JON A TRABI!

Anonymous témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2003 Május 9.

 1. Anonymous

  Anonymous Állandó Tag

  Újragyártják a Trabantot?!
  Készül a Trabant elveire épülő "minimálautó"
  Az egykori keletnémet autólegendát, a Trabantot megvalósító filozófiát kívánja alkalmazni egy német vállalkozó egy, a fejlődő országok számára szánt autó létrehozásában, melyhez igénybe venné a Trabant fejlesztőinek know-howját is.  [05.09] A5-MTI


  Az egykori keletnémet autólegendát, a Trabantot megvalósító filozófiát kívánja alkalmazni Petere Mendos német vállalkozó egy, a fejlődő országok számára szánt autó létrehozásában, melyhez igénybe venné a Trabant fejlesztőinek know-howját is. A gépkocsinak egyszerű felépítésűnek, robosztusnak, tönkretehetetlennek kell lennie, és nem kerülhet többe háromezer eurónál. A Trabant egykori gyártójának, a VEB Sachsenring autógyárnak a jogutódja, a csődeljárás alatt álló Sachsenring Fahrzeugtechnik GmbH készíti majd el az elképzelt modell megvalósíthatósági tanulmányát - ehhez mindössze a pénz hiányzik. A fejlődő országok hatalmas keresletet támasztanak az alacsony technológiai szinten előállított olcsó termékek iránt. A Trabant gyárban évtizedek alatt felhalmozott technológiai ismeretek éppen megfelelnek a célnak, hiszen egy nyolchengeres, üzemanyag befecskendezéses autócsodákban gondolkodó tervezői gárdától nem lehet elvárni, hogy sikerrel vegyék az akadályt. Az autó természetesen nem feltétlenül Németországban készül majd, és megjelenésében sem emlékeztet majd feltétlenül a Trabantra. Sőt, az elképzeléssel kapcsolatban talán még az "autó" kifejezés használata is túlzónak tűnik. Sokkal inkább egy olyan szállítójárműről lenne szó, mely egyáltalán nem igényli az aszfaltozott utakat, de nem is tekinthető a hagyományos értelemben vett terepjárónak. A terveket Dessau és Johannesburg iparművészeti főiskolái készítik el. A motor legfeljebb 1,1 liter lökettérfogatú lesz és a jármű maximálisan 80 km/óra sebességre lesz képes.
   
 2. Feri T

  Feri T Vendég

  Micsoda szaguldas !!! :lol:
   
 3. Athos

  Athos Állandó Tag

  Akkor ez igazi varosi auto lesz. Ott a legtobben 80 korul kozlekednek. A varoson kivul mar nem is lehet hasznalni, mert 90 km/h a megengedett sebesseg, es koztudottan senki nem megy lassabban!
   
 4. csocsike

  csocsike Vendég

  Te lattal mar csigat szaguldozni :?: Tudod ,csak ugy huss..... :D
   
 5. csocsike

  csocsike Vendég

  A trabirol jutott eszembe. :D
   
 6. Feri T

  Feri T Vendég

  Igen lattam !!! A kanyarba meg be is dolt !!! :shock:
   
 7. csocsike

  csocsike Vendég

  Jo regelt. :D
   
 8. csocsike

  csocsike Vendég

 9. culpabilis1694

  culpabilis1694 Vendég

  csocsike I definitely think just like you.
   
 10. csocsike

  csocsike Vendég

 11. Lópici Gáspár

  Lópici Gáspár Kitiltott (BANned)

  150 000 km-t hajtottam egy trabantot, soha semmi baja nem volt, leszámítva a megszakítót, amit egy alkalommal kellett cserélnem. Csak benzin kellett bele, és hussssssssss
  Trabanton szállni élvezet....
   
 12. iDuncan

  iDuncan Állandó Tag

  JA a trabant ideális népautó!
  Úgy van össze kalapálva, hogy a vad keletnémet és egyébb területeket is kibírja! ezért ideális egy egyetemistának! :D
   
 13. iDuncan

  iDuncan Állandó Tag

  Mellesleg haverom Trabijával bejárta fél európát!
  csak vinnie kellett pár pót alkatrészt!
   
 14. F69

  F69 Állandó Tag

  Ez az egykori (papírmercédesz) gyár újrahasznosítása
   
 15. makraattila

  makraattila Állandó Tag

  Jó a Trabi, de legjobb a Skoda 120!Az még Skoda volt, nem olyan mint a mostani Fábiák!!!
   
 16. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  "Ne legyen több 3000 Eurónál"

  Nem az autó drága, hanem -nálunk legalább is- az az adóteher, ami rákerül.
   
 17. Ivan

  Ivan Kitiltott (BANned)

  Trabantok, Ősskodák..
  Bizonyos életkorig kilehet bírni a trabantot, az azonban nehezen elviselhető lenne, ha ma ennyi autó itt füstölne. Mert erről nem esett szó...meg a vezető biztonságáról, kényelméről sem. Egyszer űltem hátul 2x200 km-en...hát...mit mondjak...? Pocsék az élet.
  Három skodám is volt (a skoda szó kárt jelent) ez a sok vacak tragacs arra kéyszerített, hohgy megtanuljam a szelepállítását, a gyújtásállítást mindenféle cserével és a jóég tudja még miket..borzalmas volt mindegyik tragacsom...ráadásul nem ment, csak kínlódott. Viszont zakatolt. Csak a zsiguli volt autó.
  Lehet, vannak akiknél kitűnően beválltak ezek a primitív vackok...szerencsések..voltak, vannak és lesznek. De nem hiszek nekik.
  Cathy! Egy Toyota Corollánál mindössze 95 000 Ft körűl van a forgalombahelyezés. Még nem jöttem rá, hogy ezért mit adnak...vagy arra sem, hogy ez mit jelent? Hová helyezik? Ki kéri ezt a semmit? Olyan szolgáltatásért mely nemlétezik miért kell fizetni? Ez kimeríti az állami csalás fogalmát ..kezdetnek. Viszont egymilliárdot is szoktak csalni esetenként (pl közbeszarzás, kakaóbiztosan), tehát olcsó a mifenébehelyezés?
   
 18. hmaca

  hmaca Állandó Tag

  NA persze, változik a világ. Aki most azt mondja jó volt a trabant, lehet, ha a mostani kocsik után kellene visszaülnie akkor már nem tetszene a dolog.
  Akkor az volt, és az volt a jó, de most olyan kocsikon járhatunk, amiről néhány évtizede csak álmodni (vagy azt se) lehetett.
  Iván! Ha olyan rossz volt az a Skoda, akkor miért volt belőle három is?:)
   
 19. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Még asszem ilyet sem írtam le Iván, hogy egyetértünk, de most eljött ez a pillanat. Tehát: egyetértünk. Már mint ami pl. az autók adóját is illeti. És akkor a többi néven nevezett adókat még nem is hoztuk fel. Rengeteg adót fizetünk.

  Trabiban az volt a jó, hogy volt, és hogy megfizethető volt. Kétütemű motorról azt tanulam, hogy hatékonyabbak, mint a négyüteműek, nem véletlen, hogy hajómotorok is zömmel kétüteműek (ezt a kishajóvezetői műszaki részén oktatták) csak rendesen be kell állítani, és ezt a trabinál pl. mindíg elmulasztották. Csak nyomták neki, hagy menjen, karbantartás meg jó magyar szokás szerint semmi szinte. Fapados volt, nem vitás, de legalább volt.
   
 20. Pitika

  Pitika Új tag

  Trabantot Falnak Tamasztani Tilos!
   

Megosztás