Kígyók, Pókok, Skorpiók és más egzotikus állatok IIII

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Dániel, ha nem veszed tolakodásnak, hoztam egy képet (találtam és tetszik) :Dkiss
e_gartersnake.jpg
 

daniel0201

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Zsafi nagyon tetszik a szalagos siklóképed amit hoztál.
Tömegesen gyűlnek össze barlangokba telelni tavasszal horrorba illő módon tömegesével nyüzsögni párosodni kezdenek. A hímek feromonnal csapják be egymást a jobb párosodási esély miatt amíg hímtársuk kábult a feromontól addig becserkészik a nőstényt.Néhány hím példány annyira akaratos Rómeó, hogy megfagyva, hibernálva a jégben töltik a telet... de nem halnak meg XD.
 

daniel0201

Állandó Tag
Állandó Tag
k%C3%A9pek-a-kis-skorpi%C3%B3k-skorpi%C3%B3-nb14593.jpg


Scorpio maurus palmatus.

Szaporodása: A terhesség 5 hónapig tart. egy két év alatt érik el az ivarérettséget. Ez a skorpió faj Egyiptomban él.

nagysága: 75-100 mm.
Szine: világos barna vagy sárgás.
Ollói sötétebbek.
Táplálkozása: nálánál kisebb rovarok.
Fő ellenségei: hangyák,százlábúak.
 

Zsafi

Állandó Tag
Állandó Tag
crna_sarka_250710.jpg


A hegyen, ahol nagyon szeretünk sétálni (vannak sétálóutak, azaz gyaloglóutak - sokan járnak arra) - azaz a Verseci hegyen, [HIDE]http://maps.google.com/maps?q=vrsacka+planina&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=en&sa=N&tab=wl[/HIDE]állítólag jelen van a fekete vipera.
Veszélyes-e, és ha igen, mire ügyeljünk?
Kösz az ismertetőd a szalagos siklóról, nem is tudtam, hogy az a neve, csak tetszett.
kiss
 
T

TH6777

Vendég

A királypiton, mint háziállat


A királypiton kitűnően megfelel egy kezdő kígyótulajdonosnak. Nem nő túl nagyra, testhossza 1-1,5 m, tehát kisebbek, mint más fojtókígyók (constrictorok), melyeket szintén gyakran tartanak házi kedvencként.

A királypiton nagyon engedelmes és könnyen kezelhető.

A fogságban tenyésztett királypiton általában nagyon jól érzi magát, ha megfelelő ellátásban részesül.

kiralypiton-vagy-python-regius.jpg


Sárga Királypiton

Ezt a kígyófajtát labdapitonnak is nevezik.

Ennek oka az, hogy, ha fenyegetve érzi magát szorosan összetekeredik, labda formát vesz fel, fejét a tekervényekbe rejti. A fiatal pitonok az első három évükben évente 30 cm-t nőnek. Hosszú ideig élhetnek megfelelő gondozás mellett, akár 50 évig is, mégis inkább a 20-30 év a jellemzőbb.





A fogságban született piton a legjobb


A királypiton bizonyos mértékig hírhedt arról, hogy visszautasítja az ételt, de sokan úgy vélik, hogy ez sokkal gyakoribb az elfogott vadon élő példányoknál. Ezen túlmenően a vadon fogott kígyókat sokkal jobban megviseli elfogásuk és szállításuk, és gyakran hordoznak többféle parazitát. Igaz, hogy a fogságban tenyésztett kígyó többe kerül, és néha nehéz ilyet találni, de megéri a többletköltséget.



<TABLE style="WIDTH: 400px" class=article_pic_table border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>
kiralypiton-vagy-python-regius.jpg
</TD></TR><TR align=middle><TD>
Királypiton, vagy python regius
</TD></TR></TBODY></TABLE>


Hogyan válasszunk kígyót?


Ha fiatal, fogságban született kígyót keresünk, akkor először egy tenyésztőt kell találnunk. Olyan kígyót válasszunk, melynek szép domború a teste, tiszta a szeme és az orra, és nem mutat légzési nehézségeket (nehézlégzés, buborékok az orrnyílások körül). Olyat keressünk, amelyik figyel, kíváncsi, és óvatosan átfogja kezünket, vagy karunkat, amikor megfogjuk (eleinte ijedt lehet, de később megnyugszik, amíg fogjuk). Nem rossz ötlet megkérni a tenyésztőt, hogy mutassa be az etetést, így biztosak lehetünk abban, hogy a kígyó elfogadja az ételt.


Az új kígyóval kapcsolatos egészségügyi intézkedések


Ha már van kígyó a házban, minden új kígyót el kell különíteni a betegségek veszélye miatt. Szakértők szerint nem túlzás 3-6 hónapig karanténban tartani a kígyót, és nagyon ajánlott egy állatorvosi vizsgálat a belső (székletmintát kell venni), és külső paraziták miatt.



<TABLE style="WIDTH: 400px" class=article_pic_table border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD>
kiralypiton-vagy-python-regius.jpg
</TD></TR><TR align=middle><TD>
Barna királypiton
</TD></TR></TBODY></TABLE>


A piton élőhelye


A királypiton nem túl aktív kígyó, így kisebb helyen is jól érzi magát (fiatalabb példánynak 40-80 literes terrárium kell, felnőttnek pedig 120 literes). A pitonok igazi szabaduló művészek, ezért a pontosan záró, biztonságos fedél feltétlenül szükséges a terrárium tetejére.

Alom: lehet aprított fakéreg, újságpapír, vagy műfű (Astroturf). A műfű a legjobb, vágjunk néhány darabot, illesszük be a ketrecbe, vagy terráriumba, ezt szükség esetén könnyen kicserélhetjük, ha elpiszkolódik (a szennyezett darabokat be lehet áztatni egy tisztító oldatba: négy liter vízhez két evőkanálnyi fehérítőt teszünk. Aztán jól leöblítjük a darabokat, megszárítjuk, aztán újra használhatjuk).

Feltétlenül legyenek erős ágak a királypiton ketrecében, és egy sötét búvóhely, mely legyen elég nagy ahhoz, hogy a kígyó kényelmesen elférjen benne és biztonságban érezze magát.


Hőmérséklet

A nap folyamán 27-29 ˚C-os hőmérsékletet kell biztosítanunk kedvencünknek, a sütkérező helyen pedig 32 ˚C -ot.
Az átlagos 27 fokot fenn kell tartani, de éjszaka 23-24 C ˚-ig csökkenhet a hőmérséklet.

Egy hüllők számára tervezett fűtőelemet lehet a ketrec, vagy terrárium alá szerelni, mely egyenletes hőmérsékletet biztosít, és egy izzót, vagy kerámia fűtőtestet a sütkérezéshez. Sose használjunk forró követ és az égőt, vagy más fűtőelemet jól el kell különíteni, nem szabad érintkeznie a kígyóval, különben égési sérüléseket okozhatnak. Használjunk két hőmérőt, egyet a ketrec aljára, egyet pedig a sütkérező helyre tegyünk.

kiralypiton-vagy-python-regius.jpg


Python regius


Világítás

A királypiton éjszakai állat, ezért nem igényel speciális világítást.
Éjszaka ne kapcsoljuk be a világítást (hogy meglegyen a kígyó számára fontos világosság-sötétség ciklus), ez helyett használjunk piros, kék, vagy fekete izzót.


Víz- és páratartalom

Biztosítsunk egy nagy tálat, amiben kényelmesen elfér a kígyó.

Fontos, hogy megmártózzon, különösen vedlés idején.

Sok kígyótulajdonos műanyag edényt vesz, melynek fedele ki van lyukasztva, az biztonságot nyújt a kígyónak, ha hosszasabban szeretné áztatni magát. Egy másik alternatíva az, ha nedves mohával béleljük ki az edényt, ami kényelmes menedéket nyújt a kígyónak (a vizesedény legyen a menedéken kívül).

kiralypiton-vagy-python-regius.jpg



A királypiton táplálása

Ezt a kígyót kizárólag egerekkel és kisebb patkányfélékkel (melyek mérete igazodik a kígyó méretéhez) lehet táplálni.

Egy-két hetenként kell etetnünk kedvencünket. A fiatal kígyóknak kicsi egereket kell adni 5-7 naponta, a felnőtt kaphat nagyobb prédát 10-14 naponként. Előzőleg megölt egeret kell adnunk neki, mert az élő megsebesítheti. Lógassuk be neki az ételt egy csipesszel, ez érdekelni fogja.

Ajánlatos a kígyót egy másik zárt helyre áttenni az etetés idejére, ez segít a szelídítési folyamatban.

Kígyónk társítani fogja az evést az áthelyezéssel, így kevésbé valószínű, hogy kezünket összetéveszti a prédával, amikor a ketrecbe nyúlunk. Így könnyebb lesz a ketrecbe nyúlnunk, hogy megfogjuk a kígyót. Még ha a fogságban tenyésztett királypitonok néha visszautasítják is az ételt, éhezhetnek néhány hónapig. Mindaddig, amíg testsúlyuk és kondíciójuk nem változik, ez nem probléma.

kiralypiton-vagy-python-regius.jpg



Ha kígyónk nem akar enni, gondosan vizsgáljuk meg, megfelelőek-e a tartási, kezelési és egészségügyi feltételei, ellenőrizzük környezetét, győződjünk meg arról, hogy nem a stressz a bűnös ebben.

Tanácskozzunk egy képzett állatorvossal, vagy tapasztalt kígyótenyésztővel, kérjünk tőlük segítséget, ha a koplalás túl hosszúra nyúlik, vagy kígyónk veszít súlyából.

Ha szükséges, alkalmazzunk néhány trükköt, hogy evésre bírjuk a kígyót, például mártsuk húslevesbe a prédát, vagy adjunk más színű egeret neki, esetleg tegyük láthatóvá az egér agyát, mielőtt benyújtjuk neki. Megpróbálhatjuk éjjel etetni őt, vagy letakarhatjuk ketrecét, miután odaadtuk az egeret.

Megpróbálhatunk hörcsögöt, vagy versenyegeret adni neki, de fennáll a veszély, hogy, ha rászokik, nem fogadja el többé az egeret.


images



Szólj Te is hozzá!



<TABLE style="WIDTH: 400px" class=article_pic_table border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>



<TABLE style="WIDTH: 400px" class=article_pic_table border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center><TBODY><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>

<!-- clear -->
<!--/* AdFlan.com Zone Code */-->
<!-- article tags -->







<!-- ~~~ EndCacheBlock::article ~~~ -->



<!-- PAGEZONE: HAZIALLAT_article_detail _ Google_Middle_2 -->​
<STYLE>span.adsense-title a {color:#C21F16; font-size:16px; text-decoration:underline;} span.adsense-title a:hover {color:#C21F16; text-decoration:underline;} span.adsense-url a {font-size:12px; color:#628600; text-decoration:none;} span.adsense-url a:hover {color:#628600; text-decoration:none;} </STYLE><STYLE>span.adsense-title a {color:#C21F16; font-size:16px; text-decoration:underline;} span.adsense-title a:hover {color:#C21F16; text-decoration:underline;} span.adsense-url a {font-size:12px; color:#628600; text-decoration:none;} span.adsense-url a:hover {color:#628600; text-decoration:none;} </STYLE><STYLE>span.adsense-title a {color:#C21F16; font-size:16px; text-decoration:underline;} span.adsense-title a:hover {color:#C21F16; text-decoration:underline;} span.adsense-url a {font-size:12px; color:#628600; text-decoration:none;} span.adsense-url a:hover {color:#628600; text-decoration:none;} </STYLE><CENTER> </CENTER><CENTER> </CENTER>

<!-- PAGEZONE: HAZIALLAT_article_detail _ 468x60_middle2 --><NOSCRIPT></NOSCRIPT>





<FORM id=ilogin method=post name=ilogin action="javascript<b">
</B>



</FORM>
 

almatan

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem semmi bajom velük, ha a helyükön vannak, a természetben. Ott én vigyázok, hogy kikerüljem őket. De mit keresnek a lakásban, többségük nem odavaló. A rémálmom, hogy beállít hozzám egy, a szomszédból meglépett skorpió mondjuk. Volt egy szakállas agámám, az nagyon jó fej volt.
 
T

TH6777

Vendég
A legveszélyesebb mérgek: kígyóktól az ízeltlábúakig



Miután a véráramba kerültek, a mérgek pillanatok alatt roncsolhatják az idegeket és feloldhatják a szöveteket, ráadásul másodperceken belül pokoli fájdalmat okoznak. Hatékony biológiai fegyverek, amelyekkel fajok ezrei rendelkeznek. De vajon a halálos koktélt keverő állatok közül melyik öl legnagyobb eséllyel?

A világ mérgező élőlényei között vannak hírhedt, közismert fajok, de szép számmal akadnak kevésbé ismert, ám ugyanúgy gyilkolásra képesek is. A puhatestűektől a halakig bármilyen állat rendelkezhet olyan biológiai fegyverrel, amely száz százalékig természetes, ugyanakkor halálos veszélyt jelent. Azonban állandó parázs vita tárgya, hogy ezek közül melyik faj a legveszélyesebb az emberre nézve.


Kígyók

A csörgőkígyóknak több mint harminc faja ismert, és mindegyik más összetételű méreggel bír. Egyes mérgek az idegrendszert támadják, és a szervezetben totális káoszt okoznak az alapvető életfunkciókat szabályozó idegek blokkolásával. Más mérgek a szöveteket roncsolják, és elkezdik az áldozat elemésztését, mielőtt a kígyó azt egyáltalán lenyelné.

Miután megmarta zsákmányát, a csörgőkígyó kivárja, míg a mérge kifejti hatását.
A texasi csörgőkígyónak hemotoxikus mérge van, ami elsősorban a véredényeket támadja. Akárcsak sok más kígyóméreg, ez is megkezdi a zsákmány szöveteinek emésztését, mielőtt azt lenyelné a kígyó.
A texasi csörgőkígyók mindegyik westernben szerepelnek, ők a legismertebb hollywoodi kígyósztárok. Ugyanez a faj a felelős a legtöbb kígyómarásért az Egyesült Államokban.


Trimeresurus gumprechti ( Zöld csörgőkígyó )

images



Crotalus atrox (Texasi csörgőkigyó)

images


Crotalus cerastes ( Szarvas csörgőkígyó )

images



Ez a kígyó nagyon feltűnő, hiszen a csörgőjével jókora zajt csap. A csörgő jóindulatú figyelemfelkeltő eszköz, ami arra hivatott, hogy minden a kígyó közelébe merészkedő élőlényt figyelmeztessen a jelenlétére. Mivel ez a faj gyakran felbukkan az USA déli városai körül, több alkalma van arra, hogy emberekbe marjon. Agresszív, támadó vérmérséklete miatt ez gyakran előfordul… Nagyméretű, felmereszthető méregfogai mélyen az áldozatba fúródnak. Bár a mérge nem olyan hatékony, mint más csörgőkígyófajoké, elég mérget juttat a megmart egyénbe ahhoz, hogy marása orvosi kezelés nélkül akár halálos is lehessen.

Azonban a csörgőkígyóknál is akad egy veszélyesebb kígyó Afrikában. A támadókedvéről ismert közönséges efa. A kígyó elterjedési területe óriási, Észak-Afrikától a Közel-Keleten át Ázsiáig húzódik. Ezen a területen ráadásul rengeteg ember él, a lakosság száma jóval meghaladja az egymilliárdot.

Az efa hatalmas elterjedési területe, és az a tény, hogy az áldozatok többsége csak lassan jut megfelelő orvosi kezeléshez, komoly veszélyforrássá teszik ezt a mérges kígyót. Ráadásul sajnálatos módon nagyon ingerlékeny, agresszív kígyó, gyakran előfordul, hogy emberre támad. Csekély testhossza ellenére figyelemre méltó méretű méregfogakkal rendelkezik, amelyek a közepesen hatékony méregből is halálos mennyiséget juttathatnak a célpontba. Összességében ez a faj minden évben ezerszámra szedi áldozatait.

Echis coloratus


images


Pókok

Ausztráliában a mérgező állatok szép számban képviseltetik magukat. Százával akadnak más fajok is, amelyek marnak vagy szúrnak. A Sydney-tölcsérhálós pók nevének megfelelően a főváros környékén és azon belül is előfordul. Ez a világon az egyetlen olyan pókfaj, ami valóban halálos fenyegetést jelent az emberre. Az ellenszérum kifejlesztése előtt az orvostudomány teljesen tehetetlen volt, semmilyen eszközzel nem tudták biztosítani még egy felnőtt életben maradását sem egy komoly csípés esetén.

A nőstények ritkán hagyják el földalatti üregeiket, ezzel szemben a hímek gyakran kóborolnak nőstények után kutatva. A rejtőzködés jó módszer a ragadozók elkerülésére, de azokra az esetekre, amikor kimerészkednek a nyílt részekre, a hímek különösen hatékony mérget fejlesztettek ki a vészhelyzetek kezelésére. A vizsgálatok szerint az öt tényezős besorolás alapján a pókok közül a Sydney- tölcsérhálós pók jelenti a legnagyobb veszélyt az emberre.

Atrax robustus (Sydney-i tölcsérhálós pók)

images
images


images



Skorpiók


Az Egyesült Államok egyetlen halálos szúrású skorpiója az arizonai barnaskorpió.
A pókok és kígyók a méregfogukkal, illetve csáprágójukkal fecskendezik az áldozatuk véráramába mérgüket. Ezzel szemben a skorpiók faroktövisüket használják erre a célra.

A kígyómarás után valószínűleg a skorpiószúrás okozza a legtöbb orvosi kezelésre szoruló méreggel kapcsolatos balesetet. Nem tudjuk pontosan hány embert érint évente ez a probléma, de valószínűleg milliós nagyságrendről van szó. A pici skorpió aránylag kicsi faroktövissel bír, és csekély mennyiségű mérget fecskendez áldozatába.

Azonban kis méretét ellensúlyozza mérgének hatékonysága, és az ellenanyag kifejlesztése előtt ez a faj félelmetes gyilkos hírében állt. Az arizonai barnaskorpió szúrása következtében körülbelül tíz évvel ezelőttig minden évben mintegy nyolcszáz ember halt meg Mexikóban, de az ellenanyag kifejlesztése sokat javított a helyzeten.

Afrikában honos egy skorpió, amely igazi báránybőrbe bújt farkas.
Az arab sárgaskorpió messzemenőkig ellensúlyozza kicsi méretét és gyengének tűnő tövisét azzal, hogy egységnyi mennyiségű mérge sokkal hatékonyabb, mint bármely más skorpiófajé. Sok eset írható a számlájukra élőhelyükön, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az agresszivitás terén is magas a pontszámuk, nagyon ingerlékeny jószágok. Tövisük tűhegyes, könnyedén áthatol az emberi bőrön. A skorpiók gondosan kiporciózzák a szúráskor bejuttatott kevéske, de értékes mérgüket, ami óriási szerencse, hiszen az arab sárgaskorpió mérge rendkívül erős. Szívleállást és légzésbénulás okozhat, ha a véráramba kerül.


images
images


images



Medúzák


Az Ausztrália körül található tengerek és óceánok rengeteg veszélyes méreggel rendelkező állatot rejtenek. A kékgyűrűs polipok nagyszerű figyelmeztető rendszerrel bírnak. Élénk kék gyűrűiket úgy villogtatják, mint valami rendőrautó. A mérgében egy speciális fehérje található, a tetrodotoxin. A polip táplálékának, például a rákoknak a gyors megbénítására szolgál. A méreg a test mélyén elhelyezkedő méregmirigyekből jut a borotvaéles, a papagájokéhoz hasonló csőrhöz. Nem csak a préda megbénítására alkalmas, de az emberi szervezetre is katasztrofális hatással bír. A véráramba kerülő méreg három percen belül bénulást, majd légzésleállást okozva végez az emberrel.

Az Ausztrália halálos állatait soroló listán még előkelőbb helyet foglal el az ártalmatlannak látszó kockamedúza. Valamennyi tapogatókarján több millió csalánsejt sorakozik. A bőr alatt elhelyezkedő hajszálerekbe kerülő méreg pillanatok alatt szétterjed a vérben, és végül eljut a szívbe. A csípésük szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz, azonnal tetőfokára hág a fájdalom, majd tíz-tizenöt, néha húsz percig változatlan marad, aztán hirtelen abbamarad.

Az úszókat a legnépszerűbb fürdőhelyeken speciális háló védi a medúzáktól. Ha valaki a hálón kívül úszkál, akkor nem az a kérdés, hogy megcsípheti-e medúza, hanem az, hogy milyen hamar csípi meg. Ilyenkor tényleg az életével játszik az óvatlan úszó…

A kockamedúza nem agresszív állat, nem támad szándékosan egy emberre, de nem is tér ki előle. Egy kifejlett példány több millió csalánsejttel borított tapogatóinak összesített hossza eléri a százhúsz métert, így nagy hatékonysággal képes célba juttatni a mérgét. A bevitt méreg talán a leggyorsabb hatású, és egységnyi mennyiségeket összehasonlítva egyike az emberre legveszélyesebbeknek. Komolyabb esetekben a halál két perc alatt beállhat, mielőtt az áldozat bármiféle orvosi kezelést kaphatna…


images
images


images


A győztes faj

Vajon az összes állat közül, az észak-amerikai csörgőkígyóktól a kelet-ausztráliai tölcsérhálós pókon át egészen a tengeri medúzákig és polipokig, vajon melyik felelős a legtöbb ember haláláért? Dr. Seymour besorolási rendszere alapján három állat jutott be a kétes címért folyó versengés döntőjébe.

A hüllők közül a legveszélyesebb mérges kígyók listáján az ingerlékeny közönséges
efa vezet, hajszállal a texasi csörgőkígyó és a Russel-vipera előtt.

A skorpiók és pókok között az
arab sárgaskorpió jár az élen, míg a tengeri élőlények között a kísérteties kockamedúza vezeti a mezőnyt. A legtöbb áldozatot azonban nem ezek az egzotikus állatok szedik…

Russel vipera.

images
images
images



Meglepő módon a méreggel szembeni egyéni érzékenység teszi tömeggyilkossá az egyik legközismertebb fajt, az alázatos és szorgos mézelő méhet.


images


A nyugati világban a méhek több áldozatot szednek, mint bármilyen más állat. Nem a méreg közvetlen hatása miatt halnak meg az emberek: a kiváltó ok az anaphyilaxiás sokk, azaz amikor a méh mérge allergiás rohamot vált ki az arra érzékenyeknél. A nyaki izmok megduzzadnak a légcső körül, így a halált a légzés leállása, a fulladás okozza.

Míg létfontosságú kutatások csak most kezdik felderíteni a mérgek emberi sejtekre gyakorolt hatását, más kutatók már hozzáláttak annak a kiderítéséhez, hogy ezek a mérgek milyen mértékben alkalmasak az ízületi bántalmak, a szívbetegségek és a rák gyógyítására. Azaz a mérgek nem feltétlenül jelentenek rosszat az emberiség számára. Ki tudja, talán egy nap épp a világ egyik legveszélyesebb mérgű élőlényének köszönhetjük majd az életben maradásunkat…


Hogyan osztályozzák a mérgeket?

Dr. Jamie Seymour biológus kutató a veszélyességük alapján sorrendet állított fel a mérgező állatfajok között, így végső soron olyan intézkedések kidolgozását segíti, amelyek minimálisra csökkentik az emberek fenyegetettségét. A vizsgálat öt paramétert vesz figyelembe.



  • [*=center]Az első az esély, azaz hogy milyen valószínűsége van annak, hogy az adott faj megmarjon egy embert. A sűrűn lakott területeken előforduló mérges állatok sokkal magasabb pontszámot kapnak.
    [*=center]
    [*=center]A következő paraméter az agresszivitás. Egy agresszív állat sokkal támadékonyabb, mint egy félénk természetű.
    [*=center]
    [*=center]A következő a bejuttatási mechanizmus. Vagyis az, hogy az állat milyen hatékonyan képes áldozatába fecskendezni a mérgét.
    [*=center]Ezzel szervesen összefügg a mennyiség, azaz az egy marással vagy szúrással bejuttatott méreg mennyisége.
    [*=center]
    [*=center]Végül, de nem utolsósorban a hatékonyság, azaz hogy a toxin egységnyi mennyisége milyen mértékben mérgező?



images
images
images
 
T

TH6777

Vendég
[h=1]Óriás kaszáspókot fedeztek fel Laoszban[/h]

<bevezeto>"Szokatlanul hosszú, 33 centiméter "lábfesztávolságú" kaszáspókot fedeztek fel Laoszban német kutatók.
</bevezeto>

A frankfurti Senckenberg Kutatóintézet keddi bejelentése szerint az ízeltlábú a világ legnagyobb kaszáspókjai közé tartozik.

Lábai körülbelül 15 centiméter hosszúak.


20121016-szokatlanul-hosszu-33-centimeteres-labakkal4.jpg
Egyelőre neve még nincs, mindössze annyi tudott, hogy valószínűleg a Sclerosomatidák családjához tartozik. A pontos rendszerbesoroláshoz további szakértői meghatározásokat kell végezni. "

 

merienn666

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk egy kis gabonasiklónk van.. :)
Mindig meglepődöm miatta az embereken, még kis picike, és egyáltalán nem bánt, nem is tudna ártani szegényke senkinek, sokan mégis úgy félnek tőle..
 
Oldal tetejére