Intézményi önértékelés

Ancsapancsa témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Június 13.

 1. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Kedves Kollégák!

  Az elkövetkezendő időszak meghatározó feladata az intézményi önértékelés öt éves tervének elkészítése. Fontos a szakmai tapasztalatcsere, egymás segítése. Úgy gondolom, hogy a könnyebb áttekintés végett ebben a fórumban oszthatnánk meg tapasztalatainkat.
   

  Csatolt fájlok:

 2. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Óvodai önértékelési csoport tagjainak kiválasztásának szempontjai...
   
 3. banita2

  banita2 Állandó Tag

  Önértékelési anyagokat szívesen küldök privibe.

  E-mail cím megadásnál keressetek rá a privátra jobb/fönt, ill. katt az ikonjára mindenkinek és megtaláljátok.
  Ne írja ki senki.
  Magánba próbáljátok.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Június 14
 4. banita2

  banita2 Állandó Tag

  NEM KELL SZEPTEMBERIG ELKÉSZÍTENI AZ ÖNÉRTÉKELÉST!!!!! December végéig kell elkészülnie. A nyáron a Ped.Programokat kell átnézni és kikeresni belőle hogy melyik része a kézikönyvben leírt eljárásrendben hol szerepel benne ,benne van-e , illetve részben vagy egészben. Aki olvasta a kézikönyvet tudja miről beszélek. Fel kell állítani az Önértékelési csoportokat és adaptálni kell a saját intézményre az önértékelés feladatait. (Főleg a a kompetencia -indikátor területekre figyeljetek!) Akik idén vesznek részt a minősítő eljáráson rajtuk még az Önértékelési részt nem kérik számon , de aki jövőre (2016-ban) azokon már igen .Vagyis elindul az 50-30-20 %-os arány (portfólió,védés- önértékelés- tanfelügyelet) . Leggyorsabban azokban az intézményekben kell elkészülnie( és nekik minél előbb neki kell állni) akik július 31-ig megkapják az OH-tól ,hogy 2016-ban tanfelügyeleti ellenőrzésbe bekerültek (akár pedagógus, akár vezető, akár intézményként ) !!!!-nem saját gondolat,vki nagyon jól összefoglalta egy másik fórumon. Továbbképzésen voltunk az önértékeléssel kapcsolatosan, minden előzőleg leírtat ilyen formában kaptunk meg. Én magam" ovis "vagyok.
   
 5. banita2

  banita2 Állandó Tag

  A kérdőívek online formátumban lesznek elérhetők. Látom az arcotokat. Igen. Mai állás szerint nem papíralapu.
  A régi kérdéseket vizsgáljátok felül,megállják e a helyüket. A Ped.Programmal összhangban vannak e,ill.a többi doksikkal az intézményben.
   
 6. pmarta01

  pmarta01 Állandó Tag

  Kedves banita2!
  A jogszabály szerint minden intézménynek meg kell kapnia július 31-ig azok névsorát, akik PSZE ellenőrzés alá esnek. A pedagógus minősítésben 2016-ban részt vevők biztosan. Vagyis amelyik intézményben van ilyen, ott lesz PSZE a pedagógus esetén. A legrosszabb esetben, és ha az OH nagyon szorgalmas lesz, január 4-től jöhet PSZE ellenőrzésre. Akkor pedig a pedagógus önértékelésének, egyéni fejlesztési tervének 15 nappal előtte rendelkezésre kell állni. Ha jól számolom, akkor az december 20. Ebből a végletes helyzetből kiindulva, és abból, hogy az év eleje nem kevésbé őrült, mint a vége, annyira azért nem érünk rá :(
   
 7. banita2

  banita2 Állandó Tag

  3aa835cf69d8fd0c26fa961fad9fe6a9.jpg
  Márta.
  Mi magunk is a nyarat lőttük be célnak.
  Egy kis pihi után-hajrá kollégák.
  Oly sok mindenki azt mondja:
  Pedagógusok béremelést kaptatok,dolgozzatok meg érte.
  Szóval-egyenletes munkaterhelésként 3 gyakornok lesz pl.nálunk minősítő vizsgazni, mellettük jómagam nov.30-as fóliós vagyok. Június 22-én este:Törley...
   
 8. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  A mi óvodánkban megalakult a 3 fős önértékelési csoport. 2 hetet tudtam nekik adni, hogy együtt átnézzük az alapdokumentumainkat és keressük az elvárásokat. Ehhez az intézményi felkészítő továbbképzésen is volt egy feladat. Az ott használatos táblázatot (feltöltött fájlok) töltöttem fel a külső elvárásokkal (intézményi önértékelés területei) és ezt használjuk az elvárások azonosításához. Célszerű rögzíteni benne a dokumentum rövidített nevét, oldalszámot, esetleg beidézni.
  Szeretném még az öt éves tervet is elkészíteni augusztus 31-ig. A többi kolléga feladata, hogy tanulmányozza át az önértékelési kézikönyvet.
   

  Csatolt fájlok:

 9. Lilepa

  Lilepa Állandó Tag

   
  Huncut Boróka kedveli ezt.
 10. Lilepa

  Lilepa Állandó Tag

  Számomra nem egészen világos, hogy csak az intézményi önértékelés elvárásait kell keresnünk a dokumentumainkban, vagy a pedagógus önértékelését és a vezetői önértékelését is. Segítsetek !
   
  nefelejcs1 és bodzaviragzat kedveli ezt.
 11. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  A dokumentumokban mi csak az intézményi önértékelés elvárásait kerestük meg.
   
  katacsen, Huncut Boróka és inoli kedveli ezt.
 12. pmarta01

  pmarta01 Állandó Tag

  Az intézményi önértékelésnek 3 szintje van: pedagógus önértékelés, vezető önértékelése és az átfogó intézményi önértékelés. Ezekhez kell megalkotni az intézményi elvárásokat. Mivel a pedagógusok önértékelése a legsürgetőbb, (2016-ban minősülők miatt, és azért, mert 2017. június 30-ra minden pedagógusnak meg kell csinálni) érdemes azzal kezdeni.
   
 13. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Teljesen igazad van. Mindhárom területen azonosítani kell az elvárásokat.
   
 14. Lilepa

  Lilepa Állandó Tag

  Köszönöm a megerősítést, én is a ped. önértékelés elvárásainak beazonosításával kezdtem. Aztán, hogy a nyáron a többi terület is sorra kerül-e--az még kétséges.
   
  nefelejcs1 és erakucko kedveli ezt.
 15. Ancsapancsa

  Ancsapancsa Állandó Tag

  Önértékelési kisokos a szaktanácsadós fórumról: #10936
  (Ott tessék megköszönni :)
   
 16. SOMNE

  SOMNE Állandó Tag

  Valamilyen oknál fogva nem tudom megnyitni ezt a fájlt.
   
 17. Editanna

  Editanna Állandó Tag

  BÁRMILYEN ÖNÉRTÉKELÉSI ANYAGOT SZÍVESEN FOGADOK.
   
 18. banita2

  banita2 Állandó Tag

 19. Krémusz

  Krémusz Állandó Tag

 20. hunyadiildi

  hunyadiildi Állandó Tag

  ide nem lehetne feltenni azokat az anyagokat? Biztosan sok hasznosat találnánk benne! Üdv
   

Megosztás