Isten és más mesék - 2013

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos


A New Age hatalmaival is kapcsolatba került, mielőtt megismerte Jézust.
-
Sid Roth azt állítja, ha Istennek őszinte szívvel kérdést teszel fel, akkor Ő őszinte választ ad.
-
"Kérdd Istent, hogy mutassa meg neked az igazat!"

Sztííív... az ÉLET mindig válaszol...bármire bármikor akármilyen formában...még egyszerű dolgokban is nem csak az ÉLET ELVET megismerni akaró kereső kérdéseire,még akkor is pl ha ingerülten keresed a kocsi kulcsot,amikor nem találod,gondolatként megjelenhet hol van a kulcs,vagy rápillantasz stb...
Mivel az ÉLET(teremtő intelligencia) személytelen ELV-KÉNT létezik,max bizonyos embereknek van szükségük arra hogy személyes istenségnek hódoljanak,képzeljék el a mindent átható kozmikus energiát,aminek igazából köze nincs vallásokhoz...az ember ferdít(ett) el mindent...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Sztííív... az ÉLET mindig válaszol...bármire bármikor akármilyen formában...még egyszerű dolgokban is nem csak az ÉLET ELVET megismerni akaró kereső kérdéseire,még akkor is pl ha ingerülten keresed a kocsi kulcsot,amikor nem találod,gondolatként megjelenhet hol van a kulcs,vagy rápillantasz stb...
Mivel az ÉLET(teremtő intelligencia) személytelen ELV-KÉNT létezik,max bizonyos embereknek van szükségük arra hogy személyes istenségnek hódoljanak,képzeljék el a mindent átható kozmikus energiát,aminek igazából köze nincs vallásokhoz...az ember ferdít(ett) el mindent...
Majd egyszer tapasztalni fogod, hogy személy. Energia az kevesebb mint mi vagyunk, az energia-életelv Isten lealacsonyítása lenne, és magunk felmagasztalása. A Szeretet személyes. Engem is meglepett, és örültem neki! :)
-
Ne az olvasottakra hagyatkozz, hanem kérdezd meg Istent!Az Élet mindig válaszol, ha van kérdésed. Úgy nem tévedsz el, nem kell rám hallgatnod, nem győzködlek. Ha Isten nem mutatja meg személyességét, akkor senki sem tudja ezt megtenni.
-
Még valami eszembe jutott! Sokan sokfélét gondolnak a személyről, szerintem. Nem mindegy, hogy mit értünk ezen a kifejezésen.
 
Utoljára módosítva:
T

tuncu

Vendég
„Monda azért nékik Jézus: Még egy kevés ideig veletek van a világosság. Járjatok, amíg világosságotok van, hogy sötétség ne lepjen meg titeket: és aki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy. Míg a világosságotok megvan, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek. Ezeket mondá Jézus, és elmenvén, elrejtőzködék előlük.”
(János evangéliuma 12:35-36.)
Ha szavazni kéne; ’világosság vagy sötétség’, úgy vélem az emberek többsége a világosságot választaná.
De mi a helyzet a lelki, a szellemi sötétséggel? Mi a helyzet tisztességtelen előnyszerzéssel, a homályos ügyletekkel? Mi a helyzet a negatív gondolatokkal, a bűnös vágyakkal, a rideg beszéddel, a szívtelen viselkedéssel?
János evangéliuma, mint a Teremtés könyvének Újszövetségi megfelelője, szintén a ’Kezdetben’ szóval kezdődik, és ugyanúgy beszél – lelki párhuzamot vonva - a világosság és a sötétség közötti különbségről:
„Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága; És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.” (Ján.1:4-5)
„a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.” (Ján.3:19)
„Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.” (Ján.8:12)
„Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok.” (Ján.9:5)
„Ha valaki nappal jár, nem botlik meg, mert látja e világnak világosságát.” (Ján.11:9)
„Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki én bennem hisz.” (Ján.12:46)
János evangéliumában a világosság tehát egyértelműen Jézust és az Ő tökéletes életét szimbolizálja. S amennyiben magunkat a világosság fiainak valljuk, Mesterünket követve arra kell törekednünk, hogy legyünk mindenben „feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon.” (Fil.2:15)
Ezért úgy fényljék világosságod „az emberek előtt, hogy lássák a jó cselekedeteidet, és dicsőítsék mennyei Atyádat.” (Máté 5:16)
 

Burgundii

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már ébredtem.Akkor amikor egyszerű módon teljes szívemből Isten után érdeklődtem imádságban és válaszolt! Csak a kevélységem, és komplikáltságom tartott vissza ettől a lépéstől sokáig.
-
Nem kell túlbonyolítani a személyes Isten létezésének kérdését. Értelmes ember láthatja a teremtésben levő értelemről, információs rendszerről az értelmes teremtő létezését. Energia, nem energia mi személyek vagyunk, akik magunkra reflektálunk. Így az is aki létrehozott bennünket, Ő is. Bízzál, létezik szeretetet, bármilyen hihetetlen is! :) Erről meg lehet győződni, Isten hív magához bennünket, tékozló emberiség fiakat!
Tudatosulva a létezésben.
Nemrég ébredtem rá "mi" tehetünk arról milyen közegben is élünk, tudatosult emberek elfeledték tenni a dolgukat gondolati valamiről regélek. Mindenben ott az energia ami áthalad mindenkin és mindenen oda-vissza állandóan. Akik tudatosulnak ők valami másra is képesek hisz meg kapták a lehetőségeket az energiától (szimbólumok, jelek ki tudja mi minden még) vehetnek használatba, és a térségükben rendet tudnának tenni. Hozzá tegyem a dolgok oroszlán részét úgy is az energia végzi, hiába akarunk bármit is gondolatban tenni, ha nincs benne energia nem teljesül....
1f642.png
:)

Tudatosulás szolgálat volt és lesz mások felé, mikor értjük meg nem az Isten fogja rendbe tenni a dolgokat amiket az emberek tesznek, hanem a többi ember ki rendre le születik a többi rendetlenkedővel egyszerre egy időben. Te tudod miért tudatosultál gyerekkorodban már, vagy később.... Csoda benned van használd....
1f642.png
:)
 

Burgundii

Állandó Tag
Állandó Tag
Háát nem is! :) A tiszta tudás hibtől ered, az emberek által vélt tudás pedig csak emberi "okoskodás".
Kérni kell a segítséget. Imádkozni, hogy tudjuk meg mi is az igazság. De ez nem olyan egyszerű. Kinek mi van a szívében? Akihez hozzászólnék, Őt szeretem és megszólítom? Vagy megyek érdeklődni egy baseball ütővel a kezembe? Netán követelőzve szólok? Vagy cinikusan? Vagy kételkedve?
A helyes út ha az ember belátja, és tudja és az szerint él,hogy ki is a Mindenható! Az örökkévaló, aki öröktől fogva volt, és lesz. A Seregek Ura, a Teremtő. Aki előtt egy nap minden ember meghajol.Akinél nincs hatalmasabb, és aki a Szeretetet....
Csatolás megtekintése 1544929
Isten nélküli ábra pozitívvé teszi amire oda fested rajzolod, no fogadjunk Tuncu nem tudtad? :)
 

Burgundii

Állandó Tag
Állandó Tag
http://laarandras.hu/blog/tunderzene/

Tündérzene

Hogy miképpen kezdtem el foglalkozni az általam „tündérzenének” nevezett zenei irányzattal?

Azzal kezdődött a dolog, hogy buddhista tanulmányaim során, föl kellett tennem magamnak egy nagy kérdést. Miért gondolom azt, hogy nekem szanszkrit, vagy hindi nyelven kell végeznem a szellemi gyakorlataimat, vagy megszólítanom Istent? Isten fölötte áll a nemzeteknek. Én német, vagy angol se akarok lenni! Ugyanígy indiai se akarok lenni, kínai, vagy zsidó se akarok lenni, arab se akarok lenni, én magyar akarok lenni – abból kell kiindulni, ami van! És így, ebből kiindulva, azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mi is igazából az a szellemi hagyomány, amire én a legeslegszívesebben támaszkodnék, miben van nekem a legnagyobb bizalmam.

Belenéztem a „kulturális világképembe”, és azt láttam, hogy annak idején, gyermekkoromban, a népmesék világában éreztem meg egy olyan erőt, ami számomra a legpozitívabb erőnek tűnt, és ez a tündérek ereje. A legszimpatikusabb társaság a mesékből, nekem a tündérek voltak, akiknek országuk van, Tündérország, s a Tündérországnak királya van, a Tündérkirály. És akkor azt mondtam magamban, gyakorló buddhistaként, hogy én nem a tibeti védő istenségeket akarom magamnak megidézni, nem Csenrézit, aki szanszkritül Avolokitesvara, nem az ő pudzsáját akarom végezni, mert a Csenrézi-ről nekem az jut az eszembe, hogy jön Rockandroll Rézi és a házibulin ellop valamit. Csen a Rézi, nekem ez ugrik be automatikusan a Csenrézi névről. És egyáltalán miért kellene a védő istenséget nekem ezerkarúnak látni? Idegen tőlem. Azt érzem, hogy inkább a tündérekhez vonzódom, Tündér Ilonához, vagy a Tündér Jánoshoz, őbennük megbízom. Ha nekem lenne egy tündér barátom, rá biztos, hogy mernék támaszkodni.

Pusztán ilyen meggondolásból elkezdtem élesztgetni a „Tündérmítoszt” magamban. Kitaláltam kis tündérbűvölő énekeket, és azokat a magányomban énekeltem. Konkrét imákat énekeltem, tulajdonképpen imákat a tündérekhez, hogy én őket szeretem és ők is szeressenek engem, és jelenjenek meg az életemben. És – csodák csodája – jelek formájában elkezdtek megjelenni. Ez benne a világos, tiszta kép, hogy egy idő után, mivel nagyon hittem a tudat teremtő erejében, ezek az erők valóban megjelentek az életemben. És ezzel párhuzamosan, megtanultam fújni a tündértilinkónak nevezett kis csövet, ezt a felhangtilinkót.

A cső rendkívül egyszerű szerkezet. Készülhet fémből, üvegből, fából, a lényege, hogy semmilyen mesterséges alakítás nem történik rajta. Nincsenek ráfúrt lyukak, nincs beleépítve síp, hanem az ember csak a cső egyik peremét kicsit megreszeli, hogy éles legyen, és az ügyes fújás-technikának köszönhetően képződnek a hangok. A fújás módja hasonlít a fuvola megszólaltatásához, csak 90 fokkal elfordítva emeljük szánkhoz a hangszert. A lényeg, hogy a cső önmagában hordoz egy skálát. Az alaphangnak a felhangjaiból kibontakozóan, egy bizonyos fekvésben, megszólaltatható pentaton skálát ad ki magából. Mi másra bizonyíték ez, mint arra, hogy az Úr már beleteremtette a világba a zengés törvényeit. Skálát teremtett bele, hangrendszert teremtett a világba.

Téves tehát az a schönbergi elképzelés, hogy a dodekafónia lenne a hangok valódi törvénye. Schönberg azt mondja, hogy a hangok demokráciában állnak egymással, és önkényes elképzelés az, hogy van tonalitás. Valójában nincs tonalitás – mondja Schönberg –, minden hang egyenértékű és ezért a valóságban nincs olyan, hogy „hangnem”. Ezt csak az ember találta ki. Szerinte tulajdonképpen csökevény, vagy gyengeség, hogy az ember hangnemekben gondolkodik, és ezért ő elkezdett úgy zenét írni, hogy az egyik hang után bármilyen másik hang jöhet, de már a harmadikkal együtt nem határozhat meg egy konkrét hangnemet. Kialakult így a dodekafónia, ami a hamis zenélés, ami a legrosszabb zenei stílus a világon, mert folyamatosan disszonáns. Az általa, és követői által írt művek voltaképpen hallgathatatlan alkotások, idegesítők, rossz hangulatúak. A valóságban a „zengés törvénye” nem így van. A teremtett világ rendezett, és hierarchiában működik, s a hangoknak is van hierarchiájuk. Erre bizonyíték többek között, ez a tündértilinkó, ami egy szál cső és a felhang rendszert ki lehet belőle fújni. Csodálatosan szép skála.
Azt gondoltam, hogy e tilinkóval meg lehet szólítani a magasabb dimenziókat, mert hiszen a felhangsor már maga a magasabb dimenzióknak a tükörképe a mi anyagi világunkban. Épphogy leképezi a hangok világába a „felfelé vezető lépcsősort”, az egymásra épülő dimenziókat. És ezért elkezdtem egy gyakorlatot: a csövet fújtam és közben folyamatosan koncentráltam egy magasabb dimenzióra, ahonnan tündéri erők áradnak. És mik is a tündér erők? A gyógyító, építő, segítő erők, a szereteterők, amelyek pontosan ugyanúgy működnek a világban láthatóan, mint ahogy a rombolás erői. Mert, hogy erózió van, és minden pusztul, azt látjuk. Ám ez csak az egyik oldal. A másik oldal az építő erő, amely állandóan meggyógyít, helyrehoz, segít és gyarapít. Ezek ugyanúgy spirituális erők, mint a pusztulás erői.

A tündérség felfedezése, és a magyar spirituális hagyomány beemelése életembe, azonban nem oltotta ki a hindu, vagy buddhista gyakorlatokat, hiszen ezek útján haladva, fontos szellemi tapasztalásokhoz jutottam. Személyes gyakorlataimban gyakran használom a tilinkót, a révülős énekeket, a magam által komponált magyar nyelvű dalokat, és a szanszkrit, vagy tibeti mantrákat, sőt azt is mondhatom, hogy manapság így együtt, mindezek éneklése képezi gyakorlásom fő vonulatát. A zene, összekötve ezekkel a varázs-formulákkal, tapasztalataim szerint rendkívül nagy hatással bír.

Itt meghallgathatod Laár András Tilinkó című dalát:




https://books.google.hu/books?isbn=9630970805

érdekes részek vannak itt még, nem másolhatóak sajna
 
Utoljára módosítva:
T

tuncu

Vendég
Isten nélküli ábra pozitívvé teszi amire oda fested rajzolod, no fogadjunk Tuncu nem tudtad? :)
Elképzelhető,hogy a vége mindig pozitív. :) Van egy mondás, aki csak nyafog, de nem tesz semmit,annak még nem fáj eléggé. Kitudja.. de azért jó, ha az ember kilómétereket és fölösleges köröket spórol :)
De vannak nagyon későn érők is...akik már a küszöbön értik meg.
 

Burgundii

Állandó Tag
Állandó Tag
Elképzelhető,hogy a vége mindig pozitív. :) Van egy mondás, aki csak nyafog, de nem tesz semmit,annak még nem fáj eléggé. Kitudja.. de azért jó, ha az ember kilómétereket és fölösleges köröket spórol :)
De vannak nagyon későn érők is...akik már a küszöbön értik meg.
Amikor kardélre hánytak ébredtél, mire volt jó nekik?
 
T

tuncu

Vendég
Laár András : " A legjobb lenne, hogyha végre azért szeretnénk egymást, amilyenek vagyunk!"
3:50 mp-től
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudatosulva a létezésben.
Nemrég ébredtem rá "mi" tehetünk arról milyen közegben is élünk, tudatosult emberek elfeledték tenni a dolgukat gondolati valamiről regélek. Mindenben ott az energia ami áthalad mindenkin és mindenen oda-vissza állandóan. Akik tudatosulnak ők valami másra is képesek hisz meg kapták a lehetőségeket az energiától (szimbólumok, jelek ki tudja mi minden még) vehetnek használatba, és a térségükben rendet tudnának tenni. Hozzá tegyem a dolgok oroszlán részét úgy is az energia végzi, hiába akarunk bármit is gondolatban tenni, ha nincs benne energia nem teljesül....
1f642.png
:)

Tudatosulás szolgálat volt és lesz mások felé, mikor értjük meg nem az Isten fogja rendbe tenni a dolgokat amiket az emberek tesznek, hanem a többi ember ki rendre le születik a többi rendetlenkedővel egyszerre egy időben. Te tudod miért tudatosultál gyerekkorodban már, vagy később.... Csoda benned van használd....
1f642.png
:)
A tudatosult létező,létezés. Érdekes továbbfejlődésre hivatott gondolat, és az is, hogy mi a részünk a teremtésben. :)
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ne má, csak Istentől kaphatsz? Mondá Tuncu.....
Bárkitől tudsz ilyet kapni és bármiből tudsz meríteni felismerést... :) Nem csak magadtól :) Kedvesen Tibi :hurra:
Jó tanácsot,instrukciót stb... bárkitől kaphatsz...intuíció azonban a saját belsőből merülhet csak fel...;)néha kipattan úgy mint a kenyér pirítóból a kenyér...máskor hosszú sejtelmes intő gondolatként jelentkezik,vagy van amikor egyértelműen jelez valakivel kapcsolatosan valamit ami történni fog...és úgy is lesz...mert ugye ahonnan az intuíció "születik" ottmindig is MOST ÁLLAPOT VAN,amit jelez az sem lesz késöbb,csak tér-időben max...de tudod te ezt...
 
T

tuncu

Vendég
Majd Isten bizonyít annak akinek ő szeretne a hit lényege nem az, hogy adj bizonyítékot, ha hiszel bizonyítékor is kapsz.
Aki hisz annak nem kell bizonyíték,aki nem hisz annak semmi sem bizonyíték....
Amúgy Isten folyamatosan mindenkinek bizonyít...csak ki az aki csendben van és figyel..lát, hall..
Mert :
Mindig csendben szól hozzád az Úr.
A város zaján hangja nem jut túl.
Enyhe szellő suttogásaként hallod szavát,
ha rátalálsz. Így jön az Úr,
nem látod, de szíved lángra gyúl.

A lelked harca elnyom minden mást,
nem hallod a hívó suttogást.
Bensődben is csendes béke kell,
enélkül Isten nem felel, hiába vársz,
mélybe hull a hívó suttogás.

Rfr.
Hang nélkül szól, figyeld a lélek szavát,
figyeld a csend mit beszél, hagyd a város zaját!
Nincs messzeség, reád talál,
csendben jő az Úr egy éjszakán.

Nagy csodára, fénylő jelre vársz,
mennyből jövő lángnyelvet kívánsz,
de Isten lelke csendben működik,
nem látod, mégis őrködik, vigyáz reád.
Nem kellenek látványos csodák.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
russia-orthodox-patriarch-wannacry-kirill.jpg

-
Az orosz pátriárka bespricceli szentelt vízzel a számítógépet, hogy elhárítsa vele a zsarolóprogram vírust. :(

Man, hogy ezek mindenben kompetensek!
Eddig csak a lakásszentelést kináltak háztartási biztositás, Szent Kristofot TÜV-plakéta helyett... nállunk még a tüzoltokocsikat, a spriccelöt is megálldják hátha jobban müködik. Most betörtek a digitális technika világába, számitogép-virusok ellen is segit a hokusz pokusz. :)
-
 
Oldal tetejére