Könyvek

szorfig78

Állandó Tag
Állandó Tag
És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
Alvtegen, Indridason,

És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
Liza Marklund

És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
Thomas Enger

És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
Camilla Läckberg

És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
Lars Kepler

És a többi szerzők (skandináv krimi sorozat) közül is tudtok ajánlani?
És a régi klasszikus skendináv, kicsit más stílusban: Henning Mankell
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

kiskalap

Állandó Tag
Állandó Tag
Huh...Most meg az internet az ellenség.Szerintem ebben sem szabad általánosítani.Én ismerek sok olyan embert(főleg nőket)akik a napi 9-10 óra munka után hazamennek,háztartást vezetnek,gyereket nevelnek és éjszaka a fáradságtól lehet,hogy tényleg nincs kedvük olvasni.Arról nem is beszélve.hogy manapság mibe kerül egy könyv.Az internet,pedig nem csak képekkel áraszt el,hanem hírekkel,információkkal,érdekességekkel. Ráadásul ez is szabadon választható, nem muszáj butító tartalmakat nézegetni.Például beszélgethetsz ilyen fórumokon mint ez.Azért is szeretem ezt a fórumot,mert sok kellemes élményhez jutottam az innen letöltött ebook és hangoskönyvek által.Ha nem lenne a net hogy jutnék hozzá ezekhez?
Egyetértek veled, csak annak ellenség az internet, aki nem tudja használni, és aki csak a "lebutulásos" cikkeket találja meg. Nagyon sok szép dolog van itt, ami felvilágosít és okosít. És sok-sok konyv, amit ha letoltunk, feltoltjuk a konyvolvasónkba, akár 1000 konyvet hordhatunk magunkkal. És még a fákat is kíméljuk:)
 

nzozox

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
én még nem sorolnám magam az öregebb korosztályhoz ( ;)), de a gyerekek születésével nálam is elmaradtak a könyvek, aztán pár éve észrevettem, hogy a korábban amúgy jó szókincsem kezd beszűkülni. Sokszor csak nyökögtem, és kerestem a szavakat, és ezen elgondolkodva az olvasás hiányára gondoltam, mint ok. Akkor elhatároztam, hogy újból nekiállok olvasni, naponta nem jut sajnos rá több mint fél óra, de így is érezhető a hatása, nem csak szókincsben, hanem a Word is kevesebb hibát talál, ha írnom kell.
Úgyhogy én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvasson, ha többet nem is, de napi fél órát mindenképpen!!!
Igaz !!
 

raszta6921

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Merle

Sziasztok!
Én két nagyon jó könyvet olvastam mostanában,mindkettő Robert Merle irománya:
-Malevil
-Védett férfiak
Azoknak tudom ajánlani akik szeretik a jövőben kalandozó történeteket.A Malevil egy atomtámadásról szól és az utána levő életkörülményekről,a Védett férfiak pedig egy gyilkos vírusról szól ami elpusztítja Amerikában az ivarérett férfiak nagy részét.Így kialakul egy női diktatúra amerikában.
Szerintem nagyon érdemes őket elolvasni.:D
Sziasztok! Én még javaslom Merle: Állati elmék című regényét mely a delfineket mint fegyvert akarják felhasználni. Elgondolkodtató.
 

osztermajer jenone

Állandó Tag
Állandó Tag
A faldöngetők a legjobb könyv,fordulatos,szórakoztató,humoros,kedvenc karakterem Simon egy karakán sárc minden sorát a könyvnek imádom nem birom letenni.
 

Magdi255

Állandó Tag
Állandó Tag
Én pdf-ben olvasom a könyveket,mert nálunk sajnos nem tudom megvásárolni és ha meg is lehet néhányat az annyira drága,hogy a szívem szakad meg értük. Imádok könyveket olvasni,van hogy 1-2 nap alatt elolvasok egy könyvet,ez persze attól függ mennyire van időm. de minden nap fordítok pár óra hosszát olvasásra. Amit ajánlani tudok az most a Cora Carmack Szakítópróba sorozata
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném kérdezni, olvasta-e valai a Fénykép ezüstkeretben c. könyvet.Én elkezdtem, olvastam róla egy-két értékelés, azok dícsérik, de nekem nem biztos hogy bejön, fontolgatom az abbahagyását. Érdemes? Annyi olyan könyv van nálam, ami tényleg érdekes...
 

Beskid Odett

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy könyv,ami nagyon megtetszett,bár semmi különös nincs benne. A szokásos szerelmi történet, inkább ifjúsági irodalom,mégis megragadott. Már hatszor újraolvastam,magam sem érzem miért.
Ez a könyv Julianne Donaldson: Edenbrooke.
Egy 17 éves, fiatal lány szemszögéből mutatja be a történetet.
Talán az a különleges benne, ahogy a fiatal, ártatlan lány megéli és leírja szerelembe esése történetét.
Azt hiszem, a mai fiataloknak inkább ilyesfajta könyvelet kéne bújnia, és nem a szürke-trilógiát!
 
Nekem a kedvenc könyvem még egy gyerekkori olvasmányom: David Eddings: Belgariad-ciklus. Egyedülálló, mesés fantázia világ, ahol a hősök járnak, és istenekkel küzdenek. Miközben tele van a könyv humorral, cselszövéssel, és persze rengeteg kalanddal és varázslattal.

Amit pedig legutoljára olvastam az a Talált vágyak osztály című könyv volt. Nagyon megfogott, ahogyan az író egy olyan nehéz témáról, mint a mellrák, hogyan ír. Úgy gondoltam, hogy sokat fogok rajta sírni, de szerencsére nem így történt, a könyv vicces párbeszédekkel fűszerezett. Arról is elgondolkodtat, hogy biztos-e, hogy a munkának kell mindig a legfontosabbnak lennie, és más nem töltheti-e be ezt a szerepet az életünkben. A főszereplő eléggé karrierista, politikai szakértő és tanácsadó, de végül a betegség teljesen megváltoztatja a mindennapjait.. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a jól megírt, könnyű olvasmányokat, amik azért mégsem limonádék.

Paulo Coelho minden mennyiségben! Imádom a könyveit eredetiben olvasni, nagyon nagy élmény. Sokat hozzátett a portugál nyelvi tudásomhoz, és a lelki fejlődésemhez is. Nem hiába olyan sikeres író, mert a történetei, példái, amikről ír egyszer mindenki életében aktuálisak lesznek. Az Alkimista volt az első, amit olvastam tőle, aztán sorban a többit. Mindet élveztem.

Akik szeretik a politikát, biztosan érdeklődve olvassák majd Benazir Bhutto: A kelet lánya című könyvét.
Ma még nem tudjuk, hova vezet Benazir Bhutto útja. Nem sejthetjük, hogy a napi híradót nézve jó vagy tragikus hír fogad bennünket vele kapcsolatban. Egy biztos: A Kelet lánya egy milliók életére döntő hatással levő nő titokzatos életébe, gondolataiba, mindennapjaiba enged nem mindennapi bepillantást.
„Az én életem nem egy hétköznapi élet. …A minket ért nehézségek és csapások mellett azonban nagy áldásnak tartom , hogy a hagyomány bástyáit bevéve én lehettem az iszlám első szabadon választott női miniszterelnöke.”
Imádtam, megdöbbentett, megbotránkoztatott, ámulatba ejtett, lebilincselt, megsiratott, megörvendeztetett, és mikor vége lett, nagyon sajnáltam, hogy már vége van.
 

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Poul Anderson Időjárőr 1 és 2-es kötetét olvastam újra szombaton .
Mindazoknak tudom ajánlani akik egyformán szeretik a sci-fit és a történelmet egyaránt.
 

ethelmoerman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az idei év nagy felfedezése számomra Romain Gary (alias Emile Ajar) francia író. Olvastam az Előttem az élet, A virradat ígérete és Salamon király szorong című regényeit. Nagyon jó humorral megírt, szellemes, de igen mély tartalmú művek, ajánlom mindenkinek!
 

keverti

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Még nem érzem magam öregnek, de kétségtelenül elmúltam 51 is. Anyuka vagyok, nem apuka, de elmondom, velem hogy van: Rengeteget olvastam, mindent, mindenhol, mindig. Megszületett a fiam, már kevesebbet,( vele foglalkoztam ). Visszamentem dolgozni, már csak a hétvégén maradt egy kevés időm olvasni.( Család, háztartás, kert, munkahely...)Aztán rájöttem, hogy alig jövünk ki az alkalmazotti fizuból: másodállás! Ez egyrészt elvitte a maradék szabadidőt, másrészt mindig elaludtam már az olvasás elején. Most nagy izgalomban vagyok, mert a gyerekem felnőtt ( 24 ), a helyzet változott, másodállás megszüntetve. Vettem egy olvasót, több évnyi könyv van a Pc-n, imádom!!!! Talán édesapádnak is hasonlóan alakult az élete. Persze, lehet, hogy nem. Csak azért írtam le az én történetemet, hogy lásd: van remény.:cool:
Szia!
Én már igazán 50 feletti vagyok és nem pasi, de csak a saját olvasási szokásaimat tudom leírni. Ez persze nem kell, hogy egyezzen minden hasonló korúnál - szerencsére nem vagyunk egyformák!
Szóval, eddigi életemben az olvasás mindig fontos volt, bár gyerekkoromban nem szerettem, de aztán tizenévesen alig lehetett kivenni kezemből a könyveket. Sok-sok éven át minden este, elalvás előtt olvastam, akkor is mikor a fiam kicsi volt és dolgoztam. Aztán tanultam munka és gyerek mellett, kevés idő maradt az olvasásra, ezekben az években a nyári szabadságra gyűjtöttem a könyveket és olvastam párat. Gyermek felnőtt, a tanulásnak is vége lett, több idő jutott/jut az olvasásra. Aztán megvettem az első Kindle-t, élveztem gyűjteni, szerkeszteni az e-könyveket és olvastam és olvasok.
Az új könyvek keresése és főleg szerkesztése (Calibre) nagyon szórakoztató, kellemes időtöltés, ez talán apukádnak is tetszene és nem kell feltétlen olvasó (bár szerintem az a legjobb), ma már a tablet, telefon is jó. Én regisztráltam az Amazonon, oda küldöm, ott tárolom a könyveket és bármikor hozzáférek - bár internet/wi-fi kell hozzá.
Pár éve lecseréltem az olvasót is olyanra, amihez nem kell lámpa és nagyon jó, hogyha megyek valahová nem kell vastag, nehéz könyvet cipelnem, az olvasó elfér a táskában is és ott van több száz elérhető könyv, mindig nálam lehet és bármikor olvashatok. Az új könyv illata hiányzik, ezért néha bemegyek a könyvesboltba, kezembe veszem a könyveket, lapozgatom, szagolgatom... Nekem csupán emiatt hiányzik az igazi "könyv".
Üdv.
Éva
 
Oldal tetejére