Hírek Kajdi Csaba: Kételkedem a saját hazámban

Szerinte a magyarok valójában nem vágynak a demokráciára, a tüntetéseknek pedig nincs sok értelme.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a pedofíliaellenes törvényjavaslatot, amelynek módosításai melegellenes passzusokat is tartalmaznak. A többi közt erről is kérdeztük a híres modellügynököt és szatirikus influenszert, Kajdi Csabát, vagy ahogy közismertebb nevén ismerik „Cylát”.

Hogy érzi most magát?

Remekül.

És azon túl? Önt személyesen hogyan érintette a pedofíliaellenes törvénycsomag, és az, hogy a Parlament kedden megszavazta?

Engem maximálisan elszomorít, és kételkedem a saját hazámban.

Részt vett egyébként a hétfői demonstráción?

Nem tudtam elmenni sajnos, de ez csak az egyik része. A másik része az, hogy az utóbbi időben csalódtam a tüntetésekben és a baloldal törekvéseiben. Hozzáteszem, nem szívesen hívom baloldalnak, mert ennek a szónak van egy negatív felhangja, amit a jobboldal szeret a kommunizmussal és a kommunistákkal összekötni, én ezt inkább demokrata és szabad gondolkozású, normál európai értékeket képviselő oldalnak tartom.

Miért csalódott a tüntetésekben, mi váltotta ezt ki?

Az a helyzet, hogy több ízben állnak ki az emberek azért, hogy küzdjenek a szabadságukért, a demokrácia jövőjéért, a demokratikus jogokért, és nem történik semmi, mert nincs különösebb megmozdulás.

Azt gondolom, hogy Magyarország nem vágyik a demokráciára.
Egy szűk réteg igen, de a társadalom nagy része valójában nem. Azzal nem lehet nagy eredményeket elérni, hogy kimegyünk és elmondjuk a beszédünket. Őszintén szólva semmi értelmét nem látom. Mindig ilyen elszomorító ez. Én azt gondoltam, hogy mostanra már nincs lejjebb erkölcsileg, de kiderül, hogy mindig van.

Nem is tervez a jövőben semmilyen tüntetésen részt venni?

Én a saját felületemen, az Instagram-oldalamon elmondom a véleményemet, ott megpróbálok kiállni bizonyos értékekért. Lehet, hogy el fogok még menni, eddig is elmentem a Pride-ra, de nincs ereje ennek a dolognak.

Viszont ha Ön szerint nem működnek a tüntetések, akkor mi mást lehetne tenni a fontos ügyekért?

Ön szerint működnek a tüntetések?

Én az Ön véleményére vagyok kíváncsi.

Figyeljen, én személyesen egyetlen tüntetésnek láttam eddig eredményét, és ez nem volt más, mint az internetadóval kapcsolatos megmozdulás. Annak is azért volt eredménye, mert az emberek eljutottak arra a pontra, hogy a Fidesz-székházba bedobálták a számítógépeket. Ez egy agressziós jelenség, és ennek az agressziónak van aztán eredménye. A másik eredményes tüntetés az volt, amikor az MTV-székház ellen indítottak az elégedetlen polgárok támadást. Az sajnos nem csinál forradalmat, hogyha világítunk a telefonunkkal, én legalábbis ezt gondolom. Ki lehet vonulni, óriási tömegeket mozgatott meg a CEU is például. A legszörnyűbb, hogy ezt az egészet ki lehet forgatni, hiszen a kormánypropaganda most mondhatja, hogy akik ezt a törvényt ellenezték, azok a pedofíliát támogatják, miközben nem erről van szó. Egymás ellen lehet uszítani a magyar embereket, ki lehet rekeszteni bizonyos csoportokat, ezek szerint ilyen országban élünk.

Ön szerint milyen hosszú távú hatásai lesznek ennek a törvénynek a magyar társadalomra és a jövő generációjára nézve?

Itt nem az a lényege szerintem a dolognak, hogy este tíz után lehet-e melegeket ábrázoló filmeket nézni. Inkább az, hogy a meleg embereket ezáltal szép fokozatosan törvényen kívül lehet helyezni, és ez egy nagyon elszomorító dolog. Ezt nem melegként, hanem magyar állampolgárként mondom. Ma lehet, hogy ez a melegeket érinti, holnap lehet, hogy a svábokat, vagy bárkiket, akik kisebbségben vannak, és akik a tömeg szolidaritását nem érik el.

Hogyan értékeli azt, hogy a kormány tudatosan és nyíltan összemossa a pedofíliát a homoszexualitással?

Ezzel akarják a társadalom haragját rázúdítani a homoszexuálisokra és törvényen kívül helyezni őket.

Ez hogyan lehetséges 2021-ben?

Ez egy folyamat, amit már korábban elkezdtek.

Ez a harag a kisebbségekre is vonatkozik, például a magyarországi roma lakosságra, vagy az itt élő külföldiekre.
Én hiszek egyébként a multikulturális városokban, imádom például Párizst és Londont, és nekem úgy tűnik, hogy működnek ezek a városok. Persze biztosan nem olyan jól, mint Budapest, ahol, ha nem eszel lecsót meg pacalt, akkor nem vagy ember. Mégis, nekem nagyon tetszik, hogy százféle konyha van Londonban, és láss csodát, mégsem omlott össze az angol társadalom.

A pedofíliaellenes törvénycsomagot a Fidesz-KDNP és a Jobbik is megszavazta kedden az Országgyűlésben, az ellenzéki szövetség többi tagja azonban bojkottálta a szavazást.

Pelva Csenge

Cyla.jpg
 
Az irányítást a polgárok választott politikusok kezébe adják egy meghatározott időre. Ebben az irányításban minden politikusnak akkora a hatalma amekkora a szavazőbázisa.


Az a politikai rendszerszerű működése.(politikai rendszer)
Nem pedig politika
És a választási rendszar arányos vagy aránytalansága gyakran nem tükrözi le a szavazóbázist se a lakosság összetételét.
Tehát minden fogalmat rosszul kezeltél
Legfeljebb a hivatásos politikusokat írtad le nem politikát
 
Tehát minden fogalmat rosszul kezeltél
Legfeljebb a hivatásos politikusokat írtad le nem politikát
Tehát politizálhat azaz politikai befolyást gyakorolhat például Magyarországon bármilyen külföldről pénzelt szervezet? Mi értelme az egész választási hókusz-pókusznak ha egy NGO mondja meg egy országnak, hogy mit szabad és mit nem.
A focinál maradva, normálisnak tartanád, ha a focisták az edzővel az élen úgy ugrálnának, ahogy azt egy-egy néző beordibálva követelné?

Ami a poén az egészben, hogy ezek az NGO -k nem egyenlőek, hanem attól függóen, hogy ki a szponzor, azaz ki a munkaadójuk, vannaj jó NGO -k (ezek mondják meg, hogy mi a tuti) és vannak rossz NGO -k, azok nem számítanak.
 
Utoljára módosítva:
NGO nem foglalkozik a focival se nem sponzoralja, A tao es az ROban kormany nagyreszenek uri sportja elgalabbis a az osszeg nagysagara gondolva.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére