Járókeret, porszívó, televízió – elképesztő, miket hagynak el az emberek ...

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 10.

Melitta - 2019 Január 10, 06:36
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Járókeret, porszívó, televízió – elképesztő, miket hagynak el az emberek a tömegközlekedési eszközökön.

  Vasalódeszka, járókeret, porszívó és másfél millió forint: Miskolcon többek között ezeket találták a tömegközlekedési eszközökön. A talált tárgyak osztálya tele van meglepetésekkel. Budapesten 2018-ban több mint kilenc millió forintot veszítettek el az utasok, a legtöbb pénz visszakerült a tulajdonosukhoz. De, rengeteg elhagyott holmi raktárakban sorakozik.

  [​IMG]


  [​IMG]

  Rózsaszín, fekete, fehér és zöld táska is sorakozik a BKV talált tárgyak osztályán. Tavaly több mint 15 ezer tárgyat hagytak el az utasok a járatokon. Az elveszett holmik között akad televízió, babakocsi és sok-sok bevásárlószatyor is. Emellett rengeteg hivatalos okmány és pénztárca kerül ebbe a raktárba.


  Tavaly 9 millió 152 ezer 390 forintot találtak a BKV járatain, az esetek többségében visszajuttatták a pénzt az utasoknak. Végül több mint 6 millió forint került vissza a tulajdonosához.

  A talált tárgyakat szigorúan regisztrálja a közlekedési vállalat. A személyes okmányokat eljuttatják az illetékes hivatalhoz. A többi tárgyat három hónapig őrzik, majd értékesítik.
  Telefon, lakáskulcs. Debrecenben is rengeteg dolgot őriznek. „Átlagosan havi száz tárgyat elhagynak. Ezek mindig az évszaknak megfelelően változnak: esernyő, kabát vagy tornazsák. De, vannak standard dolgok is. A tornazsák az tipikusan iskolai időszakra jellemző” – nyilatkozta Híradónknak Hernádi Zoltán, a DKV Zrt. értékesítési igazgatója.


  Debrecenben évente százmillió utas közlekedik busszal, villamossal vagy éppen trolival. Sok a becsületes megtaláló, mint például Katona Lajosné is. „Karácsony előtt történt. Nagyon sokan voltak, és egy nagy pénztárcát találtam, amiben volt 140 ezer forint. Volt benne sok-sok igazolvány: egy kínai fiatalemberé volt. Útlevél volt benne és diákigazolvány. Utána kerestem, hogy hol tudom elérni” – mesélte a debreceni nő.


  Miskolcon is több ezer tárgyat találtak tavaly a járműveken. „Volt babakocsink, mankónk, járókeret. Nem olyan régen kaptunk egy porszívót, illetve egy nagy szőnyeget. De, vasalódeszkát is lehetett nálunk találni, vendégágyat, számítógép-monitort” – erről már Kovács Krisztina, az MKV Zrt. ügyfélszolgálati irodavezetője beszélt.


  Az esetek több mint felében a talált tárgyak visszakerülnek a tulajdonosukhoz.


  atv
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 10.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   Még mindig, a szerény életkörülmények, sőt megkockáztatom, a szegénység ellenére - szerencsénkre - több becsületes ember van közöttünk, itt lent, mint fordított arányban, fent... Mármint az országunk vezetésében. Ott bizony többen vannak, akikre egy vak, öreg tehenet sem bíznék, mert még azt is dobra vernék...

Megosztás