Készülnek a szolgáltatók a 4G bevezetésére

blox

Állandó Tag
Állandó Tag
Az első szolgáltatók már jövőre alkalmazhatják a nagyobb sebességet ígérő új szabványt, a többiek pedig 2011-ben és 2012-ben követik majd őket - 26 cég szerepel a frissen összeállított listán.
A Global Mobile Suppliers Association által elkészített előrejelzésben kiemelik, hogy az ágazat szerepelőinek egyöntetű véleménye, miszerint a 4G, vagyis a Long Term Evolution (LTE) lesz a következő nagy ugrás a mobilpiacon, mind a felhasználók által generált forgalmat, mind pedig az adatátviteli sebességet illetően. A korán váltani igyekvőknek így nem árt tudni, hogy mely szolgáltatók részéről várható a gyors debütálás, még ha igazi lendületet majd csak 2012 táján vehet az új generáció.

A szövetség által összeállított listán jól látható, hogy mely cégek veszik majd fel a vezető szerepet - ezek már kivétel nélkül gőzerővel dolgoznak az átállás megvalósításán. Amerikai részről a Verizon, a MetroPCS és a CenturyTel nyitja meg a sort jövőre, velük egy időben azonban a Svédországban és Norvégiában jelenlévő TeliaSonera, a japán NTT Docomo és KDDI, valamint a kanadai Rogers, Telus és Bell lesznek ott az elsők között. Ezen cégek hálózatán várható tehát, hogy a 4G már jövőre is széles körben elérhető lesz a megfelelő készülékkel rendelkező mobiltulajdonosok számára.

0309pho2.jpg
2011-ben vált majd néhány további amerikai, európai, valamint kínai szolgáltató (magyar vonatkozásban érdemes kiemelni, hogy a német T-Mobile is ekkor lép majd), amely pedig számunkra fontos lehet: a Vodafone (egyelőre meghatározatlan országokban) ismeretlen időpontban szánja el magát a váltásra - ez 2012 utáni dátumot valószínűsít. A cég azonban jelezte, hogy az éles tesztre többek között Budapesten is sor kerül, több amerikai és európai nagyváros mellett.

Ami a készülékeket illeti, itt egyelőre jelentős korlátozó tényező ezek hiánya, az Ericsson azonban még az idei év vége előtt, az LG pedig a jövő év elejére ígéri saját LTE-kompatibilis megoldását. Az előrejelzésben kiemelik, hogy a roham majd csak 2012 után várható, addigra ugyanis az LTE-telefonok száma 70-ről 150 millióra ugorhat - ez jelenti majd az igazi robbanást a piacon.
 

matula5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez megint mekkora terhet fog jelenteni a mobil szolgáltatók számára! És megint úgy járunk majd, mint a 3G-nél, hogy a hálzatot megcsináltk, de készülék még nem volt.
 

nicki88

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd meglátjuk mi lesz belőle, bár megfigyelhető, hogy minél többet akarnak belezsúfolni egy telefonba, szerencsétlen annál hamarabb megy tönkre.
 

toporty

Új tag
és nem beszélve arról, hogy az emberek szeretik megvenni az okostelefonokat, mert úgy gondolják, hogy nekik arra igenis, szükségük van, de arra már nem gondolnak, hogy a készülékekre telepített alkalmazások és azok használata akár folyamatos adatforgalmat generálhat, ami a jelenlegi 3g (3,5g)-nek köszönhetően szép kis számlát okozhat ha előtte nem rendelnek meg valami havidíjas adatcsomagot.és akkor mi lesz, ha a 4g-t tényleg bevezetik...
 

Potemkin

Kitiltott (BANned)
nekem meg mindig a kurblis telefon jelenti a csucstechnologiat :)
teljesen felesleges az osszes mobil cucc, csak idorablasra jo
 

tamas1118

Állandó Tag
Állandó Tag
Kevés telefon van, ami tetszik, sok gagyi van, ilyen érintős olyan tudású... az iphone az, ami igazán ott van. én nagyon szeretem.
 
Oldal tetejére