Két év alatt háromszorosára nőtt a Kanadába érkezett migránsok száma

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

Melitta - 2019 Május 20, 08:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Több mint háromszorosára nőtt Kanadában a menekültstátuszt kérő migránsok száma két év alatt és 2017 augusztusában csúcsot döntött: abban a hónapban bevándorlók ezrei lépték át az amerikai-kanadai határt - közölte a kanadai statisztikai hivatal. Fontos leszögezni, hogy nem politikai menekültekről, hanem gazdasági migránsokról van szó, akik elsősorban Haitiből jöttek.

  A Kanadában benyújtott kérelmek a 2015. évi 16 058-ról 2017-re 50 389-re nőttek. 2017 augusztusában 8801 bevándorló - többségükben haitiak - lépték át az amerikai-kanadai határt, hogy menedéket kérjenek - áll a statisztikai hivatal közleményében.

  [​IMG]
  Migránsokat támogató, jelentős részben migráns hátterű ügyvédek és orvosok tüntetnek Torontóban az illegális bevándorlók jogaiért, 2019. május 7-én.Forrás: AFP/NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd
  Korábban 2001-ben és 2008-ban kértek rekordszámban menekültstátuszt Kanadában: 44 640-en, illetve 36 856-en.

  A menedékkérő migránsok számának növekedése részben az illegális bevándorlók számának emelkedésével hozható összefüggésbe - közölte az illetékes szövetségi hivatal. Hozzátették, hogy a 2017-ben a kérelmezők között 7787 haiti állampolgár volt, ők érkeztek a legnagyobb számban.

  Haitiak ezrei hagyták el az Egyesült Államokat 2017 nyarán, miután a Trump-kormányzat néhány hónappal korábban úgy döntött, hogy visszavonja a 2010. évi földrengés után közel 60 ezer haitinek nyújtott ideiglenes menedékjogot.

  Haiti területén egyébként nem folyik katonai konfliktus, tehát ebben az esetben nem politikai menekültekről, hanem gazdasági migránsokról beszélhetünk.

  Egy kanadai-amerikai egyezmény szerint a migránsoknak az érkezési országukban kell benyújtaniuk a menedékkérelmet. Ez a szabály azonban nem vonatkozik azokra, akiknek sikerült bejutni Kanadába a határátkelők megkerülésével, így a hatóságok kötelesek megvizsgálni a menedékkérelmüket.

  A Kanadában 2017-ben benyújtott 50 389 menedékkérelem közül 12 234-et fogadtak el, 10 930-at elutasítottak, 27 225 ügyében még mindig folyik az eljárás a statisztikai hivatal szerint.

  Az érkező migránsok magas száma ahhoz is köthető, hogy 2015 óta az észak-amerikai kontinensnyi területű államot az erősen bevándorláspárti, Justin Trudeau vezette Liberális Párt kormányozza.

  [​IMG]
  Justin TrudeauForrás: citizenside.com/Citizenside/Jaime Espinoza
  Kanadában 2019. október 21-én tartanak szövetségi parlamenti választásokat, az előrejelzések alapján pedig az időközben korrupciós botrányokba is keveredő Trudeau-kormányra csúfos bukás vár.Nemrég a liberálisok elvesztették az ország két legfontosabb államát, Québecet és Ontariót is.

  MTI
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 20.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez igen érdekes cikk annak fényében, hogy tavaly még csak úgy általában volt szó a "válogatós" befogadásról.
   Most a Kanadai Kormány honlapján ( https://www.canada.ca/en/immigratio...es/supplementary-immigration-levels-2019.html )
   megjelent szöveg szerint a gazdasági fejlődés érdekében történik meg mindez.
   "The 2019-2021 plan renews the three-year time frame and is designed to contribute to an immigration system that strengthens the Canadian middle class through economic growth, supports diversity and helps build vibrant, dynamic and inclusive communities, while maintaining border integrity to preserve the safety and security of Canadians.
   The 2019-2021 plan includes a small number of adjustments to previously-announced targets in 2019 and 2020. These adjustments are identified below. The new plan also commits to increasing admissions to 350,000 in 2021, which will be equal to nearly 1% of Canada’s population."

   Magyarul:
   "A 2019-2021-es terv megújítja a hároméves időkeretet, és célja, hogy hozzájáruljon egy olyan bevándorlási rendszerhez, amely erősíti a kanadai középosztályt a gazdasági növekedés révén, támogatja a sokféleséget és elősegíti az élénk, dinamikus és inkluzív közösségek kialakítását, miközben megőrzi a határ integritását a megőrzés érdekében biztonsága és a kanadai lakosság biztonsága.
   A 2019–2021-es terv a 2019-es és 2020-as években a korábban meghirdetett célok egy kis kiigazítását tartalmazza. Az új terv arra is kötelezettséget vállal, hogy 2021-ben 350 000-re növeli a befogadást, ami a kanadai lakosság közel 1% -ának felel meg."

   Nagyon érdekes ez a rövid módosulás az eredeti terv kis kiigazításával kapcsolatosan.
   Ha, nagyon durván akarok fogalmazni, de ezek szerint "van hasznos Haiti-i és van nem hasznos Haiti-i"
   Volt már ilyesmi... :(
   Utoljára módosítva: 2019 Május 21
   sidavoq és setni kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Én mindig is csodálkoztam azon, hogy abban a hatalmas országban annyian élnek mind Lengyelországban.
   Érdemes megnézni az ország demográfiai adatait.
   -
   https://countrymeters.info/de/Canada
   -
   Utoljára módosítva: 2019 Május 21
  3. Ernoe
  4. setni
   setni
   Mindenhol baj van a bevándorlókkal csak Kanada a kivétel?
   Remélem nem lesz ott is valami mélyben húzódó probléma ami egyszer csak kirobban.
   Ebben a filmben amit ajánlok nektek angliai bostonról van szó...amit elárasztottak a migránsok....kelet-európaiak
   https://index.hu/video/2019/05/23/boston_brexit_anglia_eu/
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Nemrég volt egy statisztika valahol, hogy míg az USÁ-ba 70-80%-ban iskolázatlan bevándolról érkeznek (a szegény mexikóiak), addig Kanadába 60% felett van a diplomás bevándorlók aránya. Ezért talán nem is meglepő a két ország kormányának a bevándorláshoz való hozzáállása.

   De nézd meg azt is, hogy a hatalmas országnak mekkora hányada alkalmas emberi életre...
   setni kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Majd jön a klimavaltozas, elolvad a jég...:)
  7. setni
   setni
   ...és a felolvadt jégből felszabadul a rengeteg gáz...
  8. galeriy
   galeriy
   jo sok sci fi-n szocializoladhattal:D
   Ernoe kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Igaz nem kanada hanem szibéria de, mivel lenn más ott?
   Különös jelenségekkel jár a globális felmelegedés Szibériában, a korábban fagyos talaj (permafroszt) felolvadásával ugyanis egyik napról a másikra hatalmas kráterek nyílnak a földben. A titokzatos kráterek keletkezésére vonatkozóan több, eddig nem bizonyított elmélet is forog. Abban azonban mind megegyezik, hogy a jelenségben alapvető szerepet tulajdonít a felmelegedésnek, amely Szibériában korábban nem tapasztalt hőmérsékleti viszonyok kialakulásához vezetett. A leggyakrabban hangoztatott elképzelések szerint a kráterek akkor jöhetnek létre, amikor az olvadó talajból hatalmas mennyiségű, a felszín alatt fogva tartott gáz szabadul fel - akár robbanás kíséretében is. Az észak-szibériai régióban 2014-ben fedezték fel az első, titokzatos módon létrejött krátert, amelynek átmérője meghaladta a 15 métert.
  10. galeriy
   galeriy
   latom folmondtal egy lecket :D
   de gyakorlati tapasztalattal birsz-e ??
   jartal-e mar az eszaki regioban ?? tudod -e milyen a vilag arra ??
   azeeeee ne higgy el minden zooooodet mit osszehordanak az interneten
   arrafele van mikor bugyog van hogy parolog van ugy hogy fustolni latod
   de csak a minusz 60 kornyeki homerseklet jatszik veled :rolleyes:
   jöttment kedveli ezt.
  11. setni
   setni
   Gyakorlati tapsztalat?
   Olvastam ha nem igaz akkor bocs tévedtem.

Megosztás