Kézilabda EB - 2022

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nem tudta kihasználni a hazai pálya és a 20 ezer néző előnyét a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely egész mérkőzésen futva az eredmény után – története során először – kikapott Hollandiától (28-31). Folytatás vasárnap Portugália ellen.
(Hollandia az előző EB-n a 17. helyen végzett)


1642108215599.png
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nem tudott győzni, így eldőlt, hogy nem juthat be a középdöntőbe a magyar férfi kézilabda-válogatott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Rendkívül szoros meccsen 31-30-ra kapott ki Izlandtól a magyar válogatott, amelynek a biztos továbbjutáshoz legalább két találattal kellett volna felülmúlnia ellenfelét.
A két csapat az egész mérkőzés során fej fej mellett haladt, két gólnál nagyobb különbséget egyik sem tudott kidolgozni.
A végén a magyar együttesnek meglett volna a lehetősége az egyenlítésre - ebben az esetben az esti Hollandia-Portugália találkozó eredményétől függött volna a továbbjutásuk -, de a kritikus pillanatban Máthé Dominik, a portugálok elleni meccs hőse büntetőt hibázott, Bóka Bendegúz gólját érvénytelenítették, Lékai Máté lövését pedig kifogta az izlandi kapus.
 
Oldal tetejére