Isten és más mesék - 2013

Frank-FHI témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2013 Január 1.

 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves csillagvilag
  -
  Nem én egy teljesen normalis ember vagyok, nállam még nem diagnosztikáltak schizophreniát.
  -
  Van egy nagyon értelmes magyarnyelvü forum (http://forum.szkeptikus.hu) az interneten, kiolloztam belölle néhány hozzászolást, remélem nem fognak meglincselni.
  -
  Egy cseppkö nevü hozzászolo irja:
  -
  "Valahogy hiányolom a világból az agykontrollos zseniket. Az 50 éves agykontroll hány híres tudóst, művészt, sakkozót, politikus, stb. tud felmutatni?
  -
  "A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott..." S melyik tudós volt aki megállapította...?
  -
  Először is csak arra jó, hogy valaki megtanuljon az ülepén ülni egy ideig. Az benne épp az abnormális, ahogy kivitelezi, mert ha elkezdünk lassan visszaszámolni az nem fokozni fogja az agyműködést és ezzel a felfogó képességet, hanem bizony ellenkezőleg, lassítja az agyműködést. A többi már csak kitaláció egy üzlet nem több.
  -
  egyetlen meditáció vagy joga vagy agymachináció sem jó ha az lassítja az agyműködést illetve hallucinációra utasít, hogy láss.
  -
  Ha bármi haszna van bármelyiknek, mondom csak az a haszna, hogy az illető megtanul egy kevés ideig veszteg maradni ahelyett, hogy tovább rohanná az életét.
  -
  De ha ez a cél akkor értelmesebb lenne kimenni a természetbe és rácsodálkozni a világra, letenni a hétköznapok tresszet okozó gondjait és a fűre, virágokra, suhogó falevelekre, madarakra figyel csendben, elengedve magát. Vagy vizsgálgat és megfigyel tücsköt és földigilisztát. Még mindig értelmesebb dolognak tartom...
  -
  Csak nekünk magyaroknak az a legnagyobb hibánk, hogy amit kintről hoznak be, bármit megkajáljuk mert akkor az, biztos csak jó lehet. Tudod kinek van haszna belőle? annak a magyarnak aki behozta és a könyvet kiadta illetve a tanfolyamokat tartja nem kevés pénzért --mára már milliárdos --nem de?
  -
  Mi a legjobb üzlet hazánkban? -- a mások munkája által, vagy épp butasága miatt, hiszékenységét kihasználva meggazdagodni."
  -
  :D:D:D:D:D:D:D:D
   
 2. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Kedves Ernoe!

  Nem is feltételeztem rólad, hogy te nem vagy egy normális ember. Az vagy, csak annyi megjegyzést tennék még hozzá, hogy a tudásod rendkívül egysíkú. Mert ugyan ostorozod a különböző vallás gyakorlóit, azt gyakran, illetve mindig összekevered az Isten hittel, a Teremtőt a fizikával, .....de ezt nálad már megszokta az ember. Azt tudod e, hogy aki még nem evett almát, csak körtét, annak hiába magyarázod az alma ízét, sohasem fogja tudni elképzelni, hogy milyen is lehet az.

  Ha te csak mások véleményét hallgatod meg egy más tudat állapotról, amiről te csak hallottál, sohasem fogod megtudni, hogy milyen is az a más tudatállapot. Ami ugyan nem egy elviselhetetlen dolog, de az a helyzet, hogy ami véleményt írsz, pl. az agykontrollról, az hiteltelen. Hiszen azt sem tudod, miről beszélsz....valószínűleg azok sem, akiknek az írását a különböző fórumokon olvasgatod. És azokat olvasgatod, melyek a saját véleményedben erősítenek. Így nem a magad véleményét mondod, hanem, a másokét szajkózod. És ez ugye már egészen más, mint hiteles véleményt mondani valamiről. De, még ennek sincs nagy jelentősége.

  Annak van nagyobb jelentősége, hogy nem vagy tisztában a saját agyad, elméd képességével sem, mert azt csak arra használod, hogy aki a saját megtapasztalása által olyan dolgokat mond, amely neked élményként még nem adatott meg, azokat különböző pejoratív megjegyzésekkel illesd.

  Mivel azonban nem vagy tisztában azzal, hogy az agyad, elméd mire képes, így azt sem tudhatod meg, azt sem foghatod fel, hogy mi is ez a világ. És a kör itt bezárul. Mert aki nem tudja felfogni, hogy mi a világ, az azt sem tudja megfogalmazni, hogy miért is született erre a bolygóra, van e neki valami feladata, vagy véletlenszerűen kell azokat a más neműeket ágyba toloncolni, akiket a sors éppen az útjába
  állított, ,,,,,,,,stb.

  De, ha mégis meggondolnád magadat, és olyan szemszögből kezdenél el foglalkozni a transzcendens dolgokkal, hogy hátha van benne valami, akkor......de nem ajánlok semmit, hiszen akkor úgyis találsz megfelelő oldalakat a neten...

  És még valami: a legjobb üzlet nem az, ha eladsz , hanem ha megtudsz valamit....és azért bizony néha fizetni kell. Mert azt a boltot még nem nyitották meg, ahol ingyen adják a portékát, ha bemégy......
   
  Horkanto és evapatocs kedveli ezt.
 3. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Kedves Csillagözön!

  Szerencsére már nem keveri a vallást,a közvetitőivel.:D Ami pedig az agykontroll-t illeti bizony nem tudatlan emberek a követői,hanem egyre több orvos felismeri ennek hatékonyságát,szemben a kemikáliák egyre rombolóbb hatásaitól (úgynevezett mellékhatás-mellékhatásának kezelése..)
   
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves csillagözön és evapatocs
  -
  Valami félreértés van itt, én vagyok az aki az értelem használata melett szonokol, aki arra öszökél mindenkit, hogy a saját eszét használja és ne ösrégi megsárgult irásokbol, egy sivatagi pásztornép világképe szerint éljen a 21. században.
  -
  -
  A világot interaktion (cselekedeteken) keresztül ismerjük fel nem pedig ha imákat mormolunk, lassal bárányokat számolunk elalvás elött.
  -
  Az ember nem egy meghatározott céllal jött létre, ezzel nem akarom azt mondani, hogy mi magunknak nem tüzhetünk ki célokat. De ez teljesen más dolog. A vallások irányitják a hiveiket ezzel a trükkel: "ezt meg azt várja el a Jézuska tölled" ez manipulálál. Ma a litániára küldenek holnap a csatamtérre.
  -
  Ami az ágyat illeti: természetesen nem az elsö kalanddal megy az ember az anyakönyvezetöhöz hanem válogat, tapasztalatokat szerez és aki a legjobban passzol azzal alapit családot, éli le az élete dandárját.
  -
  A párválasztás nállunk van és nem az égbe. A passzivan sarkon állo lány is megtalálhatja a párját de egész biztos nem a Jézuska küldte öt a sarokra hanem a hormonok. Ezek pedig szinte oramü pontossággal jelennek meg bizonyos korban. Nincs "sors, karma" és a többi butaság.
  -
  -
  Természetesen van egy csomo az állmodozások mögött. Minden koma, kábulás alkohol vagy erösebb drogok következtében egy különleges "tudati állapotba" kerülünk de ha felébredünk vár ránk a realitás.
  -
  Ezek az élmények arra jok, hogy az agyunk (neuronok) müködését megismerje a doktorbácsi. Még a mintákat is megtudjuk mondani ami egy halucinatio közben lezajlik, a kijozanodás minden lépése orvosilag ismert.
  -
  -
  Nekem semmi problémám nincs azzal, hogy valaki meggazdagodik, legyen az egy csoda-doktor aki az öngyogyulást használja ki a hasznára vagy egy pápa aki helyjegyeket ad el a nemlétezö tulvilági életre, pallasztokba lakik, biborba bársonyba, arany-ruhába vonszolja magát a szinpadon, végülis az is munka.
  -
  Mindenki nem lehet Häuptling, egyszerü indiánokra is szükség van. A piac egyszer ugyis megtellik. Minnél gazdagabb egy ország annál több akit ellehet tartani.
  Egyszer ugyis rájönnek az emberek, hogy tul sokat fizettek felesleges dologért.
   
 5. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Tökéletes 2 soros kabaré ami rá is világít a tulajdonképpeni problémára: A hit nem elkerülhető.
  Stephen Hawking is csak feltételez a jelenlegi tudására alapozva. Az aki pedig nem rendelkezik az ő tudásával, nem több mint egyszerű követője, hiszen pusztán elhiszi amint Hawking állít. Ez szinte hasonmása annak amit a papok csináltak a középkorban.

  A bizonyíthatóság kérdése nem egy megkerülhető bohózati koncepció.
  Aki állításokba bonyolódik feltételezések kapcsán, magyarán képtelen külön tartani a saját elképzeléseit az ismert tényektől, az ugyan azt csinálja mint bármelyik pap, bármelyik templomban.
  Amennyiben Stephen Hawking köti az ebet a karóhoz hogy márpedig ez az állítása való, akkor nem állít kevesebbet mint azt hogy ő maga a jó isten, mert ott volt az ősrobbanás előtt, közben és után is, így tudja hogy mi lehetséges és mi nem.
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 6. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Igaz, hogy S.H. nem volt ott az ősrobbanásnál, de a pápa se volt ott kétezer éve Jeruzsálemben....
   
 7. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Amúgy tényleg kíváncsi vagyok, hogy a pápa mennyivel tud többet egy átlagos papnál? Vagy ph.D-zett tömjén-lengetésből? :)
   
 8. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Múlt héten voltam templomban (haláleset miatt), a pap épp vízszentelést is tartott. Ugyanazt csinálta, mint a "boszorkányok", (nem a vasorrú bábára gondolok) akiket üldöztek. Megszentelte a sót, a vizet, majd a sós vízzel és a tömjénnel az egész teret....
   
  Ernoe kedveli ezt.
 9. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Amikor a templomban voltál a papot figyelted (1 embert!),aki teszi a dolgát,végezte a "rituálét",ennek igy nincs semmi jelentősége...

  Ezt ahhoz hasonlitanám,mikor otthon a saját szentélyedbe (máshol irtál róla:)),csak azt nézné egy idegen,külső szemmel,hogy mit hadonászol össze-vissza.
  Látod igy is lehet nézni a dolgokat...;)
   
 10. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Pontosan ennyi a történet yeti. Igaz, hogy S.H. nem volt ott az ősrobbanásnál, de a pápa se volt ott kétezer éve Jeruzsálemben, és pont.

  Mindenkinek megvan a saját elképzelése a valóságról.
  Baromi felesleges dolognak tartom a veszekedést azon hogy kié a pontosabb, hosszabb, szélesebb, fantáziadúsabb, színesebb, hihetőbb, ésatöbbi.
  Emberek vagyunk és ezért kevés dolog esik tőlünk annál távolabb mintsem hogy mindent tudjunk amit tudni lehet és így tisztában legyünk AZ igazsággal ami a létet illeti.
   
 11. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Csak arra akartam rávilágítani, hogy a pap ugyanazt csinálta amiért régen a másikat máglyára küldték....
   
 12. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Aeren
  -
  A különbbség az S. H. és a Pápa által vallott nézetek között, hogy a "teremtés" egy ösrégi elképzelésnek a szajkozása,
  mig "az univerzum kialakulásának tudományos feltételezése" az ismereteink terhe alatt állt össze és van ennek növekedésével állandoan revidiálva.

  -
   
 13. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Evapatocs
  -
  Egy kicsit furcsa rituál aminek a csucspontja egy tetszhalott testének és vérének az elfogyasztásába torkollik. ;)
  -
  [​IMG]
  -
  "Valoban azt mondja: vegyétek és egyétek mert ez az én testem."
  -
  Ezt bizonyos kulturkörben még komolyan veszik, még jo, hogy mi csak nevetünk rajta.
  -
  Szeretnélek emlékeztetni rá, hogy a "hiszekegyben" nem szimbolikusan van teströl és vérröl szo.
  Ez az un. "nagy miszterium". Nem csoda, hogy az öskereszténységre furcsa szemmel néztek.
   
 14. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  A keresztény katholikus egyház egyisten-hivönek tartja magát de a szentek tisztelete már ösidök ota átlépet minden határt.
  -
  A Thüringei Szent Erzsébetet alig ravatalozták fel az azonos nevü Margburgi templomban 1231-ben amikor a hivök megrohamozták a hullát. Elöször a takarot szaggatták szét amivel bevolt takarva abban a reményben, hogy csodákat fog produkálni. Mások a haját tépték ki, vagy megelégedtek a kéz és a láb körmeinek levágásával. Miután ez elfogyott a mellbimbokra került sor, majd eltávolitották a füllét és az orrát, az ujjait izületeiben elaprozták...
  -
  Öt évvel késöbb sor került egy hivatalos auktiora, nagy ceremonia közepette eltávolitották a fejet és egy speciális reliquiemet preparáltak belölle.
  -
  A 16. sz.-ban evangelikus lett a templom és a reliquiemek nem voltak ott többet kivánatosak ezért szétosztották europa számtalan templomában. Elizabeth feje Bécsben, az egyik karja Koblenz mellett, további darabok pedig Belgiumban, Szlovákiában találhato. A kezdetben csontvázként kinézö darab "Zakk und Pack" Stockholmba lett szállitva.
  -
  A világért se gondoljuk, hogy ez a szétdarabolás csupán a középkori egyházra jellemzö.
  -
  Mindenki emlékezhet a keresztény nemes Habsburg Ottora akinek a teteméböl 2011-ben kivették a szivét és szokásokhoz hiven külön lett eltemetve.
  -
  A hivök szerint a szentekböl kiindulo varázserö mind a mágnesesség továbbadodik ezért néha elég ha egy a szent testével kapcsolatban levö tárgyat birtoklunk. De hát kinek kell ezt elmondani, egyik másik állami szimbolum még a 21. században is.
  -
  A vallástudományok szerint a katholicizmus egy "mumiákat-imádo-vallás"
  -
  [​IMG]
  -
  A szent-fityma tiszteletének egy romábol érkezett fekete limusine vetett véget 1983-ban, a "sanctum praeputium" az olasz Carcata nevü falubol papai titkos ügynökök által let eltüntetve.
  -
  [​IMG]
  -
  Erdemes elmondani a gyerekeinknek Mikulás-estén, milyen brutális körülmények között lett a Myrai püspök csontváza, romai katholikus szerzetesektö elrabolva. Az egyik erekjét örzö görögkeleti ortodox szerzetes eközben mártyrhalált szenvedett.
  -
  Sértödékenységgel nem lehet a tényeket a világbol eltávolitani :D
  -
   
 15. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag

  Kedves Ernoe!

  Viszont a tudományos elképzeléseket állandóan maga a tudomány revidiálja, addig a teremtéstörténetek változatlanul tartják magukat. Sőt, bizonyos vonatkozásban maga a tudomány is azt erősíti.

  Újra kell gondolni az univerzumot


  • Megjelent: 2013.01.15. 12:00
  A csillagászok egy 73 kvazárból álló csoportot fedeztek fel - a probléma az, hogy nem kéne, hogy létezzen. Legalábbis nem lehetne ekkora.

  " Az egyik, Einstein általános relativitáselméletéből levonható, az asztronómusok számára roppant kényelmes következtetés, hogy az univerzum egyes szeletei - persze, ha ezek a szeletek elég nagyok - ugyanúgy néznek ki. Tudományosabban megfogalmazva: megfelelően nagy léptékben az univerzum tulajdonságai azonosak minden megfigyelő számára.
  A most felfedezett 73 kvazár azért okoz a csillagászok számára komoly fejtörést, mert a csoportosulás összesen 4 milliárd fényévnyi távolságon ível át. Ezzel szemben az eddigi asztrofizikai modellek úgy tartották, hogy 1,2 milliárd fényévnél egyetlen struktúra sem lehet nagyobb....."

  De lassan a materializmusnak a legalapvetőbb tartópillére, maga az anyag sem létezik a tudomány szerint....;)
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 16. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves csillagözön
  -
  Miért bánt téged az, hogy a tudomány revidálja magát, hogy okosodunk? :D
  -
  Miért bölcsebb a te szemedben ha téves (vallásos) elképzeléseket ápolgatunk évezredeken keresztül holott a tarthatatlanságuk nyilvánvalo? :D
  -
  Amiota ember az ember csak olyan ismeretekbe botlottunk ami megcáfolja a személyes isten létét, egy csinálo képét. A tudomány valojában nem is foglalkozik mesebeli lényekkel, a világ igen jol értelmezhetö ilyen varázslok nélkül is.
  -
  -
  Hát ez meg mi akar lenni? Ha kikapná valaki a retikült a kezedböl rögtön protestálnál mert az anyag nemcsak, hogy létezik hanem számtalan belölle borzasztoan fontos az existentiánkhoz.
  -
  Azért kutatok a kutatok, hogy szokatlan jelenségeket tárjanak fel. Ha 73 quasarbol állo csoprtra bukkanak akkor az valami érdekesség, majd találunk hozzá egy magyarázatot vagy pedig hozzáigazitjuk az elméleteinket. Ez a dolgok rendje. A Szaturn gyürüjeröl azt tartotta a Vatikán egy idöben, hogy Jézus fitymája, ma tudjuk, hogy nem az. Egészen biztosan nem az.
  -
   
 17. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Valamiért ez neked nagyon fontos, mert nem először írsz róla. :cool: Sigmunddal beszéltél már róla? :p
   
  V.T. kedveli ezt.
 18. Aeren

  Aeren Kitiltott (BANned)

  Nem tudom mit szándékozol ezzel mondani kedves ernoe, lévén a kerék sem egy mai találmány. Tisztában vagy-e vajon vele hogy a törvénykezésünk alapjául még mindig az ókori görög filozófusok által megalkotott sémák szolgálnak?
  Az "ősrégi elképzelés" ugyan abba a kategóriába esik mint bármilyen más eldöntendő kérdés. Bizonyítás nélkül kijelentő módot alkalmazni annyi mint a hitünket végcélként megjelölni.
   
 19. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Kedves Ernoe!

  Minden egyes Úr-felmutatása,ostya és bor formájában, emlékezet Istenre.

  A régi időkben még volt "kapcsolat" az ember szelleme,és Isten között,de a mai elanyagiasodott világban megszűnt,mert egyrészt azt gondoltuk igy válhatunk teljessé,a jólétben minden Ok,de az idő azt igazolta,hogy az általunk jónak vélt létünkben káosz uralkodik.Mindenkit hibáztatunk érte,a kormányt,a rendszert,a munkáltatót,szüleinket,társunkat,Istent....DE,senkinek meg nem fordul az agyába,hogy bizony ezt Mi magunk teremtettük,mert elfordoltunk ön-ön bensőnktől a kifelé élésben. Spirit szóval,belemerültünk az anyagba.;)

  Ezért itt az emlékezés ideje!!!


  Az a csodálatos Ernoe,hogy az élővilág vizsgálatában úgymond magát Istent vizsgálod,mert Ő benne van mindenben,és mindenkiben!!
  Amikor te tiltakozol ellene,akkor is Ót keresed,mégha nem is tudsz róla...;)
   
 20. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves FagyisSzent
  -
  Nem én vagyok a beteg aki felhivja a figyelmeteket a "felbecsülhetetlen értékü" egyházi reliquiemekre. Jézus fitymájábol 6 példányt örizgetett az egyház több mind egy evezreden keresztül, évröl évre körbehordták a templomok körül, térdre ereszkedve hodoltak elötte abban a reményben, hogy a "férfierö" ujra visszatér beléjük, vagy a feleségek végre teherbe esnek. De nemcsak az "elöbör", hanem a köldökzsinor, az anyatej amivel Maria Jézust szoptatta söt egy pelenka is ezek közé tartozik. Mindez szakszerüen ellátva raktári számmal.
  -
  [​IMG]
  -
  A német temetkezési törvények szerint a halott szétdarabolása részeire és ezeknek erekje formában valo szétosztása nem megengedett.
  Ezt hullarablásnak (Leichenfledderei), hulla-gyalázásnak vagy finoman fogalmazva: "a halott nyugalmának a megzavarása".
  -
  A Vatikánban azonban még középkori törvények uralkodnak, itt megengedett az erekjegyártás szentéletü halottak, vagy un. "nemes emberek" testéböl. Közismert a Habsburg Otto esete.
  -
  Már engedelmeddel ez egy halotti kultusz. A kerenyténység egy sirato-egyesület és ezt nem gunybol mondom.
  -
  Erdemes lenne megvizsgálni miért támogat az állam egy halot-kultuszra épülö vallást ami a törvéket sérti?
  Korábban más törvények voltak de a törvények megváltoztak.
  -
  Az igazi kérdés az lenne: Miért csinált ilyet korábban az egyház és miért lettek a törvények érthetö okokbol megváltoztatva?
  -
   

Megosztás