Ilyen iskolákba járatja gyerekeit a magyar elit: havi 600 ezret sem sajnálnak

Egyre több szülő gondolja úgy, hogy a közoktatás helyett gyerekének valamilyen alapítványi, egyházi vagy egyéb magániskolát választ. Alternatíva pedig bőven van, viszont most már akkora a túljelentkezés, hogy bizonyos intézményekben licitálni kell a helyekért. Kíváncsiak voltunk, mégis mekkora kiadással számolhatnak a családok, ha a 2019/2020-as tanévet gyerekük már egy magán középiskolában kezdené meg.

Az Oktatási Hivatal információi szerint a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 ezren jelentkeztek, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 9600-an, a 8 évfolyamoson pedig csaknem 6 ezren vettek részt. A központi középfokú felvételi vizsgát alig pár napja, január 19-én írták a diákok. Nagy a tét: sokan vannak ugyanis, akik valamilyen alapítványi, egyházi vagy más magániskolába szeretnének bejutni. Persze, sok esetben a siker nem csak a felvételi eredményétől függ, hanem a szülők pénztárcájától is.

Egyre nagyobb a verseny, sok magán intézményben évről évre hatalmas a túljelentkezés, van, ahol licitálni kell a helyekre. Hogy egyre többen szeretnék menekíteni a közoktatási intézményekből a gyerekeiket, jól mutatja a Szülői Hang online szerveződő közösség 2018-ban, több mint 11 ezer szülői válasza alapján készült felmérése is, amelyből az derült ki, hogy

az állami intézményekből a szülők 65,3 százaléka szeretné kivenni a gyerekét, ha lenne erre lehetősége.

Ez a fajta menekülési szándék pedig általánosnak mondható, még a szülők által legjobbnak tartott közoktatási intézményekből is a szülők több mint harmada elvinné gyermekét, ha tehetné.

A Pénzcentrum kíváncsi volt, hogy a különböző magánintézményeknél mekkora tandíjat vagy alapítványi hozzájárulást kell fizetni. Mivel országszerte rengeteg magániskola működik, ezért szinte lehetetlen teljes képet festeni az oktatási intézményekről és a tandíjakról. Mi most a fővárosi és a Budapest közelében lévő iskolák díjszabásait vettük górcső alá, de leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy az úgynevezett nemzetközi középiskolákban mennyit kell fizetnie a szülőknek.

Keveseknek adatik meg, hogy ezt ki tudják fizetni: az American International School Of Budapestben a jelentkezési díj 400 dollár, vagyis közel 112 ezer forint, a regisztrációs díj 800 dollár, vagyis 223 ezer forint, és ehhez jön még a tandíj. Ez a 9-10. osztályos tanulóknak 22 900 dollár, vagyis 6,4 millió forint, a 11-12. évfolyam diákjainak pedig 23 500 dollár, vagyis 6,5 millió forint. Tanrendje nem igazodik a magyar oktatási rendszerhez, hiszen jórészt külföldi diákok tanulnak az intézményben, amely nemzetközi érettségi bizonyítványt ad. A következő tanévben a jelentkezési díj marad 400 dollár, de a regisztrációs díj már 1000 lesz, vagyis közel 280 ezer forintnak megfelelő összeg.

A 9-10. osztályban a tandíj 23 300 dollárra nő, vagyis 6,5 millió forint lesz, a 11-12. évfolyamon pedig 23 900 dollár, azaz közel 6,7 millió forint.

Az egyik legdrágább intézmény az országban a The British International School Budapest. Itt van egy úgynevezett regisztrációs díj, ami 290 ezer forint, és van egy 30 ezres jelentkezési díj is. Sőt, 300 ezer forintos előleget is kell fizetnie a leendő hallgatók szüleinek, amit visszakapnak, ha a gyerek elhagyja az iskolát, amennyiben a szülők minden pénzt befizettek.

És akkor a tandíj: itt a hagyományos magyar középiskoláktól eltérően nem magyar, hanem brit tanrend szerint történik az oktatás.

A 10-11. évfolyam tandíja évente 6 millió forint, a 12-13. évfolyamon pedig 6,4 millió a mostani tanévben.

Ha a szülők szeretnék, hogy a gyerek az iskolában ebédeljen, még évente 283 ezer forintot kell fizetni. Hogy jövőre mennyi lesz a tandíj, arról a honlapon nem találtunk információt.

A Britannica International School szintén nem olcsó: a 2018/2019-es tanévben csak a jelentkezési díj 30 ezer forint volt, plusz ehhez jött még egy 220 ezer forintos úgynevezett belépési díj. Az oktatás itt is a brit nemzeti tanterv szerint történik.

Az éves tandíj korcsoporttól függően 4,3 - 4,5 millió forint között alakul,

ha a szülők vállalták, hogy augusztus 1-jéig egy összegben befizetik azt. Aki részletfizetést kért és háromhavonta fizet az intézménynek, az viszont 4,5-4,7 millió forint közötti összeget kell, hogy fizessen ebben a tanévben. A következő tanévre vonatkozó információk egyelőre nem elérhetők az iskola honlapján. Hogy a következő tanévben hogyan alakulnak a tandíjak, arról a honlapon egyelőre nincs információ.

A Greater Grace International School szintén nem olcsó: ebben a tanévben 350 ezer forint volt a regisztrációs díj,

a 9-10. évfolyamon a tandíj összege 3 millió 890 ezer forint, a 11-12. évfolyamon pedig 3 millió 985 ezer forint.

A tandíj nem tartalmazza a különböző iskolai programok díját, az ebéd költségét, az iskolai egyenruha árát.

A Budapesti Nemzetközi Iskolában is van regisztrációs díj, ez 150 ezer forint, és van úgynevezett helyfoglalási díj is, ami a k következő tanítási évre vonatkozó iskolai férőhelyének biztosítására szolgál. Ezt viszont beszámítják a tanulmányi hozzájárulás összegébe, ami a nemzetközi program választása esetén 3 millió 390 ezer forint 9-10. évfolyamon, egy összegű befizetés esetén, ha pedig valaki a kéttannyelvű programot választja, akkor 2 millió 963 ezer forint.

11-12. évfolyamon mind a két esetben 3 millió 496 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek.

A fentieknél jóval olcsóbb a Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tandíjai képzésenként változnak (vagyis az óvodai képzés kevesebbe kerül, mint az alsó tagozatos képzés és utóbbi kevesebbe kerül, mint a felső tagozat), de

a gimnázium tanulóinak az éves összeg a 2019/2020-as tanévre vonatkozó tandíja 1 892 100 forint,

ehhez jön még a 200 ezer forintos első beiratkozási díj.

Az alternatív iskolák olcsóbbak
Nem kell persze milliókat fizetni azért, hogy ne az állami iskolába járjon a gyerek. Rengeteg alternatív iskola működik országszerte. Hatalmas különbségek vannak az iskolai program, a tanrend vagy akár a tandíjat tekintve is. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

 • A Kürt Alapítványi Gimnázium a Pénzcentrum kérdésére közölte, jelenleg havonta 47 ezer forint az alapítványi hozzájárulási díj, hogy a következő tanévben mennyi lesz, még nem tudták megmondani.
 • Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője, Horn Görgy 2017. decemberében beszélt arról a Pénzcentrumnak, hogy az iskolában a helyek kétharmadára felvételiztetnek, az egyharmadát pedig piaci alapon, licittel adják el azoknak, akik hajlandók többet fizetni azért, hogy a gyerekük oda járhasson, és a többletpénzből azokat támogatják, akiknek nincs elég pénzük a költségtérítésre. A 2019/20-as tanévben a szülői költségtérítés havonta 100 ezer forint lesz.
 • A Rogers Akadémián magántanulói státuszban, egyéni célok, terv és órarend szerint tanulhatnak a gyerekek. Több csomagajánlat közül választhatnak a szülők: az úgynevezett alap szolgáltatás 50-80 ezer forint, a sztenderd csomag (amiben van délutáni elfoglaltság is) 120 ezer forint, és az úgynevezett teljes szolgáltatás ára 150 ezer forint. Utóbbi már nagy hangsúlyt fektet a nemzetköziségre, külföldi kapcsolatok kiépítésére.
 • A Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban 25 ezer forintos beiratkozási díj van, ezt nyár elején kell fizetni, aztán tanév közben 50 ezer forintos beiratkozási díjat is kérnek, és havi 40 ezer forint a szülői hozzájárulás.
AISBAerialPic.jpg
 
Ha jól olvasom a cikket, mert a százezrek csak úgy röpködnek, amitől zúg az ember feje, ezek mind budapesti intézmények.
Vagyis egy újabb adalék, hogy Magyarországon csak egy város van...
Amúgy szembeállítva a 300 ezres átlagfizetést a 6 milliós tandíjjal, az is leszűrhető, hogy ezek nem az átlagkeresetűek számára lettek kitalálva, de még az átlagkereset dupláját keresőknek sem elérhetőek (akárcsak pénztáros Lőrinc jachtja). Akkor pedig mindez csak egy valamire jó, hogy mérgelődést váltson ki az átlagemberből.
 
Most kissé megvagyok ám lepve komolyan mondom , hiszen az itt emlitett iskolák nagyrésze külföldi tulajdonu , vagy Orbán Viktor lenne az érintett a mit tudom én az American-British-Britannica és más nemzetközi iskolákban ??? Amugy Németországban a "Waldorf" iskolákban már nemtudom pontosan a %-t , de elég sok hely létezik és van fenttartva a "szegényebb" , de tehetséges gyerekeknek akik nemfizetnek tandijat .Magam még emlékszem , hogy mint a Rákosi mint a Kádár rendszerben is megvoltak az akkori "elit" gyerekeinek az iskolái és volt elég olyan középiskola és egyetem ahová a mondjuk 30 felvételezö helye már elöre elvolt osztva , hiszen 10 före tartott az országos pártszervezet , 10 före a megyei igényt és a maradékkal rendelkezett az érintett iskola . Amugy volt elég sok nebuló aki egyáltalán nemtanulhattak tovább mert szüleik ugye B-C listások voltak !!;)
Igaz volt akkor is elég felsö vezetö elvtárs aki megengedhette magának , hogy szeretett csemetéjeik a különbözö külföldi egyetemekben tanulhassanak
 
Utoljára módosítva:
Most kissé megvagyok ám lepve komolyan mondom , hiszen az itt emlitett iskolák nagyrésze külföldi tulajdonu , vagy Orbán Viktor lenne az érintett a mit tudom én az American-British-Britannica és más nemzetközi iskolákban ??? Amugy Németországban a "Waldorf" iskolákban már nemtudom pontosan a %-t , de elég sok hely létezik és van fenttartva a "szegényebb" , de tehetséges gyerekeknek akik nemfizetnek tandijat .Magam még emlékszem , hogy mint a Rákosi mint a Kádár rendszerben is megvoltak az akkori "elit" gyerekeinek az iskolái és volt elég olyan középiskola és egyetem ahová a mondjuk 30 felvételezö helye már elöre elvolt osztva , hiszen 10 före tartott az országos pártszervezet , 10 före a megyei igényt és a maradékkal rendelkezett az érintett iskola . Amugy volt elég sok nebuló aki egyáltalán nemtanulhattak tovább mert szüleik ugye B-C listások voltak !!;)
Igaz volt akkor is elég felsö vezetö elvtárs aki megengedhette magának , hogy szeretett csemetéjeik a különbözö külföldi egyetemekben tanulhassanak
Igen Gyulám, nyugodtan lehetne mondani, hogy ez a világ rendje.
A felfáborító csak az lehet a dolgon, hogy otthon a mostani elit, nagyon szembeszúróan és látványosan húsz egynéhány év alatt gazdagodott meg sok ember kárára.
Elég ha csak a trafik ügyet nézed. Kis emberek megélhetési lehetőségét vették el.
 
Utoljára módosítva:
Most kissé megvagyok ám lepve komolyan mondom , hiszen az itt emlitett iskolák nagyrésze külföldi tulajdonu , vagy Orbán Viktor lenne az érintett a mit tudom én az American-British-Britannica és más nemzetközi iskolákban ??? Amugy Németországban a "Waldorf" iskolákban már nemtudom pontosan a %-t , de elég sok hely létezik és van fenttartva a "szegényebb" , de tehetséges gyerekeknek akik nemfizetnek tandijat .Magam még emlékszem , hogy mint a Rákosi mint a Kádár rendszerben is megvoltak az akkori "elit" gyerekeinek az iskolái és volt elég olyan középiskola és egyetem ahová a mondjuk 30 felvételezö helye már elöre elvolt osztva , hiszen 10 före tartott az országos pártszervezet , 10 före a megyei igényt és a maradékkal rendelkezett az érintett iskola . Amugy volt elég sok nebuló aki egyáltalán nemtanulhattak tovább mert szüleik ugye B-C listások voltak !!;)
Igaz volt akkor is elég felsö vezetö elvtárs aki megengedhette magának , hogy szeretett csemetéjeik a különbözö külföldi egyetemekben tanulhassanak

Viszont az is igaz, hogy ha pucér volt a feneke, de agya volt dögivel a gyermeknek, ösztöndíjjal minden további nélkül szerezhetett szakmát, sőt diplomát.

Aztán ha még 'ügyes' is volt, jól forgolódott, Soros-ösztöndíjjal pluszban külföldön is kitanulhatta a népnyúzás fortélyait....és ezt most hálás szívvel köszöni meg mentorának...;)
 
Ezt a cikket megint minek?! Na de ne mar, hogy nem ertitek, hogy mik ezek az iskolak. 1, kulfoldi tulajdonuak 2, elsosorban az ott elo kulfoldiek gyerekeinek a tanitattasara miatt leteznek 3,ok kernek ennyi penzt erte nem orban vagy gyurcsany 4, azert kernek ennyit erte, mert elitistak, "nehogy mar szegeny paraszt kelet-europaiakkal/helyiekkel kelljen egy padban ulniuk, max olyanokkal akikbol hasznuk is lehet a szuloknek (eleg gazdagok bizniszelni). Nemzetkozi iskolak mindenhol vannak, Portugaliatol Ukrajnaig, Kuwaittol-Kambodzsaig. Ugyanezen elvek alapjan.
 
Ha jól olvasom a cikket, mert a százezrek csak úgy röpködnek, amitől zúg az ember feje, ezek mind budapesti intézmények.
Vagyis egy újabb adalék, hogy Magyarországon csak egy város van...
Amúgy szembeállítva a 300 ezres átlagfizetést a 6 milliós tandíjjal, az is leszűrhető, hogy ezek nem az átlagkeresetűek számára lettek kitalálva, de még az átlagkereset dupláját keresőknek sem elérhetőek (akárcsak pénztáros Lőrinc jachtja). Akkor pedig mindez csak egy valamire jó, hogy mérgelődést váltson ki az átlagemberből.
És isten óvja az országot az itt végzett politikuscsemetéktől!
 
https://168ora.hu/itthon/valami-nag...az-egyhazi-iskolaknak-mint-a-sajatjainak-5029

Múlt évi cikk ez is - nyilván nem billent át a mérleg.

"Az oktatási államtitkár viszont lát különbséget. Palkovics László szerint a tanárok bérére ugyanannyi jut, de elismerte, a dologi költségeknél más a helyzet.

A KFIB úgy számolt, hogy a dologi kiadásokra, mint például a közműdíjakra, a kréta vagy a digitális táblák vásárlásának fedezésére, az egyházi fenntartású iskolák tavaly minden gyerek után 160 ezer forint normatív támogatást kaptak. Állami iskolák esetében nincs ilyen normatíva. A tankerületek költségvetéséből visszaszámolva úgy látják, az állami iskolákban az egyházi keretnek alig a harmada jut egy diákra, ezzel hátrányba kerülnek az állami intézmények."


https://mno.hu/belfold/tobb-penz-jut-az-egyhazi-iskolak-diakjaira-2402542

Ez miért nem veri le a lécet? Nem tudom. Illetve tudom.
Pontosabban látom, mit csinálnak, ahelyett, hogy szólnának szülők, rokonok, pedagógusok - átíratják a gyereket egyháziba. Taps!
 
Amugy volt elég sok nebuló aki egyáltalán nemtanulhattak tovább mert szüleik ugye B-C listások voltak !!;)
Te lefagytál az 50 évekkel szegény ember.
Pedig megírták
Ma egy nemzedék B listás
de neked ez nem számít csak az 50
az alábbi megírja hogy is volt:
http://plajbasz.blogspot.com/2013/05/b-lista.html
Furcsa fintor: Még Ő is azt mondja most Orbánnál megismétlődik
Én meg nem tudtam volt
B-listázás a Horthy-korszakban
Mindég politikai céllal teszik
Na de most az igazi felszabadulás után?
A demokráciában?
 
Utoljára módosítva:
Egyre több szülő gondolja úgy, hogy a közoktatás helyett gyerekének valamilyen alapítványi, egyházi vagy egyéb magániskolát választ. Alternatíva pedig bőven van, viszont most már akkora a túljelentkezés, hogy bizonyos intézményekben licitálni kell a helyekért. Kíváncsiak voltunk, mégis mekkora kiadással számolhatnak a családok, ha a 2019/2020-as tanévet gyerekük már egy magán középiskolában kezdené meg.

Az Oktatási Hivatal információi szerint a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 ezren jelentkeztek, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 9600-an, a 8 évfolyamoson pedig csaknem 6 ezren vettek részt. A központi középfokú felvételi vizsgát alig pár napja, január 19-én írták a diákok. Nagy a tét: sokan vannak ugyanis, akik valamilyen alapítványi, egyházi vagy más magániskolába szeretnének bejutni. Persze, sok esetben a siker nem csak a felvételi eredményétől függ, hanem a szülők pénztárcájától is.

Egyre nagyobb a verseny, sok magán intézményben évről évre hatalmas a túljelentkezés, van, ahol licitálni kell a helyekre. Hogy egyre többen szeretnék menekíteni a közoktatási intézményekből a gyerekeiket, jól mutatja a Szülői Hang online szerveződő közösség 2018-ban, több mint 11 ezer szülői válasza alapján készült felmérése is, amelyből az derült ki, hogy

az állami intézményekből a szülők 65,3 százaléka szeretné kivenni a gyerekét, ha lenne erre lehetősége.

Ez a fajta menekülési szándék pedig általánosnak mondható, még a szülők által legjobbnak tartott közoktatási intézményekből is a szülők több mint harmada elvinné gyermekét, ha tehetné.

A Pénzcentrum kíváncsi volt, hogy a különböző magánintézményeknél mekkora tandíjat vagy alapítványi hozzájárulást kell fizetni. Mivel országszerte rengeteg magániskola működik, ezért szinte lehetetlen teljes képet festeni az oktatási intézményekről és a tandíjakról. Mi most a fővárosi és a Budapest közelében lévő iskolák díjszabásait vettük górcső alá, de leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy az úgynevezett nemzetközi középiskolákban mennyit kell fizetnie a szülőknek.

Keveseknek adatik meg, hogy ezt ki tudják fizetni: az American International School Of Budapestben a jelentkezési díj 400 dollár, vagyis közel 112 ezer forint, a regisztrációs díj 800 dollár, vagyis 223 ezer forint, és ehhez jön még a tandíj. Ez a 9-10. osztályos tanulóknak 22 900 dollár, vagyis 6,4 millió forint, a 11-12. évfolyam diákjainak pedig 23 500 dollár, vagyis 6,5 millió forint. Tanrendje nem igazodik a magyar oktatási rendszerhez, hiszen jórészt külföldi diákok tanulnak az intézményben, amely nemzetközi érettségi bizonyítványt ad. A következő tanévben a jelentkezési díj marad 400 dollár, de a regisztrációs díj már 1000 lesz, vagyis közel 280 ezer forintnak megfelelő összeg.

A 9-10. osztályban a tandíj 23 300 dollárra nő, vagyis 6,5 millió forint lesz, a 11-12. évfolyamon pedig 23 900 dollár, azaz közel 6,7 millió forint.

Az egyik legdrágább intézmény az országban a The British International School Budapest. Itt van egy úgynevezett regisztrációs díj, ami 290 ezer forint, és van egy 30 ezres jelentkezési díj is. Sőt, 300 ezer forintos előleget is kell fizetnie a leendő hallgatók szüleinek, amit visszakapnak, ha a gyerek elhagyja az iskolát, amennyiben a szülők minden pénzt befizettek.

És akkor a tandíj: itt a hagyományos magyar középiskoláktól eltérően nem magyar, hanem brit tanrend szerint történik az oktatás.

A 10-11. évfolyam tandíja évente 6 millió forint, a 12-13. évfolyamon pedig 6,4 millió a mostani tanévben.

Ha a szülők szeretnék, hogy a gyerek az iskolában ebédeljen, még évente 283 ezer forintot kell fizetni. Hogy jövőre mennyi lesz a tandíj, arról a honlapon nem találtunk információt.

A Britannica International School szintén nem olcsó: a 2018/2019-es tanévben csak a jelentkezési díj 30 ezer forint volt, plusz ehhez jött még egy 220 ezer forintos úgynevezett belépési díj. Az oktatás itt is a brit nemzeti tanterv szerint történik.

Az éves tandíj korcsoporttól függően 4,3 - 4,5 millió forint között alakul,

ha a szülők vállalták, hogy augusztus 1-jéig egy összegben befizetik azt. Aki részletfizetést kért és háromhavonta fizet az intézménynek, az viszont 4,5-4,7 millió forint közötti összeget kell, hogy fizessen ebben a tanévben. A következő tanévre vonatkozó információk egyelőre nem elérhetők az iskola honlapján. Hogy a következő tanévben hogyan alakulnak a tandíjak, arról a honlapon egyelőre nincs információ.

A Greater Grace International School szintén nem olcsó: ebben a tanévben 350 ezer forint volt a regisztrációs díj,

a 9-10. évfolyamon a tandíj összege 3 millió 890 ezer forint, a 11-12. évfolyamon pedig 3 millió 985 ezer forint.

A tandíj nem tartalmazza a különböző iskolai programok díját, az ebéd költségét, az iskolai egyenruha árát.

A Budapesti Nemzetközi Iskolában is van regisztrációs díj, ez 150 ezer forint, és van úgynevezett helyfoglalási díj is, ami a k következő tanítási évre vonatkozó iskolai férőhelyének biztosítására szolgál. Ezt viszont beszámítják a tanulmányi hozzájárulás összegébe, ami a nemzetközi program választása esetén 3 millió 390 ezer forint 9-10. évfolyamon, egy összegű befizetés esetén, ha pedig valaki a kéttannyelvű programot választja, akkor 2 millió 963 ezer forint.

11-12. évfolyamon mind a két esetben 3 millió 496 ezer forintot kell fizetnie a szülőknek.

A fentieknél jóval olcsóbb a Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium tandíjai képzésenként változnak (vagyis az óvodai képzés kevesebbe kerül, mint az alsó tagozatos képzés és utóbbi kevesebbe kerül, mint a felső tagozat), de

a gimnázium tanulóinak az éves összeg a 2019/2020-as tanévre vonatkozó tandíja 1 892 100 forint,

ehhez jön még a 200 ezer forintos első beiratkozási díj.

Az alternatív iskolák olcsóbbak
Nem kell persze milliókat fizetni azért, hogy ne az állami iskolába járjon a gyerek. Rengeteg alternatív iskola működik országszerte. Hatalmas különbségek vannak az iskolai program, a tanrend vagy akár a tandíjat tekintve is. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:


 • A Kürt Alapítványi Gimnázium a Pénzcentrum kérdésére közölte, jelenleg havonta 47 ezer forint az alapítványi hozzájárulási díj, hogy a következő tanévben mennyi lesz, még nem tudták megmondani.
  Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője, Horn Görgy 2017. decemberében beszélt arról a Pénzcentrumnak, hogy az iskolában a helyek kétharmadára felvételiztetnek, az egyharmadát pedig piaci alapon, licittel adják el azoknak, akik hajlandók többet fizetni azért, hogy a gyerekük oda járhasson, és a többletpénzből azokat támogatják, akiknek nincs elég pénzük a költségtérítésre. A 2019/20-as tanévben a szülői költségtérítés havonta 100 ezer forint lesz.
  A Rogers Akadémián magántanulói státuszban, egyéni célok, terv és órarend szerint tanulhatnak a gyerekek. Több csomagajánlat közül választhatnak a szülők: az úgynevezett alap szolgáltatás 50-80 ezer forint, a sztenderd csomag (amiben van délutáni elfoglaltság is) 120 ezer forint, és az úgynevezett teljes szolgáltatás ára 150 ezer forint. Utóbbi már nagy hangsúlyt fektet a nemzetköziségre, külföldi kapcsolatok kiépítésére.
  A Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban 25 ezer forintos beiratkozási díj van, ezt nyár elején kell fizetni, aztán tanév közben 50 ezer forintos beiratkozási díjat is kérnek, és havi 40 ezer forint a szülői hozzájárulás.
AISBAerialPic.jpg
*
Kegyetlen. Így kell kinevelni az elit az uralkodó és a szolgai "nyomorban" élő, vegetáló társadalmat.
 
Ami nekem ebben a cikkben lényeges, hogy a legtöbb "külföldi" tulajdonú nem magyar tanrend szerint működik.
Ami nekem ebből a cikkből lejön, hogy egy kivételével az üres fej nem, csak a tömött pénztárca számít. (Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy aki nem lopta, hanem megdolgozott a pénzéért, tudja mire adja ki, xarért nem fizet.)
És amit jól tudok, itthon megy a (központilag irányított és elvárt) össznépi hülye képzés.
Az állami iskolák anyagilag ki vannak véreztetve, egyre nagyobb a pedagógusok (baromságokkal való) túlterhelése, dresszírozása.
Az idő előrehaladtával egyre nagyobb a felhígulás.
Az egyházi iskolák számolatlanul kapják a lóvét elszámoltatás nélkül, szakmai kötelezettség nélkül, hűbérúri hiearchiában.
A központi cél bölcsődétől a felsőoktatásig bezárólag a nap minél hosszabb időszakára a gyerekmegőrzés.
 
Privat iskolak nagyon sok + adnak. Sajnos az arak nem a kozeposztalynak valo hanem a toluk vastagabb penztarcakkal biro embereknek.
NEm csak a tanitasi modszerekben kulonbozoek hanem a kisletszamu osztalyok a tobb diplomas tanarokig es a legfejlettebb eszkozok mellett szinte mindent megtanitanak a gyerekekkel.Legyen az sport a golftol a vivasig a zenebe tobb hangszeren jatszva, tobb nyleven beszelve es termeszetesen szakosodva kinek mi az erdeklodesi kore.
Az altagos iskolakba nincs meg ez a lehetoseg es legtobbszor a penz hiany miatt.
Az nem igaz hogy nem torodnenek a gyerekkel, es nem aldoznanak ra, mert ilyen iskolakban napi kapcsolat vna a tanarokkal, nem beszelve a szulo is aktiv hisz tudatosan keszitik fel a gyereket a karrier epitesre.
MAgan iskolaba nem megorzesre viszik a gyereket mert igen draga.
A baratnom minket gyereke privat iskolaba jart, es volt hogy felvettuk oket, lattam hogy nem az iskola buszok altak sorba hanem tobb limusin, es jobbnal jobb autok sok esetben soforrel.
 
Utoljára módosítva:
Privat iskolak nagyon sok + adnak. Sajnos az arak nem a kozeposztalynak valo hanem a toluk vastagabb penztarcakkal biro embereknek.
NEm csak a tanitasi modszerekben kulonbozoek hanem a kisletszamu osztalyok a tobb diplomas tanarokig es a legfejlettebb eszkozok mellett szinte mindent megtanitanak a gyerekekkel.Legyen az sport a golftol a vivasig a zenebe tobb hangszeren jatszva, es termeszetesen szakosodva kinek mi az erdeklodesi kore.
Az altagos iskolakba nincs meg ez a lehetoseg es legtobbszor a penz hiany miatt.

Melitta, a honi átlagos iskolában még az alapokat sem kapja meg, nem hogy extrát. A KLIKK egyetlen vezérelve a "költség minimalizálás".
Ha "elfogy" a szaktanár ingyenes túlórakerete, akkor megy helyettesíteni az, akinek még van "szabad" túlórája.
Nyugdíjazásnál addig nem töltik be a státuszt (ha nem szüntetik meg egyáltalán), míg ténylegesen nyugdíjba nem vonul, a felmentési idő alatt meg pusztuljon meg a többi. (És ehhez tudni kell, hogy mint régen a katonaságnál, "vágják a centit", hogy meddig kell még bejárni.)
Én nem ismerek olyan tanárt, aki örömmel jár be tanítani. Jó, ha csak helyi iskolák közt kell pendlizni, kisebb helyeken a szomszéd községekbe is átjárnak.
És a legnagyobb vicc, hogy legjobban a hatáskör és önállóság nélküli (emiatt gyakorlatilag munkanélküli) vezetők vannak nem kicsit túlfizetve.
Amiről nem szól a fáma (mármint a cikk), hogy a 12 éves koráig már lehülyített kölök mit kezd az akármennyivel megfizetett magán gimnáziumban.
Én egy sznob újgazdagot ismertem, aki az USA-ban járatta gimibe a gyerekét. Mentálisan tönkre is baszta...
 
Havi 600.000,- Ft-os tandíj rengeteg pénz, de azért a kapott szolgáltatás színvonala is más, és elsősorban nem a magyaroknak szól. Alap a teniszpálya, uszoda és még ki tudja mik. Az American International School Of Budapest Nagykovácsi szélén van. Régen sokat jártam arra. Rengeteg szürkéskék egyforma kisbuszuk van. Egész Budapestről szedik össze reggel a gyerekeket a lakásuknál és viszik az iskolába, délután ugyanígy haza. Sok ilyen jár a Svábhegy környékén. Szállítják a diplomata csemetéket. Azok a szülők kicsit más fizetést kapnak gyanítom. Ha valaki minden nap taxival vinné a gyerekét messzire egy átlagos magyar suliba, az sem fizetne keveset. Azt nem részletezi a cikk, melyiknél mi van az árban.
 
Melitta, a honi átlagos iskolában még az alapokat sem kapja meg, nem hogy extrát. A KLIKK egyetlen vezérelve a "költség minimalizálás".
Ha "elfogy" a szaktanár ingyenes túlórakerete, akkor megy helyettesíteni az, akinek még van "szabad" túlórája.
Nyugdíjazásnál addig nem töltik be a státuszt (ha nem szüntetik meg egyáltalán), míg ténylegesen nyugdíjba nem vonul, a felmentési idő alatt meg pusztuljon meg a többi. (És ehhez tudni kell, hogy mint régen a katonaságnál, "vágják a centit", hogy meddig kell még bejárni.)
Én nem ismerek olyan tanárt, aki örömmel jár be tanítani. Jó, ha csak helyi iskolák közt kell pendlizni, kisebb helyeken a szomszéd községekbe is átjárnak.
És a legnagyobb vicc, hogy legjobban a hatáskör és önállóság nélküli (emiatt gyakorlatilag munkanélküli) vezetők vannak nem kicsit túlfizetve.
Amiről nem szól a fáma (mármint a cikk), hogy a 12 éves koráig már lehülyített kölök mit kezd az akármennyivel megfizetett magán gimnáziumban.
Én egy sznob újgazdagot ismertem, aki az USA-ban járatta gimibe a gyerekét. Mentálisan tönkre is baszta...

Az igaz, hogy minden privat iskolai elotanulmany nelkul bekerulni egy privat szisztamaba gimibe az Usaba otthonrol , boritekolva van a gyereket idegileg es minden tekintetben nagyon megviseli.
 
Ami nekem ebben a cikkben lényeges, hogy a legtöbb "külföldi" tulajdonú nem magyar tanrend szerint működik.
Ami nekem ebből a cikkből lejön, hogy egy kivételével az üres fej nem, csak a tömött pénztárca számít. (Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy aki nem lopta, hanem megdolgozott a pénzéért, tudja mire adja ki, xarért nem fizet.)
És amit jól tudok, itthon megy a (központilag irányított és elvárt) össznépi hülye képzés.
Az állami iskolák anyagilag ki vannak véreztetve, egyre nagyobb a pedagógusok (baromságokkal való) túlterhelése, dresszírozása.
Az idő előrehaladtával egyre nagyobb a felhígulás.
Az egyházi iskolák számolatlanul kapják a lóvét elszámoltatás nélkül, szakmai kötelezettség nélkül, hűbérúri hiearchiában.
A központi cél bölcsődétől a felsőoktatásig bezárólag a nap minél hosszabb időszakára a gyerekmegőrzés.
*
Az egyházi alapítványi iskoláknál - az agymosást is megemlíteném. - Mert ha oda bekerül egy gyerek, az menthetetlenül vallásos lesz. Napi szinten kapja az ilyen irányú ki- és tovább képzést.
 
*
Az egyházi alapítványi iskoláknál - az agymosást is megemlíteném. - Mert ha oda bekerül egy gyerek, az menthetetlenül vallásos lesz. Napi szinten kapja az ilyen irányú ki- és tovább képzést.
Azt hittem én is
De jött a tapasztalás
Ezt én is tagadnám
ikerpár (fiú lány) katolikus iskolába járt általánosban.
Napi istentiszteletek hitoktatás!!
A lány istenről beszélt állandóan rajzolni is az volt a téma, neki otthon, mindenről isten jutott eszébe lerajzolta.
Mire befejezte a 8 osztályt már eszébe se jutott
Ha a szülői háttér nem vallásos talán azért nem lett az
A fiú első perctől se vette komolyan más érdeklődése volt.
 
Utoljára módosítva:
ezzel azert vitaba szallnek mert igen boseges tapasztalattal birok -e teren !
NEM NEM LESZ VALLASOS csak reszesul egy vallason ALAPULO magasabb szintu kepzesben
sok gyerkoccel volt dolgom kik egyhazi iskolaba jartak
es az aki otthonrol nem hozott vallasos nevelest
az NEM LETT vallasos az iskolaban eltoltott 12 ev alatt SEM

Kevered a szezont a fazonnal. Nem a Kádár rendszerben megtűrt, nyugatról támogatott (sic) iskolákról van szó, hanem a szektások által átjátszott és adópénzzel kitömött mai iskolákról. (12 évet el se tudott még benne tölteni.)
És ezekbe az iskolába szivárogtak be leghamarabb a pályára legalkalmatlanabbak. Ahonnan úgy jön haza a gyerek, hogy anya, képzeld, ma bejött órára a tanár.
(És négyszemközt elmeséli anyuka, hogy akkor éppen nem mentek szobára a szomszéd panzióba a nem egymással házas egyházi tanarak.)
Akikkel találkozhattál, azok általában B listás, nem alacsony IQ-jú szülők értelmes gyerekei.
Akik felnőttként elmesélik, hogy pont arra volt jó, hogy odajártak, hogy masszív ateistákká váljanak és tapasztalatból tudják, hogy a nagy egyházak továbbra is milyen mocsok banda.
Ma szektásoknál elvárás, hogy ilyen iskolába járjanak a gyerekeik és a templomban is ott a helyük. Inkább a szülők agymosása folyik, arra megvan az ezer éves gyakorlat, viszont a tanáraik szakmai alkalmassága erősen megkérdőjelezhető.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

oxenden oxenden wrote on Jekatyerina68's profile.
Keresem a következő könyvet letölthető formában, vagy megvételre . Tudna valki segíteni? Köszönöm.
Címe:
Sírjak vagy nevessek ? Az emberi agy boldogságra hangolható.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.
Nagy Attiláné wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordításaidat.
Nagy Attiláné wrote on Ajuda67's profile.
Köszönöm a fordításaidat.

Statisztikák

Témák
36,891
Üzenet
4,493,322
Tagok
596,145
Legújabb tagunk
G. Pap Zsófia
Oldal tetejére