Isten és más mesék - 2013

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Juj istenem ! Ezt a sok hülyeséget olvasva még a végén megtérek osztán találkozok az istenetekkel! Csak hát akkor a többi sok istennel meg mi lesz ?
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Juj istenem ! Ezt a sok hülyeséget olvasva még a végén megtérek osztán találkozok az istenetekkel! Csak hát akkor a többi sok istennel meg mi lesz ?
Azé sok a hülyeség, mert a birtokában levőket is oda teszi.. A többi istenek azok meg üldözni fogják kendet...De akkor már maga védett lesz. :)
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves "Abdiás" !
Valóban nem számoltam azzal, hogy az asszírok Isten kezében az ítélet végrehajtásának eszközei lesznek. Ez igaz.
Személyes megfutamodásnak, emberi gyengeségnek véltem Jonás ellenszegülését. Ha Isten irgalmas, akkor miért vállaljon kockázatos küldetéseket? - gondoltam én, talán magamra ismerve.
Ha Izrael nem vesz tényleg példát, - vagyis nem tér meg súlyos bűneiből - az asszír Ninive megtérése alapján, akkor az tényleg az utolsó csepp lesz a pohárban, ami végképp megpecsételi sorsukat... - ahogy írja, elemzi Rebbetzin Tziporah Heller.
-
Izrael nagyjai mint Mózes, vagy Pál - a nép iránti szeretettől hajtva inkább maguk, magukat adták volna áldozatul, csakhogy a nép elkerülhesse az Isteni ítéletet. Ők inkább hasonlítottak Krisztus Urunkhoz.
-
Erről jut eszembe a karizmatikusság. És a teljes evangéliumiság. Ha ilyenekké hagyjuk magunkat formálni, akkor nemcsak egyház tagok leszünk, hanem győztesek is Krisztusban. Őáltala és Őbenne.:)
_images_kepek_forras_2013augusztus_szeptember_jonas.jpg

Még egy - szerintem nagyon jó részlet Rebbetzin Tziporah Heller tanulmányából. Ő nem tudom mi fán terem, de a gyümölcsét igaznak találom.
-

"AZ ÖRÖKKÉVALÓ KEGYELME

A Jálkut Simoni, talán a legtartalmasabb midrásgyűjtemény (melyet Ráv Simon hádársán írt a XIII. században) mély betekintést enged Jónás életének legfontosabb felismerésébe:

Abban a pillanatban az arcára borult, és azt mondta: „urald világodat irgalmas tulajdonságod szerint”, ahogyan írva van: „Tiéd, Örökkévaló a kegyelem és a megbocsátás”.

Jónás próféciájának üzenete mindegyikünkhöz szól. A Vilna Gáon tanítja, hogy Jónás utazását mindnyájan megtesszük. Azzal a tudatalatti ismerettel jövünk a világra, hogy van egy küldetésünk. Megpróbálunk megszökni, mivel ez a küldetés gyakran félelmetes.

Jónás történetének szövegéből megtudjuk, hogy Jafóba és Társisba akart eljutni. Noha ez a két hely ilyen néven valóban létezik, a városnevek jelentése szó szerint „szépség” és „gazdagság”.

A felszínen meg tudjuk vigasztalni magunkat ezekkel a dolgokkal: az anyagiak megteremtésén fáradozva, minél szebb dolgokkal körülvéve magunkat. De mindezzel csak a belső küldetéstudatunk elől menekülünk. A testünk Jónás hajójához hasonlít. Az életben vannak pillanatok, amikor a test törékenységének gondolata megkerülhetetlen. Például amikor betegséggel vagy veszéllyel kell szembesülnünk. Ilyenkor egy örökkévalóságnak tűnik a nehéz időszak, mindaddig, amíg meg nem oldódik.

A hajó tengerészei a tehetségünk és a képességeink, amik értünk dolgoznak. De még ők sem tudnak megmenteni attól az értelmetlen vágyunktól, hogy elmeneküljünk magunk elől. A cethal jelképezi a végső szembesülésünket a felismeréssel, hogy egy nap el kell mennünk. Van, akinek pont ez jelenti a megmenekülést, amire vágyott. Másokat éppen a halállal való szembenézés képes végül az aktív életbe visszahozni!

Ahogyan Jónást is, a saját sebezhetőségünk megértése tud rávenni arra, hogy végül legyőzzük az egónkat és azt a vágyunkat, hogy minden eseményt mi irányítsunk, és hogy végül kezdjük el elfogadni saját küldetésünket, bármi is legyen az.

Az élet hányattatásain keresztül talán rájövünk arra, hogy mi magunk okoztuk ezeket a viharokat. Ezután már hajlandóak vagyunk az életcélunkkal foglalkozni, de még mindig nem szabadultunk meg teljesen a minket gyötrő érzésektől. Egészen addig, amíg végül fel nem ismerjük, hogy utunk minden egyes lépésénél az isteni jóakarat vett minket körül.

Ez az a pillanat, amikor készen állunk arra, hogy visszatérjünk Istenhez. Noha mindannyiunk útja eltérő, és még soha senki más nem járt rajta, Jónás ismerte az elejét és a végét ennek a mindnyájunk által megtett utazásnak.

Jom Kipur az a nap, amikor mindegyikünk átélheti Jónás utazását. Tegyük meg utunk következő lépését, bármi is legyen az, hogy beteljesítsük azt a küldetést, amiért idejöttünk. Használjuk ezt a különleges pillanatot arra, hogy visszatérjünk Istenhez örömben és szeretetben." (lativ.hu)


Tanítást lehet venni emberektől és lehet a Szent Szellemtől is, én az utóbbitól szoktam......

" És megveri az Úr Izraelt.........elszakasztja Izraelt erről a jó földről......és szétszórja őket a folyóvizen túl."
1 Királyok 14:15.

Ezt Ahija próféta mondta Jeroboám királynak, aki a Salamon utáni kettészakadt Izrael első északi királya volt.
Jeroboám Kr. e 930-909-ig uralkodott. Már akkor lehetett tudni a próféták által, hogy Izrael a bálványimádása és a szexuális perverzitása - homoszexualitás - miatt el lesz hurcolva és száműzetésbe megy.

Jónás Kr. e. 800-750-ig töltötte be prófétai küldetését.

" És hozni fog az Úr reád és népedre...olyan napokat, milyenek még nem jöttek........Asszíria királyát.......
Ama napon leberetválja az Úr a folyón túl bérlett beretvával Asszíria királya által a főt, s a lábak szőrét...."
Ézsaiás 7:17.,20.

Ézsaiás és Jónás prófétáknak volt a szolgálatuknak átfedési ideje, de Ámós prófétával is, aki azt mondta:

"Íme, bizony népet indítok ellened, oh Izrael háza, azt mondja az Úr, a Seregek Istene, és az sanyargat titeket a Hámáti úttól az Arábia patakjáig."
Ámós 6:14.

Legalább 50 ilyen prófétai idézetet lehetne idézni.......
Isten prófétái 200 éven keresztül jelezték Izraelnek, hogyha nem hagynak fel a körülöttük élő népek életmódjával és azokkal való asszimilálódással, nem maradhatnak azon a földön, ugyanis a Szentföldön való élésnek vannak feltételei, és aki ezeket nem teljesíti, azokat az Úr onnan kitelepíti, akkor is, ha az a saját választott népe.

Az Úr prófétáinak egyáltalán nem volt könnyű élete.....ismerték a jövőt és ez óriási felelősséget ró egy emberre...ráadásul ez a jövőkép borzalmas dolgokat vetített elő a saját népük számára.

Ez egyébként ma sincs másként, mert ma is vannak olyan emberek, akik ahogy a próféták, Isten Szelleme által ismerika a jövőt, és ez a jövőkép, legalábbis a világ számára nem túl biztató.....
Nem könnyű a jövő ismeretében a híreket meghallgatni és látni, hogy az Ige hogy teljesedik be szóról-szóra az Istent elutasító tömegek felett.......
Hogy Európa hogyan ássa a saját sírját....
Európa nagyon rossz irányba halad és ennek katasztrófa lesz a vége.

Az Eu. vezetők egyáltalán nem képesek átlátni, hogy mi van itt készülőben!
A politikai igazságok logikusan hangzanak, de ezek nem az igazságok.
Az emberek nem tudják, balra vagy jobbra kell-e menni......olyan problémáktól szenvednek sokan, ami nem is az ő hibájuk......
A világ el fog veszni, ez nem kérdés.
A kérdés az, ki az, aki ebből ki akar maradni és meg akar menekülni.

Válságok, betegségek, járványok és háborúk fognak jönni.
Lesz III. világháború.....a küszöbén vagyunk már......és ebből Magyarország sem fog kimaradni.

Vagy ez, vagy Jézus Krisztus! Nincs más választási lehetőség!

Európa közeljövője április 8.-ától függ.......attól, hogy mi lesz a magyar választások eredménye.
Ha marad a jelenlegi kormány, Európa kap még néhány évet......ha kormányváltás lesz, az erkölcsi és morális válság szétterül egész Európára, a migráció felgyorsul, és ahogy Isten Izrael bálványimádását és szexuális fajtalankodásait egy idegen nép - az asszírok által büntette meg -, úgy Európát az iszlám által fogja.

Izrael sorsa minta.....ami velük megtörtént, ugyanazok fogják elérni a nemzeteket is.
A szétszóratás már el is kezdődött, és nagy valószínűséggel egészen Jézus visszajöveteléig tartani is fog. Ennek már nem lesz vége.
De ahogy Asszíria elkövetett egy hibát, úgy az iszlám is el fog:

" Jaj Asszíriának, haragom botjának.......Istentelen nép ellen küldtem őt....hogy prédáljon és zsákmányt vessen, és eltapodja azt, mint az utcák sarát.
De ő nem így vélekedik.....mert ő pusztítani akar és kigyomlálni sok népeket."
Ézsaiás 10: 5.,7.

Asszíria hatalmát annak köszönhette, hogy Isten Jónáson keresztül megtérítette őket. Izrael ellen küldte őket, hogy megbüntesse bűnös népét, ám Aszíria túllépte isteni küldetését, sőt, Isten ellen támadt, aminek az lett a következménye, amit Náhum prófétán keresztül jelentett ki az Úr:

Náhum Kr. e. 663 körül azt prófétálta:

" Jaj a vérszopó városnak! Mindenestől hazug és erőszakkal telve, és nem szűnik rabolni.
Elpusztult Ninive! Ki bánkódik rajta?"
Náhum 3:1.,7.

Ennek a próféciának a hitelességét ma már a történelem is megerősíti, hiszen Kr. e. 612-ben a babilóniak megostromolták Ninivét, majd a teljes és végleges összeomlása kr. e. 606-ban be is következett, amely egyben a Babiloni birodalom kiteljesedését is jelentette.
Ma az iszlám szintén túlértékeli a szerepét, ezért biztos vereség vár rá......

Az az ultraortodox zsidó hölgy, akit említettél, szintén ezt olvasta ki az ószövetség fejezeteiből, ám mi, akik már egy jobb szövetség birtokosai lehetünk Jézus Krisztusban, pontosabb látással bírunk a Szent Szellem kijelentése által, hiszen ők egyenlőre - az Úr akaratából -, még nem ismerik Jézust, és ezért nem is tudnak - nemzeti szinten - belépni ebbe a szövetségbe....nem tudnak közösségre lépni Isten Szellemével, aki nekünk - akik betöltöttük a megtérés feltételeit -, mindent megmagyaráz az Igéből.

Ők nem ismerik Jézus tanításait, aki azt mondta Jónásról:

" Amiképpen Jónás 3 éjjel és 3 nap volt a cethal gyomrában, azonképpen az Embernek Fia is 3 nap és 3 éjjel lesz a föld gyomrában."
Máté 12:40.

Vagyis a cet a föld gyomrát, a Seolt jelképezi.
Ezt egyébként Jónás könyve is megerősíti:

" És könyörge Jónás az Úrnak az Ő Istenének a halnak gyomrából.
És monda: Nyomorúságomban az Úrhoz kiálték, és meghallgata engem; a Seol torkából sikolték és meghallád az én szómat........
A hegyek alapjáig süllyedtem alá; bezáródtak a föld závárjai felettem...."
Jónás 2:2-3.,7.

Az isteni kinyilatkoztatás egy puzzle......össze kell rakni az elemeket, de ez a Szent Szellem nélkül nem megy.
Emberi értelemmel és bölcsességgel nem lehet sem megérteni sem megismerni Isten Igéjét......

Abban viszont igazad van, hogy az Úr Izraellel sem kivételezik:

"......megverlek téged ítélettel, mert nem hagyhatlak teljesen büntetés nélkül."
Jeremiás 46:28.

" ......megefenyítelek téged ítélette, mert nem hagylak egészen büntetés nélkül....."
Jeremiás 30:11.

" Pere van az Úrnak Júdával is, és meg kell büntesse Jákobot az ő utai szerint. Cselekedetei szerint fizet meg neki."
Hóseás 12:2.

Jom Kipurról pedig annyit:

Nekünk már meg volt Jézus Krisztusban......a zsidóság számára pedig az igazi engesztelés napja az Egyház elragadtatása után lesz.....
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elnezest de ki aza szent szellem? :o
Hát amikor a " narancs köd-ön..." múlik, Európa "kap e még pár évet"...;):rolleyes:
Valószínű,hogy ide vezetnek a "bibliai (áll)okoskodások...olvasat értelmezgetések...
Valójában a spiritualitásnak,metafizikai dolgoknak ilyen szintű megnyilvánuláshoz semmi közük...
Amikor ember emberként ül és szövegeket értelmez...na abból születnek dolgok...
Amikor valaki tovább lép,a materiális tudatnál,a finom energia elkezdi átformálni,a tudatot...
Na ottandék már megszűnnek a "fenyegetőzések"...és a Végtelen intelligencia "szent szelleme";)
sugallat,megérzés stb...formájában közöl dolgokat,vagy tevőlegesen akár,ha "dolgod" van még a földön,simán csak lekésed,azt a gépet ami lefog zuhanni...vagy ha bármi komoly dolog történne,amit neked nem kell átélned,a belsőd arra ösztökélne,hogy hagyd el az országot...aki már hallgat a belsőre,azt bármilyen szituban,vezeti a "szent szellem";)nincs kivétel ki vallásoskodik,bibliázik,vagy egyszerűen (csak) ALÁZATTAL viseltetik a kozmikus erő iránt;)aki annyira "bibliázik,áhitatoskodik,és közben azt képzeli bármiben kivétel a többi "teremtménnyel szemben",hát az csak illúzió...az ÉLET senkivel sem kivételez...mivel a MEG-TAPASZTALÁLOK MIATT SZÜLETÜNK IDE;)
A kérdésed konkrétan nem nekem szólt:) egy "szemszöget mutattam be" a tudatosságról;)
28872165_1661592490573525_813000456389125815_n.jpg
:)
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Értem. Bocsáss meg, hogy elméletnek neveztem a magyarázatot, amit adtál, a magamét pedig szelleminek hittem.
Háááát...nem vagy valami biztos a dolgaidban...:rolleyes::) ha úgy állsz a "kősziklán" mint Péter...senki semmi nem ingathat(na) meg;) mert belülről már te magad tudod kristály tisztán a "mizut";)
Ne olvass. és értelmezgess..meditálj...a belső majd választ ad...;)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Háááát...nem vagy valami biztos a dolgaidban...:rolleyes::) ha úgy állsz a "kősziklán" mint Péter...senki semmi nem ingathat(na) meg;) mert belülről már te magad tudod kristály tisztán a "mizut";)
Ne olvass. és értelmezgess..meditálj...a belső majd választ ad...;)
Hát tudok tévedni kedves Tibi. Az ego, az óember még beleszól az útjaimba. De igazad van az ellenség legtöbbször az imádságtól, a szív imádságától akar távol tartani, meg az engedelmességtől.Tudod milyen hiú, rátarti,önmagát leplező, erőszakos ez az ember.. :) Csupa önzés. Sokszor a rész szerinti igazságot amit kaptam, úgy kezelem mintha az lenne a teljes igazság, az igazság panorámája. Pedig Pál figyelmeztetett bennünket. (I Kor 13)
Hiszen Jézus is mondta: "Vigyázzatok és imádkozzatok mert a test gyenge, a lélek pedig kész." Mint gondolom te is tudod, hogy a "test" szó alatt nem a fizikai test gyengeségét érti csak, hanem az emberi akarat, gondolkodás érzelmek világát(a külső embert). A "lélek" pontosan fordítva - a szellem - a mi belső emberünk, amely valóságos szentségben Isten képére teremtetett. Imádkozni kell ahhoz, hogy a belső ember diszponáljon, hogy Krisztus uralkodjék bennünk.Mert a belső ember Krisztussal egy.
Valóban a belső, és a Szent Szellem választ ad. Nagyon fontos. Ha kérjük, hogy mutassa meg utunkat, amelyen helyesen járhatunk, Isten akarata szerint, akkor azt adja meg.
-
A próféciákkal, magyarázatokkal pedig tényleg vigyázni kell. De a jeleket nem szabad letagadni,az igazság elől nem lehet elbújni. Ha vörös az ég alja, akkor vörös.... eső lesz.
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ők nem ismerik Jézus tanításait, aki azt mondta Jónásról:

" Amiképpen Jónás 3 éjjel és 3 nap volt a cethal gyomrában, azonképpen az Embernek Fia is 3 nap és 3 éjjel lesz a föld gyomrában."
Máté 12:40.

Vagyis a cet a föld gyomrát, a Seolt jelképezi.
Ezt egyébként Jónás könyve is megerősíti:

" És könyörge Jónás az Úrnak az Ő Istenének a halnak gyomrából.
És monda: Nyomorúságomban az Úrhoz kiálték, és meghallgata engem; a Seol torkából sikolték és meghallád az én szómat........
A hegyek alapjáig süllyedtem alá; bezáródtak a föld závárjai felettem...."
Jónás 2:2-3.,7.

Az isteni kinyilatkoztatás egy puzzle......össze kell rakni az elemeket, de ez a Szent Szellem nélkül nem megy.
Emberi értelemmel és bölcsességgel nem lehet sem megérteni sem megismerni Isten Igéjét......
Igen így van. Nekem a Szentszellem elém hozta az ember bűnök okozta halálát is ami igazi veszélyt jelent a lélek számára.
-
Eféz. 2.1
Titeket is megelevenített, a kik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt, *
-
Kol. 2.13
És titeket, kik holtak valátok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,
-
És ahogy mondod Krisztus áldozatának az előképe volt, ezért ehhez csatolhatom a hívő ember halálát és feltámadását is.

Gal. 2.20
Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem. *
-
Jónás is meghalt a bűn miatt, tudjuk abból ahogy a cet hasában imádkozott, és kegyelmet kapott, mikor új életre támadt, és a cet kiköpte.
-
Hós. 6.1
Jertek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott meg és ő gyógyít meg minket; megsebesített, de bekötöz minket!

Hós. 6.2
Megelevenít minket két nap mulva, a harmadik napon feltámaszt minket, hogy éljünk az ő színe * előtt
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hát tudok tévedni kedves Tibi. Az ego, az óember még beleszól az útjaimba. De igazad van az ellenség legtöbbször az imádságtól, a szív imádságától akar távol tartani, meg az engedelmességtől.Tudod milyen hiú, rátarti,önmagát leplező, erőszakos ez az ember.. :) Csupa önzés. Sokszor a rész szerinti igazságot amit kaptam, úgy kezelem mintha az lenne a teljes igazság, az igazság panorámája. Pedig Pál figyelmeztetett bennünket. (I Kor 13)
Hiszen Jézus is mondta: "Vigyázzatok és imádkozzatok mert a test gyenge, a lélek pedig kész." Mint gondolom te is tudod, hogy a "test" szó alatt nem a fizikai test gyengeségét érti csak, hanem az emberi akarat, gondolkodás érzelmek világát(a külső embert). A "lélek" pontosan fordítva - a szellem - a mi belső emberünk, amely valóságos szentségben Isten képére teremtetett. Imádkozni kell ahhoz, hogy a belső ember diszponáljon, hogy Krisztus uralkodjék bennünk.Mert a belső ember Krisztussal egy.
Valóban a belső, és a Szent Szellem választ ad. Nagyon fontos. Ha kérjük, hogy mutassa meg utunkat, amelyen helyesen járhatunk, Isten akarata szerint, akkor azt adja meg.
-
A próféciákkal, magyarázatokkal pedig tényleg vigyázni kell. De a jeleket nem szabad letagadni,az igazság elől nem lehet elbújni. Ha vörös az ég alja, akkor vörös.... eső lesz.
Fog ez menni ;)
29315313_736970033172792_6748625285492506624_n.jpg
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnezest de ki aza szent szellem? :o

" .......és az Isten Szelleme lebeg a vizek felett...."
1 Mózes 1:2.

Ő a Szent Szellem, Isten Szelleme, a Szentháromság 3. tagja az Atya és a Fiú mellett.
Mivel Isten teremtett mindent, ezért ez a 3-as tagolódás nagyon sokmindenben visszaköszön, pl. a zenében is.

Ott van dallam, szöveg és ritmus.
Hogy a Szentháromségon belül kinek mi elsődlegesen a "funkciója", a zenén keresztül könnyen be lehet mutatni.
Az Atya a dallam, aki kijelöli az irányvonalakat, megrajzolja az íveket, pauzákat - szüneteket - helyez el, ami a korszakváltásokat jelenti....kijelöli az ütemszámot, hogy mi meddig tart.
A fiú a szöveg, az Ige, ami a tartalmi mondanivalót hordozza.
A Szent Szellem pedig a ritmus, amely életet visz az egészbe és meghatározza a dolgok karakterét.

Amikor Isten beszél, szól, akkor mindig igét mond, mivel az Ige az Isten beszéde.
Amikor a Szent Szellem meghallja az Igét, megeleveníti azt, életet visz bele.
A Szent Szellem az Ige végrehajtó ereje.

Amikor Isten kimondta, hogy legyen valami, akkor az Ige azt végrehajtotta, és az lett.
Isten így teremtette a teljes látható világot.

Jézus kereszáldozatának nem "csupán" az volt a célja, hogy az emberek bűneit eltörölje, mert ha csak ez történt volna, attól nem sokminden változott volna meg, mert ettől még az ember utána is bűnt-bűnre halmozott volna.
Azért kellett elvennie a bűneinket, mert akiben nincs bűn, azt az Ige igaznak, szentnek nyílvánítja, pontosabban, ahogy maga az Ige mondja:

" ...hivatalos szent...."
Róma 1:7.

Engem nem a pápa által és nem is a földi életem elmúlása után, hanem a a megtérésem pillanatában a Mennyben jogerősen nyivánítottak szentté.
Ott ez már egy eldöntött tény, itt a földön viszont még át kell mennem a megszentelődés folyamatán, de Isten megígérte, hogy aki elkezdte bennünk a jó munkát, az be is fogja felyezni azt.

Azért kell az embernek szentté válnia Jézus Krisztusban, hogy Isten Szelleme belé költözhessen, hiszen Ő szent, ezért csak a szentekkel vállal közösséget.
Ha pedig a Szent Szellem beköltözik az ember szellemébe, akkor onnantól kezdve az embernek nyert ügye van, ugyanis már nem a testi ösztönei szerint, hanem Isten vezetése szerint cselekszik.
Az Isten szelleme nélküli embert a testi vágyai és kívánságai vezetik, és a cselekedetei és beszéde e szerint alakul, míg számomra már Isten törvényének a megtartása olyan egyszerű és természetes, mint az 1x1, mert aki bennem lakik, az nem tud bűnt elkövetni.....Ő szereti Isten törvényét, és a legtermészetesebb számára, hogy eszerint éljen.
Jézus Krisztus valami fantasztikus dolgot szerzett meg a számunkra.........általa Isten Szellem hosszú idő után újra visszaköltözhetett az emberbe.
Izraelt a pusztai vándorlás során csak kísérni tudta Isten Szelleme - éjjel tűz, nappal felhő formájában -, ma viszont már teljes közösséget is tud vállalni az emberrel.

" A test azonban nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek."
1 Korintus 6:13.

Isten azért teremtette meg az ember, hogy benne lakozzék, vagyis magának.
A bűn miatt viszont átmeneti időre - Jézus keresztáldozatáig -, ki kellett az emberből költöznie, ami a kőből épült templom volt.

Jézus azt mondta Izrael népének, hogy latrok barlangjává tették Isten templomát.
Ő itt nem csupán arra gondolt, hogy pl. galambárusok költöztek a templomba és ott árúsították az Isten által tisztátalannak vélt dolgokat, hanem azt, hogy:

" Nem tudjátok-e, hogy ti Isten temploma vagytok és az Isten Szelleme lakozik bennetek?"
1 Korintus 3:16.

Az ember eredendően egy teplom, amelyben Isten Szelleme lakozik. De ezt a templomot - a testünket - latrok, azaz gonosz szellemek és démonok lakhelyévé tettük. A bűn miatt az ember szellemében egy helycsere történt. A bűnnel az ember testében létjogosultságot kapott gonosz szellemek távozásra késztették Isten Szellemét, és elhagyta az embert.
Jézus Krisztusban viszont újra helyreállította az eredeti rendet.

Hogy milyen az, amikor valaki Isten Szelleme által szól, azt megpróbálom Neked egy példával elmagyarázni.

Jézus is szinte minden mondandóját példázatokban adta át, aminek az az oka, hogy a mindennapi életből vett események - amelyekkel szinte mindannyian szembesültek -,segített megragadni a mondanivalójának a lényegét. Az Ő példázatai elsősorben a földműveléssel és halászattal, az akkori emberek mindennapi tevékenységével és megélhetésével volt kapcsolatos, mert ebben mindannyian benne voltak. Mivel ma Magyarországon a földművelésünk és állattenyésztésünk - elsősorban az uniónak köszönhetően - nem olyan jelentős, mint amilyen lehetne, és amilyen tökéletes adottságokat kapott ez az ország ehhez, és a halászat Trianon óta nem nagyon jellemző, ezért nem innen veszem a példáimat.
Onnan veszem, amiket ma megélünk......

Van 2 jóbarát, akik az érettségi után felvételt nyertek ugyanarra az egyetemre és kollégisták lesznek. Első nap, amikor beköltöznek a kollégiumba, elkezdenek beszélgetni az egyik leendő szobatársukkal.
Majd a 2 barát megosztja a tapasztalatát az új személyről.
Az egyik elmondja, hogy neki milyen szimpatikus így első beszélgetésre az illető, míg a másik negatívabban viszonyul hozzá. Ugyanarról az emberről más véleményen vannak.

Amikor az emberek beszélnek Isten igéjéről, a Bibliáról, Jézusról, bár uyanarról a könyvről és látszólag ugyanarról a személyről beszélnek, ugyanabból idéznek - szó szerint is -, mégis számtalan igeértelmezés lát napvilágot.....teljesen - még önmagában is, nem csak az Igéhez viszonyítva - ellentétes dolgokat állítanak Istenről, Jézusról, a kijelentéseiről.....

Miért van ez?

" Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek szelleme, amely őbenne van......"
1 Korintus 2:11.

Azt mondja Isten, hogy azért vagyunk más véleményen ugyanarról a személyről, mert szubjektív az ismeretünk. Mivel az ember lényege, a személyisége a szellemébe van beágyazva, ezért ezt kívülállóként, az értelmünkön, a róla kialakitott benyomásainkon keresztül nem tudjuk megragadni. Kialakul egy vélemény róla, de ez részben, vagy néha teljes egészében más lehet, mint aki ő valójában. Ezért van az, hogy sokszor igen nagy csalódások, vagy éppen pont az ellenkezője, kellemes meglepetések érnek egy általunk ismertnek hitt emberrel kapcsolatban.

Az Ige így folytatódik:

" Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Szelleme."

Amennyiben az embertársainkat nem vagyunk képesek teljes egészében és a valóságnak megfelelően megismerni, hogy ismerhetnénk meg Istent, amikor Ő szellem.

Istenről egyetlen egy módon lehet objektív , a valósággal megeggyező ismeretet szerezni....az Ő Szelleme által.

" Nekünk azonban az Isten kijelentettte az Ő Szelleme által, mert a Szellem mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is."
1 Korintus 2:10.

Csak az ismeri Istent, aki rendelkezik Isten Szellemével, a Szent Szellemmel, mert a teljes világmindenségben nincs más személy rajta kívül, aki ismeri Őt, egyedül csak a Szent Szellem.
Minden más ismeret hamis, és csupán feltételezés.

Ismereteket tudunk szerezni, de Isten lényegét megragadni így nem lehet.
Lehetetlenség Őt megismernünk a természetes emberi tudásunk és elménk által. Ő ugyanis csakis és kizárólag a szellemen keresztül ad kijelentést Önmagáról.
És itt most nem a Szent Szellemre, Isten Szellemére gondolok, hanem a saját emberi szellemünkre......a szellemünkön keresztül tudjuk Istent megragadni, oda kapjuk az információkat Isten Szelleme által.

Csak van egy probléma......a bűn miatt az ember szelleme a halál állapotába került, ami pedig halott, nem képes reagálni, nem képes ismeretet befogadni.
Akinek Isten igéje bolondság, és úgy gondolja, hogy az Igével csak az emberiség agyilag elcsökevényesedett rétege tud jóban lenni, annak van egy rossz hírem:

" Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten szellemének dolgait, mert bolondságok neki, meg sem értheti...."
1 Korintus 2:14.

Az érzéki ember az a lelki ember, akit nem a szelleme, hanem az akarata, az érzelmei és az értelme vezet.
Azt mondja az Ige, hogy az ilyeneknek bolondság az ige, és azért, mert hiányzik belőlük az a "képesség", hogy bekapcsolódjanak a menny körforgásába, halott a szellemük, vagyis tulajdonképpen egy csökkentett üzemmódban élnek, alapfokozaton, és ha ebben maradnak, ez az állapot nem képes a mennybe juttatni őket.

A szellemünk megelevenedésének a képességét is Jézus szerezte meg nekünk a kereszten, mert akiben nincs bűn, annak a szellem újra él, ugyanis a szellemet a bűn öli meg.
Aki igei módon megtér, annak Jézus engesztelő áldozatának köszönhetően a bűnei meg lesznek bocsájtva, az ezért járó jogos büntetést Jézus elrendezte, a szellemünk felszabadul a bűn terhe alól, és képes lesz a Szent Szellem által kijelentett dolgokat dekódolni a szellemén keresztül és az Istenről adott ismereteket befogadni.

Az Ige azt mondja, hogy azok Isten fiai, akiket Isten szelleme vezet, nem pedig azok, akik magukat annak gondolják. Akiket pedig Isten szelleme vezet, azok tudnak a Szent Szellem által imádkozni, vagyis nyelveken szólni.
Nem igaz, hogy ez csak a korai egyház tagjainak adatott meg, hiszen a szellemet nem vonta vissza Isten, ma is itt van, itt van a földön...Jézus maga helyett küldte el. Márpedig ha itt van, ugyanazoknak ma is meg kell lennie az igaz egyházban, mint az apostolok idejében!
Ma is lehet és kell is nyelveken szólni!
Én például a nyelveken szólás által tudtam megragadni azt, hogy milyen az, amikor valamit lélekből vagy szellemből teszek.
Pl. amikor olvasok,akkor az egy lelki tevékenység, mert az értelmemet és a gondolataimat használom. Amikor pedig nyelveken imádkozom, az egy szellemi tevékenység, amelyben az értelmem nem vesz részt, éppen ezért egy Krisztusban újjászületett ember képes valami olyanra, amire egy megváltatlan ember nem...egyszerre, párhuzamosan lelki és szellemi tevékenységet is tudok folytatni.
Ha olvasok egy könyvet, közben tudok szellemben imádkozni, anélkül, hogy a könyvben olvasottak megértése gátolva lenne, hiszen az értelmemre nincs szükség, amikor nyelveken szólok......ez egy fantasztikus dolog......

Ezért mondja az Ige:

"A szellemi ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg."
1 Korintus 2:15.

Egy szellemi embert nem lehet hamis igeértelmezésekkel megetetni és elfogadtatni azt velük, mert egyből átlátnak a hazugságon.

" Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van."
1 Korintus 2:16.

Az a beszéd, amely által én szólok - és a közösségem többi tagjai is -, nem a miénk, úgy kaptuk.......és ez mindenkinek a rendelkezésére áll - sőt, ennél sokkal magasabb szinten is, én most egyenlőre itt tartok -, aki hajlandó Jézus keresztáldozatát elfogadni.......

Ma a világ sokmindent bolondságnak tart, de a legnagyobb bolondság az, ha nem veszünk arról tudomást, hogy Jézus mit tett meg értünk.....hogy meghalt azért, hogy élhessünk......hogy újra közösségünk lehessen Istennel.
Jogos lesz Isten ítélete azok számára, aki ilyen nagy kegyelmet figyelmen kívül hagynak?
Igen, jogos lesz, mert mit lehetne még többet adni a bűnösökért, Istenkáromlókért és azokért, akik kigúnyolják, kinevetik, káromolják Őt annál, mint amit Ő adott....a saját fiát áldozta fel értünk, személy szerint mindegyikünkért, és ezzel valami olyat kaptunk meg, amibe ha az ember belegondol, emberi értelemmel nem is képes felfogni:

Azt, hogy egy szellemi emberben ki is él és ki által is él?

Figyelj, mert nehéz lesz elhinni:

Ugyanaz a szellem él bennünk, aki teremtette a világot.......aki égitesteket adott, aki a vizeknek határt szabott, aki hegyeket és völgyeket formált, és benépesítette azt állatokkal és növényekkel.....aki a zebrák és tigrisek szőrzetének csíkozását úgy oldotta meg, hogy mégcsak véletlenül se legyen benne 2 egyforma......aki a virágok szirmait millió variációban helyezte el és mindegyiknek külön illatot adott.....aki emberek milliárdjait úgy teremtette meg, hogy 2 egyforma ne legyen benne se külsőleg, se belsőleg, és akiknek egy külön személyazonosítót, ujjlenyomatot is adott.......
Isten úgy teremtette meg a világot, olyan védjegyekkel látta el, hogy még csak véletlenül se jusson az az eszedbe, hogy ez csak úgy a semmiből lett......minden emberi értelmet és intelligenciát meghaladó tervezés áll mögötte.

Ugyanaz a szellem él bennünk, aki fenntartja a világot.......aki megszünteti a világot.....aki Jézus Krisztust kihozta a sírból, a halálból!

Ezért ennek fényében nem beképzeltség, ha azt mondom, amit Pál apostol:

" Úgy gondolom, bátor lehetek némelyekkel szemben, akik úgy gondolkodnak felőlünk, mintha mi test szerint élnénk."
2 Korintus 10:2.
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen így van. Nekem a Szentszellem elém hozta az ember bűnök okozta halálát is ami igazi veszélyt jelent a lélek számára.
-
Eféz. 2.1
Titeket is megelevenített, a kik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt, *
-
Kol. 2.13
És titeket, kik holtak valátok a bűnökben és a ti testeteknek körülmetéletlenségében, megelevenített együtt Ő vele, megbocsátván minden bűnötöket,
-
És ahogy mondod Krisztus áldozatának az előképe volt, ezért ehhez csatolhatom a hívő ember halálát és feltámadását is.

Gal. 2.20
Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem. *
-
Jónás is meghalt a bűn miatt, tudjuk abból ahogy a cet hasában imádkozott, és kegyelmet kapott, mikor új életre támadt, és a cet kiköpte. eddig úgy tudtam,hogy a cet kiszarta !
-
Hós. 6.1
Jertek, térjünk vissza az Úrhoz, mert ő szaggatott meg és ő gyógyít meg minket; megsebesített, de bekötöz minket!

Hós. 6.2
Megelevenít minket két nap mulva, a harmadik napon feltámaszt minket, hogy éljünk az ő színe * előtt

és a cet kiköpte.
-
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Ige mást tanít erröl.

Aki igei módon megtért, annál a bűnös természete Jézus Krisztussal együtt meg lett feszítve a kereszten.
Ez szó szerint azt jelenti, hogy az én romlott, bűnös, ádámi természetem 2000 évvel ezelött Jeruzsálemben meg lett fesztíve.....meghalt és Jézussal együtt el lett temetve.
A megtérésem után már nem az az ember vagyok, akinek megszülettem.......kívülről, a testem úgy néz ki, de a bensőm, a lényegem már más.

Ezért mondja az Ige:

Nem én élek már, hanem az Úr Jézus Krisztus él bennem.

Ha meghaltam Krisztussal, fel is támadtam vele.......

" Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy élünk is Ővele.
Tudván, hogy Krisztus, aki feltámadott a halálból, többé meg nem hal, a halál többé nem uralkodik."
Róma 6:8-9.

Ha nem én élek már, hanem Jézus él bennem, aki feltámadt és örökké él, és akin nem fog a halál......akkor rajtam sem.

A megváltás üzenete eléggé összetett.....itt tulajdonképpen arról van szó, hogy az ember a megtérése után elveszítette azt az énjét, amely felett a bűn uralkodott és Jézus természete és élete költözött az emberbe.
Jézust felöltöztük magunkra......
Ezért is kéri azt az Ige, hogy a testvérek egymás között nem beszélhetnek és nem gondolkodhatnak egymásról akárhogyan, mert a testvéri közösség tagjaiban elsősorban a benne lakozó Krisztust kell tisztelnem. Ezért nem beszélhetünk és cselekdhetünk akárhogyan egymással, mert elsősorban nem ember, hanem Krisztus ellen vétkezem.

Egy megtért ember teljesen tudatában van annak, hogy végtelen az élete...már itt a földön is, és ezen a test halála sem változtat.....

Ezt egyébként az is igazolja, hogy Jézus azt mondta Jánosnak, hogy nem lát halált addig, amíg el nem jön Isten országa. A tanítványok ebből arra következtetettek, hogy Jézus az ő nemzedékükben fogja helyreállítani Izraelt......de mint tudjuk, ez nem így lett, és János teste is el lett temetve.
Talán Jézus hazudott?
Nem.
Számára a halál és az élet nem az, ami az ember számára.

A halál az nem egyenlő a test halálával:

" És látám és íme, egy sárga színű ló; és aki rajta ül, annak a neve Halál......"
Jelenések 6:8.

Jézus erről a halálról beszélt, hogy ezt nem fogja János meglátni......
A halál nem csak egy állapot, hanem egy személy neve is.
A Halál angyaláról beszélt, aki az ember szelleméért és lelkéért jön a biológiai halál beálltakor abban az esetben, ha nem léptette életbe Jézus keresztáldozatának a megválátását a földi élete során.
Akkor jön a Halál angyala és átadja a szellemét a Pokol angyalának.
A pokol szintén nem csak egy földrajzi hely, hanem egy bukott angyal személye is.

Aki újjászületik Jézusban, afölött nincs már hatalma a halálnak, örök élete van és nem fog találkozni a Halál angyalával......

Én sem fogok találkozni Halállal....örök életem van......
Sőt.....én már abban is hiszek, hogy még a biológiai halállal sem, mert az elragadtatás nagyon közel van és én is részt fogok benne venni.......
Az élet számomra már végtelen......örökké tart......
Kedves Abdiás!
Egy olyan embernek aki a reinkarnációba hisz először azt kell megértenie,hogy az embernek nincs több dobása..ez az egy életünk van,és most kell jól csinálni.Vagy élünk vagy halunk!
Amúgy meg...én nem merném magamról kijelenteni,hogy elnyertem az örök életet...Majd mikor mind az ítélőszék előtt fogunk állni Jézus akkor eldönti,hogy a juhok vagy a kecskék sorába fogunk kerülni....
Tudod az embernek a legnagyobb problémája,hogy beleesik az önigazulás csapdájába!
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Egy olyan embernek aki a reinkarnációba hisz először azt kell megértenie,hogy az embernek nincs több dobása..ez az egy életünk van,és most kell jól csinálni.Vagy élünk vagy halunk!
Amúgy meg...én nem merném magamról kijelenteni,hogy elnyertem az örök életet...Majd mikor mind az ítélőszék előtt fogunk állni Jézus akkor eldönti,hogy a juhok vagy a kecskék sorába fogunk kerülni....
Tudod az embernek a legnagyobb problémája,hogy beleesik az önigazulás csapdájába!

Az embereket nem lehet elvezetni az igazságra hamis, nem igei állításokkal.
Csak az igazság tud győzni a sötétség erői felett, az igazság pedig azonos Isten igéjével.

" Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."
Zsidó. 4:12.

Isten igéje energikus, amely világosságra hozza az emberek belső természetét és jellemét és éles különbséget tesz a hallgatók különféle típusai között.
Az Igére való emberi reakció olyan egy Szent Szellemmel betöltekezett ember számára, mint az orvosnak a röntgenkép. Pontosan észleli, hogy hol a probléma.
Az Igére Nálad is kibújt a szög a zsákból.......de ezt nem bántásból mondom, hanem az Igének pontosan ez a célja. Meg lehet játszani a keresztény identitást egy darabig, de az Ige lehúzza az emberről az álarcokat, és megmutatja az igazi énjét.

Az ember csak arról tud, amivel rendelkezik. Ha lenne már örök életed, akkor tudnál róla.
Ezt Isten nem titkolja, hiszen pont az a célja, hogy ezt megszerezzük, ill. hogy elfogadjuk, mert megszerezni Jézus szerezte meg a számunkra.

Az üdvösséggel kapcsolatban had írjak pár dolgot.

" Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megálhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
Mert nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, amelyek a magasságban vannak.
........Az üdvösség sisakját is fölvegyétek......"
Efézus 6: 11-12.,17.

Az Ige szerint az élet egy harcmezőn zajlik.
2 erő áll szemben egymással....a Sátán és az ő bukott angyalokból álló serege, a másik oldalon pedig Jézus Krisztus áll, aki mögött szintén vannak angyali seregek, de neki vannak olyan katonái is, akik - bár valamikor bukott emberek voltak, az Ő keresztáldozatának köszönhetően kikerültel a Sátán fennhatósága alól és azóta Jézus oldalán szellemi harcot vívnak a gonoszság erőivel szemben.

Az Efézusi levél 6. fejezete felsorolja azokat a szellemi fegyvereket, amelyek hatásosak a gonoszság erőivel szemben. Ezeket a fegyvereket Jézus Krisztus szerezte meg a számunkra.

A harc az emberekért folyik......hogy ki, kihez fog tartozni az örökkévalóságban.

Ha egy harcmezőre valaki fegyver és megfelelő harci öltözet nélkül megy ki, az ellenség egyből likvidálja.
Minden fegyvernek van szellemi megfelelője:

- sisak - üdvösség, amely az elmét védelmezi
- mellvas - igazság, a szívet védi, amely a bibliában a szellemet jelképezi
- öv - igazlelkűség, amely a tisztesség, becsületesség, őszinteség, nyíltság, hűség
- saru - békesség, amely az evangélium hírdetésére tesz képessé
- pajzs - hit, amely a kárhoztatást, vádlást, szidalmazást, káromlást, kritikát, hízelkedő beszédet hatástalanítja
- kard - ige, amely az élet, erő, energia, bölcsesség és értelem forrása
- köntös - az Úr dicsérete, amely a hátulról jövő támadásokkal szemben véd

Ezeknek a fegyvereknek a többsége védekezésre szolgál, kivéve az igét, amely támadó fegyver.
Az evangéliumból is kiderül, hogy amikor Jézus a pusztai 40 napos böjt után megkísértetett a Sátántól, mindhárom esetben ezzel a támadó fegyverrel, az Ószövetségből idézett igével hatástalanította őt. Hatásosabb és biztosabb, mint egy atombomba.

Azt mondja az Úr:

Az üdvösség sisakját is fölvegyétek.......hogy kérhetné, ha nem adta volna előtte meg azt?
Hogy tudnék felvenni valami olyat, amiről nem tudom egyértelműen, hogy nekem van - olyan?
Hogy kérhetné tőlem, hogy olyan erők ellen harcoljak, akikkel szemben nem fegyverez fel?
Miért áldozta volna fel az életét olyan emberekért, akik aztán egyből elveszhetnének?
Ennek semmi értelme nem lenne.

Ahogy írtam, az üdvösség az elmét, a fejet védelmezi......a legkönnyebben sebezhető pontot.
Aki sisak nélkül harcol, pillanatokon belül fejlövést kap, amely halálos.
Ha nem lenne üdvösségem, már rég nem Isten igéjét hírdetném, hanem én is a cinikusok táborát erősíteném.

" Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre."
Róma 10:10.

Amikor az ember igei módon megtér, a legelső, a legeslegelső, amit megkap Jézus Krisztustól, az az üdvösség.
5-6 mondattal meg lehet szerezni, csak nem mindegy, hogy az az 5-6 mondat mit tartalmaz, és az sem mindegy, hogy elhiszed-e vagy sem azt, amit mondasz.

Az üdvösség egy igei módon megtért ember számára evidencia és nem beképzeltség.
Ez olyan, mint az olvasásnál az abc ismerete, mert anélkül nem lehet olvasni........üdvösség nélkül pedig nem lehet kereszténynek lenni.....

Én nem javasolnám Neked, hogy kivárd, hogy kecske vagy juh leszel-e, mert ez nem az emberek, hanem a nemzetek ítélete lesz.
Az engesztelés napja a nemzetek számára, amely azt dönti el, hogy melyik nemzet mehet be az 1000 éves királyságba, aminek a fokmérője az lesz, hogy hogy viszonyulnak nemzeti szinten a zsidó néphez.
Az a nemzet, amely támogatja és engedélyezi a migrációt és a zsidó nép legnagyobb ellensége elött kitárja a kapukat, rossz esélyekkel indul erre az ítéletre.
Ez az esemény már az egyház elragadtatása után lesz, vagyis akiknek van üdvösségük, akkor már nem is lesznek itt.........

Ne várj erre, szerezd meg az üdvösséged!

Az a kopár hegy....a Golgota.....a szégyen színpada....ott vár mindenkire az üdvössége.
Az a 2 fadarab, a függőleges - Isten - és a vízszintes - ember - ott találkozik egymással.....ott ér össze.......és Jézus Krisztus fogja egybe......úgy oda szögezték, hogy benne már nem is eshet szét.
Ott van a te üdvösséged is.......szerezd meg.....ne hagyd elveszni...ingyen a Tied.
Onnan fogod tudni hogy megszerezted, hogy tudni fogsz róla......tudni fogod, hogy van üdvösséged............
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Abdiás!
Egy olyan embernek aki a reinkarnációba hisz először azt kell megértenie,hogy az embernek nincs több dobása..ez az egy életünk van,és most kell jól csinálni.Vagy élünk vagy halunk!
Amúgy meg...én nem merném magamról kijelenteni,hogy elnyertem az örök életet...Majd mikor mind az ítélőszék előtt fogunk állni Jézus akkor eldönti,hogy a juhok vagy a kecskék sorába fogunk kerülni....
Tudod az embernek a legnagyobb problémája,hogy beleesik az önigazulás csapdájába!
Tuncuka!
Tuncukaként ez az egy dobásod van...előtte is volt dobásod,meg Tuncuka után is lesz dobásod :)
Mit gondolsz, mikor 6 éves kisgyerek akkora zenei "művész" már zsigerből úgy játszik akár 3-4 hangszeren,"lottón nyerte" ezt a képességet?Nem-nem...ezt már megtanulta..és MOST azért jött hogy kinyilatkoztassa az Isten végtelen képességét talentumként...
Csak nem gondoltad,hogy valaki ide születik első életként,és tapasztalatok nélkül bármiben a legjobbak közé kerül? Próbáld ki önmagadon,olyan dologban amiben nem vagy jártas,egy olyan ismerősöddel,aki esetleg nem is tanulta azt a dolgot,de zsigerből olyat tesz,amin csak ámulsz bámulsz...na ezt teszi a több életbeli tapasztalat...
és a spiritualitás TUDATOSSÁGA is... így fejlődik az emberben;)
Ahhoz a tuncuka agyi értelmezgetéseinek kell félre állnia,hogy megértsd minden a BELSŐ lényegén múlik...
addig is...olvasgass nyugodtan... de az nem vezet tapasztalatokhoz :dr_103:bármilyen fájdalmas alszol az igazságra...;)
Szerinted az kicsi "zseni" az újjából szopta a kiemelkedő képességeit bármiben"?
Ugyan már...ébresztő Tuncuka...:)ezért írtam neked...messze még a távol...;)
Az egod az aki megkérdőjelezi a leírtakat...mélyen belül a belsőd pihen de tudja az igazságot...ezért húzd fel az "órát" ébresztőre...tudod mit jelent a MOST?
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Tuncuka!
Tuncukaként ez az egy dobásod van...előtte is volt dobásod,meg Tuncuka után is lesz dobásod :)
Mit gondolsz, mikor 6 éves kisgyerek akkora zenei "művész" már zsigerből úgy játszik akár 3-4 hangszeren,"lottón nyerte" ezt a képességet?Nem-nem...ezt már megtanulta..és MOST azért jött hogy kinyilatkoztassa az Isten végtelen képességét talentumként...
Csak nem gondoltad,hogy valaki ide születik első életként,és tapasztalatok nélkül bármiben a legjobbak közé kerül? Próbáld ki önmagadon,olyan dologban amiben nem vagy jártas,egy olyan ismerősöddel,aki esetleg nem is tanulta azt a dolgot,de zsigerből olyat tesz,amin csak ámulsz bámulsz...na ezt teszi a több életbeli tapasztalat...
és a spiritualitás TUDATOSSÁGA is... így fejlődik az emberben;)
Ahhoz a tuncuka agyi értelmezgetéseinek kell félre állnia,hogy megértsd minden a BELSŐ lényegén múlik...
addig is...olvasgass nyugodtan... de az nem vezet tapasztalatokhoz :dr_103:bármilyen fájdalmas alszol az igazságra...;)
Szerinted az kicsi "zseni" az újjából szopta a kiemelkedő képességeit bármiben"?
Ugyan már...ébresztő Tuncuka...:)ezért írtam neked...messze még a távol...;)
Az egod az aki megkérdőjelezi a leírtakat...mélyen belül a belsőd pihen de tudja az igazságot...ezért húzd fel az "órát" ébresztőre...tudod mit jelent a MOST?
Kedves TmintTibi! :)
Én is azt gondoltam,hogy így van,ahogy leírod,és megtudtam az igazságot,mert szorgalmasan kerestem! :)
Az a gyerek egy ajándékot kapott Istentől. Onnan ügyes! :)
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az embereket nem lehet elvezetni az igazságra hamis, nem igei állításokkal.
Csak az igazság tud győzni a sötétség erői felett, az igazság pedig azonos Isten igéjével.

" Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."
Zsidó. 4:12.

Isten igéje energikus, amely világosságra hozza az emberek belső természetét és jellemét és éles különbséget tesz a hallgatók különféle típusai között.
Az Igére való emberi reakció olyan egy Szent Szellemmel betöltekezett ember számára, mint az orvosnak a röntgenkép. Pontosan észleli, hogy hol a probléma.
Az Igére Nálad is kibújt a szög a zsákból.......de ezt nem bántásból mondom, hanem az Igének pontosan ez a célja. Meg lehet játszani a keresztény identitást egy darabig, de az Ige lehúzza az emberről az álarcokat, és megmutatja az igazi énjét.

Az ember csak arról tud, amivel rendelkezik. Ha lenne már örök életed, akkor tudnál róla.
Ezt Isten nem titkolja, hiszen pont az a célja, hogy ezt megszerezzük, ill. hogy elfogadjuk, mert megszerezni Jézus szerezte meg a számunkra.

Az üdvösséggel kapcsolatban had írjak pár dolgot.

" Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megálhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
Mert nem test és vér ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, amelyek a magasságban vannak.
........Az üdvösség sisakját is fölvegyétek......"
Efézus 6: 11-12.,17.

Az Ige szerint az élet egy harcmezőn zajlik.
2 erő áll szemben egymással....a Sátán és az ő bukott angyalokból álló serege, a másik oldalon pedig Jézus Krisztus áll, aki mögött szintén vannak angyali seregek, de neki vannak olyan katonái is, akik - bár valamikor bukott emberek voltak, az Ő keresztáldozatának köszönhetően kikerültel a Sátán fennhatósága alól és azóta Jézus oldalán szellemi harcot vívnak a gonoszság erőivel szemben.

Az Efézusi levél 6. fejezete felsorolja azokat a szellemi fegyvereket, amelyek hatásosak a gonoszság erőivel szemben. Ezeket a fegyvereket Jézus Krisztus szerezte meg a számunkra.

A harc az emberekért folyik......hogy ki, kihez fog tartozni az örökkévalóságban.

Ha egy harcmezőre valaki fegyver és megfelelő harci öltözet nélkül megy ki, az ellenség egyből likvidálja.
Minden fegyvernek van szellemi megfelelője:

- sisak - üdvösség, amely az elmét védelmezi
- mellvas - igazság, a szívet védi, amely a bibliában a szellemet jelképezi
- öv - igazlelkűség, amely a tisztesség, becsületesség, őszinteség, nyíltság, hűség
- saru - békesség, amely az evangélium hírdetésére tesz képessé
- pajzs - hit, amely a kárhoztatást, vádlást, szidalmazást, káromlást, kritikát, hízelkedő beszédet hatástalanítja
- kard - ige, amely az élet, erő, energia, bölcsesség és értelem forrása
- köntös - az Úr dicsérete, amely a hátulról jövő támadásokkal szemben véd

Ezeknek a fegyvereknek a többsége védekezésre szolgál, kivéve az igét, amely támadó fegyver.
Az evangéliumból is kiderül, hogy amikor Jézus a pusztai 40 napos böjt után megkísértetett a Sátántól, mindhárom esetben ezzel a támadó fegyverrel, az Ószövetségből idézett igével hatástalanította őt. Hatásosabb és biztosabb, mint egy atombomba.

Azt mondja az Úr:

Az üdvösség sisakját is fölvegyétek.......hogy kérhetné, ha nem adta volna előtte meg azt?
Hogy tudnék felvenni valami olyat, amiről nem tudom egyértelműen, hogy nekem van - olyan?
Hogy kérhetné tőlem, hogy olyan erők ellen harcoljak, akikkel szemben nem fegyverez fel?
Miért áldozta volna fel az életét olyan emberekért, akik aztán egyből elveszhetnének?
Ennek semmi értelme nem lenne.

Ahogy írtam, az üdvösség az elmét, a fejet védelmezi......a legkönnyebben sebezhető pontot.
Aki sisak nélkül harcol, pillanatokon belül fejlövést kap, amely halálos.
Ha nem lenne üdvösségem, már rég nem Isten igéjét hírdetném, hanem én is a cinikusok táborát erősíteném.

" Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre."
Róma 10:10.

Amikor az ember igei módon megtér, a legelső, a legeslegelső, amit megkap Jézus Krisztustól, az az üdvösség.
5-6 mondattal meg lehet szerezni, csak nem mindegy, hogy az az 5-6 mondat mit tartalmaz, és az sem mindegy, hogy elhiszed-e vagy sem azt, amit mondasz.

Az üdvösség egy igei módon megtért ember számára evidencia és nem beképzeltség.
Ez olyan, mint az olvasásnál az abc ismerete, mert anélkül nem lehet olvasni........üdvösség nélkül pedig nem lehet kereszténynek lenni.....

Én nem javasolnám Neked, hogy kivárd, hogy kecske vagy juh leszel-e, mert ez nem az emberek, hanem a nemzetek ítélete lesz.
Az engesztelés napja a nemzetek számára, amely azt dönti el, hogy melyik nemzet mehet be az 1000 éves királyságba, aminek a fokmérője az lesz, hogy hogy viszonyulnak nemzeti szinten a zsidó néphez.
Az a nemzet, amely támogatja és engedélyezi a migrációt és a zsidó nép legnagyobb ellensége elött kitárja a kapukat, rossz esélyekkel indul erre az ítéletre.
Ez az esemény már az egyház elragadtatása után lesz, vagyis akiknek van üdvösségük, akkor már nem is lesznek itt.........

Ne várj erre, szerezd meg az üdvösséged!

Az a kopár hegy....a Golgota.....a szégyen színpada....ott vár mindenkire az üdvössége.
Az a 2 fadarab, a függőleges - Isten - és a vízszintes - ember - ott találkozik egymással.....ott ér össze.......és Jézus Krisztus fogja egybe......úgy oda szögezték, hogy benne már nem is eshet szét.
Ott van a te üdvösséged is.......szerezd meg.....ne hagyd elveszni...ingyen a Tied.
Onnan fogod tudni hogy megszerezted, hogy tudni fogsz róla......tudni fogod, hogy van üdvösséged............
Jn 5,39
Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves TmintTibi! :)
Én is azt gondoltam,hogy így van,ahogy leírod,és megtudtam az igazságot,mert szorgalmasan kerestem! :)
Az a gyerek egy ajándékot kapott Istentől. Onnan ügyes! :)
Az írásaid nem ezt tükrözik.... :D
De sok szerencsét...;)
De nem csak "az a gyerek van" nagyon sok plussz képességgel megáldott gyerek van...az ÉLET minden területén...vajon mivel érdemelték(volna) ki az istentől kapott "ajándékot" ha "szűzen" jönnek ide????Egy lapra feltéve mindent?Míg a másik sok millió gyerek tanul tanul szorgalmasan de a nyomába sem tud lépni a zsiger képességű embereknek!!!!!!????Na Tuncuka ezt "értelmezd a materiális" magyarázataiddal????Miért kivételezne az élet egyesekkel,és miért "szivatna másokat hátrányokkal"???Vajon az ÉLET KIVÉTELT TENNE???Nem nem...valaki (k) már valamikor "letették az asztalra azt amit most talentumként kiélvezhetnek...míg a másik ugyan olyan kisgyerek 6 évesen meghal pl rákban...mekkora isteni igazságtalanság lenne ugye ugye???Hol vannak az "egyenlő esélyek"???????Ez nem a bibliai értelmezgetésekről szól...az a 6 éves miért nem kapta meg még csak az esélyt sem,hogy megtanuljon olvasni akár...történetesen akár a bibliát is...
A szavatokkal élve az egyetlen útra léphessen???Ami nem az egyetlen út egyáltalán...;)
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Jn 5,39
Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;

Az evangéliumban Jézus 3 fajta kommunikációt folytat a társadalom 3 különböző rétegével szemben.

Van a farizeusi réteg, amely a mai vallásokat jelenítik meg, akik bár "Istent" követik, Őt mégis kifelejtik belőle.
Ez az a réteg, amely az Igét tanulmányozza, ám mégsem érti meg. Ők azok, akik azt hiszik, hogyha olvassák az Igét, akkor meg is találják az igazságot, miközben ezzel egyidőben pont az igazság ellen viaskodnak, hiszen Jézust elutasították, márpedig Ő az igazság.
Ezért mondta nekik Jézus, hogy azt hiszik, hogy csupán az ige tanulmányozásával megtalálják az igazságot.

Az igazság benne van az Igében, de csak akkor értjük meg, ha Jézus Krisztussal valóságos közösségünk van. Ha nélküle akarjuk értelmezni, akkor az Ige csupán betű marad, amelyről Isten azt állítja:

" A betű megöl...."
2 Korintus 3:6.

Te a vallás oldaláról közelíted meg az Igét Jézus Krisztus nélkül.
Így nem fogod megérteni az igazságot soha.

A másik réteg a tanítványok csoportja, akik ismerik Jézust, elfogadták az Ő keresztáldozatát, ezért ajándékba megkapták az Atyától a Szent Szellemet és a testükben hordozzák.

Ők azok, akiknek az Ige azt mondja:

".....a szellem pedig megelevenít."
2 Korintus 3:6.

Ők megértik az Igét, mert nem emberi bölcsességgel, hanem Isteni kijelentés által olvassák és keresik annak igazságait.

A vallási réteggel nagyon komoly szócsatákat vívott Jézus, és azért, mert ahelyett, hogy az igazság megismerésére elvezetnék az embereket, inkább távol tartják őket tőle.

Pál is azt mondta nekik:

" Az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között...."
Róma 2:24.

Akik által Te értelmezed az Igét, azok a személyek, akikről Jézus azt mondta:

Vak vezet világtalant......aminek az lesz a következménye, hogy a végén mindketten a verembe esnek.

" Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, és az szeret engem...."
János 14:21.

Az szereti Jézust, aki valóságosan ismeri az Igét és annak az "utasításai" szerint is éli az életét.
Ezt azért mondta, mert aki szereti Őt, az hallgat rá, és megteszi azt, amit kér.
Ő pedig azt kérte: Térjetek meg.....
Aki pedig megtér, az megkapja a Szent Szellemet, aki által megismeri az Igét.

Így áll össze ez az ok-okozati összefüggés....

Ha szereted Jézust, megteszed amit kér......ha megteszed, megismered az Igét.

Ez fordítva is igaz.

Vagyis ha nem ismered az Igét, akkor nem rendelkezel a Szent Szellemmel....és ez azért van, mert nem szereted annyira, hogy engedelmeskedj neki.
Márpedig a szeretet fokmérője nem a beszéd, hanem az engedelmesség......

Pál azt mondta a saját népe vallási közegéről:

" Mert bizonyságot teszek felőlük, hogy Isten iránt való buzgóság van bennük, de nem megismerés szerint.
Mert az Isten igazságát nem ismervén, és az ő tulajdon igazságukat igyekezvén érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek."
Róma 10:2-3.

A vallásos emberek megpróbálják az üdvösséget valami olyannal kiérdemelni, amit a saját igazságuk szerint cselekednek. De az üdvösséget nem lehet kiérdemelni, mert az üdvösség ajándék. Az ajándék pedig nem érdem szerint jár, hanem szeretetből.

Amíg a saját üdvösségedet nem veszed át, amíg nem térsz meg, nagyobb kárt teszel Istennek, mint hasznot, mert nem az igazságot hírdeted, hanem valami olyat, amely jogosan vált ki az emberekből ellenszenvet.

Ebben az esetben még Tibinek is igazat kell adnom......nem azért, mert amit hírdet, az igazság, hanem azért, mert Te Jézus nevében Jézus ellen ellen harcolsz, és megtéveszted az embereket.
Egy hamis Ige és Istenképet társz eléjük, ami megtérést soha sem fog eredményezni, viszont annál több ellenszenvet.

Először segíts magadon, és csak utána a többieknek......
 
Oldal tetejére