Könyv születik- Irj Te is egy sort hozzá!

Dezsix XXL

Állandó Tag
Állandó Tag
... felhívtam az agykulkászomat, (mert ezek az álmok nem normálisak), hogy időpontot kérjek. Az üzenetrögzítő vette fel.
Az üzenetrögzítővel nem szeretek beszélgetni. Mit tegyek?...
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy döntöttem nem maradok tovább az ágyban. Elindultam a fürdőszoba felé, de eszembe jutott az álmom és megrettenve fékeztem le a küszöbön.
- Azt hiszem ma kihagyom a zuhanyt.
Így elindultam a konyha felé és megpróbáltam a mosogatót használni tisztálkodás céljára. Aztán felkaptam az első kezem ügyébe kerülő ruhámat és elindultam a pszichiáterem felé.
Leértem a lifttel a földszintre, és már majdnem kiléptem a házunk kapuján,
amikor - látva a portás megrökönyödött tekintetét - észrevettem, hogy ...
 

Művésznő11

Állandó Tag
Állandó Tag
..........az öltözékem nem éppen az alkalomhoz és az időjáráshoz illő. Kirohantam, hogy elcsípjek egy taxit, de nagy meglepetésemre csak lovaskocsikat találtam.
 

Dezsix XXL

Állandó Tag
Állandó Tag
Valami nagyon nem ok!!! Tegnap tuti aszfaltos volt az utca, most pedig macskaköves. Időugrás? Lehetetlen! Az utcasarkon hangosan kiabálva kínálta újságjait a rikkancsfiú. Odaszaladtam, és kértem az újságból. "Ha fizet megkapja". Elővettem a pénzt, de nem akarta elvenni, és nagyon furcsán nézett rám. Lopva ránéztem a dátumra. Döbbenten láttam!! Elkezdett forogni a világ!! Mitörtént? 1886 augusztus 14. A forgóajtó amin kirohantam ....
 
K

kokojumbo

Vendég
automata, Festo fotocellás. De most látom csak, amíg -emlékeim szerint- eddig jobbról balra, most balról jobbra forog...
Hősnőnk nem sokat töprengett, vadúl nekitámaszkodott az ajtónak és "fordítsátok meg a forgásirányt, fordítsátok meg" kiabálással megpróbálta visszafelé erőltetni. Közben a bal kezén lévő órára pillantott, de az nem volt ott.
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért még jobban nekiesett a forgóajtónak és minden erejét megfeszítve visszafelé kezdte tolni. Egy lépés, még egy, majd újból egy. Erőlködés közben nem vette észre, hogy a világ körülötte...
 
K

kokojumbo

Vendég
teljesen szertefoszlott. Csak ő maradt egyedül és a forgóajtó. Már-már sikerült visszafordítania az ajtót. Már majdnem sikerült, csupán centik kérdése volt... Mindenét odaadta volna azokért a centikért. Teljesen megfeszült. Maradék erejét összeszedve apjára gondolt és a Doxára. Egyetlen ami megmaradt a Doxa. Nem, nem engedhetem, hogy elhagyjam az időt. Ha mégegyszer születhetne, ha mégegyszer megpróbálhatná...Szédülni kezdett, a lefolyó jelent meg szeme előtt, a zuhanycső és az örvény, amint éppen magával ragadja. Ahogy akkor a lefolyócső oldalfalába, úgy próbált most belekapaszkodni a forgóajtó sikamlós fogantyújába. Érezte már, hogy semmi esélye, nem fog bírni vele, de nem eresztette. Szája szélén keskeny sugárban kibuggyant a vér, izmai megmerevedtek, szeme elhomályosult.
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
Aztán tudatát vesztette. Nem tudta mennyivel később kezdett eszméletre térni. A hangok furcsán, tompán, távolról szóltak, mintha egy vastag takaró alól szűrődnének át. A színek! Mindenütt pirosas derengés, furcsán ismerős. Agya még tompa volt, így lágyan ringatózott ebben az állapotban. Mintha egy langyos meleg vízben lebegne. Aztán hirtelen minden megváltozott...
 

Dezsix XXL

Állandó Tag
Állandó Tag
... váratlan meglepetés. Segíthetek? Hallotta hátulról, és már mozdult a forgóajtó! A portás volt a megmentő. Ahogy beesett azonnal észrevette, a Doxa ismét a karján ketyegett. TIK-tak TIK-tak. SIKERŰLT !!!
A felkiáltásra többen odafordultak, és ...
 

fdorottya

Állandó Tag
Állandó Tag
ebben a pillanatban értette meg, hogy az elmúlt órák furcs eseményei igazolják azt a feltevését, hogy az emberek...
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
- Ez egyre rosszabb! - gondolta.
Most már tényleg mihamarabb el kell jutnia a pszichiáteréhez!
Leporolta a ruháját és mit sem törődve az öltözékének és enyhén véres ábrázatának szóló furcsa pillantásokkal sietősen elindult a doktor rendelőjébe. A váróban lehuppant egy székre, és zavartan gyűrögette szoknyája szegélyét. Az előtérben rajta kívül ...
 
K

kokojumbo

Vendég
még három teljesen egyforma bagoly, egy nyest, vagy nyuszt kinézetű állat és egy bajszos rozmár, aki egy befőttesüveget tartott maga előtt. Az egyik bagoly néha elvakkantotta magát, mire a másik nyávogott egyet, a harmadik pedig röviden cincogott. A rozmár ilyenkor megtörölgette befőttesüvegének az alját és répillantott Doxa márkájú órájára. Ekkor a nőnek átvillant valami az agyán.
 

Dezsix XXL

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem eltévesztettem a házszámot, mert ez állatorvosi rendelő! Megviseltek az elmúlt napok eseményei.
Visszanézett, és megállapította, hogy a rozmár Doxa órája ugyan az a tipus mint az övé.
 

Gabetto

Állandó Tag
Állandó Tag
- Micsoda véletlen! - gondolta.
Mivel egyre inkább kezdett megnyugodni, annak ellenére, hogy egy állatorvosi rendelőben volt, még egy kicsit üldögélt és figyelte az állatokat és azok gazdáit. Ők talán még érdekesebbek voltak, mint kedvenceik.
 

Dezsix XXL

Állandó Tag
Állandó Tag
Például itt van a krokodilos ember. (Hogy egészen pontos legyek, most lépett be arendelőbe.) Elmaradhatatlan társával, a krokodillal. Már nagyor régen féltem ettől a találkozástól.
Hát most itt van. A krokodil egyre közelebb mászott hozzám.
Rettenetes félelem lett urrá rajtam! Lógott a nyelve, lihegett, és csóválta a farkát. Hihetetlen, de a szeméből vágyakozó szeretet sugárzott.
Gazája lehajolt, és megvakarta a füle tövét, mire a brutális jószág heves farokrázásba kezdett.
Simogassa meg nyugodtan kedves, nem harap.
Amúgy nagyogyon barátságos kutya, csak a különleges betegsége miatt átesett néhány plasztikai műtéten. Most is ellenörzésre hoztam a doktorbácsihoz.
 
K

kokojumbo

Vendég
Ekkor nyílt az ajtó és megjelent a doktor. A várószobában megállt a levegő. Mintha lélegezni is elfelejtettek volna. A doktor egy körülbelül kétméteres bagoly kinézetű nyest volt, hatalmas bhefőttesüveg szemüveggel az orrán. Nyaka körül egy zuhanycső himbálózott, a végét néha elhagyta egy-egy csepp víz. A doktor tompora formás, csupasz női fenék volt, közepén hosszú, loboncos farokkal. Szeme ferdevágású, mellkasa izmos. Felsőteste erősen izzadt, s csak amikor a száját kinyitotta a lélegzetvételhez, látszott, hogy tűhegyes krokodilfogakkal van tele a szájürege. Karját ezüst Doxa óra díszítette.
Látva a paciensek megrökönyödését, szelíden csak ennyit mondott:
 
Oldal tetejére