Isten - közelről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 10.

Melitta - 2018 Július 10, 15:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy alkalommal azt kérdezték Orbán Gáspártól, miért van szükség több milliós rendezvényekre ahhoz, hogy az elhíresült Felház alapítójaként Istenhez közelítsen? Amire Orbán Gáspár az alábbiakat válaszolta: „Ha megadja a világ a módját az ünneplésnek, akkor nekünk még inkább meg kell adnunk Istennek a tiszteletet ezeken keresztül. Ha több pénzünk lenne, még inkább törekednénk arra, hogy kellemes környezetet biztosítsunk mind Istennek, mind embernek.”


  Hát most megadta a módját Orbán Gáspár annak, hogy kellemes környezetben ünnepeljen, s „még inkább” megadta Istennek a tiszteletet. Ugyanis apukájával együtt elment Erdoğan bácsi beiktatására. Tudják, arról a kedves iszlamista bácsiról van szó, akit valamikor még „vallási gyűlölet szításáért” börtönbüntetésre ítéltek, mert egy beszédében, meghamisítva egy török nacionalista költő versét, azt találta mondani, hogy „a mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.” Igen-igen, arról a bácsiról van szó, aki az Iszlám Állam legyőzésében kiemelkedő szerepet játszó kurdok ellen gyilkos háborút indított, s aki világossá tette, hogy ebben a háborúban akár kisgyermekek életét is hajlandó feláldozni. Igen-igen, arról a bácsiról van szó, aki másfél hónappal ezelőtt az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) rendkívüli ülésén azt találta mondani, hogy Izrael náci módszereket is túlszárnyalva támad a palesztinok ellen, s nincs különbség a zsidókat 75 évvel ezelőtt Európában ért üldöztetés és aközött, amelynek a Gázai övezetben a palesztinokat teszik ki. Igen-igen, arról a diktátor bácsiról van szó, aki páros lábbal tiporja az emberi jogokat, aki a politikai ellenfeleit üldözi, egzisztenciálisan ellehetetleníti, tíz- és százezer számra csukatja őket börtönbe, s ha kedve úgy tartja – márpedig úgy szokta tartani – akkor alaposan meg is kínoztatja őket.
  Az Orbán Gáspár alapította Felház mottója: „Találkozás Istennel.” Hát most Orbán Gáspár szemtől szemben láthatta az istent.
  Orbán Gáspár azt is mondta, hogy neki személyes kapcsolata van Jézussal, s miután a Felház azért van, hogy „Isten természetfeletti munkája el tudjon kezdeni dolgozni”, továbbá, hogy „Isten személyes kapcsolatba akar kerülni velünk.” Hát most került!

  Orbán Gáspár apukája mellett baktatva szerintem igencsak eltévedt, minimum egy Felházzal odébb kopogtatott, s került személyes kapcsolatba az istennel.
  Orbán Gáspár nem is olyan régen arról is beszélt, hogy „Isten megváltoztatja Európát:” Na persze, ez az isten 2015-ben rászabadította Európára a menekülteket, most pedig ugyanez az isten őrületes pénzekért tartja pórázon a tömegeket.

  Az európai kereszténység legnagyobb védelmezője, Orbán Viktor pedig, kisfiával kéz a kézben, elmegy egy pompás iszlamista társaságba, végignézni Európa iszlamista szentjének istenné való felkenését és beiktatását.
  Orbán Gáspár nem oly régen így propagálta a Felházat: „aki idejön, meglátja, hogy Isten gyönyörű.”
  Nos, ő odament. Kedves Gáspár, és közelről nézvést tényleg oly gyönyörű?

  Gábor György

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Július 10.

  1. Melitta
  2. gumelig
   gumelig
   444 kommentár

   Azért Erdogannak van humora. Két kaftános mozlim közé beültette Európa védelmezőjét.

   :rohog:
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Felemás érzésem van a cikkel kapcsolatban. Amiatt, mert bár Erdogánt én is elítélem, de efféle kritikáknak akkor volna jogosultságuk, ha az európai hatalmak egyáltalán nem tárgyxalnának Erdogánnal, amiatt, amit tesz. Ezzel szemben komoly pénzeket adnak neki épp azért hogy megfélelmlítse azokat akik európába jönnének mint menekültek. Sőt, még az USA is elad komoly fegyvereket Erdogánnak, holott jól tudható hogy e fegyverek a kurdok ellen is be lesznek vetve! Egyáltalán, ha Erdogán olyan gonosz, miért lehet még mindig megtűrni őt a NATO-ban?!

   Igen, igen, IGEN, most az USA ellen is beszéltem, tudom! Én szeretem az USA-t, minden hibája ellenére is, de épp ez az hogy soha nem állítotam hogy hiba nélkül való lenne! Csak annyit hogy még mindig „ő” a legjobb...

   Ennek ellenére azonban, hibája van BŐVEN, s egyik nagy hibája jelenleg az, hogy SZÉGYENLETES MÓDON cserben hagyta a kurd szövetségeseit, úgy általában, de konkrétan úgy is hogy kiszolgáltatta őket Erdogánnak!

   Értem én hogy politika így meg úgy, de itt nekem totál más a nézetem mint az, amit jelenleg az USA követ. Én azt tenném hogy nem adnék el több fegyvert Törökországnak, ellenben létrehoznék egy kurd államot bár nem Törökországot megcsonkítva, hanem Izrael keleti és északi határai mellett közvetlenül, gyakorlatilag tehát Szíriából, Libanonból illetve Irakból lecsípve ehhez területet (hogy konkrétan honnan és mennyit azon lehetne vitatkozni), ezellen nem hiszem hogy Izraelnek aggályai lennének mert Izrael jóban van a kurdokkal, segíthetik egymást, és Izraelnek ez még jó ütközőállam is lenne. Törökország egysége megmaradna, és onnan elköltözhetne az összes kurd ebbe az új kurd államba. Tulajdonképpen, ez talán még Erdogánnak is tetszene így.
  4. Ernoe
   Ernoe
   -
   - Engem nem zavar ha valaki vallásos, az az ö problémája.
   - Orbán a saját bevallása szerint a politikai sikerei óta istenhívó
   - Nemrég a kiválasztottság érzéséről beszélt, egy "isteni kegyelem" tette öt azzá aki
   - Hogy a fia most vallásalapítóként lép fel mind Jézus az számítás
   tipasa kedveli ezt.
  5. gumelig
   gumelig
   Rosszul vagyok tőlük.
   Melitta és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  6. prominor
   prominor
   Én sok mindenben egyetértek Gábor Györggyel, de a hitről folytatott bármilyen személyeskedő diskurzust primitív és gusztustalan dolognak tartom.. Mert igen is a csomagolása is fontos a mondandónak... Egyik ember hite sem mérlegelés tárgya a közbeszédben... A vallás, az egyházak más dolog... Arról lehet beszélni.. Erdogán bűnei nem az iszlám bűnei.. Orbán Gáspár nem közszereplő, a kutya sem tudna róla, ha nem abba a családba születik, na meg a vallásáról sem... Az ősi kínai mondás szerint, hogy az ember boldog és sikeres legyen öt dolgot kell sikeresen megválasztania:
   1. a szüleit
   2. a neveltetését
   3. a hívatását
   4. az élettársát
   5. a helyet ahol életét leéli...
   Na szegény Gáspár már az elején "elvérzett", ezért a továbbiakban én nem is foglalkoznék Vele....
   Amiről viszont szólni kell.. Ajánlottam már Yuval Noah Harari dolgozatait tanulmányozásra. Orbán Viktor is ezt teszi, de Ő még az elején tart, így nem tudja Harari már rájött a populizmus bukásra van ítélve, a népek csak közösen képesek kezelni problémákat, sőt erre elsősorban a szomszédok a legalkalmasabbak, nem beszélve a partnerek jó megválasztásáról... Ahhoz, hogy egy politikai irány életben maradjon, esetleg fejlődjön a támogatóit karban kell tartani, az együvé tartozást erősíteni kell a tábort egyben kell tartani. Harari szerint az Orbánhoz, Erdogánhoz , Trumphoz, de akár Putyinhoz hasonló politikusoknak nincs jövőképük, ezért táborukat visszavezetik a múlt dicsőségéhez. Make America Great Again, a törökségnek az iszlámon alapuló egykori dicsősége, geopolitikai helyzete, Orbán Széchenyihez, Horthyhoz való visszatérése és lehet példákat felhozni, mind egy egy kiindulási pont a nacionalizmus, populizmus számára. Hisz egyre nyilvánvalóbb a liberalizmus válsága, s a humanizmus pedig csupán az embernek, az emberiségbe vetett hitén alapul.. Szóval a létező világ egy fikció.. De ami realitás, Törökország megkerülhetetlen a menekült kérdésben. A Boszporusszal párhuzamos csatorna kiépítése pedig a Fekete tenger - Földközi-tenger közötti átjárást teljesen török kézbe adja... Miért csodálkozik bárki is, hogy Európa elnéző Erdogánnal szemben, hisz Törökországban Ő diktál, s úgy tűnik amíg él, s az életére igencsak vigyáz.... S ha Orbán Viktor nem finnyáskodott Kínával, Azerbajdzsánnal, akkor ezt miért tenné épp a törökökkel? Hisz ez egy ötszáz éves "barátság".....
   Ernoe kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Apuci terpeszben elől - háta mögött az utódja... Komoly pofázmánnyal figyel, mert akkor éppen ez a választott szerepe. Hogy nem nyílik meg az Ég és nem szippantja magába ezt a köpönyegforgató csodát? Magyarország miniszterelnökét...
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Egyre többször hiszem azt, hogy az Atya nem oda oszt, ahová kellene és nem azt, amit kellene...
  9. Ernoe
   Ernoe
   Elgondolkodtam, milyen "party" volt az ahova Orbán elvitte a fiát?
   Az arab királyok a tronörökösükkel érkeztek.
   Milyen minöségben volt ott a "Fiu az Atya jobbján"?
   -
   Gondolom nem a privát bejelentett Opeljával érkezett, hanem állami költségen.
   Ha pedig "ajándék" volt a meghivás akkor igen csak oda kéne nézni, hogy nincs e megvesztegetés mögötte.
   -
   Nállunk egy tanárnönek (állami alkalmazott) nem szabad év végén virágot adni.
   Ha a szülöi munkaközösség mégis megteszi, nem lehet drágább mind 9 euro.
   A miniszterelnökökre is szigoru korlátozások állnak.
   -
   Utoljára módosítva: 2018 Július 11
   gumelig és Georgina Bojana kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Óh, kedves Ernoe! Már itt a neten is találkoztunk díszes kormányunk "ajándékaival". Csudi jókat mulattam, amikor államvezetőknek FEHÉR SZÍNŰ PÓLÓT adtak, amire VALAMI RÁ VOLT NYOMTATVA. Ajándékként... Úgy, hogy nem hiszem, hogy megerőltették magukat, ajándék szempontjából. De hiszen az "atya" leánya és a veje is már részt vettek olyan megbeszélésen, amiről még a külügy sem tudott túl sokat mondani... Emlékszem rá, szerintem Te is... Akkor is azon agyaltunk, milyen minőségben "tárgyalt" a saját lábán megálló szerelmetes pár? S, főleg ki finanszírozta nekik az utat? Gondolom, azóta az üzlet már lebonyolódott, amelyről -természetesen- nem tudunk... Mert a népnek nem kötnek mindent az orrára... Még felizgatnánk magunkat:dr_9:

Megosztás