Ide minden madarat,ami repül vagy fut.

cicus12

Állandó Tag
Állandó Tag
189808.jpg
 

Eryka94

Állandó Tag
Állandó Tag
Hazai madarak

Madarász ként feltöltök egy pár képet hazai madarainkról, amelyek igazán figyelemre méltóak.

A képeken látható madarak:
1. Jeges búvár (Gavia immer)
2. Bakcsó (Nycticorax nycticorax)
3. Füles vöcsök (Podiceps auritus)
4.
Törpegém (Ixobrychus minutus)
 
T

TH6777

Vendég
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="460" height="384" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="quality" value="high" /><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="flashvars" value="vID=721c59afaf&autostart=false" /><param name="name" value="guPlayer-721c59afaf" /><param name="src" value="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#666666" /><embed flashvars="vID=721c59afaf&autostart=false" src="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#666666" width="460" height="384" name="guPlayer-721c59afaf" align="middle" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" ></embed></object>
 
T

TH6777

Vendég
A flamingók 1 lábon ácsorgásáról

"Rengeteg teória létezik arra, hogy a flamingók miért kedvelik az egy lábon ácsorgást. Többek szerint így pihentetik a másik lábukat, mások viszont úgy vélekednek, hogy egy lábról könnyebben elmenekülhetnek a ragadozók elől, mivel így kevesebb időbe telik a felszállás, de az is szerepel a feltevések között, hogy így javul a vérkeringésük.

A Philadelphiai Egyetem két kutatója elhatározta, hogy végére jár az ügynek és kideríti, mi az igazság. A helyi állatkert karibi flamingóit figyelték meg, és azt találták, hogy a kecses madarak leginkább a vízben állnak egy lábra, aminek az lehet az oka, hogy így szabályozzák a testük hőmérsékletét.

A Zoo Biology című szaklapban megjelent tanulmányukban a kutatók azt írják: a flamingók a vízben sokkal többször állnak fél lábon, mint a földön. Ez azért van, mert a vízben így próbálják konzerválni a testhőmérsékletüket: ha mindkét lábukat beraknák a vízbe, akkor több hőt veszítenének. Cserélgetik is a lábaikat, nehogy az egyik túlságosan kihűljön.

A kutatók azt a feltételezést sem zárták ki, hogy az egy lábon állással a vízben csökken a gombás fertőzés és a paraziták elterjedésének a veszélye. Más madarak, mint például a gémek, a gólyák vagy a kacsák is kedvelik az egy lábon árcsorgást - a szakértők szerint hasonló megfontolásból, mint a flamingók."
 

ogustus

Állandó Tag
Állandó Tag
varjak

Szolnok-Szandaszőlősön onnan lehet tudni hogy vége van a nyárnak, jön a lehűlés hogy a varjak elözönlik a házunk előtt lévő nyárfákat megpihennek majd tovább repüljenek élelmet keresni, minden reggel 7 óra körül érkeznek visszafelé pedig 16 óra körül jönnek és mennek Újszász felé, rengetegen vannak több százan van amikor a kertet is ellepik 50-en 60-an főleg a diófák környékét és almafák alját, én nem bánom mert rengeteg férget összeszednek
 

Jutka66

Új tag
emu

Az Emu hasonlít a Nanduhoz de jóval nagyobb160Cm.45km sebességgel fut.
A hím költi ki és védelmezi a fiókákat.

Sziasztok!
Jutka vagyok és Magyarországon élek. 4 gyermekemmel és férjemmel költöztünk a zajos nagyvárosból falura. Azóta rengeteg állatot tartunk, nyulat, csirkék, kacsák, vietnámi csüngőhasu malacok, kecskék, és remélem mostmár emu-t is.
Nagyon sok mindent hallottam róluk.
Az a baj, hogy nálunk az emu még mindig veszélyes állatnak minősül és a tartásához engedélyt kell/lene/ kérni.
Van egy pár ismerősöm, akiknél már vannak emu-k ők mesélték, hogy mennyire tud hizelegni ez a hatalmas madár és egyáltalán nem veszélyes. A területét természetesen védi, de ha pici korától neveled, veled van, akkor semmi gond.
Én most kezdtem el keltetni emu-tojásokat. Jövő hónap végén kiderül, hogy mennyi kismadaram lesz. Egyenlőre 6 tojás van a keltetőben de igéretet kaptam rá, hogy még kapok.
Sajnos nálunk még nem nagyon ismerik ezt a fajtát, mindenki azt kérdezi, hogy milyen állat, még nem is hallottak róla, pedig minden része felhasználható, a tojásától a zsirján keresztül a tolláig.
Egyébként nálunk 15 ezer Ft-ba kerül egy emu-csibe naposan. A keltethető tojás ára 2.500-3.000 Ft-ba kerül.
Mi a családommal nem kifejezetten anyagi haszonszerzés miatt tartjuk az állatokat. Vannak köztük kedvencek és vannak olyanok is, amelyek a családi kasszát bővitik azzal, ha a husát, tojását, tejét mi fogyasztjuk el és nem kell a boltban megvenni a drága és még csak izében nem is hasonló termékeket. Igy legalább tudjuk mit eszünk.
Bocs, hogy ennyit beszéltem, és örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.
 

Jutka66

Új tag
nandu

Szeretnék ilyen madarat tartani, de sajnos nálunk Magyarországon /tudomásom szerint csak egy embernek van/, nem hogy madarat, de még tojást sem lehet kapni, amit ki tudnék keltetni.
 
Oldal tetejére