Hírek Késes tömegmészárlás Kanadában - legalább 10 ember meghalt, hajtóvadászat indult a tettesek ellen

Tízen meghaltak, tizenöten megsebesültek egy késeléses támadásban a kanadai Saskatchewan tartomány egy őslakos közösségében és a közeli városban - közölte a helyi rendőrség, a két gyanúsítottat keresik.


A késeléseket több helyszínen követték el a James Smith Cree Nation őslakos közösségében és a Saskatoontól északra fekvő Weldon faluban a rendőrség szerint. A két gyanúsított után tartományszerte kutatnak.

A saskatchewani rendőrség helyettes vezetője, Rhonda Blackmore közölte, hogy egyes áldozatokra a gyanúsítottak célzottan támadtak, másokat azonban, úgy tűnik, véletlenszerűen késeltek meg. Indítékkal nem tudott szolgálni.


(A legfrissebb hírek itt)


A vasárnapi volt a kanadai tömeggyilkosságok közül az egyik legsúlyosabb. A legtöbb, 22 halálos áldozatot követelő lövöldözés 2020-ban történt, amikor egy rendőrnek öltözött férfi Új-Skócia tartományban otthonukban lőtt agyon embereket és gyújtogatott. 2019-ben egy férfi furgonnal gázolt halálra tíz gyalogost. A tömeggyilkosságok ritkábban fordulnak elő Kanadában, mint az Egyesült Államokban.
Blackmore elmondása szerint a rendőrség vasárnap reggel 6 óra előtt kapta az első jelentéseket az őslakos közösségből, majd gyorsan újabb jelentések érkeztek. Délben a rendőrség figyelmeztetést adott ki, mely szerint Regina városban, a támadások helyszínétől mintegy 335 kilométerre láttak egy járművet, benne a két gyanúsítottat dél körül, azóta nem tudni róluk.

A reginai rendőrség úgy vélte, a két ember még a városban van, és a Twitteren arra kérte a lakosokat, hogy kövessék a rendőrségi tájékoztatást, vagyis legyenek óvatosak, ne közelítsék meg a két férfit, és adjanak róluk információt, ha tudnak.


A két gyanúsított a 31 éves Damien Sanderson és a 30 éves Myles Sanderson. Az utóbbit egy májusi lista szerint körözik, „jogtalanul van szabadlábonAz őslakos közösség három csoportjában, ahol a támadások történtek, helyi szükségállapotot hirdettek ki.

Sokkoló és lesújtó a borzalmas támadások híre. Kanadaiként együtt gyászolunk mindenkivel, akit az erőszak érintett, és a saskatchewani emberekkel

- írta közleményében Justin Trudeau kanadai miniszterelnök.

1662359462166.png
 
Holtan találták a kanadai késeléssorozat egyik gyanúsítottját, írja a BBC. A 31 éves Damien Sanderson holttestét a James Smith Cree Nation nevű településen találták meg, ahol több áldozat is élt. Damien és a másik gyanúsított, Myles Sanderson testvérek, közölték a hatóságok. Myles még mindig szabadlábon van, és feltehetően Regina városában tartózkodik.
 
Olyan értesülést kapott a kanadai rendőrség, hogy a saskatchewani késelés másik gyanúsítottja, Myles Sanderson James Smith Cree Nationban van, és felszólította a lakosokat, keressenek biztonságos helyet vagy menedéket – közölték kedden a hatóságok.
A James Smith Cree Nation őslakos közösség – ahol a támadások többsége történt – vezetői az erőszakos cselekményt a közösséget sújtó drog- és alkoholfogyasztás számlájára írták, mely szerintük a gyarmatosítás öröksége.
(ezekkel a fehérekkel csak a baj van....hisz ameddig nem jöttek olyan idilli élet folyt a kontinensen.....ja hogy már azóta eltelt 500 év..hm...lehet hogy változtatni kellett volna legalább a vezetőiknek. )
 

A testvérét is megölte a kanadai őslakosokat megkéselő férfi​

A kanadai késeléssorozat gyanúsítottja, Myles Sanderson szeptember 7-én, letartóztatását követően halt meg. Testvérét, Damien Sandersont pedig egy nappal a támadások után találták holtan, a hatóságok szerint halálát olyan sérülések okozták, amelyeket vélhetőleg nem magának okozott.
A rendőrségi sajtótájékoztatón elmondták, hogy a két testvér a támadás előtti napon drogot árult az őslakos közösségben, és három erőszakos összetűzésbe is belekeveredtek, de egyiket sem jelentették a hatóságoknak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

tibi78 wrote on Csöpi & Roland's profile.
Szia! Kérted az oldalon ezt a Bunyós Pityu zenét. Sajnos nem merem feltenni nyilvánosan nehogy gond legyen belőle. Tudod hogy van ez....Elküldöm privátban. Ha van valami mp3 zenéd esetleg szivesen fogadom, vagy cserélhetünk is esetleg. További szép napot!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,949
Üzenet
4,753,786
Tagok
612,703
Legújabb tagunk
Fazekiel
Oldal tetejére