Isten és más mesék - 2013

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
A topic cime alapján ugye az vélelmezhető, Isten léte, vagy nem léte a mesék birodalmához tartozik, ahogy más mesék is.. A mesék pedig vagy a valóságról, vagy a hihetőről szólnak. Az igazság pedig az, amit még elhiszünk, ezen túl minden csupán hazugság... Én csak a lehetségesekről szoktam beszélgetni, a hitről szerintem nem is érdemes, azt mindenkinek magának kell megélnie... A hazugságról pedig miért is kellene..
Úgy látszik megint rossz helyre tévedtem, régebben itt volt miről beszélgetni..
Legyen mindenkinek szép napja..

Aki ebbe a topikba írogat, az valószínűleg Istent keresi valamilyen formában, vagy pedig a Teremtővel van valamilyen baja, valószínűleg a Tőle kapott sorsa miatt. És, még Ernőt is ide sorolom...Ami néhány embernél talán gondot okoz, az a teremtettségünk "végigvitele" sorsunkon, magunkon, az életünkön. Akinek kevesebb a baja a sorsával, annak a legegyszerűbb Istenben hinni, hiszen az jóságos, csak kérni kell, és megadatik...

Akinek komolyabb gond adódik az életében, és az nem a megoldás irányába megy, hanem sokszor még nehezedik is, annak hiába idéz be bár ki bármilyen szívhez szóló idézetet, bizony, nehezen fogadja el sorsát, nehezen fogadja el, hogy a Teremtő neki azt szánta, amit. És, bármilyen furcsa, az ilyen elégedetlen, a sorsukat nehezen elfogadó emberek azok, akik sokkal jobban kutatják Isten mibenlétét, vagy egyszerűen azt, hogy milyen is ez a Világ, minek is vagyunk itt, és, miért ez a sok kínlódás.

Persze ilyen helyzetekben nehezebb a "realitás" talaján maradni - már amennyire ez a szó illik ide - könnyebben elmegy valaki a jóságos Istentől a kegyetlen Isten irányába. Hogy kinek van igaza, azt nehéz megmondani.

Azt sem igen tudjuk meghatározni, hogy teremtő Isteneink miért is íratták le a szent szövegeket, mi is volt a céljuk, és kérdezhetnénk még sok mindent.

Úgy tudom, a mai napig a legtöbb tudós, aki valamilyen tudományos munkát végez, az a "Szent iratok" kutatásával foglalatoskodik.

Olvastam valahol, hogy Aquinói Szent Tamás, aki egész életét Isten kutatásának szentelte, élete vége felé ezt írta: "amit írtam, mit sem ér...." Ez a néhány szó sokszor eszembe jut...

Azt gondolom, teremtettségünk vitathatatlan. És ez, a teremtettségünk lehet egy ember hitvallása a Világról. De, hogy milyen formában, miért és hogyan, ki, vagy kik által lettünk teremtve, az - legalább is egyenlőre - ember számára felfoghatatlan.

Bár gyanítom, hogy a tudomány, mint mindig, most is jóval előbbre jár, mint azt az átlagember gondolja. De, ha ebben az irányban mondana valamit, akkor semmi sem lenne igaz, amit eddig mondott és hirdet, és felforgatná minden napjainkat. Még azoknak is, akik a teremtettségben hisznek....
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne haragudj...de ennyi felesleges szöveget nem szoktam elolvasni sohasem... :D pláne szó szerint vett bibliai szövegből,és abból való értelmezésekből...
A figyelmed felhívom A Jézus nevű megvilágosodott mesterrel kapcsolatosan...Ő IS CSAK 1 az összes többi közül Buddha stb... akkor ki által érhető el a megvilágosodás,miért csak 1 útra korlátozod a korlátozhatatlant?A kozmikus energiát,vagy nevezd bárhogy...rengeteg ember elérte már a végső valóságot :) aki nem a Jézus útját választotta...
Az (is) lehet (egy)út... a VÉGTELENBŐL... a végtelen sok közül...
Már annyi is elég,ha a szobádban őszinte lélekkel nyitsz a VÉGTELEN FELÉ, Ő MEGADJA AZ UTAD MÓDJÁT MIKÉNTJÉT... a többi adódik betűk nélkül is!!!!A többi sallang,körítés, misztika, SOK SZÖVEG és mellébeszéd!!!;) LÁTTÁL MÁR SPIRITUÁLIS MESTERT sokat hablatyolni? Nem is fogsz...tudja a lényeg belül van,még valahol azt hiszem a Jézus is felhívja az emberek figyelmét a csendre...a megértés abból érkezik...mint az AUM...a teremtő ige...
Nem várom,hogy megérts...teljesen más frekvenciákon beszélünk...;):dr_31:

Elég nehéz valamiről megállapítani, hogy nem igaz, ha el sem olvasod. Ez a fajta szemléletmód nem messzire fog Téged vezetni.
A világ szeret egyszerűsíteni és sémákban gondolkodni.

Még a pápa is azt hirdeti, hogy Jézus Krisztus és Mohamed közé egyenlőségjelet lehet tenni.
Pedig neki azért ennél jobban illene ismernie az Igét.

Jézus Krisztus és más vallásalapítok között van egy nagyon szembetűnő különbség, ami miatt nem lehet őket egy azonos halmaz tagjaiként értelmezni.
A vallásalapítók mindegyikének a teste, apró alkotóelemeire széthullva ma is ott fekszik, ahová eltemették.
Jézus sírja ellenben üres.......
Miért kellene olyanoknak hinni, akik magukat sem tudták megmenteni?

Amikor Jézus meghalt és a Halál szelleme levitte a Pokolba, a Sátán királyságában örömünnepet tartottak.
Győzőtt a rossz.
A Sátán teljesen meg volt arról győződve, hogy bűn nélkül senki nem tudja leélni a földi életét, így minden ember az ő hatalma alá kerül. Azért volt ebben annyira biztos, mert a bűnt ő találta fel és ő dolgozta ki annak szisztémáját.
Tökéletes igeismerettel rendelkezik - mint minden más természetfeletti lény is -, így tulajdonképpen nagyon könnyű helyzetben volt, hiszen az igazság látszatát meg tudta őrizni.
És mivel tudta, hogy a bűnös természettel bíró ember nem képes Isten törvényét átlátni, gyerekjáték volt neki annak kidolgozása, mert aki nem ismeri az eredetit, nem tudja leleplezni a hamisat sem.

Tudod hogy buktatja le a CIA a pénzhamisítókat?
Nem a hamisítványokat tanulmányozzák, hanem az eredeti bankjegyeket.
Az eredeti pontos ismeretében a hamisítvány könnyen tettenérhető.

Miközben örömünnepet tartottak a Seolban, hirtelen megszólalt a vészjelző.
Mi történt? Mi a baj?

A távolban gonosz szellemek egy része halkan súgdolózott, miközben a Sátán egyik szolgája lélekszakadva rohant a hírrel:

- Főnök, baj van!
- Mi az?
- Jézus vérében nem találtunk bűnt!
- Micsoda? Mit hablatyolsz itt össze-vissza?
- Mondom, nincs benne bűn.....Most mi lesz főnök?

Ennél rosszabb hírt a Sátán nem kaphatott volna, mert tudta, hogy az a terv, amit ő kieszelt, miszerint ha az első emberpár bűnbe esik, az ő bűnük a vérükön keresztül az utódaikra is kihat.
Ez olyan, mint amikor a vízbe egy csepp festéket beleöntesz, szétterül és minden egyes molekuláját átjárja az.
A terv, amit kieszelt, orvul visszatámadott, mert így egy bűntelen ember vére által viszont sokan megigazulhatnak. Hát erre nem számított.
Ha ezt tudta volna......Ráadásul az is nagyon fájhatott neki, hogy Jézus keresztrefeszítésében, annak előkészítésében és megvalósításában oroszlánszerepe volt.
Ha tudta volna Jézus titkát, ő lett volna az első számú őrangyala.
Úgy őrizte és védelmezte volna, hogy még csak egy karcolás se érje.

Tudta, nem tarthatja fogva, mert a sötétség erőinek csak a bűnös ember felett van hatalma. El kellett engedni.....A sötétség erői - ellenben a bűnös emberrel -, teljesen tisztában vannak azzal, hogy vannak korlátaik, és akármeddig nem mehetnek el.

A terv, amit Isten az ember megmentése érdekében talált ki , sikerrel járt.
Jézus vérében nincsen bűn.....tiszta.....szent......feddhetetlen.....
Olyan a vére, amely képes bűnbocsánatot adni az embereknek...azoknak, akik felett addig a bűn uralkodott......akiket a cselekedeteiken keresztül rabságban és megkötöttségekben tartottak.
Isten egy fantasztikus mentőakciót tervezett meg az emberiség számára. Arra játszott rá, ami a bűnös ember legnagyobb erössége......hogy az igazat ki fogja magából vetni, el fogja utasítani, meg fogja ölni.
A sötétség erőit úgy győzte le, hogy megengedte nekik, hogy hűek lehessenek önmagukhoz.....
Egyszerűen zseniális.....

Jézus a világ egy hatalmas nagy hazugságát leplezte le, mert nem igaz az, hogy a halál az élet része, mert a halált legyőzve, visszajött onnan.
A vallásalapítóknak ez nem sikerült................

A spiritualitással és sok beszéddel kapcsolatban pedig csak röviden :):

Jézus a látható világba egy olyan nemzeten keresztül jött be, amely ismerte a törvényt, elfogadta a törvényt, alárendelte magát a törvénynek, volt Istenismerete, tudott a gonosz létezéséről, tudta, hogy a bűn nem csupán cselekedet, hanem valóságos személy - szellemek, démonok -, ismerte az áldások és átkok működését, tisztelte a Teremtőjét, ám mégis, Jézus elött el kellett jönnie Keresztelő Jánosnak, és mindezek ellenére igen komoly feladata volt abban, hogy Jézusban felismerve az igazságot, az egyház korszaka elkezdődhessen.

Ma, amikor az emberek büszkén vetik meg Isten igéjét, semmiféle tisztelet vagy csupán megismerési szándék sincs a Teremtőjük irányába..... amikor még az Isten által létrehozott férfi és női nem szentségét is bemocskolják..... támadják a társadalom legalapvetőbb pillérét, a családot és annak az Isten által meghatározott összetételét......amikor az emberek nemhogy félelemmel, hanem játszadozva nyitnak a szellemvilág felé és szórakozási lehetőséget találnak benne, vajon mennyi idő, amíg az Ige lerombolja azokat a falakat, amelyek hermetikusan elzárják az embert Istentől?

Jézus az Igehírdetést a magvetéshez hasonlította, és a példázata azt mondta, hogy minden 4. mag hullik csak jó földbe, mert van föld, amely gazos, van amelyik sziklás, és van olyan, hogy az időjárás akadályozza meg a mag szárbaszökkenését.
A föld az ember szívét, szellemét jelképezi, amelybe az Ige be tud ágyazódni.
Minél nagyobb a bűn, annál keményebb az ember szíve, annál nehezebb termővé tenni a talajt. Ma már kősziklák vannak az emberek szívében....nézz csak magadra......

Ma már nem gazokkal, hanem betonfalakkal kell küzdeni.....a kártevők, ahogy gyökeret eresztene a mag, azonnal lerágják azt......és ha netalán mégiscsak kibújna egy gyenge hajtás, a társadalom megvetése, az emberek gyűlölete az igazságban hívő emberek felé inkább visszahúzódásra készteti azt.......

Ma könnyű spirituális emberré válni, ha Isten igéjét megkerülve nyitunk a természetfelettire, de ezek az emberek semmit nem értenek meg abból, amit tesznek, csupán átjáróházzá teszik a föld légkörét a sötétség erői számára, hogy még nagyobb hatalmat gyakorolhassanak az emberek felett és ezáltal teljesen elválasszák őket az Igétől.
A nyugati társadalmak felsőbbrendűsége, amely sokáig megvetette az afrikai és távol keleti társadalmak spiritualizmusát, sajnos ma már kezd nyitni ezek felé.
Ennek az az oka, hogy a Sátán ezt felismerve, az ősi praktikákat lefaragva, pszichikai tréningekbe ültette át az okkultizmust, a varászlást, a jövendőmondást és boszorkányságot.
Ráadásul ma ez kitűnő megélhetési forrás is sok ember számára, vagyis az okkultizmus a gazdasági szektor hajtómotorjává vált.

Azonban vannak olyan spirituális emberek, akiket nem az anyagi haszonszerzés, nem a szórakozás, hanem az elveszett embertársaik megmentése hajt.....
Ezek mindig tisztában voltak azzal, hogy mennyi munka és energia van egyetlen egy ember megmentése mögött.....
De megéri......
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elég nehéz valamiről megállapítani, hogy nem igaz, ha el sem olvasod. Ez a fajta szemléletmód nem messzire fog Téged vezetni.
A világ szeret egyszerűsíteni és sémákban gondolkodni.

Még a pápa is azt hirdeti, hogy Jézus Krisztus és Mohamed közé egyenlőségjelet lehet tenni.
Pedig neki azért ennél jobban illene ismernie az Igét.

Jézus Krisztus és más vallásalapítok között van egy nagyon szembetűnő különbség, ami miatt nem lehet őket egy azonos halmaz tagjaiként értelmezni.
A vallásalapítók mindegyikének a teste, apró alkotóelemeire széthullva ma is ott fekszik, ahová eltemették.
Jézus sírja ellenben üres.......
Miért kellene olyanoknak hinni, akik magukat sem tudták megmenteni?

Amikor Jézus meghalt és a Halál szelleme levitte a Pokolba, a Sátán királyságában örömünnepet tartottak.
Győzőtt a rossz.
A Sátán teljesen meg volt arról győződve, hogy bűn nélkül senki nem tudja leélni a földi életét, így minden ember az ő hatalma alá kerül. Azért volt ebben annyira biztos, mert a bűnt ő találta fel és ő dolgozta ki annak szisztémáját.
Tökéletes igeismerettel rendelkezik - mint minden más természetfeletti lény is -, így tulajdonképpen nagyon könnyű helyzetben volt, hiszen az igazság látszatát meg tudta őrizni.
És mivel tudta, hogy a bűnös természettel bíró ember nem képes Isten törvényét átlátni, gyerekjáték volt neki annak kidolgozása, mert aki nem ismeri az eredetit, nem tudja leleplezni a hamisat sem.

Tudod hogy buktatja le a CIA a pénzhamisítókat?
Nem a hamisítványokat tanulmányozzák, hanem az eredeti bankjegyeket.
Az eredeti pontos ismeretében a hamisítvány könnyen tettenérhető.

Miközben örömünnepet tartottak a Seolban, hirtelen megszólalt a vészjelző.
Mi történt? Mi a baj?

A távolban gonosz szellemek egy része halkan súgdolózott, miközben a Sátán egyik szolgája lélekszakadva rohant a hírrel:

- Főnök, baj van!
- Mi az?
- Jézus vérében nem találtunk bűnt!
- Micsoda? Mit hablatyolsz itt össze-vissza?
- Mondom, nincs benne bűn.....Most mi lesz főnök?

Ennél rosszabb hírt a Sátán nem kaphatott volna, mert tudta, hogy az a terv, amit ő kieszelt, miszerint ha az első emberpár bűnbe esik, az ő bűnük a vérükön keresztül az utódaikra is kihat.
Ez olyan, mint amikor a vízbe egy csepp festéket beleöntesz, szétterül és minden egyes molekuláját átjárja az.
A terv, amit kieszelt, orvul visszatámadott, mert így egy bűntelen ember vére által viszont sokan megigazulhatnak. Hát erre nem számított.
Ha ezt tudta volna......Ráadásul az is nagyon fájhatott neki, hogy Jézus keresztrefeszítésében, annak előkészítésében és megvalósításában oroszlánszerepe volt.
Ha tudta volna Jézus titkát, ő lett volna az első számú őrangyala.
Úgy őrizte és védelmezte volna, hogy még csak egy karcolás se érje.

Tudta, nem tarthatja fogva, mert a sötétség erőinek csak a bűnös ember felett van hatalma. El kellett engedni.....A sötétség erői - ellenben a bűnös emberrel -, teljesen tisztában vannak azzal, hogy vannak korlátaik, és akármeddig nem mehetnek el.

A terv, amit Isten az ember megmentése érdekében talált ki , sikerrel járt.
Jézus vérében nincsen bűn.....tiszta.....szent......feddhetetlen.....
Olyan a vére, amely képes bűnbocsánatot adni az embereknek...azoknak, akik felett addig a bűn uralkodott......akiket a cselekedeteiken keresztül rabságban és megkötöttségekben tartottak.
Isten egy fantasztikus mentőakciót tervezett meg az emberiség számára. Arra játszott rá, ami a bűnös ember legnagyobb erössége......hogy az igazat ki fogja magából vetni, el fogja utasítani, meg fogja ölni.
A sötétség erőit úgy győzte le, hogy megengedte nekik, hogy hűek lehessenek önmagukhoz.....
Egyszerűen zseniális.....

Jézus a világ egy hatalmas nagy hazugságát leplezte le, mert nem igaz az, hogy a halál az élet része, mert a halált legyőzve, visszajött onnan.
A vallásalapítóknak ez nem sikerült................

A spiritualitással és sok beszéddel kapcsolatban pedig csak röviden :):

Jézus a látható világba egy olyan nemzeten keresztül jött be, amely ismerte a törvényt, elfogadta a törvényt, alárendelte magát a törvénynek, volt Istenismerete, tudott a gonosz létezéséről, tudta, hogy a bűn nem csupán cselekedet, hanem valóságos személy - szellemek, démonok -, ismerte az áldások és átkok működését, tisztelte a Teremtőjét, ám mégis, Jézus elött el kellett jönnie Keresztelő Jánosnak, és mindezek ellenére igen komoly feladata volt abban, hogy Jézusban felismerve az igazságot, az egyház korszaka elkezdődhessen.

Ma, amikor az emberek büszkén vetik meg Isten igéjét, semmiféle tisztelet vagy csupán megismerési szándék sincs a Teremtőjük irányába..... amikor még az Isten által létrehozott férfi és női nem szentségét is bemocskolják..... támadják a társadalom legalapvetőbb pillérét, a családot és annak az Isten által meghatározott összetételét......amikor az emberek nemhogy félelemmel, hanem játszadozva nyitnak a szellemvilág felé és szórakozási lehetőséget találnak benne, vajon mennyi idő, amíg az Ige lerombolja azokat a falakat, amelyek hermetikusan elzárják az embert Istentől?

Jézus az Igehírdetést a magvetéshez hasonlította, és a példázata azt mondta, hogy minden 4. mag hullik csak jó földbe, mert van föld, amely gazos, van amelyik sziklás, és van olyan, hogy az időjárás akadályozza meg a mag szárbaszökkenését.
A föld az ember szívét, szellemét jelképezi, amelybe az Ige be tud ágyazódni.
Minél nagyobb a bűn, annál keményebb az ember szíve, annál nehezebb termővé tenni a talajt. Ma már kősziklák vannak az emberek szívében....nézz csak magadra......

Ma már nem gazokkal, hanem betonfalakkal kell küzdeni.....a kártevők, ahogy gyökeret eresztene a mag, azonnal lerágják azt......és ha netalán mégiscsak kibújna egy gyenge hajtás, a társadalom megvetése, az emberek gyűlölete az igazságban hívő emberek felé inkább visszahúzódásra készteti azt.......

Ma könnyű spirituális emberré válni, ha Isten igéjét megkerülve nyitunk a természetfelettire, de ezek az emberek semmit nem értenek meg abból, amit tesznek, csupán átjáróházzá teszik a föld légkörét a sötétség erői számára, hogy még nagyobb hatalmat gyakorolhassanak az emberek felett és ezáltal teljesen elválasszák őket az Igétől.
A nyugati társadalmak felsőbbrendűsége, amely sokáig megvetette az afrikai és távol keleti társadalmak spiritualizmusát, sajnos ma már kezd nyitni ezek felé.
Ennek az az oka, hogy a Sátán ezt felismerve, az ősi praktikákat lefaragva, pszichikai tréningekbe ültette át az okkultizmust, a varászlást, a jövendőmondást és boszorkányságot.
Ráadásul ma ez kitűnő megélhetési forrás is sok ember számára, vagyis az okkultizmus a gazdasági szektor hajtómotorjává vált.

Azonban vannak olyan spirituális emberek, akiket nem az anyagi haszonszerzés, nem a szórakozás, hanem az elveszett embertársaik megmentése hajt.....
Ezek mindig tisztában voltak azzal, hogy mennyi munka és energia van egyetlen egy ember megmentése mögött.....
De megéri......
"vázlatokban" beleolvastam ebbe a sok vallásos érvelésbe...
Utolsó 2 mondatodra reagálok...senki nem elveszett ember,mert mindenki azért "jár" ide ebbe a földi tanuló iskolába,hogy tanuljon a hibáiból...vagy ha a vallásosoknak jobban tetsző kifejezéssel élve a bűneiből....hiszen mást sem csinálnak az emberekkel egyfolytában bűntudatot keltenek bennük a kifejezéseik által...szóval senki sem elveszett és senki sem hibátlan...mindenki az útját járja...és tanul belőle...ki elöbb ki késöbb...nincs szabvány az "útjáról letért embernek hányadik "orcára eséséből" kell tanulnia és megváltoznia...az idő VÉGTELEN' EZ KIFEJEZI AZT IS... nem egy emberi élet alatt éri el a megvilágosodást szinte senki sem...
Annyira a Jézus emberrel jössz...pl előtte mi volt...? Gondolod...az ÉLET más megvilágosodott mestereken keresztül nem adott iránymutatást dogmák nélkül? Akkor hogyan is lehetne az "egyedüli üdvösség" A Jézus avatár?!!!!
Próbáld már meg a spektrumodat kicsit tágítani... előtte is volt idő,és szituációk is mindenkinek :)
A probléma a "bemagolt" szó szerint vett bibliai dolgok miatt van...mert "belevakulnak" egyes emberek,és nem tudják tágítani a tudatukat...
Rengeteg spirituális ember van aki lelkileg emberileg sokkal tisztább mint nagyon sok vallásos,álszent képmutató...
Az ÉLETBEN A LELKI TISZTASÁG SZÁMÍT,NEM A VALLÁSI HOVATARTOZÁS...
jAAAA...és soha nem veszik el senki sem... :) legfeljebb a századik fejbeverés után tanul meg "tiszta lelkű emberré válni...Az ÉLET nem ítél el senkit...a vallások ragasztják rá a bűn és bűnös jelzőt ...mintegy megbélyegzik az embert...
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Abdiás ! Nem baj,hogy irod esztet a hosszú meséket ! A baj csak ott van,hogy nem tudsz kölönbséget tenni a mese és valóság között. Na de ez mán a te bajod ! Osztán hány éves vagy mán,hogy még mindig hiszel a mesékben ? Igaz a meséket én is szeretem ! De ezeket a félresikerült hosszú meseféléket nem birom végig olvasni ! A Bibliát meg szerintem nem is ismered !
 

flexter

Állandó Tag
Állandó Tag
AZ Ige történést,cselekvést,létezést kifejező szó 3 ideje van
múlt,jelen,jövő VAGYIS az ige egy téridőben léteztető törvény ami istennél vala vagy Isten vala.S eme törvény
nélkül nincs atom vagyis anyag.Fény az van de mire megy anyag nélkül hisz nincs amiben
megcsillan.
Mivel az Szentírást lefordították Magyarra így azt magyarul KELL értelmezni nem héberül, arra ott vannak
az Izraeliek.
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
"vázlatokban" beleolvastam ebbe a sok vallásos érvelésbe...
Utolsó 2 mondatodra reagálok...senki nem elveszett ember,mert mindenki azért "jár" ide ebbe a földi tanuló iskolába,hogy tanuljon a hibáiból...vagy ha a vallásosoknak jobban tetsző kifejezéssel élve a bűneiből....hiszen mást sem csinálnak az emberekkel egyfolytában bűntudatot keltenek bennük a kifejezéseik által...szóval senki sem elveszett és senki sem hibátlan...mindenki az útját járja...és tanul belőle...ki elöbb ki késöbb...nincs szabvány az "útjáról letért embernek hányadik "orcára eséséből" kell tanulnia és megváltoznia...az idő VÉGTELEN' EZ KIFEJEZI AZT IS... nem egy emberi élet alatt éri el a megvilágosodást szinte senki sem...
Annyira a Jézus emberrel jössz...pl előtte mi volt...? Gondolod...az ÉLET más megvilágosodott mestereken keresztül nem adott iránymutatást más mestereken keresztül? Akkor hogyan lehetne az "egyedüli üdvösség"
Próbáld már meg a spektrumodat kicsit tágítani... előtte is volt idő,és szituációk is mindenkinek :)
A probléma a "bemagolt" szó szerint vett bibliai dolgok miatt van...mert "belevakulnak" egyes emberek,és nem tudják tágítani a tudatukat...
Rengeteg spirituális ember van aki lelkileg emberileg sokkal tisztább mint nagyon sok vallásos,álszent képmutató...
Az ÉLETBEN A LELKI TISZTASÁG SZÁMÍT,NEM A VALLÁSI HOVATARTOZÁS...
jAAAA...és soha nem veszik el senki sem... :) legfeljebb a századik fejbeverés után tanul meg "tiszta lelkű emberré válni...Az ÉLET nem ítél el senkit...a vallások ragasztják rá a bűn és bűnös jelzőt ...mintegy megbélyegzik az embert...



Ezzel így rendben is lenne. Csak hogy van egy óriási buktató az egészben, amitől mindenki fél, még megemlíteni is. Amibe beleütközött Aquinói Szent Tamás is. A szabad akarat kérdése....
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
"Legyen áldott hétvégétek! " Na az én hétvégémet ne áldja meg a te istened! Abból semmi jó nem származik.Esetleg,betegség,halál,háboru,katasztrófa stb. Téged meg már úgyis megáldott!

Amit írtam, nem mese, hanem csupán nem érted, és nagyon sokan mások sem.
Ma minden rosszért az emberek Istent okolják. De miért?

Az emberek megtérés nélkül is elvárják, hogy Isten segítsen nekik, és ha nem jön a segítség, vádolják Őt. Számon kérik Istent!
Az ember nincs azon a szinten, hogy Istent jogosan felelősségre vonhatná.
Az emberek azt hiszik, hogy Isten azért van, hogy jót tegyen velünk.

Ha én odamegyek egy idegen emberhez azzal, hogy adja oda nekem a házát, a választ le sem kell írnom, hogy erre mi lesz. Az emberek ma pontosan ilyen képtelen elvárást támasztanak Isten felé.
És ha én erre azt mondanám az embernek:
Hát ember vagy te? Hogy lehetsz ilyen szívtelen? Nem adod nekem ide az én kérésemre a te házadat. Én még ilyen gonosz embert nem is láttam!
Az emberek is pontosan így viszinyulnak Istenhez.

De miért is nem adja ide nekem a házát, és miért is gondoljuk azt, hogy ez teljesen helyénvaló így?
Mert nem állunk egymással szerződéses jogviszonyban a házvásárlás tekintetében.
Nincs közöttünk erről megállapodás......nincs szerződés!

Amikor Isten megteremtette az embert, szövetségben állt vele. Éppen ezért, mivel valós, szövetségi viszony volt közöttük, ez mindaddig élt, amíg valamelyik fél fel nem bontotta ezt.
A szövetség azt tartalmazta, hogy ha az ember Istennek való engedelmességben él, Ő mindenben gondoskodik róla, egy teljeskörű, exklúzív ellátásban részesíti. Mindent, amit megteremtett, annak az embert tette a fejévé, vagyis a földön a teljes növény és állatvilág felett uralmat kapott az ember.

De ez a szövetség megbomlott. Ádám és Éva, az engedetlenségüknek köszönhetően megszegték a szövetséget, ezért annak érvényessége is elveszett. Az ember magára maradt. Isten eltávozott tőle.
Ez olyan, mint amikor egy házasságban az egyik fél megcsalja a másikat, elválnak, majd az, aki miatt a szövetség megbomlott, - mert a házasságot is szövetségként értelmezi az Ige - később további követeléseket állít fel az elhagyott féllel szemben. Pl. elvárja, hogy továbbra is gondoskodjon róla, holott ő már egy másik kapcsolatban él. A követelése jogtalan, és amennyiben az elhagyott fél nem egy lúzer, akkor nem is fogja teljesíteni.
Isten nem lúzer!

" De ők, mint Ádám, áthágták a szövetséget....."
Hóseás 6:7.

A teljes emberiség Ádámban - mivel mindannyian egy vérből származunk - megszegte a szövetséget.
Mivel Ádámnak csak a bűnbeesés után született leszármazottja, ezért minden egyes ember, aki valaha élt, él és élni fog, a születése pillanatában is már szövetségen kívüli állapotban van. Eleve úgy születünk, hogy nem vagyunk jogosultak az Isteni ellátásban, és az, hogy Isten ennek ellenére még fenntartja ezt a világot, ez csakis az Ő kegyelmének és nem a mi érdemeinknek köszönhető.
Ez azt jelenti, hogy az, hogy Te még rendelkezel fizikai élettel - annak ellenére, hogy a Sátán mindent elkövet, hogy ettől az embert megfossza - az csakis Isten kegyelmének köszönheted, pedig semmi nem kötelezné erre.....elég csak megnézni, hogy nyilatkozol Róla.

Úgyhogy mindazért a kegyetlenségért, ami itt a Földön történik, nem Isten a felelős, hanem az ember, aki eladta magát a Sátánnak azáltal, hogy Isten kérését - a kert minden fájának gyümölcséből ehettek, de amely a kert közepén van, abból ne egyél, mert meghalsz - hazugságnak minősítette, és a Sátán hazugságát - nyugodtan egyél belőle, nem halsz meg, sőt olyan leszel, mint Isten, jónak és rossznak tudója - igazságnak fogadta el.

A Sátán hazugságát Isten igazsága fölé helyezte.
Ezt játsza velünk a Sátán 6000 éve. Ahogy a mai emberek nem veszik ezt észre, úgy Ádámnak sem esett le, csak amikor már nyilvánvalóvá vált. És sajnos nagyon sok ember esetében is ez lesz a helyzet......csak a pokolban fognak szembesülni ezzel.
De én pontosan azért vagyok itt, hogy ez ne így legyen.

Ha az ember szülei kötnek valakivel egy megállapodást, amit megszegtek és idővel elhaláloznak, az útódra marad annak a megállapodásnak a heyreállítása vagy éppen figyelmen kívül való hagyása.
Ez a mi feladatunk is Istennel szemben.....vagy helyreállítjuk vele a szövetséget, vagy elkárhozunk. Személyesen minden embernek meg kell hoznia ezt a döntést. Aki nem foglalkozik ezzel, automatikusan szövetségen kívül marad.

A bűnös ember nincs abban a helyzetben, hogy kezdeményezhetné ezt a helyreállítást - mivel a szövetségen kívüli ember nem tudja elérni Istent, semmilyen módon, még imával sem - ezért Isten nyitott az emberiség felé.

Biztosított számunkra egy olyan személyt, akire rávetette minden ember bűnét és lázadását, és Ő elszenvedte ennek a büntetését, vagyis az adósságunkat Isten felé kiegyenlítette.

" Az Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról, fiam."
1 Mózes 22:8.

Isten gondoskodott arról az áldozatról, akinek a vére által megtisztulhatunk. Ő Jézus Krisztus.
Őbenne a szövetség helyre áll, és újra érvényes lesz.
Ha Te hajlandó vagy elfogadni Istennek a szövetség helyreállítására nyújtott segítségét, és igei módon megtérsz, akkor Ő többé nem hánytorgatja fel a lázadásunkat és bűneinket, amelyek elválasztottak tőle, a háta mögé veti őket és soha többé nem emlékezik meg róla.
A szövetség helyreáll, és az ember újra élvezheti Isten tökéletes ellátását és védelmét.
A szövetség keretein belül - ahogy Ádámnak és Évának -, nekünk is minden szükségünket bőséggel betölti. Gondoskodik rólunk, mert szövetségben állunk vele és az övéi vagyunk, nem pedig idegenek, akik jogtalan követelésekkel állnak elő.

" Ha megtérsz, én is visszatérítelek téged..."
Jeremiás 5:19.

Azok a kegyetlenségek, amiket Te felsoroltál, azokat nem Isten követte el, hanem az Ő és az emberiség ellensége, a Sátán. Miért Istent okolod ezért?
Állítsd helyre a szövetséget Istennel, és nem leszel kiszolgáltatva ezeknek a sötét erőknek.

Mert Ő nem ember, hogy hazudjon és nem embernek fia, hogy megváltozzon!
A szövetség kötelezi!
A szövetség kötelezettségekkel jár, mindkét fél részéről.
Aki nem teljesíti a kötelezettségét, az felbontja a szövetséget.
Isten soha nem bontott fel szövetséget, mert Ő nem tud bűnt elkövetni, sem hazudni.

Ha nem állsz valakivel szerződésben, nincs jogalapja a számonkérésednek.
Amire nem szerződtél, azt balgatagság lenne elvárni......
Neked nem Istennel van bajod, hanem a Sátánnal, csak erre még nem jöttél rá, ezért ne kárhoztastd Istent.......Ő az egyetlen egy olyan személy a világmindenségben, aki ezt egyáltalán nem érdemli meg.........

" Kihez hasonlíttok hát engem, hogy hasonló volnék, szól a Szent."
Ézsaiás 40:25.

Ezért amiket írtam, azok nem hülyeségek. A mi véleméynkülönbségünk egyetlen dolognak köszönhető:

Én szövetségben állok Istennel, Te pedig még nem.
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
"vázlatokban" beleolvastam ebbe a sok vallásos érvelésbe...
Utolsó 2 mondatodra reagálok...senki nem elveszett ember,mert mindenki azért "jár" ide ebbe a földi tanuló iskolába,hogy tanuljon a hibáiból...vagy ha a vallásosoknak jobban tetsző kifejezéssel élve a bűneiből....hiszen mást sem csinálnak az emberekkel egyfolytában bűntudatot keltenek bennük a kifejezéseik által...szóval senki sem elveszett és senki sem hibátlan...mindenki az útját járja...és tanul belőle...ki elöbb ki késöbb...nincs szabvány az "útjáról letért embernek hányadik "orcára eséséből" kell tanulnia és megváltoznia...az idő VÉGTELEN' EZ KIFEJEZI AZT IS... nem egy emberi élet alatt éri el a megvilágosodást szinte senki sem...
Annyira a Jézus emberrel jössz...pl előtte mi volt...? Gondolod...az ÉLET más megvilágosodott mestereken keresztül nem adott iránymutatást dogmák nélkül? Akkor hogyan is lehetne az "egyedüli üdvösség" A Jézus avatár?!!!!
Próbáld már meg a spektrumodat kicsit tágítani... előtte is volt idő,és szituációk is mindenkinek :)
A probléma a "bemagolt" szó szerint vett bibliai dolgok miatt van...mert "belevakulnak" egyes emberek,és nem tudják tágítani a tudatukat...
Rengeteg spirituális ember van aki lelkileg emberileg sokkal tisztább mint nagyon sok vallásos,álszent képmutató...
Az ÉLETBEN A LELKI TISZTASÁG SZÁMÍT,NEM A VALLÁSI HOVATARTOZÁS...
jAAAA...és soha nem veszik el senki sem... :) legfeljebb a századik fejbeverés után tanul meg "tiszta lelkű emberré válni...Az ÉLET nem ítél el senkit...a vallások ragasztják rá a bűn és bűnös jelzőt ...mintegy megbélyegzik az embert...

Beleolvastál........
Elég felületesen olvasol, ha még az sem tűnt fel neked, hogy én pont a vallásokat kritizálom!
Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a vallásokkal kapcsolatban a véleményed tökéletesen megegyezik Jézuséval.
Mindazok az érvek, amelyeket ma az emberek a vallásokkal és az általuk megismert kereszténységgel kapcsolatban negatívumként felhoznak, azt Jézus mind jóváhagyta az evangéliumban.
Azt mondja Neked:

- TmintTibi.......igazad van.

Az evangéliumban a vallásokat a farizeusok képviselik. Minden kritika, amit a farizeusokkal szemben megfogalmazott, azt a vallásokra mondta.
Jézus nem szereti a vallásokat.
Nagyon komoly kritikát fogalmazott meg a vallásokkal szemben.
A bűnös emberekkel, a prostituáltakkal, a házasságtörőkkel., stb.........hihetetlenül emberségesen beszélt....sosem vádolta őket.
A vallást viszont gyűlölte, egyenesen meszelt sírnak hívta.
Ezért az Ige üzenete az, hogy a vallásnak nagyobb szerepe van az ember Istentől való elidegenedésének, mint magának a bűnnek.
A vallás maga is bűn, csak veszélyesebb, mert abban a színben tünteti fel magát, hogy ő jó.
A vallás az eredendő bűn egyik megnyilvánulási formája, amely erkölcsi felsőbbrendűséget hoz létre.
A bűnös ember tudja, hogy bűnös, a vallásos ember viszont épp az ellenkezőjét gondolja magáról.

A vallás olyan, mint a múmia......kívül bebalzsamozzák, beillatosítják, szépen betekerik, de belül rohad az egész......bűzlik.....halál szaga van.
Jézus azért gyűlöli a vallásokat, mert megfosztják az embereket az élettől, és mindattól,, amit Ő a halála és feltámadása által visszaszerzett Neked.

Az, hogy Te a vallásokkal szemben ellenszenvet érzel, azt is Istennek köszönheted.

A Szentek Szentje a sátorban az ember szellemét jelképezi. - Szentéj = lélek, pitvar= test -.Itt volt a Frigyláda. Mózes azt az utasítást kapta, hogy tegye bele a két kőtáblát a figyládába, ami Isten törvényét tartalmazta.
Ezzel isten azt üzeni, hogy a szellemünkbe, már az ember teremtése pillanatában belehelyezte az Ő törvényét. A lelkiismereted nem más, mint a szellemed hangja, amely az Isten által belehelyezett törvény áthágásakor jelez.
Mivel a vallás is bűn, ezért amíg az ember lelkiismerete egészséges, addig a bűnre mindig jelez........ezért idegenkedsz a vallásoktól.
A lelkiismeretet azért kaptuk Istentől - az evolúció ilyet nem adhat -, hogy addig, amíg nem találkozol Jézus Krisztussal, megóvjon olyan bűnöktől, amelyek törlik vagy elnyomják a lelkiismeretedet, mert amikor az ember lelkiismerete sem jelez már egy bűn elkövetésekor, onnan már nincs visszaút.

Mivel a te lelkiismereted még jelez, valóban nem vagy elveszett ember. Azonban vannak ma olyan emberek, akiknek a bűn olyan mértékű pusztítást végzett a lelkiismeretükben, hogy esélyük sincs visszatalálniuk Istenhez, ezek az emberek sajnos elvesztek.....

Neked nem Jézus Krisztussal van bajod, hanem azokkal, akik meg akarnak akadályozni Téged abban, hogy Őt olyannak ismerd, amilyen valójában.

Meg kell tanulnod olvasni a sorok között, mert különben könnyen úgy jár az ember, mint a következő történet szereplője:

Ez a történet egy nőről szól, aki egészen fiatal korától fogva egy gazdag, tehetős Úrhölgynek a szolgálatában állt. Egész életében az úrnőjét szolgálta.....aki aztán egyszer meghalt és neki el kellett hagynia a birtokot. Nem volt semmije, hiszen mindig csak más szolgálatában állt......
Egy düledező faviskóban húzta meg magát, étlen, szomjan, fagyoskodva.
Miután érezte, hogy a legyengült állapotát tekintve nem sok ideje lehet már e földi életben, a papot, akinek a gyülekezetébe járt, elhívta magához.
Miközben beszélgettek, a pap folyamatosan a nő ágya felett lévő keretes képre nézett.
A nő észre vette és azt mondta:
- Azt a "képet" nézi? Nagyon büszke vagyok rá, tulajdonképpen nincs is azon kívül semmim.......attól a nőtől kaptam, akit 50 éven keresztül szolgáltam, de meghalt és ezt hagyta rám.
A pap megkérte a nőt, hogy engedje meg hogy elvigye és megmutassa egy barátjának.
A nő eleinte nem akarta, de aztán mégis ráállt.
A barát egy ügyvéd volt......és amikor meglátta, hogy a pap mit hozott neki, azt mondta:
- Ezt meg hol találtad? Mióta keressük.........ez annak a gazdag hölgynek a végrendelete.....és ha jól látom, mindenét, amilye volt, arra a nőre hagyta, aki őt egész életében szolgálta....mindenét, amilye volt, mert ezen a szolgáján kívül senkije nem volt annak a gazdag nőnek.....

A történet igaz....nem fikció.
Döbbenet.....az a nő ott feküdt élet és halál között egy rozoga viskóban betegen, miközben mérhetelen gazdagsággal rendelkezett.....csak éppen nem tudott róla, mert analfabéta volt és nem tudta elolvasni......
A nő sajnos meghalt, mielőtt még élvezni tudta volna azt a gazdagságot, ami az övé volt.

Hogy miért írtam le ezt a történetet?
Mert óriási nagy tanulsága van.......

Ha szétnézel az otthonodban, szinte biztos vagyok benne, hogy találsz egy keményfedeles vastag könyvet, amelynek a borítójára az van írva: Szent Biblia.

A végrendelet.....Jézus Krisztus végrendelete ott van az otthonainkban......ott porosodik......csak éppen nem tudják, hogy mi van benne, mert nem csak fizikai, hanem szellemi analfabétizmus is létezik.

Jézus Krisztus 2000 évvel ezelőtt eljött, hogy az emberiség minden problémáját megoldja......mindegyiket, és ezt hiánytalanul be is töltötte. Ő mindent megtett, a végrendelet tökéletes!

Ennek a szerencsétlen nőnek a haláláért vajon okolható- e az a gazdag nő, aki mindent ráhagyott?
Nem.
A hiba a vevő oldalban volt.....nem sikerült kódolni az üzenetet.....

A végrendelet a végrendelkező halálával egy időben lép érvényre.
Jézus Krisztus végrendelete 2000 év óta hatályba van helyezve.....és mégis milyen kevesen tudnak róla......

Ahhoz, hogy az ember megismerhesse a végrendelet pontos tartalmát, változásra van szüksége.....fel kell számolnia a szellemi analfabétizmusát. Jézus Krisztus ebben is segít. Ő megmutatta az utat.

De egyet tudni kell.
Isten nem tud segíteni azoknak, akik nem működnek vele együtt.

Hidd el......Te és Jézus Krisztus nagyon jó barátok lennétek, mert már most is sokmindenben egyet értesz vele, pedig még nem is ismered.
Mi lenne, ha még meg is ismernéd........személyesen.....
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
AZ Ige történést,cselekvést,létezést kifejező szó 3 ideje van
múlt,jelen,jövő VAGYIS az ige egy téridőben léteztető törvény ami istennél vala vagy Isten vala.S eme törvény
nélkül nincs atom vagyis anyag.Fény az van de mire megy anyag nélkül hisz nincs amiben
megcsillan.
Mivel az Szentírást lefordították Magyarra így azt magyarul KELL értelmezni nem héberül, arra ott vannak
az Izraeliek.

Ezzel az enciklopédikus megfogalmazással az az Ige, akit én ismerek, nem értene egyet.

TmintTibi azt írta valahol, amivel én is egyet tudok érteni, hogy teremtő erő.
Vagyis minden általa lett....én Őt személyként ismerem, aki mindent megteremtett.
Ha így van, akkor egy olyan személyről van szó, aki elött nem volt "semmi", mert ha lett volna, akkor az lenne a teremtő erő - innentől Igének nevezem.
Ha viszont nem volt elötte semmi, akkor a teret és az időt is Ő hozta létre.....azaz az igének téren és időn kívülinek kell lennie.
Az Ige az örökkévalóságból jött be a látható világba.

Az örökkévalóságban viszont nem értelmezhető a múlt és jövő idő, ott folyamatos jelen van.
Ezt a Biblia tökéletesen igazolja azzal, hogy az ószövetség eredeti nyelve, a héber szintén nem használ múlt és jövő időt, mindent kijelentő módban, folyamatos jelenidővel mond el.

Isten törvénye szöveghűbb fordításban a teljesség igénye nélkül:

- Nem ölsz.
- Nem paráználkodsz.
- Nem lopsz.
...........

A Törvény az örökkévalóság házirendje, és egyben biztosítéka az örök rendre és harmóniára. Bepillantást enged az örökkévalóság életvitelébe.
A Törvény azért jött be a látható világba, hogy tudassa velünk, milyen magasan van az a léc, amit meg kell ugranunk ahhoz, hogy megkaphassuk a mennyei állampolgárságot, mert

" Ha kegyelmet nyer a gonosz, nem tanul igazságot, az igaz földön is hamisságot cselekszik."
Ézsaiás 26:10.

Mivel a törvény az örökkévalóságból jött be a látható világba, ezért örök.

Az újszövetség viszont - amely ógörög, vagyis világi nyelven íródott, jelezve, hogy ez már minden nemzetnek szól- az evnagélium üzenetének határt szabott, vagyis az evangélium elfogadására nem áll örök idő az ember rendelkezésére.

Az idő alá vetett vilgról éppen ezért azt tanítja az Ige, hogy az örökkévalósággal párhuzamosan működő olyan másik dimenzió, amelynek van eleje és vége......az örökkévalóságból jött ki és abba is tér vissza.

Ha ez így van, akkor felmerülhet az a kérdés, hogy miért kellett egyáltalán az idő alá vetett világot megteremteni, ha úgyis az örökkévalóságba torkollik, hisszen onnan nézve - bármeddig is éljünk itt a földön -, a végtelenből semminek fog tűnni.

Én erre a választ az idő és szabad akarat - úgyis most vetette fel valaki - összefüggésében látom.

Az embert kétféleképpen lehetett megteremteni:

- Szabad akaratot kap....... viszont akkor lehetőséget kap arra, hogy a Teremtőjével szembefordulva bűnbe essen.

Vagy:

- Nem kap szabad akaratot, viszont akkor nem lesz képes a szeretetre - sem adni, sem befogadni. Mondhatnánk úgy is, hogy robot, amelybe betáplálják a törvényt és tökéletesen végrehajtja, de ez kinek lenne jó?

Ha viszont az elsőt választja, akkor az ember a lázadásával azonnali elkárhozást ért volna el, mert ott nincs idő.

Az első variációt választotta.
Megteremti az embert........szabad akaratot ad neki, és ezzel egyidőben létrehoz egy olyan másik dimenziót, amelyben a bűnbeesés és elkárhozás közé beékeli az időt, így a bűnbeesett ember megmenthető lesz.
Az időbe behozza Jézust, a Fiát, aki a korábban taglaltak szerint tökéletes megoldást adott arra, hogy megmenekülhessünk - legalábbis azok, akik elfogadják Jézust megváltójuknak, majd egy általa kijelölt időpontban a tér-idő kontinuum megszüntetésével visszacsatlakoztat mindent az örökkévalóságba.
Ahogy az Ige is írja:

" Az ég és a föld ( a látható világ ) elmúlnak, de az én beszédeim ( az Ige) semmiképpen el nem múlnak."
Máté 24:35.

János apostol azt írja a Jelenések könyvében:

" És adtak nekem vesszőhöz hasonló nádszálat, egy angyal állt mellém és azt mondta: Kelj fel és mérd meg az Isten templomát, és az oltárt és azokat, akik abban imádkoznak."
Jelenések 11:1.

Itt János azt a 3. templomot méri, - a másodikat Titus, római császár romboltatta le Kr. u. 70-ben -,ami ma még fel sem épült, és amely helyén jelenleg egy muzulmán mecset van Jeruzsálem Templomhegyén.
A jelenések könyve a jövőről ír, olyan eseményekről, amelyek még nem történtek meg.

Az idő és tér jóval rugalmasabb, mint amit ma az emberiség vagy a tudományok gondolnak róla.....
Ha majd felépül a 3. templom, és valaki egy 90-100 év körüli, ősz, öreg embert lát majd egy mércével a Templom körül, az János apostol lesz........

A Biblia, az Ige nem arról szól, mint amit a vallások tanítanak............
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem tevedsz. Az a Hufberger Janos bacsi aki nyugdij kiegesziteskent a Foldhivatalnak dolgozik reszidoben es az ingatlan adokhoz keszit felbecsulest.

Az a hely felbecsülhetetlen, és ezzel az arabok is tisztában vannak, azért nem engednek belőle.

" Ez az egyik legrégibb hely a világon. A szentsége ősidőktől fogva való. Kétségen felül áll, hogy Salamon Templomának helyével azonos. Ehhez a helyhez köthető az az esemény is, amikor Dávid oltárt épített az Úrnak, és égőáldozatokat, valamint békeáldozatokat vitt Neki."

Ez az idézet a jeruzsálemi Muzulmán Főtanács hivatalos útikönyvéből való....bizonyára ezt azóta már kivonták a forgalomból és megsemmisítették, mert nagyon jól tudják, hogy a Templomhegy minden egyes porszeme Istené, és azé, akinek Ő adja.

Ugyanaz a testület, amely egykor a Templomhegy zsidó eredete mellett érvelt, ma tagadja ezt a tényt, és mindent megtesz azért, hogy a világ mellé álljon ebben.
Ennek a pálfordulatnak az oka talán az, hogy ma már létezik a független zsidó állam, és bár az ENSZ Bizottsága 2016. december 23-án bejelentette, hogy illegális megszállóknak tekinti a zsidókat Kelet-Jeruzsálemben, Szamariában és Júdeában, arról a tényről viszont megfeledkeznek, hogy a Tamplomhegy jogilag jelenleg is a zsidóság ellenőrzése alatt áll, mégha a gyakorlat mást is mutat.

Amikor 1967 júliusában az izraeli haderő elfoglalta a Templomhegyet, az arabok arra számítottak, hogy a zsidóság lerombolja a muzulmán mecseteket és a helyükön felépíti a Templomot, hiszen amikor ők 638-ban elfoglalták ezt a területet, a templom helyén muzulmán mecsetek épültek.
Nagyon igaz az, hogy mindenki magából indul ki, mert az araboknak ez a beteges rögeszmélye, miszerint Izrael elsődleges célja a Templomhegyen lévő mecsetek lerombolása és a Templom felépítése, a saját gondolkodásuknak és akaratuknak a kivetítése.
Talán pont ezen oktalan félelmeknek a felszámolása végett adta vissza Izrael önként a templomhegy ellenörzési jogát a muzulmánoknak.......aminek az lett a vége, hogy a mai napig fel sem mehetnek rá......

A Frigyláda nagy valószyínűséggel ma is ott van valahol, a hegy "gyomrában".
A babilóniak, amikor kr. e. 605-ben Nabukodonozor, babiloni király vezetésével fogságra hurcolták Júda törzsét, a templomot felégették és minden mozdítható tárgyat elvittek magukkal. A Frigyládát viszont nem találták meg. Bizonyára Salamon úgy építtette meg ezt a templomot, hogy akármi történjék is, a Frigyláda, amelyen Isten személyes jelenléte volt a 2 aranykerub között, mindenképpen biztonságban legyen. Mai feltételezések szerint - régészek erre már bizonyítékot is találtak -,egy kb. 30m mély liftrendszert építhettek közvetlenül a láda alá, amely veszély esetén azonnal "eltüntette" a ládát a Szentek Szentjéből. Mivel a templom lényege Isten személyes jelenléte volt, a 3. templomban is ott kellene majd lennie......

A jelenések 11-ből az is kiderül, hogy nem az egész telek lesz a zsidóké, hanem pontosan csak annyi, amekkora a templom területe.

" De a tornácot, amely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd, mert a pogányoknak adatott."
Jel. 11:2.

Vagyis megosztottság lesz Jeruzsálemben, ami valami nemzetközi státuszt vetíthet előre.
A templom felépítése feltételez egy kiegyezést az arab országokkal, ami ma elég kilátástalannak tűnik, de mivel az Ige ezt állítja, lesz ilyen idő, mert úgy tűnik, hogy normális és békés körülmények között fogják felépíteni a templomot.

Dávid a templomhegyet pénzen vásárolta meg........van az a pénz, amiért az arabok egy templomnyi területet eladnak a zsidóknak.....akiknél már minden meg van tervezve és elő is van készítve a 3. Templom megépítéséhez.
Vajon János apostol honnan tudta, hogy lesz 3. Templom.....

A próféciák azt mondják, hogy amint felépül a Templom és felszentelik azt, elkezdődik az emberiség ezen korszakának utolsó 7 éve, amelyet a Biblia úgy nevez: a nagy nyomorúság ideje, amilyen még soha nem volt a földön, és ha Jézus Krisztus nem jönne vissza, egyetlen ember sem élné túl.......Az igaz egyház akkor már nem lesz itt...biztonságban lesz, ahogy Noé és családja is biztonságban volt a bárkában a vízözön ideje alatt.

Az Ige azt mondja, hogy ahogy Noé napjaiban, úgy az utolsó időkben sem vesznek észre semmit az emberek, élik a megszokott, hétköznapi életüket.......

A Jelenések könyve beszámol arról is, hogy az utolsó nagy ítéletsorozat csapásait 7 trombitaszó fogja megelőzni.

Nagy valószínűséggel valamelyik megszólalhatott 2016. november 8.-án...... mert mint egy villámcsapás, olyan hirtelenül és váratlanul és olyan gyorsan érte a föld nemzeteit......mert ezen a napon - minden várakozást felülírva - az Amerikai Egyesült Államok elnöke Donald J. Trump lett!

Ha látott már valaki partitúrát, akkor tudja, hogy a sorok elején meg van jelölve, hogy azt milyen hangszer játsza.

Van egy sor, amelynél ez áll......

...ha német a partitúra: trompete
...ha olasz : tromba
...ha angol : trumpet
A magyar partitúra pedig ennél a hangszernél azt írja: trombita

A Teremtő Isten, aki az egész világmindenséget megteremtette, 2016. november 8.-án riadót fújt Donald J.Trump személyében!
A Biblia minden egyes szava szó szerint beteljesedik!
Csak azok, akik nem térnek meg, nem észlelnek ebből semmit, mert a fizikai érzékszerveink erre nem alkalmasak.

Az ember élete semmit sem ér, ha nem ismeri meg Jézus Krisztust és nem veszi át azt, amit megszerzett a számára.....
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Abdiás ! Beleolvastam a sok hülyeségbe amit az istenedről írtál. As:ztat azérzt sehogy sem tudom,hogy hunnét van neked az istened.Én ugyan tudom de a te irásaidból nem tudható. Nehogy mán azt mond,hogy örökké létezett és kész nem vót neki se apja se anyja meg felesége sincsen. Csak úgy nem is lett csak van. Jó legyen de akkor is hunnét van ? Én úgy tudom,hogy 3600. ilyen Isten van aki vagy ami van a mesékben de nem a valóságban. Az az egy igaz mindenható se mondta,hogy csak egy isten van. Ez vagy az is képzeletben és a papok űzletében létezik. Inkább tényleg olvasd a Bibliát legalább az eléjét vagy öt percig,osztán gondold át,mit olvastál és ha elhiszed akkor meg is érdemled. Én pedig megértem az állapotodat.
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Prána = Isten ? ezen gondolkodom mostanában mik az átfedések a csakrák világa és a kereszténység/zsidóság és más kultúrák alapelvei közt :)
Kedves Viktória! :)

Vajon mit jelent ez?

Én az engem szeretőket szeretem, és a kik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak. (Péld 8,17)

Szeretem annyira az igazságot,hogy keresem?De hol keresem?Egyáltalán meg szeretném tudni,hogy mi az igazság, vagy beérem azzal,amit a világ elhitet velem?
Mi , és Ki az igazság? örök kérdés....annak aki nem ül a kényelmes fotelba,és él úgy ahogy az ár sodorja...(Istennek legyen hála a nyitott szemüekért)
 
Utoljára módosítva:

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A Teremtő Isten, aki az egész világmindenséget megteremtette, 2016. november 8.-án riadót fújt Donald J.Trump személyében!
A Biblia minden egyes szava szó szerint beteljesedik!
Csak azok, akik nem térnek meg, nem észlelnek ebből semmit, mert a fizikai érzékszerveink erre nem alkalmasak.

Az ember élete semmit sem ér, ha nem ismeri meg Jézus Krisztust és nem veszi át azt, amit megszerzett a számára.....
:eek::eek::eek:
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel így rendben is lenne. Csak hogy van egy óriási buktató az egészben, amitől mindenki fél, még megemlíteni is. Amibe beleütközött Aquinói Szent Tamás is. A szabad akarat kérdése....
A szabad akarat kérdése...
Tudod, tanulmányaim során felhívták figyelmem rá, h ez a mi világunk rendkívüli, hiszen megadatott a szabad akarat, mint lehetőség.
1.) a szabad akarattal élni és visszaélni is lehet, mint mutatkozik is, akár történelmi akár vallási távlatokat nézve is
2.) a szabad akarat kérdéskörét sokan lezárták azzal, h nincs
3.) az én tapasztalatom és meggyőződésem szerint van, de fel kell nőni, felnőtté kell válni és felelősséget vállalni mindenki magáért, tetteiért, szavaiért is, mert amit mással teszünk, azt magunkra is ëvényesnek kell tekinteni. Azaz, nem háríthatom felelősségem másra. Amit mással teszek, azt nekem is meg kell ismernem.
Ilyen értelemben a szabad akarat csakis egy módon teljesül: szabad úgy cselekednem, beszélnem, viseltetnem mással, ahogy az számomra is elfogadható/üdvös (lenne, ha velem tenné a másik, akivel én megtettem)
Tény és való, én is tévedek.
Azt is felvállalom, és nem szégyellek bocsánatot kérni.
A bűnbakot keresők még nem nőttek fel arra, h felelősséget vállaljanak magukért...szabad akaratuk így is teljesül, amig nem képesek belátni, h maguk felelősek életükért, mindig lesz okuk a sorsot v bárkit hibáztatni hányatatatott életükért...

És szabad akaratom van arról is, h eldöntsem, kikkel veszem magam körül: panaszkodó áldozatként létezőkkel, gyűlölködőkkel, v a derűmre odagyűlnek körém mások, akik szintén derűsekké szeretnének válni.
Erre a Biblia nem tanít.
Csak az élet...
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Abdiás ! Nem baj,hogy irod esztet a hosszú meséket ! A baj csak ott van,hogy nem tudsz kölönbséget tenni a mese és valóság között. Na de ez mán a te bajod ! Osztán hány éves vagy mán,hogy még mindig hiszel a mesékben ? Igaz a meséket én is szeretem ! De ezeket a félresikerült hosszú meseféléket nem birom végig olvasni ! A Bibliát meg szerintem nem is ismered !
Nocsak..azért van amiben kb hasonló képen látunk? :) :D
Kedves Hamp!
 
Oldal tetejére