Isten és más mesék - 2013

Frank-FHI témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2013 Január 1.

 1. prominor

  prominor Állandó Tag

  Nono öt Miatyánk, meg három Üdvözlégy, aztán ott van Vörösmarthy. Bajza és a többiek.. Ők ugye nem papok, de Jacksont is tiltóra tették...
   
  Hamp és vandorcsillag kedveli ezt.
 2. prominor

  prominor Állandó Tag

  Úgy látom nem csak Edit Steinnek vannak értelmezési problémái, de Te is félreérted....
  Isten bennünk lakozik az írások szerint, tehát az embernek önmagát kell megtalálnia, s akkor meglelheti Istenét is...
   
 3. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Jajjj istenem ! Ha bennem is lakozik, hogy tudnám kioperáltatni magamból ?
   
 4. prominor

  prominor Állandó Tag

  Szerinted a majomból hogyan lett ember... De kérdezd erről Ernőt...:)
   
  Hamp kedveli ezt.
 5. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Önmagamat lépésről lépésre mind jobban megismerem, felismerem céljaimat, tévedéseimet, eredetemet, Istennel való hajdani egységemet. Én így értem.
   
 6. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Olcsó és hamis megoldásokat kitalálhatunk mi emberek, de Istennél ez másképp lesz szerintem. Ő kegyelmes, de igazságos is. Ez egyszerre biztató és egyszerre félelmetes, jó értelemben véve.
   
 7. prominor

  prominor Állandó Tag

  Ebből Barátom nem lehet jól kijönni, mert a gyermekrontó főpapok továbbra is főpapok maradtak, csak éppen a világ másik végén.. De ha jól tudom ott is ugyanaz az Isten van... S az Ő nevében hirdetik az igét...
   
  Hamp és vandorcsillag kedveli ezt.
 8. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Igen régen beszéltünk, azóta amióta limitáltuk közölni valónkat. :) Énoch könyve nem szószerint egyezik a crédómmal, de valamiképp belefoglalható és analóg a mai helyzettel. A kiragadott rész mégis azt tudatja velünk, hogy Isten gyűlöli az erőszakot és az igazságtalanságot. Ennek alapján nem összeegyeztethető azzal a torzképpel, aki egy rosszindulatú embert ábrázol némely tanítás alapján. (Nem ismerem ezeket az írásokat, csak Vándorcsillag hozzászólása alapján éreztem szükségesek ennek a sornak az idézetét.)
  A Bibliában benne van a "nincs Isten"...de pont visszahelyezve a szövegösszefüggésbe érthető meg az, hogy ezt csak a bolond gondolja. Ha mindent visszahelyezünk az alapokra, Isten önkijelentéseire,azokkal összefüggésbe hozzuk, akkor érthető meg az írás - de csak a hívő számára.
   
 9. prominor

  prominor Állandó Tag

  Ezt viszont én nem értem....
  Ugye a "Jahve" is a volt, van, lesz legrégibb kifejezése. De ugye Isten is maga mondja vagyok aki vagyok, vagyis Ő az aki tényleg van, Ő maga a létezés... De Allah-nak sincs kettes száma, többes száma, Ő az egyedüli "vanság"..
  Ugyanabból az alapból képezve mint az Éli-Van(folyamatosan létezik). Nos ebbe semminemű hajdani egység nem fér bele. Egyáltalán bárminemű egység jövőbeni egység is kétséges, különösen ha elfogadjuk minden Isten teremtett, hozott létre, még ha gyakorlatilag ugyanabból az"anyagból" is...
  Annál is inkább a mi van és lesz helyett a mi volt irányába tolja a gondolkodást, hogy az ősrobbanásnak nevezett jelenség eddig valószínűsített időpontjánál sokkal idősebb világegyetem "alkotókat" fedeztek fel....
   
 10. prominor

  prominor Állandó Tag

  Kicsit beszélümk, s már rögtön másként gondoljuk...

  Énoch könyve az igazi kereszténység, ahogy Péter tanítása is arról szól, miért is lettek a zsidók közül többen keresztények, illetve a természeti többistenhitűek miért a Jézushitet választották.. De éppen az Énochtól való eltávolodás tette népszerűvé pár száz évvel később az iszlámot..
  Na és a Bibliában nincsen semmi rejtett kód, rejtett tanítás, hiszen egyszerű, műveletlen emberek számára született, tehát az olvasni tudó átlagos értelemmel rendelkezők számára ugyanazt kell hogy jelentse minden sora. Na és ez is független attól, hogy valaki hívő vagy sem.. Az hogy mit hiszünk el az Írásokból a tapasztalat függvénye, na meg a világról bírt ismeretek mennyisége dönti el....
  Ahogy a lovakra felteszik a szemellenzőt, hogy csak az utat lássák, s minden mást zárjanak ki, úgy munkálkodnak az egyházak azon, hogy a híveik vakok és süketek maradjanak a világ dolgai iránt...
   
  Hamp és vandorcsillag kedveli ezt.
 11. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Igen így van, főleg egy papnál.. Ezen a módon, ahogy bemutatod a helyzetet, nem lehet jól kijönni. Csak az őszinte, valódi bűnbánat, és Istentől kapott bocsánat ami helyrehozhat egy lelket, de még azután sem marad el a fenyítés, mint vezeklés. Ugye mint Dávidnál: bocsánatot kapott, Istennel helyreállt a kapcsolata, de a büntetéseket valamilyen szinten, valamiért el kellett szenvednie.
  Látszat és hamis megoldások semmit nem jelentenek, kárhozatban tartják a lelket.

  † EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
  A képmutatást leleplezi majd Isten ítélete.
  Jézus egyszer így korholta a farizeusokat:
  Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok, amelyek kívülről szépnek látszanak, belül azonban holtak csontjaival és mindenféle undoksággal vannak tele. Így ti is kívülről igaznak látszotok az emberek előtt, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.
   
  Utoljára módosítva: 2019 Augusztus 28
 12. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Krisztusban teremtetett minden. Ez a kezdet. Ez fog újra megvalósulni, de nem ugyanolyan lesz. :)Mondja a Szentírás.
  A másik ige:
  "Aki pedig az Úrral egyesül, az egy Lélek Ővele" I. Kor. 6,17
  -És honnan kap mindez bizonyítást?- A Szentlélek tesz erről bizonyságot. Ezt vagy megkaptuk már éltünkben, vagy nem. Ha valaki azt mondja, ilyen nem létezik, az még biztos, hogy nem kapta meg.
   
  Utoljára módosítva: 2019 Augusztus 28
 13. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Az isteni kinyilatkoztatás magaslata az Evangélium, Jézus Krisztus személye, tanítása. Aki őszinte szívvel vágyakozik az igazságra az megkaphatja a Szentlélektől. Tehát nem intellektuális alapon, hanem Szentlélektől vezérelt értelemmel.
  A Szentírás újszövetségi része valóban mindenkinek egyszerű és érthető, de a Szentlélek nélkül nem jut el az ember szívéig. Az ismeretek amelyeket a természetes elme ugyanígy nem ragadhat meg, az szintén a Szentlélek műve. És bizony lehet növekedni Isten megismerésében, ami transzcendens ismeret. Személyesen kapott megerősítések, új összefüggések megismerését jelenti, Isten ismeretének lelki tapasztalatát. Ebben nagyon különböző módon részesülhetnek az emberek, okkal.
  Maga a Szentírás tanítja: A természeti ember számára Isten dolgai bolondságok. Csak a lelki ember - a Szentlélek által! - képes Isten dolgait felfogni, az ellenség felforgató tevékenységeit háttérbe szorítani. A Szentlélekkel felkent elme juthat el ide. Akár földműves, akár tudós ember, mindegy.
  A megértés és az Istennel való kapcsolat, nem szétválasztható.
  Ezért is ajánlottam mindig, ha Istennel szeretnénk kapcsolatba kerülni, akkor Hozzá kell fordulni szívből. Mert egyébként az ellenség áldozatai leszünk, és a rengeteg megtévesztő információé.
  "Jöjjetek hozzám mindannyian"- mondja Jézus. Nem az intézményi egyházhoz, hanem Hozzá. Nagy különbség! :) Egyedül a személyes ügyintézés elfogadható.
   
 14. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Végül még az istened is hozzá szól itt a dolgokhoz ! Igazán beszélhetnél vele erről is, vagy nem tud írni ? Csak tud mert régebben kőtáblára vésegetett de nagyon lassan.
   
 15. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Az vagyok ionon
   
  steve3 és vandorcsillag kedveli ezt.
 16. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Kitalálhatnak isteneket az emberek !
   
 17. steve3

  steve3 Állandó Tag

  " Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél..." :) Mert a kitalált isten az Igaz Isten gyenge - sőt élettelen pótléka. Például a teremtés "imádata" esetén, mikor a teremtés mint mindenek csúcsaként, forrásaként szerepel.
   
  Utoljára módosítva: 2019 Augusztus 31
 18. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Úgy látszik, hogy te már megkaptad többször is és meg is ártott neked !
   
 19. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Na jó, ezt megjegyeztem. Kend arra céloz nem vagyok komplett.
  Miért nem tudok nyugton maradni a süllyedő hajón... Na jó ezt megjegyeztem...
   
  Hamp kedveli ezt.
 20. rituevu

  rituevu Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Sziasztok! Felrakok egy könyvet háromféle formátumban. Tudom, hogy ide nem szoktatok könyvet felrakni, de úgy gondolom, hogy ez a könyv pont idevaló.

  Lorna Bírne - A szív imái
  epub, mobi, pdf

  [​IMG]

  Lorna Byrne sok millió embernek segített már eddig is világszerte azzal, hogy felhívta a figyelmüket: mindenkinek van védőangyala, és valamennyien kérhetünk segítséget magától Istentől vagy az angyaloktól. Gyakran fordulnak hozzá tanácsért arra vonatkozóan, hogyan kell imádkozni és segítséget kérni, ezért a legújabb könyvében részletes útmutatást nyújt a témában. Emellett olyan imádságok szövegeit is közreadja, amelyeket a legkülönbözőbb élethelyzetekben és alkalmakkor felhasználhatunk – egy praktikus imakönyvet állított össze, mindenkinek. Lorna a fohászokat egyenesen Istentől vagy az angyaloktól kapta, és arra biztat: naponta imádkozzunk, tiszta szívünkből.

  Isten és az angyalok új üzenetekkel, imádságokkal segítenek minket életünk valamennyi területén, és ezek között olyanok is akadnak, amelyek meglepők lehetnek számunkra. Ebben a kötetben a következő problémákra és helyzetekre találhatunk imaszövegeket: gyógyítás; segítségnyújtás fájdalom és depresszió esetén; beteg hozzátartozók; gyermekek védelme; környezetvédelem; háború befejezése; túlsúlyosság és evészavarok; a halál és a haldoklás elfogadása; munkahely keresése; lakásunk eladása; anyagi segítség; problémamentes szülés; alvászavarok; a magány enyhítése és barátkozás; szexuális erőszak túlélése; vizsgaidőszak; szerelem és szeretet; szeretni valakit, akit nem kedvelünk; beteg vagy eltűnt állat megsegítése.

   

  Csatolt fájlok:

Megosztás