéd csinált vele valamit, mert utálja az állatokat. Már csak a kislány van meg (Zsugabubus). Szerintetek van még esély rá hogy elökerül a testvére? Kb. 4 hete tünt el. :-(
   
 8. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Szia Hilda! Nagyon helyesen tetted, hogy ivartalaníttattad a cicádat! Ha minden házikedvenccel ezt tennék a gazdik, nagyon sok kellemetlenségtől megóvnák magukat és a kedvenceiket is. Bár cicák részére van már fogamzásgátló gyógyszer is, de az igazi az ivartalanítás. Még szerencséje is volt a cicádnak, hogy megoperálták és így felfedezték, hogy baj van a pocijával.;)
   
 9. Csabaja

  Csabaja Állandó Tag

  cicák

  A cicát nagyon könnyű rászoktatni, ugyanis nagyon kényes arra, hová piszkít. Ha pici, akkor ugye mindenhol elpottyantja, csurgatja. Ilyenkor finoman beledugjuk az orrocskáját az eredménybe, rosszalló hangot adunk ki, és határozottan az alomba helyezzük, ahol megsimogatjuk. Hamar rájön, mit akarunk tőle, és akkor a becézgetésnek sem szabad elmaradnia. Felnőtt cicánál pedig amikor a lakásba ér, azonnal meg kell neki mutatni az előkészített almot, bele kell helyezni. Fontos, hogy ezután az alom helyét ne változtassuk. Legfontosabb, hogy veréssel nem érünk el eredményt.
   
 10. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Hajaj, kedves Csabaja! Ha neked lenne egy olyan piszok cicád, mint nekem, akkor nem mondanád, hogy könnyű! Sokszor már azt gondoltam, hogy direkt akar bosszantani.:mrgreen:
   
 11. magdy91

  magdy91 Új tag

  sziasztok! ma éjjel születtek meg a cicám kiskölykei! 4-en vannak és nagyon ennivalóak! mikortol lehet őket szobatisztaságra tanítani? és mikortol lehet elválasztani őket a mamájuktól? Ha tudtok légyszi segítsetek! köszke!
   
 12. Gabszi

  Gabszi Állandó Tag

  Sziasztok!
  Az én cicáim kinti-benti cicák. Ha rossz az idő a világért sem tennék ki a lábukat, de jóidőben a kertet kedvelik jobban. Sohse volt gondom a szobatisztaságra szoktatással, mert az anyjuk minden esetben rászoktatta őket az alomra. Nagyon ritkán fordolt elő baleset.
  A napokban fognak születni kiscicák nálunk is, már óriási pocakja van a Buci cicának.
   
 13. los

  los Állandó Tag

  Sziasztok. Tegnap éjjel a cicámnak ( teljesen fekete) megszületett az első alom kölyke:D:D:D Két tökéletesen fekete és egy fekete - szürke tigriscsíkosD:D
   
 14. beatrix74

  beatrix74 Állandó Tag

  Gratulálok Ios, majd tegyél fel képeket a kicsikről!
   
 15. Gabszi

  Gabszi Állandó Tag

  Tegnap este megszülettünk, és jól vagyunk. Sziasztok!
   
 16. bambi37

  bambi37 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem sajnos már csak egy cicám van. Tavaly a kedvencemet, a feketét sajnos el kellett altatni, mert leállt a veséje. Még csak 5 éves volt és nagyon szerettük, családtagnak tekintettük.
   
 17. 7alvo

  7alvo Állandó Tag

  siriusB-nek igaza lehet az enyém is borsot szokott törni az orrom alá de nagyon szeretem.
   
 18. pkathy

  pkathy Állandó Tag

  Sziasztok! Nekem egy félperzsa cicám van, mostanában csak enni jön haza, biztos van "kis barátnője" :))
   
 19. Robert Hoffman

  Robert Hoffman Állandó Tag

  Nekünk kertesházunk van és 9 macskám is van ! Ebből 3 kicsi mindössze 6 hetes !
   
 20. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Akkor te csakis egy nagyon rendes ember lehetsz! kiss

  Ugye tudod, hogy lehet kapmi cica fogamzásgátlót? Csak azért említem, hátha olvassa más is és itt-ott szörnyű dolgokat lehet arról hallani mit művelnek szerencsétlen kismacskákkal a születésük után, ahelyett, hogy még azelőtt tennének valamit, hogy a cicamama fogamzóképes lenne.:(
   

Megosztás