Ilyen volt a Pride Budapesten - videók az eseményekről

Elképesztő jelmezek, bulihangulat, 30 fok - ez jellemezte a Pride hónap záróeseményét.

Van házasságkötő sátor, keresztény konzultáció, és rengeteg a külföldi. A megnyitó beszéset Karafiáth Orsolya írónő mondja el.

Élő videónk az eseményről:


Máté Dezső a CEU és at MTA kutatója elsősorban roma meleg magyarként beszélt. Gyerekként hajléjtalan lett, aztán szegregált iskolába járt. Teher volt, mindig ezt éreztette vele a társadalom. Mintha nem akarna a társadalom továbblépni, további jogokért küzdeni, kérdéseket feltenni, választani. "Nem kérdezhetünk, mert akkor a Figyelő nagy testvér listázni fog", mondja Máté, aki felkerült a Figyelő hetilap hirhedt listájára. Szerinte a család fogalma sokkal tágabb, mint azt ahogy a kormány kirekesztően megfogalmazza. "Kik ők, hogy megmondják, kit szerethetek?"- kérdezte.

Hozzon törvényt a kormány, hogy a transzneműek nevet és nemet változtathassanak. Legyen népszavazás az azonos neműek házassága ról és a kirekesztő családfelfogásról! "Egyenlőek vagyunk" - fejezte be beszédét.

A Kossuth téren csókolózós flashmobot is tartottak:


Ezután Karafiáth Orsolya köszönetet mondott Kövér Lászlónak és Gajdics Ottónak, az ő homofób beszédeik után sikerült annyi pénzt összegyűjteni, amiből a vonulás nagy molinóját meg tudták venni.

"Kipécéztek minket, nagyon dühös vagyok", mondta beszédében Peksa Kama, a Pride szervezője arra reagálva, hogy Alaptörvény-módosítás készül, hogy az LMBTQ emberek ne fogadhassanak örökbe. A Fidesz-kormány ki akar sajátítani mindent, ez felháborító. A transzneműek név és nemváltoztatási kérelmeit elsüllyesztik, tologatják, nem élhetnek jogukkal. A Pride addig fog politizálni, amíg ilyen a helyzet, addig több lesz az esemény egy szimpla bulinál - mondta Peksa Kama.

image.aspx

© hvg.hu
A szervezők ezután kinyitotottak egy nagy, Kövér lászlót és Gajdics Ottót ábrázoló molinót, mire a tömeg a "Köszi, Laci!"-t kezdte zúgni.

Elindult a tömeg a Kossuth térről:


A menettel tartó tudósítóink szerint semmi sem zavarta meg a résztvevők vonulását, mindössze a Deák téren, a Budapest Eye-nál volt egy kisebb - nagyjából 50 fő - ellentüntetés, ahonnan "beteg állatok, disszidáljatok", "tiltsák be" és "liberálisparaziták" bekiabálásokat lehetett hallani sok más, nyomdafestéket nem tűrő véleménynyilvánítás mellett. A tiltakozók között ott volt Budaházy György is. Az ellentüntetők skandálását a tüntetők végül üdvrivalgással nyomták el.

A menet nagy része megérkezett a végső helyszínre, ahol a legtöbben heverésznek, illetve dj-k szolgálják a talpalávalót.

HVG

image.aspx
 
*
Ezt nem hiszem el, ilyen dolgokat írni?! Melitta soha nem mondta, hogy ilyen dolgok előfordulhatnak ott, Canadában?! Képtelenség. Egyetértek a sértettel, az illegálissal és a szemen-szedett hazugság jelzővel, amit összehordtak ez a Katalin meg a Zsolt atya. No persze, az előadás végén, még "elismerő oklevelet" is adományoztak a rendszeres hallgatóknak. No éppen ők azok, akik megtévesztik a normális embereket. De egyáltalán ki az, akik rájuk hallgat?! Még ilyet? Kizárt dolognak tartom, hogy ilyen irányba vezessenek egy társadalmat.

MO-n ismét felszínre került a téma. S az emberek elhiszik!!!! Olyan csatornán adják le, ami OV barátjáé - ez nyilvánvaló. Azt nem értem, mit akarnak ezzel? Mi bajuk Kanadával? Itt olyan agymosás folyik, hogy az OV imádók mindent elhisznek - ezt is elhiszik. Tanult emberekről van szó, s ez nagyon szomorú. Legszívesebben kitenném a Facebook-ra, de sajnos akkor én lennék az "ellenség", pedig a világnak meg kellene mondani az igazságot.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Jani08 wrote on Éleskés's profile.
Tisztelt Fórumvezető!

Kb 3 hete nem tudok belépni az ezoterikus könyvek folyóiratok topikba.
Azt írja ki, hogy:

Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.​

A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Mindenhová be tudok lépni, csak pont ide nem.

Előre is köszönöm a segítségét!

Tisztelettel:Jani08
Kedves Mindenki!Dm nap gyermekei pályázaton indult óvodánk !Szabolcsveresmarti Óvoda !Kérek mindenkit,hogy egy szavazattal segítsen minket!
pmanocica wrote on pszi53's profile.
Kedves pszi53! Catrine Clay Útvesztőjét szerettem volna letölteni, de nem tudja kezelni a converter, hogy áttehessem mobiba, a gépen megnyitni sem tudja. Tudnál segíteni? Köszi, Judit
Orchidea 22 wrote on Ajuda67's profile.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az időt, munkát amit azzal töltesz, hogy nekünk forditod a jobbnál jobb könyveket.
Legyen szép napod!
halastinta wrote on Ajuda67's profile.
Szia Ajuda67!
Szeretném megköszönni a munkádat és hogy lehetővé teszed általa, hogy ilyen szuper könyveket olvassunk! Épp most végeztem a Dianne Duvall - Halhatatlan Őrzök sorozat 9. részével. Imádom őket! További jó munkát kívánok!

Statisztikák

Témák
36,526
Üzenet
4,413,894
Tagok
592,188
Legújabb tagunk
Zzozi
Oldal tetejére