Kanada is készül az amerikai elnökválasztásra

Kanada is felkészül a 2020-as amerikai elnökválasztás potenciális kimeneteleire. A kanadai külügyminisztérium jelenleg is különböző forgatókönyveket dolgoz ki az elnökválasztásra és lehetséges következményire, különösen arra az esetre, ha az utóhatás kiszámíthatatlan, mondta el öt forrás a Reutersnek.

Kanada a többi G7-es állammal is egyeztet, akik szintén most dolgozzák ki reagálási lehetőségeiket a választás különböző kimeneteleire, állította az egyik forrás. A G7 (Group of Seven), magyarul Hetek csoportja, amely a világ hét legnagyobb gazdaságával rendelkező fejlett országát, Kanadát, Franciaországot, Németországot, az Egyesült Királyságot, Olaszországot, Japánt és az Egyesült Államokat egyesíti.


A beszámolók alapján a hivatalnokok az egyértelmű republikánus vagy demokrata győzelem esetétől kezdve a bonyolultabb kimenetelekig, amikor az eredmény vitatott vagy késleltetett, minden eshetőségre felkészülnek.

Azt is vizsgálják, mi történt a 2000-es amerikai elnökválasztáson, amikor az eredmények szintén vitatottak voltak, és öt hétig tartott, mire egyértelműsítették azokat. Az akkori indulatok ellenére, nem történt politikai erőszak. Ugyanakkor Trump már többször is megkérdőjelezte az elektori rendszer becsületességét, ráerősítve az azzal kapcsolatos nyugtalanságra, hogy mit tennének a támogatói egy nem egyértelmű eredmény esetén.

Nagyon kétlem, hogy bárki komolyan el tudná képzelni, nem számít milyen rossz lesz a helyzet (választás után), hogy emberek tömegesen nekirohannának a határnak

– állítja az egyik forrás, aki ismeri a külügyminisztérium ezzel kapcsolatos belső kommunikációját.

Colin Robertson, volt kanadai diplomata – aki korábban több egyesült államokbeli tisztséget is viselt – elmondása szerint a kanadai külügyminisztériumból már több bennfentes ismerőse is elmondta neki, hogy az ügyben feljegyzést küldtek a Trudeau stáb több tagjának.

A ottawai bennfentesek kifejezték aggodalmukat a nagymértékben, különösen az autóipar esetében, az Egyesült Államoktól függő ellátási láncok esetleges gazdasági káraival kapcsolatban. Kanada ebben a tekintetben kiváltképp sebezhető, mivel a termékeinek és szolgáltatásainak 75 százalékát az Egyesült Államoknak exportálja.

Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau hivatala nem kívánt reagálni a forgatókönyvekre. Trudeau korábban azt nyilatkozta, hogy Kanada aggodalommal figyeli az Egyesült Államokban egyre inkább eluralkodó politikai megosztottságot, mivel az hatással lehet a kanadai gazdaságra és így a kanadai állampolgárokra.

Ha az eredmény kevéssé egyértelmű, akkor rendbontások következhetnek, és nekünk minden eshetőségre fel kell készülnünk.

– közölte.

34864533_9bf24fc99d18af568df480331e9847ba_wm.jpg

Justin Trudeau
Fotó: Blair Gable / Reuters
Kirsten Hillman, Kanada washingtoni nagykövete sem kívánt interjút adni a Reutersnek a témával kapcsolatban.

Nyilvánosan a kanadai vezetés egy semleges álláspontot képvisel. „Nem fogunk semmilyen módon beleszólni a választási folyamatukba, és ez magába foglalja, hogy nem fogjuk kommentálni se a választási folyamatukat.” – nyilatkozta csütörtökön Trudeau. Az Ottawai Egyetem nemzetközi kapcsolatok professzora és egyben Trudeau volt külpolitikai tanácsadója, Roland Paris szerint Kanada jól tette, hogy nem szólt bele az Egyesült Államok politikájába. „Trumpnak már elég világosan megmutatta, hogy bárki ellen megtorlóan lép fel, aki olyan dolgokat mond, amik nem tetszenek neki” – közölte a politológus.

Trump már korábban nyilatkozta, hogy ha nem tartja valósnak az eredményt, és veszít, akkor nem lesz hajlandó elhagyni az Ovális Irodát. Biden erre reagálva mondta, hogy az illetékes hatóságok „pillanatok alatt ki fogják vezetni a Fehér Házból”.
 
Trump már korábban nyilatkozta, hogy ha nem tartja valósnak az eredményt, és veszít, akkor
nem lesz hajlandó elhagyni az Ovális Irodát.
Biden erre reagálva mondta, hogy az illetékes hatóságok „pillanatok alatt ki fogják vezetni a Fehér Házból”.
ez is pont olyan polgarpukkaszto mint az osszes tobbi megnyilvanulasa
csak feszegeti a hatarokat kozben jol mulat
ambar roppant nagy nepszerusegi tabort IS szerezve onmaganak
amerika utca embere Trumpot akarja az ,hogy a keleti es nyugati part nagyvarosaiban ellenzik
attol az ove del es az USA kozepe a legjelentosebb floridai taborral
az ugye meg van mindenkinek ,hogy Biden alelnoke egy afro-amerikai no lenne Kamala Devi Harris
ez ugy delen es kozepen nem egy elhanyagolhato tenyezo ...!!!
 
Utoljára módosítva:
Emlékeztek micsoda cikkek voltak mikor Trumpot először választották meg? Összeomlott a kanadai bevándorlási minisztérium honlapja, özönlenek a menekültek az USA -ból Kanadába ...
Vajon tulajdonképpen hány amcsi kért menedékjogot?
 
Emlékeztek micsoda cikkek voltak mikor Trumpot először választották meg? Összeomlott a kanadai bevándorlási minisztérium honlapja, özönlenek a menekültek az USA -ból Kanadába ...
Vajon tulajdonképpen hány amcsi kért menedékjogot?

Összesen 7.745 amerikai nem tudott egy életet elképzelni Trump-kormányzása alatt és benyújtottak Ottawában egy kérvényt, hogy áttehessék az állandó lakóhelyüket Kanadába.

Minden választásnál lejátszódik ez a jelenet "Én elfogom hagyni ezt az országot, ha ez vagy az nyer..."
Ilyen fenyegetések voltak és lesznek is mindig, legyen akár ki is az elnök. És hányan mentek? A prominensek közül senki. :(

Lehet ezeken az ígérgetéseken nevetgélni de a kimagyarázás érthető.
"A kivándorlás az értékeinkért való küzdem feladása lenne."

Kár, hogy nincs szavazati jogom Magyarországon, de 2022-ig még meggondolhatom a kettős állampolgárságot. :oops:
 
ki tudja mi lesz......
fokent hogy kiderult Biden rabszolgatarto felmenokkel dicsekedhet

A korábbi alelnök teljes neve Joseph Robinette Biden, Jr. A Robinette nevet az édesapja után kapta, és úgy tűnik, hogy ez egy családi hagyomány náluk.

A Beck által közzétett dokumentumok hat generációig mennek vissza Biden családfájában. A dokumentumok, amelyek többek között a hivatalos egyesült államokbeli szövetségi népszámlálások leiratai egészen 1776-ig mentek vissza Jesse Robinette-ig.

A dokumentumokból kiderül, hogy Jesse Robinette több rabszolgát is tartott.

Az iratok szerint Biden felmenője 12 rabszolgát tartott 1820-ban

ITT el is vesztette a feketek voksait
 
fokent hogy kiderult Biden rabszolgatarto felmenokkel dicsekedhet
Magyarország kis ország, még meg is értem, hogy ott képtelenség egy valamirevaló jelöltet találni. De hogy már az Államokban sem .....?
Ez már a második olyan választás lesz náluk, hogy két abszolút unszimpatikus jelölt közül kell választaniuk. Ebből már hagyomány lesz?
 
Magyarország kis ország, még meg is értem, hogy ott képtelenség egy valamirevaló jelöltet találni. De hogy már az Államokban sem .....?
Ez már a második olyan választás lesz náluk, hogy két abszolút unszimpatikus jelölt közül kell választaniuk. Ebből már hagyomány lesz?
az altalad unszinpatikusnak nevezett , csak a keleti es nyugati parti nagyvarosokban lehet reszben igaz (feketek kivetelevel)
a del es az orszag kozepe azonosul az elnokkel + a feketek is
tehat mirol is beszelsz??? nincs egyharmad aki ne mellette szavazna tehat ~ 330millio ketharmada az pontosan 220millio

nem kell mindent elhinni amit az europai media sugall
az amerikai NEM hulye !!!! megha ezt europabol ti maskent itelitek is !!!
az amerikai tudja mit akar !!!
 
Utoljára módosítva:
nem kell mindent elhinni amit az europai media sugall
az amerikai NEM hulye !!!! megha ezt europabol ti maskent itelitek is !!!
az amerikai tudja mit akar !!!
nem az európai média sugallata, a csemete időnként tudósít :)
igaz ugyan, hogy egy kisváros véleménye, ahol az átlagéletkor alig éri el a 25 évet, nem lehet mérvadó
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,713
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére