Juncker: Orbán megtagadja az Európai Uniót

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 24.

Melitta - 2019 Május 24, 14:46
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Obán Viktor magyar kormányfő megtagadja az Európai Uniót (EU) - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó elnöke a Bild című német lapnak adott interjújában.

  [​IMG]

  A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Bild pénteki számában kivonatosan, a hírportálján részletesen ismertetett interjúban kiemelte, hogy a kilencvenes évek közepén az "egyik legnagyobb csodálója" volt az akkor "oly bátor" Orbán Viktornak.

  Arra a felvetésre, hogy a magyar miniszterelnök most kihívja, provokálja a Juncker által megtestesített EU-t, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy Orbán Viktor nem kihívja, hanem "megtagadja az EU-t", és a kettő között van különbség.

  Jean-Claude Juncker nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy az Orbán Viktor által képviselt "több nemzetállam, kevesebb Brüsszel" irányvonal jelenti-e a jövőt.

  Mint mondta, "egyáltalán nem is lenne már EU, ha mindenki annyira önző és nemzeti módon cselekedne, mint Orbán Viktor". Azonban az emberek nagy többsége kiáll az EU mellett, és "Orbán ezért nem fogja keresztülvinni az akaratát" - tette hozzá.

  Nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy Magyarország elhagyja-e az EU-t. Kifejtette, hogy a magyarok többsége a közösségben akar maradni, "Orbán viszont Orbán marad: számára mindenki ortodox baloldali szocialista, aki nem jobbra áll tőle", így "én is", ami "nevetséges".

  Az európai parlamenti (EP-) választást követő EU-s tisztújítás végeztével visszavonuló politikus mások mellett Angela Merkel német kancellárról is beszélt az interjúban. A négy évvel ezelőtti menekülthullámmal kapcsolatban kiemelte, hogy a német kormány kereszténydemokrata vezetője "helyesen cselekedett 2015 őszén, és a történelem igazat ad majd neki".

  Az az igazság, hogy ha Angela Merkel "lezárta volna a német határt, Ausztria és Magyarország összeomlott volna a menekültek terhe alatt" - mondta Jean-Claude Juncker.
   
  May113, Vilus és prominor kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 24.

  1. gumelig
   gumelig
   Vakokkal festményt megértetni...;)
   prominor kedveli ezt.
  2. prominor
   prominor
   Lehet, csak türelem kérdése, ami köztudottan rózsát terem..
   Sajnos még csak a tövisek bújtak ki.. A virágra egyenlőre várni kell...
  3. gumelig
   gumelig
   Addigra már engem a kukacok is elfelejtettek.
  4. prominor
   prominor
   Én viszont azt látom, ez nyugaton is, keleten is ugyanígy van, csak kifinomultabbak a technikák...
   Ráadásul nyugaton van független média amely megakadályozza, hogy szembe hazudjanak a polgárokkal, s csak a konkrétumokat vegyék figyelembe az ígéreteknél is.. Ja és van tudatos ellenzék, saját programmal..
   De ebben az osztogatásban, hazudozásban az egyetlen jó hír, hogy maga a hatalom segíti ki a töketlen ellenzéket időnként , saját maga feltárva a hazugságait..
   Ugye a magyar külügyér bevallotta Párizsban, azt gondolva errefelé úgyse tudja meg senki, a magyar kormány a lehető legalacsonyabban akarja tartani a béreket, hogy minél motiváltabbak legyenek a külföldi befektetők, akik még ráadásként ki is viszik a haszon nagy részét.. S miközben a Külügyminisztérium félrefordításról magyaráz, az egykori SzT tiszt-miniszter a Hír Tv-ben elmagyarázza a frankót. Európában a magyar dolgozót zsákmányolják ki leginkább...
   Erre a két alábbi ábrát is prezentálja ...

   B nyitókép.jpeg

   boros zárókép.jpeg

   Ha esetleg nem lenne világos, az egységnyi termékre jutó bérköltség ami negyede a németének a legfőbb oka, anak hogy a 100 € bérre jutó többlet érték torony magasan Magyarországon a legtöbb Európában...
   Na ezért nem lesz Orbán és a Fidesz jelentős hatalom befolyásoló tényező, mert Európa nem Magyarország, ott az információ mindenkihez eljuthat...
   Ernoe kedveli ezt.
  5. prominor
   prominor
   Olyan keveset tudunk még a rózsabogár emlékezőképességéről...
   gumelig kedveli ezt.
  6. johannsebastian
   johannsebastian
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Skandalum! :) [Küldök néhány rózsaszín mesekönyvet neked!]
  8. Ernoe
   Ernoe
   Eveken keresztül nem tudtam haragudni sok magyar ismerösömre, mert annak ellenére, hogy cigany, idegengyülölö (születestöl fogva) kicsit antiszemiták is voltak, neha többszaz kilometert utaztak, hogy a "magyar testvereinken" segitsenek. Levetett ruhat, kis lisztet söt egyszer meg egy hasznalt mosogepet is elajandekoztak raszoruloknak.
   -
   Mignem aztan feltünt, hogy ez az önzetlenség közvetlen valasztasok elött tört ki rajtuk.
   -
   Holnap biztos ujra uton lesznek a szelütött nagyneniket fogjak cipelni a (valaszto) urnakhoz. Igy volt ez tavaj is a parlamenti valasztas napjan.
   -
   Valojaban ez nem büntetendö cselekmeny, cyak erkölcsileg kerdeses.
  9. johannsebastian
   johannsebastian
   Akkor neked is küldök néhány rózsaszín mesekönyvet! :)
  10. tornando
   tornando
   És rosszul írta Nem választási periódus alatt
   Magyarosabb: Kormányzása alatt végig párt célra használ költségvetési pénzt a mit másra kell használni, párt célra tilos.
   Bűnelkövetők ebben is.

   Tudod még fokozni gátlástalan cinikusságod?
   Beléphetsz a pártba.
   Ernoe kedveli ezt.
  11. prominor
   prominor
   Felesleges dicsekedned kedves johannsebastian , (hogy milyen sok mesekönyved van..)
   mi mindannyian tudjuk Rólad, hogy nem csak szereted a meséket, de még mindig el is hiszed...:)
  12. johannsebastian
   johannsebastian
   A fórumok alatt le is tölthetsz belőlük. Jut eszembe, töltök is fel néhányat!
  13. 139
   139
   azért tudjuk Junckes úr nagy csodálója a kommunizmusnak, úgy látszik már elfelejtette beszédét, Marx a kommunizmus teoretikusának születésnapi megemlékezésén.

   azért egy kis apróságot elhallgat, hogy Merkel belebukott a Wilkommenspolitikba, a pártkoalícióját is magával rántotta, mintha történelmi mélyponton lennének.

   ez sem éppen így igaz, elvégre Merkel hívta a migránsokat, jöttek is a beígért segélyekért.... mikor még Görögországban voltak már mindenki tudta, hogy Merkelhez indultak, csak nem tudom miért nem küldött buszokat értük.
   Utoljára módosítva: 2019 Május 25
  14. Ernoe
   Ernoe
   Orbán a kereszténységet akarja megmenteni de a keresztények nem kérnek belőle.
   -
   Ellenkezőleg, a nemet püspöki konferencia felhívta a híveket, hogy ne szavazzanak a jobboldali nacionalistákra hanem a "békeprojekt europára"
   -
   Nesze neked Viktor, mindenki megvonja tőled a legitimációt, nincs jogod a kereszténység nevében beszelni.
   Utoljára módosítva: 2019 Május 26
  15. 139
   139
   Utoljára módosítva: 2019 Május 26
   setni kedveli ezt.
  16. Ernoe
   Ernoe
   Néhány megjegyzés a hozászolásodhoz.
   - Az internetoldal ahonnan beidézel egy amerikai "hírportál", nem akkreditál az egyház nevében beszélni.
   - A cikk ugyan 2019-ben jelent meg de egy 2016-os témát hoz, a Rómából, nem Németországból
   - Harmadszor, te a menekültek számáról írsz a német püspökök pedig a nacionalista pártok ellen szóltak, az EP választással kapcsolatban.

   "Reinhard Marx und Heinrich Bedford-Strohm warnen vor Rechtpopulisten
   Ökumenischer Wahl-Aufruf: Stimme für Friedensprojekt Europa!"
   (ebben a cikkben elolvashatod mit gondolnak a német keresztények a nacionalista führer-röl, hogy a választókat figyelmeztetik a püspökök mire vigyázzanak a választásnál. )
   -
   Én arról írtam, hogy Orbán nagyon szeretne egy szektavezető, egy keresztény-ajatollah lenni.
  17. 139
   139
   te ezt írtad : "Nesze neked Viktor, mindenki megvonja tőled a legitimációt, nincs jogod a kereszténység nevében beszelni."

   erre válaszoltam, hogy a politikája, ami megegyezik sok más EU tagország politikájával, nagyon is támogatott az egyházon belül. De most már csak pár órát kell várni és meglátjuk melyik irányzatnak mekkora a támogatottsága.
  18. prominor
   prominor
   Nem fogjuk megtudni, csak novemberben... S bizony nem azok vannak általában a legtöbben, akik a leghangosabbak,
   ők általában megrészegülnek az igehirdetőktől.. De eddig még mindig követte a kijózanodás....
   Na és ki ellen hirdetnek háborút ha ők győznek?
  19. Ernoe
   Ernoe
   A magyar keresztény egyház elvesztette a függetlenségét, teljes mértékben ki van szolgáltatva az államnak.
   -
   A Pápa (mert ügye mégis csak ö a keresztények vezetője) többször is elítélte nyíltan Orbán politikáját, amire a Fidesz és a miniszterek trágár módon reagáltak, becementezve ezzel az elszakadásukat a hivatalos egyháztól.
   -
   Az orbán-gyerekeket keresztelő Pap, a miniszterelnök volt "lelkiatyja" elítéli a korábban védelme alatt állót.
   -
   Orbán politikája annyira nem egyezik meg a többi EU állam politikájával, hogy 199:3 arányban kilett rúgva a Fidesz az EVp-böl, egy 2/3-os döntés alapján eljárást folytat ellene az unio.
   -
   A Fidesz nem képes a magyar érdekeket képviselni a világban mert csak "földalatti mozgalmak", neonaci-szervezetek és egy két a parlamentig eljutó szélsőjobboldali, nacionalista párt a megértő partnere.
   -
   Orbán még Trump-tol is egy pofont kapott, akár, hogy is próbálja ezt eltitkolni. Trump nem akarta a nyilvánosság előtt (sajtókonferencia) részletezni a "nézetkülönbségeket" - ahogy ö nevezte - de utalt rá, majd békélkeltöen odatette "that is ok".
   -
   Semmi kétségem nincs afelöl, hogy a Fidesz ismét megnyeri a választást, hiszen mindent megmozgatott ennek érdekében, már megkapták a lisztet, az almát a szegények, az ellenzék pénzén folytatott hazug propaganda nem lesz eredménytelen.
   -
   Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy jó-néhány fiatal magyar képviselő is elfog jutni Brüsszelbe és ott, demokratikus keretek között opponálhat a magyar kormány antidemokratikus stílusa ellen.
   -
   Orbán akkor tudná betartani amit ígért nektek, ha kivezetné az országát az EU-ból.
   -
   Nem is tudom, nagyon nehéz vagy nagyon kőnyű döntés előtt állok - most megyek választani -
   és mivel Németországban a 41 pártból csak az NPD és az AfD szimpatizál Orbánnal ezért még csukott szemmel sem tudom eltéveszteni a helyes döntést. :)
  20. 139
   139
   Ezeket a konkrét hazugságokat a német média terjeszti?
   Szerinted az EU -ban melyik tagország ellen nem folyik eljárás? Több ezer eljárás van folyamatban a tagországok ellen, nincs ebben semmi különös.
   A másik hazugság a kirúgással kapcsolatban, szétnézhetnél az EPP hivatalos webboldalán, ne a német médiákra hallgass
   https://www.epp.eu/parties-and-partners/

Megosztás