Internet

Anonymous

Állandó Tag
Egy haverom azt mondta, hogy az internet azoknak kell akik ,,senkik,, mert ott azt hiszik egy jelszó mögött mebújva ők valakik. Nos most kipróbálom. Im somebody! :roll: :777:
 

Modi

Állandó Tag
Kedves Churchill !

Nem tudom,hogy a haverod ezt hogyan merte fel es honnan jutott erre a megallapitasra?
Minden esetre en nem osztom a velemenyet,ugyanis nagyon sok olyan embert ismerek,aki a beceneve mogott is vallalja magat.A bizonyitek ra a taglistan szereplo nyilvanos e-mail cimek,sajat honlapok.
Nem tartom szuksegesnek,hogy mindenki leirja nyilvanosan a szemelyi adatait.Azokat altalaban csak annak adja meg az ember akit erdemesit ra.
Nagyon kivancsiva tettel,hogy milyen modon teszteled haverod allitasat?
Legyszives ird le nekem.

Udv. Modi
 

exlexman

Kitiltott (BANned)
Van egy ötletem a barátodnak...

Amikor a postára viszi a levelet, a kedves rokonainak, és fizet vagy 10 dollart, mond azt neki, ugyan már az internet az 1marhasag. 10dollarert veszek több tucat timbicet, meg coffie-t és leülök a gép elé. Egy hét alatt megunom az összes rokonomat ha akarom, annyit tudok vele levelezni, amennyit csak akarok. Igaz, nem kell elmennem érte még a postára sem:))

Agyatlan aki ilyet mond ennek a rejtvénynek a megfejtése: "Hüjjjjje vagyok a nethet mint az écccakkkka, de hát mennyire ciki lenne azt mondani, azt sem tudom, hol a power gomb. Igy legalább azt hiszik, netellenes vagyok, és nem baszogatnak. Na ezt is megusztam" :wink: :twisted: :!:
 

2003mte

Állandó Tag
Hello! Nekem az Internet nagyon beépült a családi életembe .
Az egyik hasznos háztartási szolgáltatássá vált.
Örülök, hogy nincs monopólium és meg lehet választani a szolgáltatót.
És annak is, hogy "nyomják" lefele az árait!!! Üdv. M.T.E. :D :D :D
 

kumisi

Állandó Tag
Aki igy áll az internethez az nem is ismeri ezzel zenét halgathatsz filmet nézhett, tanulhat ,ujságot olvashatsz,stb,stb,stb.Hát ez az INTERNET!!!
 

2003mte

Állandó Tag
Szerintem úgy az Internetezéshez, mint a PC használatához jól fog egy kis gépírás tudás is. Találtam egy mini szoftvert, ami a gépelés megtanulásához szórakoztató segítséget nyújt, csatolom Mindenkinek, akit érdekel. :444:
 

lackovar

Állandó Tag
Én csak annyit mondok:

az ismerőseim közül egyre több kigfejezetten idős ember barátkozik a géppel és a nettel.
A Magyar-Canadai szétszakadt családok így szinte ingyen tartják a napi kapcsolatot, webkamerával élő adásban.

NINCS TÁVOLSÁG!
 

csanadig

Állandó Tag
tökéletesen osztom a véleményt, hogy hülye aki fikázza a netet.
kiskorom óta érdekel a számítógép, évek óta hálózati rendszergazdaként keresem a kenyerem.
nincsenek határok... semmiben.
bármit megtehet, megnézhet, elolvashat, meghallgathat.
végtelen információ...
 

Cornelius

Állandó Tag
Az internet az egyik legjobb találmány a Földön, itthon ülve számtalan dolgot el tudok intézni. Csaknem másfél éve egy betegség miatt deréktől lefelé lebénultam, igaz ma már mankóval járok. Nem szakadtam el az ismerőseimtől, a családtól, a barátoktól. Az internet tehát egy csodálatos rendszer, persze attól is függ mire használjuk.

Cornelius
 

prokop

Állandó Tag
"internet jo e valamire?" koltoi kerdes...
Kerderssel valaszolok: a kés jo e valamire? hiszen lehet vele kenyeret is vagni, meg embert is olni. Na ugye? szoval nem feher v. feket a tema
 

villanto

Állandó Tag
Egy haverom azt mondta, hogy az internet azoknak kell akik ,,senkik,, mert ott azt hiszik egy jelszó mögött mebújva ők valakik. Nos most kipróbálom. Im somebody! :roll: :777:
Van igazság ebben a gondolatsorban is....

Nálunk mindig az a valaki, aki kiviszi a szemetet.
Ez a megállapítás rám is igaz (fokozva: valaki vegye fel a telefont - valaki menjen le a közértbe...).
 

2003mte

Állandó Tag
Internet: székbe kényszerít, de mozgósít is egyszerre

Azoknak az embereknek, akik számítógép előtt töltik napjaikat, szükségük lehet fitnesszel kapcsolatos weboldalakra egy amerikai tanulmány szerint.

A kutatók úgy találták, hogy az internetre alapozott testgyakorlat-programok ugyanúgy működtek, mint a nyomtatott tanácsok és rávették az ülőfoglalkozású felnőtteket a rendszeres fizikai aktivitásra. A vizsgálat egy éve alatt az internetfelhasználók hetente 80-90 percet tornáztak.

A megállapítás fontos, mert azt sugallja, hogy az ülőfoglalkozású amerikaiak millióit lehet mozgósítani mozgásra egy olyan modern eszközzel, amelyet azért hibáztatnak, hogy a székbe kényszeríti őket.

Mint Bess H. Marcus, a tanulmány vezető szerzője elmondta, 2006-ban 147 millió amerikai felnőtt használta az internetet. Ha az ülőfoglalkozású egyének olyan gyakran interneteznek, mint a mozgékony személyek, akkor ez azt jelenti, hogy durván 80 millió kevéssé aktív felnőtt van online a neten és érhető el webalapú beavatkozásokkal.

Ezt állapította meg Marcus, aki a pszichiátria és az emberi viselkedés professzora a Brown Egyetem orvosi iskolájában a Rhode Island államban lévő Providence városában. A professzornő és kollégái az Archives of Internal Medicine című szaklapban tették közzé megállapításaikat.

A vizsgálatban 249 ülőfoglalkozású felnőtt vett részt, akiket találomra három csoportba soroltak. Az első csoport olyan weboldalt használt, amelyet a kutatók a résztvevők tornagyakorlatainak a támogatására fejlesztettek ki.

A második csoportot kapcsolatba hozták hat weboldallal, amelyeket orvos- és fitnessszervezetek üzemeltettek. A harmadik csoport nyomtatott anyagokat kapott postán.

Minden résztvevő napi tevékenységi naplót vezetett és kérdőíveket töltött ki a fizikai gyakorlataival kapcsolatban. A különbség az volt, hogy az a csoport, amely külön kialakított weboldalt használt, azonnali e-mail visszacsatolást kapott.

Egy év elteltével mind a három csoport jól teljesített. Azok, akik a külön kialakított weboldalt használták, átlagosan 90 percet gyakorlatoztak hetente és voltak olyan férfiak és nők a csoportban, akik postán kaptak segítséget. A tanulmány azon résztvevői, akik internetes programot használtak, 80 percnyi testedzést végeztek átlagosan hetente.

A szakértők általában azt ajánlják, hogy a felnőttek legalább 30 percet gyakorlatozzanak mérsékelten a hét legtöbb napján. Ez lehet gyors sétálás is.

Marcus csapata szerint még több tanulmánnyal kell kivizsgálni az internet erejét, hogy elérjék azoknak az inaktív amerikaiaknak a légióit, akik a számítógépek képernyői előtt ülnek.

Forrás: www.stop.hu
 

lejo

Állandó Tag
Senkik, nételenül...

Mondd el a haverodnak, hogy erre nem csak az internet ad lehetőséget...! Mászkálhatna az utcán is, és "névtelenül" bekiabálhatna az ablakokon. Feltehetően ő mégsem teszi...! Na, hasonlóan működik a dolog az internet nyújtotta névtelenséggel is, mert nem vagyunk gátlástalanok, hanem értelmes emberi lények vagyunk!!! Természetesen vannak kivételek.
 

2003mte

Állandó Tag
Internet - A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

Az internet egy nemzetközileg elterjedt, angol eredetű szó. Magyarul annyit tesz: hálózatok hálózata. Az egész világot körülölelő számítógép-hálózat. Az internet egy olyan hatalmas rendszer, amely számítógép-hálózatokat fog össze. Ennek eredménye egyfajta kibertér, amely a valódi világ mellett alternatív teret biztosít. Az internet a számítógépek összekötéséből jött létre, hogy az egymástól teljesen különböző hálózatok egymással átlátszó módon tudjanak elektronikus leveleket cserélni, állományokat továbbítani. Az internet úgynevezett TCP/IP-alapú hálózat. Mivel ez a protokollkészlet több hálózatnak is alapja, ezért a globális hálózatot helyi hálózatok, intranetek, különböző távolsági hálózatok alkotják. Mindeközben az adatok a legkülönfélébb fizikai közegekben utazhatnak telefonvonalak, különböző hálózati kábelek vagy kommunikációs műholdak segítségével. Röviden szólva: az internet nem valami fizikai hálózat, hanem annak módja, ahogy az egymástól különböző hálózatokat összekötik avégből, hogy egymással kommunikálni tudjanak.
Az internet olyan gyorsan növekszik, hogy nem lenne értelme számokat megemlíteni, hiszen azok pár hónap múlva nem lennének helytállóak. Inkább csak az arányokkal érdemes foglalkozni. Az internetbe kapcsolt számítógépek száma havi átlagban 10–15%-kal, vagy még többel, növekszik. Mivel az internet egymástól különböző hálózatokat köt össze, a felhasználó bátran választhat bármilyen eszközt a munkája elvégzéséhez, az adatokat a hálózaton keresztül egységesen tudja kezelni. Ma már elmondható, hogy az internet a világ elektronikus postájává lépett elő. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók az üzeneteikre azonnali választ kaphatnak. Az internetet felépítő és szabályozó protokollok mindenki számára hozzáférhetőek, ezeket rengeteg gyártó támogatja: mindez a hatékony szabványosítás eredményének is betudható. Egykor a hálózat kizárólag csak a kutatók, oktatók és katonai intézmények számára volt elérhető. Ma már nagymértékben tart az internet kommercializálódása, mivel sok cég ismeri fel, hogy e nélkül lassan nem lehet megélni az üzleti életben.
A legfontosabb adaléka azonban az, hogy az üzenetszórásos médiumokkal ellentétben itt a felhasználó választhatja meg, hogy milyen információt akar megszerezni. Ugyanígy bárkiből válhat információforrás. Biztosan előfordult már, hogy ön is ráakadt valami nagyon hasznos dologra az interneten, legyen az program, információ vagy akár csak egy kis idézet. Mivel ezeknek általában nincs nagy kereskedelmi értékük, ezért üzenetszórásos csatornákon (televízió, rádió) nem valószínű, hogy megtalálhatóak. Senki ne keresse az internet központi épületét! Ilyen nincs – és valószínűleg nem is lesz. Minden hálózat, amely az internethez csatlakozik, önálló életet él. Ezen hálózatok csatlakoztatásának összehangolását, az ezzel kapcsolatos információk szolgáltatását, illetve a felmerülő mérnöki tevékenységeket az 1992 januárjában létrehozott, profitmentes Internet Society (ISOC) irányítja, amelynek bárki szabadon tagja lehet. Központja az amerikai Virginia állambeli Restonban van.
Sokszor elhangzik a kezdő internetes felhasználóktól az a kérdés, hogy ki fizeti az internetet? Sokan úgy gondolják, hogy ingyenes. Nos, ez igaz is, meg nem is. Igaz annyiban, hogy az internetre csatlakozott hálózattal rendelkező intézmények (legyen az oktatási, kereskedelmi vagy akár katonai jellegű) alkalmazottai a munkahelyükről ingyenesen férnek hozzá az internethez. Nem igaz annyiban, hogy az egyes csatlakozó hálózatok saját maguk állják a működésükhöz szükséges anyagiakat. Az egyszerű mezei felhasználó általában fizet a helyi internetszolgáltató cégnek, akit pedig az adott ország nagysebességű gerinchálózatát üzemeltető intézmény csapol meg anyagilag. A különböző országok a díjakat egymás között pedig nemzetközi szerződésekben rögzítik. 

lejo

Állandó Tag
SeaMonkey az egyik kedvenc internet browserem...

SeaMonkey az egyik kedvenc internet browserem, de talán több is annál: böngésző, levelező és hírolvasó, html-szerkesztő, címjegyzék, IRC-cliens. Kicsi és gyors...Próbáljátok ki, ha szerettek kisérletezni!
 
Oldal tetejére