Isten és más mesék - 2013

Frank-FHI témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2013 Január 1.

 1. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ki az, aki azt a bizonyos igazságot ("itéletet") majd kiszolgáltatja a kritizáltnak ("elitéltnek")? Sajnos a legtöbb ingyé letőthető valláskritika közös vonása, hogy a kritizált vallásról nem sok ismerettel rendelkezők másolnak kritikátlanul a kritizált vallásról nem sok ismerettel rendelkezőtől kritikán alúli sületlenségeket.

  Ugye itt most nem azt írod, amit írsz?! A kritika addíg egészséges, amíg a közös előrehaladás motiválja. Amikor a hajtó erő anarchia vagy a másik elpusztítása, a dolog kezd egészségtelenné és nem kivánatossá válni. Pedig biztos csak a felvilágosítás nemes szándéka vezeti azt az áldott jó kezet, amely a kalapáccsal lesújt...hogy felszabadítsa a "védett belső tartalmat".

  Kedves furrier75! Örülök, hogy soraim akkora benyomást tesznek rád, hogy azokat hosszú idő multán is előveszed, s hivatkozol rájuk. Kérésem viszont, hogy ha ezt teszed, a pontos szöveget közöld és a kontextust is add meg. Folyamatos kirohanásaidra, amelyekben csak sejttetted, de nem írtad meg, mit is kell a közönséges halandónak értenie az általad használt "judeo-krisztian" kifejezésen, érdeklődtem: "Ki az a bizonyos "Judeo Krisztián", akiről időnként írsz? Ilyen nevű ismerősöm nincs. :razz:" Bíztam benne, hogy átmegy, kérdésem nem valóságos kérdés volt, hanem humor. Legközelebb igyekszem előre jelezni, hogy következő mondatom tréfa, nem szó szerint kell érteni. E legutóbbi félreértésért szíves elnézésedet kérem.

  A tisztaság kedvéért akkor most közlöm, ezen soraimban nincs semmféle tréfás hangulatú megjegyzés.
   
  furrier75 és Frank-FHI kedveli ezt.
 2. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Igazak-e a bibliai történetek?


  [TABLE]
  <tbody>[TR]
  [TD="align: right"][/TD]
  [/TR]
  [TR]
  [/TR]
  </tbody>[/TABLE]
  A Time magazin 1995. decemberi számában M. D. Lemonick nagy feltűnést keltő tényeket tett közzé. Több apró lelet került mostanában napvilágra, amely a Biblia hitelességét bizonyítva, sokakban ledöntötte a kételkedés hatalmas falait. A szentírás ősi történetei valóságos eseményekről és személyekről szólnak:

  1994-ben André Lemarie francia régész a Biblical Archeology Review-ban beszámolt egy Dávid személyét bizonyító <acronym class="szotar">felfedezés</acronym>ről. Hét éven keresztül vizsgálta a Mésa-sztélét, más nevén a Moábita követ, a párizsi Louvre-ban . Ezt a bazalt-kőoszlopot, amely tartalmazza a legkiterjedtebb vésett szöveget Palesztínából, 1886-ban találták a bibliai Dibon romjainál. Mivel megrongálódott, nehány betűt ki kellett következtetni, az i.e. IX. sz-i kor és a nyelv ismeretében. Ez úton sikerült bizonyítani, sok más egyéb mellett, hogy a "Dávid-háza" kifejezés is szerepel ezen a sztélén.


  1993-ban Avraham Biran izraeli régész bejelentette, hogy egy olyan feliratot talált az i.e. IX. sz.-ból, amely a "Dávid háza" illetve az "Izráel királya" kifejezéseket tartalmazza. A sorok egy szomszédos országnak a zsidók felett aratott győzelmét beszélik el.

  1993-ban egy másik lelet is előkerült, az Izrael északi részén lévő, Tel Dan nevű hegyről. A bazalttömbbe vésett szavak az i.e. IX.-századból származtak és "Dávid házára" és "Izráel királyára" utaltak.


  1990-ben Frank Yurco chicagói egyiptológusnak a Mernepath Sztéléje nevet viselő kőoszlop hieroglifái segítségével sikerült azonosítania egy dombormű figuráit. Maga a sztélé i.e. 1207-ből való és Mernepath fáraó egyik hadi sikeréről számol be. Vizsgálata szerint a domborművön kimunkált alakok hébereket ábrázolnak. "Izráel legyőzetett" - olvasható a kőoszlopon. Ezek szerint a zsidókat, mint különálló nemzetet tartották számon, már több mint háromezer évvel ezelőtt is.

  1986-ban megtalálták a Szentírás mindeddig legrégibb ismert kéziratát, az i.e. 600 körüli időszakból. Ez utóbbi arra utal, hogy az ószövetségi történéseket az események lezajlása után rövid időn belül lejegyezték.


  1986-ban Nahman Avigad a Jeruzsálemi Héber Egyetemről, felismerte, hogy egy 1975-ben arab műkincs-kereskedőktől vásárolt agyagdarabon talált lenyomat Báruktól, Néria fiától származik, aki lejegyezte Jeremiás próféciáit. E szépen mintázott agyagbullákat iratok lepecsételésére használták a régiek.

  1979-ben Gabriel Barnay izraeli régész hét kicsi ezüsttekercsre bukkant egy jeruzsálemi sírbolt belsejében. A tekercset az i.e. 600 körüli időszakban készítették, a salamoni templom lerombolása előtt. A szalagot kigöngyölítve egy, a Mózes IV. könyvében szereplő áldás szavait olvashatták. Ezzel bebizonyosodott, hogy az Ószövetség egyes részeit másolták a korabeliek.


  1984-ben Yigadel Yadin izraeli vezető archeológus mondta, hogy "Az Ótestamentum számomra egy tökéletes kalauz, népem történelmének leghitelesebb dokumentuma." A Biblia elbeszéli, hogy Salamon megerősítette Házor, Gézer és Megiddó városait. - Királyok I. 9:15. Yadin ásatásai bizonyítékot szolgáltattak erre.

  Edward Robinson New York-i keletkutatónak több száz ókori helyszínt sikerült azonosítania, 1837 és 1852 között, Palesztína területén, az arab lakosok segítségével, akik évszázadokon keresztül megőrizték az ősi neveket. Ő végezte el a legnagyobb szolgálatot a bibliai tipográfia területén. Azóta sem csillapodik a kutatásai által indított <acronym class="szotar">felfedezés</acronym>i hullám, mert az ásatások igazolják eredményeit.
   
  FagyisSzent és Frank-FHI kedveli ezt.
 3. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Evapatocs!kiss
  Köszönöm a tájékoztatást, de erről már tudtunk, ez az ószövetségről szól, a zsidók evangéliumáról. Tudsz esetleg valamit az újszövetségről is? Mivel az szól a keresztényekről...
  Az engem is érdekelne...
  Legyen nagyon szép, és vidám napod, áldott vasárnapod!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
  evapatocs kedveli ezt.
 4. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Kedves Kicsi Fecske!

  Nem volt szándékomban taglalni az ó és új szövetség irásait,csupán rá szerettem volna mutatni,hogy a Biblia nem a mesék világához tartozik,mint ahogy azt a topic cime sugallja.

  Tudom,hogy számodra létfontosságú vált a különbözésük bizonyitása.Ha kezembe kerül a bizonyiték,azt is közre adom!kiss
   
  FagyisSzent, Kicsi Fecske és Frank-FHI kedveli ezt.
 5. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Evapatocs!kiss
  Nagyon szépen köszönöm, még így előre is.
  Tudom, hogy te szívvel lélekkel kutatod az igazságot...
  Legyen nagyon szép, és vidám napod!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
 6. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Örülök, hogy felkaptuk a fonalat.

  Valóban erről kellene itt beszélgetnünk és nem másról. A Föld lakossága megközelítőleg 7 milliárd ember. Ebből 3,8 milliárd ember követi az ábrahámi/ábrahámita vallásokat és ehhez kell hozzáadnunk a hinduizmus, a buddhizmus, a konfucianizmus és a taoizmus követőit, valamit a kisebb csoportok egyedi hitvilágát követő embereket..... Ha összeadjuk a számokat, bőven meghaladják a Föld lakosságának felét, így kijelenthetjük, hogy az emberiség többsége a mai napig hisz az emberek sorsát meghatározó külső erőben/erőkben és állítják, hogy minden nap megélik hitük valóságtartalmát/igazságát.

  A Föld lakosságának kisebb fele, viszont állítja, hogy az emberiség hitvilága nem más, mint önbecsapás. Ennek bizonyítására segítségül hívják a tudományos eredmények magyarázatait, a történelmet, filozófiát, neuroteológiát, a memetikát.... és sorolhatnám, mert nincs olyan terület /beleértve a parodisztikus véleményalkotást is/ amit ne használhatnának fel valláskritikára.

  A számok tükrében viszont azt látjuk, hogy eddig nem sok sikerrel.
   
  yeti108 és furrier75 kedveli ezt.
 7. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  De azt írom...!
  Viszont ezek szerint kettőnk közül én még értem a magyar nyelvet, te meg már csak beszéled,
  és ezt nem sértésnek szántam, minden esetre elgondolkodtató...

  Volt ebben a topicban nem is olyan régen erre egy jó példa...
  Leírtam valamit, ami igaz volt, és "törtek a fejek", és jött is ki belőlük a "védett belső tartalom"...
  Fröcsögött egyesek szája, akár a betört fejből a vér...
   
 8. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Valóban elgondolkodtató volt hozzászólásod, bár szerintem máson gondolkodtunk el te meg én.
  Őszintén örülök, hogy te érted a magyar nyelvet. Alkalom adtán légy szives, ird meg, a szegény magyar anyanyelvű beszélő ember hol tudna megtanulni magyarul - legalábbis annyira, hogy téged is megérthessen?
  Annyit azért megsúghatnál, ne kelljen túl nagy lyukkal az oldalamban feldobni a bakkancsot, hogy szerinted melyik szó igazi magyar értelmét kell még megértenem: fej vagy betörés vagy tartalom? Esetleg igazság? :confused: (Hidd el, én nem fogom betörni a fejed, csak mert igazságot mondasz.)
   
  pitti és furrier75 kedveli ezt.
 9. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Nem szavak jelentéséről van szó...
  Világ világa, virágnak virága...! kiss
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Nálunk úgy tűnik mégis az... Sőt a vallásszabadságunk is korlátozva lett az új egyháztörvénnyel...
   
 11. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Mennyiben korlátozza a te...?

  Mennyiben korlátozza a te vallásszabadságodat, hogy csak az a legalább 20 éve működő szervezet lehet egyház, amelynek van a tanításának lényegét tartalmazó hitvallása és rítusa, illetve nyilatkozik arról, hogy működése nem ellentétes az alkotmánnyal és vele szemben nemzetbiztonsági kockázat nem merült fel? Mert hogy tudtommal erre vonatkoztak az új egyházi törvény cikkelyei. Melyik megszorítás korlátozza vallásod gyarkorlását?

  Biztosan van jobb egyházi törvény a világban, de ettől még az emberek szabadon gyakorolhatják vallásukat (feltéve, hogy istenük nem írja elő házak kifosztását és gyerekek halomralövését). Az egyházalapítást korlátozza az új törvény, nem a vallásgyakorlást:
  1. §
  (1) Mindenkinek joga van a lelkiismeret és a vallás szabadságához.
  (2) A lelkiismereti és vallásszabadság joga magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.
  (3) A lelkiismereti vagy vallási meggyőződés megválasztása, elfogadása, kinyilvánítása és megvallása, továbbá annak megváltoztatása, illetve gyakorlása miatt senkit előny vagy hátrány nem érhet.
  (4) A lelkiismereti és vallásszabadság joga az Alaptörvény I. cikk (3) bekezdésében meghatározott okból korlátozható.

   
  Horkanto, steve3 és Aeren kedveli ezt.
 12. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Pitt
  -
  Unalmasnak találom, hogy szakadatlanul emlékeztetnem kell téged arra, hogy az iskolák, egyetemek és az alkalmazott tudományok az evolutiora és nem teremtéselméletekre hivat-koznak.
  -
  A vallásos emberek a macska szinéböl, kávézaccbol veszik az állitásaikat. A vallások feltétel nélküli hitre épülnének, ezért nevezik a tagjaikat hivöknek és nem tudosoknak.
  -
  A villámhárito feltalálásáig megvoltak gyözödve az emberek, hogy az Isten ezen az uton büntet bennünket. Még 150 évvel ezelött szellemeknek tulajdonitotta az emberek többsége a gyermekágyi lázat, a gyerekeket már az anyaméhbe (mielött kibujt) megprobálták megkeresztelni és különlegel öntözökannát csináltak ehez.
  -
  En egyáltalán nem találom valoszinünek azokat a mondákat amire a vallások hivatkoznak. A keresztény és az ortodox vallás szerint Jézus egy emberré vált isten olyan mind te meg én, ezért lehetett öt keresztre fesziteni és kinozni. A szentmise alatt, a pap varázserejü imája folytán, a kezdetben ostya és bor Jézus valodi testévé és vérévé válik. A pap nem bort iszik, hanem vért, nem fagyi-ostyát eszik hanem Jézus husikáját. Az Eucharisztia a kereszténység "nagy titka" ezért ülldözték öket kezdetben. Ezt a legendát könnyü eloszlatni ha megvizsgálja valaki ezeket a tárgyakat az "átváltozás " után. Jézus enyi alkohollal a vérében nem üllhetett volna volánhoz.
  -
  -
  Kedves Fagyisszent
  -
  Nem én tehetek rolla, hogy a vallásos tanok a logika fényébe nevetséges mesékké válnak.
  -
  -
  Nem tagadhatod amit irtam: az antikok szerint a tánc az istentöl ered, Siva isten a táncok királya, az Egyiptomiak rendelkeztek tánc-istennel....
  -
  Az eszmélet-elvesztése vezeti az embert az istenekbe, a tulvilágba valo hithez. Ezt ellehet érni, kábitoszerekkel, gombákkal, tömjén füstjének belélegzésével, monoton imákkal, böjttel és ahogy a derwisek teszik, tánccak, az egyensuly-érzék elvesztéséig.
  -
  derwische-konya-4-p-_2.jpg
  -
  -
  Nem vagyok én olyan vén, hogy ne izgasson fel engem egy Salome, egy tango, egy hastánc vagy flamingo. A disco-tanc az inkébb gymnasztika. :D
  -
  A lényeg az, hogy a táncolás az a keresztény liturgiában nem játszik szerepet mert ahogy mondod erotikus, a kereszténység meg a szüzességet tartja a legnagyobb értéknek. Ezen kivül, a tánc individuális ami kizárja a pap vezetö szerepét. A kereszténység meg "nyájrol" és "pásztorrol" beszél, Ur-szolga-viszonyrol ami a demokratia, a modern emberi együttélés ellentéte, egy maradi gondolkodás.
  -
  -
  Igen ez igy van. Különösen a csengö-hangu kisfijuk voltak kedveltek a koruson, egy tragédia, hogy a pubertás korban megváltozott a hagjuk, de az egyház tudta hogyan lehet ezen segiteni. A legutolso kasztrált a 60-as években énekelt utoljára a Sixusi-kápolnában.
  -
  Szerintem van egy még megnem emlitett oka annak, hogy a keresztény liturgiában nincs tánc, ez pedig az egyre öregebb föpapok egészségi állapota. Manapság örülünk ha az a 80-on felüli pápa a brokádok és aranyhimzésü stolák, kalapok sulya alatt tuléli az ájtatosságot. Minek kell neki igy kiöltöznie?
  -
  [​IMG]
   
 13. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Evapatocs
  -
  A "Piroska és a Farkas" cimü mese mögött is találhato valos tartalom
  : farkas is van meg Piroska is van.
  Minden normális ember tudja hol kezdödnek a mesebeli motivumok, igy kéne legyünk a vallásos irásokkal is.
  -
  -
  Kedves Frank-FHI
  -
  A kereszténység bástyája már régen nem Europa, a legtöbb keresztény Afrikában él ahol az emberek 40%-a anaphabeta. Minnél alacsonyabb a képzettség annál mélyebb a vallásosság.
  -
  Nemcsak a vallásosak hanem a lotton és más szerencsejátékokon résztvevök száma is magas, és ezek pont ugyan azon csoportokbol származnak. Ez szerintem egy meghökkentö dolog.
  -
  A vallásosság akkor lenne egy haladojellegü jelenség ha az emberi ismeretekkel nöne a számuk de nem, pont a forditottja figyelhetö meg.
  -
  A napjaink keresztényét már csak egy hajszál tartja a kanonikus vallásokhoz, a magukat hivönek nevezök egy testreszabott világnézettel élnek amit dynamikusan felvesznek vagy levetnek.
  -
  Rengeteg ember elvész a napjaink ismeretének a dzsungelében, nem tud orientálodni és ezért mindenben hisz, kátryavetésben, angyalokban, kövekben ezoterikus marhaságokba.
  -
  A vallásos kinálatok megnövekedése csak igazolja, hogy nincs egy "igaz-isten", csak a mesék tömkellege. Ezzel ellentétben a tudományos egyre jobban összemosodnak, a szakok egymást támogatják, pl. a kémiában megfigyeltek nem mondanak ellen a fizikai vagy mondjuk orvos-tudományoknak. A vallásoknál nem igy van, a vallások csak gyilkolják egymást.
  -
  Lehet, hogy ez megbotránykoztat valakit, ennek csak azt mondom gondoljon bele, hogy ö vagy a gyerekei világra jöhettek volna egy mondjuk 60 évvel ezelötti vallásos légkörrel teli világban?
  -
   
 14. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  A baj csak az hogy ez nem igaz. Mint azt az előző topicban már kitárgyaltuk az agnosztikus nézet az egyedüli ami logikusnak tekinthető. A gnosztikus hit rendszer mind az ateizmus mind pedig a teizmus kapcsán pedig pontosan az ami: egy hit rendszer.

  Egyetlen egy realizmus létezik: A tudományok melyek megfigyelésen alapszanak.
  Ellentétben az ateista propaganda szöveggel melyet a mainstream youtube ateisták és theofóbok tolnak, a tudományok semmilyen módon nem nyilatkoznak isten létéről illetve nem létéről. A tudomány szépsége abban rejlik hogy tisztában van ön-ön tévedhetőségével és korlátaival. Ennek az eredménye az hogy pusztán valószínűsít.
  Ahhoz hogy isten létét nem közvetlen módon alátámasszuk vagy kizárjuk szükségünk lenne rá hogy a valóság egészét ismerjük mind időben, mind térben, az összes dimenzió által nyitott aspektusokat számbavéve. Csak ennek tudatában tudnánk konkrétan meghatározni hogy létezik-e egy "anomália" ami a természetestől eltérő módon befolyásolja az anyagot.

  A konklúzió prózai:
  Aki isten létét/nem létét tényként kezeli, az már alapvetően nem tudományos gondolkodású egyén, hiszen bizonyíték nélkül tesz kijelentést.
  A mondatod ennek megfelelően módosul. (Az) isten nemlétének a belátása egy újabb hitrendszer és vallás.
  Ez a csodálatos iróniája a gnosztikus atheizmusnak.
  Egy vallás melynek tagjai azt képzelik hogy mivel hitük egy másik hit tagadása, az ő hitük már nem hit. Ez pedig egy szimpla logikai hiba.
  Az atheizmus továbbra is "a~theos" hit/isten nélküliséget jelent. Ez nem összekeverendő a hit és isten tagadásával.

  Én ezt mint atheista írom. Nem szeretem ha az atheizmust egyes áltudományos csoportok és egyének megpróbálják összemosni az isten tagadással és theofóbizmussal. A kettő ugyanis legalább annyira különbözik egymástól mint a nappal és az éjszaka.
   
  furrier75, pitti, Frank-FHI és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. Frank-FHI

  Frank-FHI Kormányos Kormányos

  Kedves Ernő!

  Ott kezdeném, hogy én vallásokról és hívőkről írtam és mondandómat nem "éleztem ki" a kereszténységre. Fogalmam sincs az arányok megoszlásáról... kikereshető lenne, de vegyük a Te példádat. Az analfabétizmust kötöd a vallások terjedéséhez, holott ez ebben az összefüggésben szerintem nem igaz. Ha Afrikát említed, akkor nekem elsősorban a szegénység jut az eszembe és számukra nem olyan hosszú az út saját egoizmusuk elvesztéséhez mint pl. egy jól menő üzletembernek és ha "útkeresésükben" egy világvallás képviselői segítik őket, ahhoz fognak csatlakozni. Ez nem jelenti azt, hogy gazdagok nem hisznek külső, másként meg nem magyarázható erőkben, csak nem biztos, hogy a régi világvallásokhoz csatlakoznak.

  Ha igaz lenne az analfabétizmus-vallásosság kapcsolata, akkor hogyan magyarázod A szcientológia mint vallás megjelenését és hatalmas hódítását például Hollywood-ban, ahol olvasni tudó milliárdosok tértek meg és keresték az emberi lélek-test kapcsolatát/törvényeit.... Te írod, hogy a "vallásos kínálat" megnövekedett. Pontosan így van. Az emberek jelentős része eltávolodott a történelmi egyházaktól.... ennek oka keresendő történelmükben és dogmarendszerükben..., de ez nem jelenti azt, hogy az emberiség ne kutatná az anyagi világon kívüli dolgokat. Mindig elfelejted, hogy pl. az ID kutatások több irányvonalból állnak és nem csak az egyházak által támogatott elméletek léteznek.
   
  furrier75 kedveli ezt.
 16. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Aeren
  -
  Amig a vallások képtelenek valamiféle elfogadhato bizinyitékokkal szolgálni ami az állitásukat alátámasztaná
  addig az agnoszticizmusnak nem jött el az idelye.

  -
  Semmi okunk sincs egy istenszerü-lény létet komolyan venni, vagy pedig egy lehetséges alternativának tekintenteni.

  Az elmult evezredek ismeretei elvezetnek az istenekröl szolo téves nézetektöl. A vallások világa lejárt.
  -
   
 17. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Van, aki éppen a mások kétségbeesetten ordibáló vallásellenes kirohanásait tartja nevetségesnek. És van, aki a skót szoknyát. Mindenki maga dönti el, neki mi a nevetséges. Ez nem egyértelműen a tárgy függvénye, hanem legalább annyira az alanyé.

  Természetes, hogy az emberiség évezredekkel ezelőtt felfedezte hogy a ritmikus mozgás képes arra, hogy bekapcsolja táncost a misztikum élményébe. De ha el is olvastad, amit irtam, világos lehetett, hogy én egy a tánc kialakulásáról szóló érdekes elméletet hoztam fel.

  Már megbocsáss, ez egy marhaság. Volt valóban olyan időszaka az európai kereszténységnek, amelynek során eltorzult, mi a kereszténység lényege, mik annak valóságos legfőbb értékei. Akárhogy is volt, nem a szüzesség legnagyobb érték a keresztények szemében. Mintha azt irtad volna téged is ért az a végtelen trauma, hogy hittanórán vettél részt vagy templomba vittek szüleid. Bátoritalak, nyúlj vissza ezekre a gyötrő pillanatokra és idézd fel, mit mondott akkor a pap a kereszténység legfőbb értékéről...

  Úgy döntöttem, inkább nem válaszolok erre a nálad állandóan visszatérő "csengö-hangu kisfijuk [sic]" motívumra. :confused:
   
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Frank
  -
  A feleletet megtaláljuk a vallásalapito Hubbard-nál: „Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!”
  -
  [​IMG]
  -
  Remélem tudod, hogy: "A világ több országában, így Németországban, Franciaországban, Görögországban állami szinten lépnek fel a szcientológia ellen, Magyarországon nem korlátozzák tevékenységüket."
  -
  A Hollywood-Sztárok közül verbuvált tagok többsége sulyos kábitoszer és alkoholprobléma után "tért meg", ezek a vallások tipikus álldozatai.
  -
  Egy amerikai népszámlálás (Studie des Trinity College, Hartford 2008 )szerint az ország alig 0,009%-a tartozik a Scientology-Szervezethez, tehát nem nevezhetö számottevönek.
  -
  A szervezet álltal megadott nagy taglétszám az ismerkedö tanfolyamon résztvett emberekböl, akik egyszer vettek egy könyvet az utcasarkon áll és nem a valoban aktiv tagokbol.
   
 19. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves FagyisSzent
  -
  Nekem valoban a szexualis felvilágositásig problémáim voltak a "Szüz Maria" nevével.
  Sokáig azt hittem, hogy "Szüz" nem más mind Jézus anyjának a családneve.
  -
  Az "Oh-bün-nélkül-fogantatott-szüz-maria" volt a leghosszabb szo amit elsöálldozoként ismertem.
  Ki gondolta volna, hogy a kétnemü-szaporodás a vallás szemében egy bün.
  -
  Az apácák magukat "Jézus-jegyesének" nevezik, és jeggyürüt hordanak, "érte álldozzák a szüzességüket".
  -
  A maszturbatiot bünnek nevezi az egyház, a homoszexualisoknak csak akkor szolgáltatják ki az "oltáriszentséget" (a corpus cristit, egy 2000 éve halott testét) ha megtartoztatják magukat, tehát "szüzen-homoszexualisak".
  -
  A mohamedán hivök ugy tartják, hogy a család "dicsösége" a lányok combja között nyugszik és csak olyanokat lehet feleségül venni akik másnak még nem nyilottak.
  -
  En is visszakérdeznék: milyen szerepet játszott ez a felfogás nállad a párválasztás idelyén?

  -
  A plasztikai sebészet egyik legjövedelmezöbb ága bizonyos országokban a "szüzesség-visszacsinálása", jobban lehet vele keresni mind a szilikon-mellekkel.
  -
   
 20. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ami miatt utaltam keresztény neveltetésedre az volt, hogy akkor lett volna módod megismerni, mit tekint a kereszténység a legfőbb értéknek. És ez nem a szűzesség. Tudod, csak nem mondod. ;)

  Nem csak te nem tudtad értelmezni a kifejezést. A legtöbb gyerek hálistennek nem tud vele mit kezdeni egy jó darabig. A felnőttek egy része még később sem. (Gondolok itt most pl. rád. ;) )

  Nem bűn. Nemegyszer alaptalan dolgokat hordasz itt össze. Ha egy kicsit is belegondolnál vagy utánanéznél, látnád, mennyire fals, amit mondasz. Ha meg utánanézel, belegondolsz és utána is ezt mondod, akkor meg még falsabb. A szexualitást a kereszténységben áldott tevékenységnek tekintik, hisz az életet létrehozni képes egyetlen emberi aktus. Az élet tisztelete központi fontosságú a kereszténységben, ami állitásodat képtelenné teszi. Amivel keverheted a dolgokat az, hogy valóban a szexuális szabadosságot, a kizárólag örömszerzésből folytatott korlátok nélküli szexet nem nézi jó szemmel a legtöbb keresztény egyház. De a legtöbb nem keresztény vallás sem.

  Hogy az ördögbe keveredtél ide a tánc témáról? :confused:

  Semmilyent.
   
  Horkanto és Frank-FHI kedveli ezt.

Megosztás