Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Nahátka

Új tag
Melitta szerint 200 ember kevés egy kultúrprogramhoz. Viccelsz? NEM kevés, nagyon jó! De Te sem voltál ott, mert téged is csak a rántotthús érdekel.

Érdekes, hogy mindenki másról beszél. Ugyanazt hajtogatjátok, de az igazi kérdésekre nincs mit mondanotok. Árpinak sem tudtok mit válaszolni, hiába kérdez. Ezért nem jön ide ember beszélgetni veletek, mert csak szajkóztok, de ha valami nem tetszik, vagy kényelmetlen, akkor lebunkózzátok az illetöt.
Én nem tetökröl, meg adósságokról, tartozásokról kérdeztem, csupán, mint nézö, programok érdekelnek, amire én és tudom, hogy sokan elmennének. De ha nem lesz, akkor máshova megyek, mert a pörkölt-nokedli, mulatós zene teljesen hidegen hagy. De ahogy a Pacsirtákat elnéztem, másokat is. Akkor most mi lesz?
Egyszer volt Budán kutyavásár. egyszer van egy évben Magyar napok (ami mellesleg mindig jól sikerül). Na és aztán?

Árpi, Guszti, szerintem tök fölösleges idegesíteni magatokat , mert nem érdemes ide írni, én részemröl befejeztem, vitatkozzanak egymással, na de akkor meg unatkoznak, mert nincs kit piszkálni.
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Jóslatok, meg a fátyol

Most mindenki ott volt a Magyar napokon, ahogy ezt minden évben tették. (!) Azzal a különbséggel, hogy elözöleg TELE volt a program kultúrális eseményekkel is.

És tényleg!

Szent igaz. Programok, műsorok, fellépők, művészek, esemény kell ahhoz, hogy a kultúrára éhesek is megjelenjenek - ugyanis igaza van Nahátkának: a közönség összetétele tényleg megváltozott. Ezért mondtam korábban, hogy az új vezetőségnek ez a jövőben kevés lesz ahhoz, hogy az embereket újra összetrombitálják. Egészen pontosan, most úgy néz ki, hogy a Magyar Napok éljenzését Török Erzsébet és segítői érdemelték ki. A Heveder banda - másokkal együtt - valamilyen okból úgy látszik, kívül esik. De nincs is ezzel semmi baj! Még! Csak azt tudnám, a kultúrközpontban kultúrműsor mikor lesz újra, kedves vezetőség, kedves Török Erzsébet??


Dr. Magyar Tamás: "A szombat esti rendezvénnyel Török Erzsébet és segitői olyan esttel ajándékozott meg bennünket, amit nehéz felűlmúlni. "

Ugyan, ugyan!



Üdvözlettel:
A Guszti

A programokkal kapcsolatban csak annyit: itt emlitette valaki regebben, hogy az elmult par ev tobb szaz programjara ment ra az a bizonyos 500 ezer dollar. Mert ugye valamibol kellett fizetni a programokat ha mar az a franya tagsag nem fizette. Hozzatennem: nem is kerdezte meg a tagsagtol senki, hogy akarja-e a tobb szaz programot.
Ahhoz meg nem kellett volna nagy esz kitalalni, ha egy egy kivalo programra 20-30 embert lehetett csak becsalogatni, akkor ilyen programokra nincs szukseg.

De nem es nem, elozo vezereink koltottek a penzt alacsony erdeklodest kivalto programokra.

Te most komolyan gondolod, hogy a mostani vezetesnek ott kellene folytatnia ahol az elozo abbahagyta?
Hulyeskedsz, vagy komolyan azt gondolod, hogy el kellene kolteni ujra par szazezer dollart programokra????

Guszti, Guszti, hol jar az eszed?


Szoval Guszti: ezt irtam par oldallal korabban, de ugy latszik nem olvastad, vagy az ertelmezessel volt problemad.:rolleyes:

Vagy vilagossa kell tenni szamodra, hogy itt a KULTUR PROGRAMOKROL van szo?
Azzal a hatalmas KULTURAVAL kerult a jelenlegi helyzetbe a Magyar Haz?
Kerdezd majd meg "kultur-tarsaidat";)
<!-- / message -->
 

Nahátka

Új tag
Csak megjegyzem, nem a programokra ment el az 500 ezer, hanem a REZSIRE!!!!!!!!! Kérdezzétek meg az irodában, ott vannak a számlak, papírok.

Ha tényleg ilyen bünszövetkezet lett volna ott akkor már rég beperelte volna öket az új vezetöség, de nincs semmi ami ellenük szól. Mikor jöttök már rá, hogy hülyeségeket mondtok. Mikor mentek a bíróságra, ha annyira biztosak vagytok benne? De amíg nincs büntetö eljárás, addig a vádaskodásotok rágalmazás. Mindenki ártatlan, amíg nincs ítélet. Majd ha lesz, elhisszük. Addig csönd!
Különben én nagyon sok müsoron ott voltam, amin nem20-30 ember volt, hanem sokkal több (Ti nem!) s bár néha tenyleg kevesen voltak, de lásd megint: PACSIRTÁK!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Árpikám nem egészen értem, hogy kerültem a glosszádba:
Pufi szavait használva, megárt a prostatádra.
Jobb lenne megőrizni a barátságunkat és nem személyeskedni. Semmi közöm az egészhez. További sok sikert!

Nahátka az a baj, hogy vagy szándékosan, vagy ,,csak úgy,,
elhatároztad, hogy félreértelmezed az irásomat. Én a tapasztalataimról irtam, ami azért csak felveszi a versenyt a Te torzitó állitásaidal. Olvasd el újra. Bár lehet, hogy nem is olvasol, mert ugye azt üzented, hogy nem irsz többet. Na ahhoz képest jött a következő kultúrális igényt reprezentáló Saffói remekmű. Sok sikert, de csak azt olvasd ki a beirásaimból ami benne van. Ugy illik.

Bár Kérdezzétek meg az irodában, ott vannak a számlak, papírok.
Milyen érdekes, hogy itt mindenki bajáratos az irodába. A végén még én is bemegyek, hátha találok ott valamit.
S még azt hittem a Gusztinál senki nem lehet tájékozottabb!
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar Napok 2011 a HunMag-rol

Magyar Napok 2011

Szépek és szépségek a torontói Magyar Házban

Kövessy Zsolt írása

http://www.hunmag.ca/index.php?opti...72:magyar-napok-2011&catid=1:cikkek&Itemid=40
Képek, videók: Kövessy Zsolt

Kapcsolódó cikkek:
Magyar Napok Szépei - képriport
A magyar szépségek vetélkedője - Vinczer Péter írása
Magyar Napok Szépei - videók

A torontói Magyar Ház idén is megrendezte a hagyományos Magyar Napokat a St. Clair Ave-i épület előtt.

Az esemény a jó szervezésnek köszönhetően nem mindennapi tömeget vonzott szombaton, de vasárnap is szépszámú látogató ízlelte meg a magyar kultúra és gasztronómia értékeit.

A rendezvénysorozat péntek délután kezdődött kirakodóvásárral és a Kodály együttes fellépéseivel a kultúrközpont előtt.


A Kodály táncosok sokszor felléptek a három nap alatt

A Ház előtt az utcán kialakított teraszos büfé a jellegzetes magyar ételekkel nemcsak a magyar vendégeket vonzotta, hanem sok más nemzetiségű járókelő is megkóstolta a finom lángost, töltött káposztát, marhapörköltet és az elmaradhatatlan palacsintát.


A lángos nagyon népszerű volt

Forrai Levente, a Ház közkapcsolati igazgatója széles mosollyal a száján szorgalmasan csapolta a hideg sört három napon át. De Szőcs Klára elnökasszony és a vezetőség több más tagja is besegített az önkénteseknek a vendégek kiszolgálásába.


Levente, mint csapos

Szombaton már délelőtt elkezdődtek a programok. A Kodály együttes három korcsoportja tartott néptáncbemutatót a Ház előtt. Bent a Barsi Ernő népdalkör szervezett vetítést Barsi életéről, majd egy népdalcsokorral örvendeztették meg a lelkes hallgatóságot.


A Kodály táncosok

A rendezvények alatt Zydron Veronika és Szakály Erika foglalkozott a csöppségekkel, ismertette meg a gyerekeket a gyakorlatban is a népi mesterségek fogásaival.


Korongozás - Szakály Anna fotója

Farkas Sándor tangóharmonikájával teremtett jó hangulatot a Ház előtt falatozó, iszogató vendégseregnek, majd cigány népdalokat adott elő egy fiatal zenészekből álló együttes. A forró ritmusokra többen táncra perdültek a közönség soraiból.


A cigány folklór is bemutatásra került

Este következett a szombati nap fénypontja, a Magyar Napok Szépei tréfás vetélkedő Török Erzsébet szervezésében, aki munkatársai, Horváth Magdi és Forrai Levente közkapcsolati igazgató segítségével teltházas rendezvényt hozott tető alá.


A marhapörköltre vár a vendégsereg

Az est vacsorával kezdődött, igazi hamisítatlan magyar marhapörköltet főzött Ritter Teréz és kis csapata a vendégseregnek. A vacsora alatt Bussay Antal népdalénekes szórakoztatta a közönséget, akik már türelmetlenül várták, hogy elkezdődjön az este fő attrakciója, a Magyar Napok Szépei vetélkedő.


Bussay Antal népdalénekes

A résztvevő lányok ifjú vitézek oldalán vonultak be a terembe, a vendégsereg vastapsának kiséretében. Amire a színpadra értek, a terem átalakult Mátyás király udvarává, és a lányoknak Mátyás király (Kasza Márton Lajos) és felesége (Szőcs Klára) előtt kellett megállni a helyüket különböző próbatételekben. A vetélkedőt Torma Imre vezette.

Magyar Napok Szépei - A lányok bemutatkozása (videó)



A Magyar Napok Szépei címre pályázó bátor és csinos fiatal hölgyek először szépen bemutatkoztak és megcsillogtatták a tehetségük egy kis szikráját.

Auer Viktória saját tervezésű ruhakölteményében kedvenc versét, Petőfi Sándor 'Reszket a bokor' című költeményét szavalta el.


Auer Viktória és a ruhakölteménye

Bogdán Rebeka, aki egy képzőművészeti iskolába jár, három gyönyörű, érett alkotóra valló festményét mutatta meg a közönségnek.


Bogdán Rebeka a festményeit mutatta be

Szabó Emese, aki Magyarországról érkezett, kiforrott énektudásával kápráztatta el a hallgatóságot. Nagy átéléssel adta elő a 'Csillagok, csillagok' című népdalt mindenki gyönyörűségére.


Szabó Emese énekével mindenkit elvarázsolt

Ezután Kádár Eszter mutatkozott be, aki sokáig Dél-Afrikában is élt, és lelkesen szavalta el Ady Endre 'Föl-földobott kő' című versét. Lelkesedése átragadt a közönségre is, vastapssal jutalmazták előadását.


Kádár Eszter Ady-verset szaval

Végül Brookie Stoneman-Fust mesélt magáról és magyarországi élményeiről, valamint a fotóművészet iránt érzett szenvedélyéről.


Brookie Stoneman-Fust a fotós szenvedélyéről mesélt

Ezután különféle próbákon kellett a versengő hölgyeknek ügyességükkel és találékonyságukkal megfelelni.

A seprűs próbában azt kellett bemutatniuk, hogy mire tudják használni a seprűt a sepregetésen kívűl.

Volt seprűnyélen száguldó boszorka, golfjátékos, gitározó rockkirálynő és NHL jégkorongos is, de mint kiderült egy seprű a gulyásleves kavargatásához is kapóra jöhet.

Magyar Napok Szépei - A seprűs próbatétel (videó)



A táncpróbatételen a Kodály táncosok közreműködésével kellett bizonyítaniuk, hogy magyar hölgyekhez méltóan tudják ropni a csárdást, ha kell.

A közönség vastapssal jutalmazta a lányok szerepléseit.

Magyar Napok Szépei - Felhívás táncra (videó)



De vajon ki lesz a Magyar Napok Szépe? A zsüri nem volt könnyű helyzetben és Mátyás király is a fejét vakargatta, olyan nehéz volt a döntést meghozni. Mindegyik leányzó szép volt, ügyes is volt, és az ifjú hölgyek a találékonyságukat is bizonyították.

Mátyás királyunkat nem hiába hívták Igazságosnak, most is megmutatta, hogy rászolgált a megtisztelő becenévre.


Dencs Katalin eredményt hirdet

Dencs Katalinnal, a zsüri elnökével mind az öt versengő hölgyet győztesnek kiáltották ki, így öt szépséget ünnepelhetett a lelkes közönség egyszerre, amint díszes magyar pártába öltöztették őket.

A vetélkedő végén Bussay Antallal és a szépséges leányzókkal együtt énekelte a közönség, hogy 'Az a szép, az a szép...'

Magyar Napok Szépei - Mátyás király eredményt hirdet és együttnótázás (videó)




De nemcsak a lányok voltak szépek hanem az este is, és hajnalig folyt a táncmulatság Jakab Alpár és a Hungária Dance Band muzsikájára.


Táncos lábú magyarok

A torontói magyarság nem fáradt bele a szombati mulatságba, és vasárnap is szép számmal jelentek meg a Magyar Napok zárónapjára.

Bussay Tóni csikósruhában szórakoztatta kedvenc nótáival a Ház előtt falatozó vendégsereget, és megénekeltette a közönséget. Dalra fakadt Horváth Magdi és Benkő Annamária is, mindenki örömére.



A lengyel fiatalok is bemutatták táncaikat

A sokak által kedvelt Fekete Föld együttes is fellépett, és egy lengyel fiatalokból álló néptánccsoport ízelitőt adott a lengyel népi hagyományokból.

Ezalatt az Árpád teremben, a Kodály együttes koncertjén, a különböző korú ifjú táncosok csillogtatták meg néptánc tudásukat a kiváncsi közönség előtt.


A Kodály koncert ifjú táncosai

Az idei Magyar Napok rendezvénysorozat remekül sikerült, amiben nagy szerepet játszottak a kükönböző programok szervezői és az önkéntesek, akik három napon keresztül sütöttek, főztek, italt mértek, felszolgáltak, és kiszolgálták a vendégsereget.

A Magyar Napok fesztiválért Szőcs Klára volt a felelős, a kinti programokat Szakály Anna szervezte, a Magyar Napok Szépei vetélkedő kitalálója és főszervezője Török Erzsébet volt.

Köszönet mindenki munkájáért és a sikeres rendezvényért!
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Féreértettél, Pufikám

Árpikám nem egészen értem, hogy kerültem a glosszádba:
Pufi szavait használva, megárt a prostatádra.
Jobb lenne megőrizni a barátságunkat és nem személyeskedni. Semmi közöm az egészhez. További sok sikert!

Pufi, én nem támadtalak meg - csupán eszembe jutott amikor Te ilyesmit írtál itt. Kb. annyit hogy ne idegeskedjél mert a sztressz megárt a prosztatára. A tiéd hogy van? Én pedig azzal válaszoltam hogy köszönöm, jól. Meltta nevetet is rajta és megkért minket arra hogy hagyjuk abba a prosztatáról való dumát. Mind a hárman vicceltünk.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Pufinak

ha majd vege lesz a valasztasnak, mindnyajunknak jar egy kis nyugalom, megbekeles.

Miért Árpikám Te haragszol valakire? Soha nem gondoltam volna. Tudod a harag nem tesz jót a prosztatának, mert egyszercsak kiújjúl. Jaj ez a humorom, sorry, felejtsd el... Csak az elsősor érvényes. Miért Árpikám Te haragszol valakire? Soha nem gondoltam volna.

(3751) - itt találtam

Na tessék, Pufi. Itt van pirosban az eredeti. Ha érdekel, megtalálod a válaszomat is, meg a Melitta hozzászólását is. Szoval ne vedd támadásnak azt hogy nekem tetszett a szóhasználatod és így "elloptam" tõled.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Melitta szerint 200 ember kevés egy kultúrprogramhoz. Viccelsz? NEM kevés, nagyon jó! De Te sem voltál ott, mert téged is csak a rántotthús érdekel.

Rolam jobb ha leszallsz, mert nem csak kajalni mentunk, hanem vasaroltunk is a MH konyvasarabol $200.-ert. Vendegeket is vittunk a canadahuntol is jo paran ott voltunk.
Eppen eleget aldozok a kulturara itt , nem keves penz,hogy ide irkalhatsz.
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Blöff

Igen 21-31 ember

csinompalko1, Neked ez se sikerült, csak blöffölsz - és így számháború nem lesz, mert a valóság és a valós számok - egészen mást mutatnak. Különben csak felsülsz a kísérletezéseddel, mint most is. Mikor számoltad ezt a 21 - 31 embert össze, melyik évben, melyik rendezvényen és hol? Otthonról, a karosszékből talán?

Néhány rendezvény, néhány művész, néhány előadó, néhány sikeres est, mutatóba - de csak kis töredék az elmúlt évek kultúrpogramjaiból:

Torontóban jártak:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Attila Fias Trio jazzkoncert
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Balassi kórus (70 taggal) Magyarország
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom band (jazz/folk fusion) Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Budapest Klezmer Band koncert (sólet vacsorával) Budapest
Casino est
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Gaál Annamária színmüvész Erdély
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Huzella Péter elöadómüvész, színész +gyerekmüsor
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Neil Young Sétány Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Rozsdamaró népzeneegyüttes Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Tolcsvay Béla zeneszerzö, zenész, énekes Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Kormorán Memory Band rockzenekar Magyarország

Választhatsz, számlálhatsz, utána lehet csak véleményed az események látogatottságáról, de addig nincs hiteled. És ha ez a kis felsorolás esetleg nem elég, hozom a többit is. Segítek! Arról írj, amit láttál - arról, hogy a helyszínen hány embert számoltál össze.

Még valami. A programok nem voltak veszteségesek! Jó, ha tudod. Ezt is...

Üdvözlettel:
A Guszti
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Levelek a vezetoknek!

Egyre tobb level erkezik a volt vezetosegtol a jelenlegihez.
Nem minositheto a stilus. amit megszoktunk es ismet visszakoszon a mult ezekbol a megnyilatkozasokbol.

A hazugsag es a sumakolas.

Erzodik, hogy egyre idegesebbek, mert nem az tortenik amire ok szamitottak.

Remelhetoen, nemsokara ellatogatnak hajdani tamogatoikhoz es bunbocsanat gyanant meggyonjak rosszasagaikat.

Majd johet az itt a forumban felmerult kerdesekre adott oszinte, beismero es semmit nem szepito vallomas.

Ezutan johet csak a kozosseg megbocsatasa azoknak akik ezt megerdemlik.

DE NEM ELOBB! Bedenek sem!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Még valami. A programok nem voltak veszteségesek! Jó, ha tudod. Ezt is...

Az osszeget is irhattal volna ezzel az erovel , mennyi volt a kiadas es a bevetel ezekre a programokra.
Tobbrol nem is hallottunk..............nagy titokban szervezodtek.

akkor azt is elarulhatod mi kerult 2 ev alatt felmilioba?
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Programoknal hasznalt kalkulacio a regi vezetoseg altal:

-Bevetel: eladott jegyekbol szarmazo bevetel
-Kiadas: fellepo muveszek koltsegei( Utazas, szallas, etkezes, tiszteletdij)
reklam koltsegek
-Ketto kulonbsege a profit ill. a veszteseg

Kiadasba soha nem szamoltak bele az overhead koltsegeket.Ilyen a haz hutese/futese-utility cost, szemelyzet koltsege, teremberleti dij ido es m3 aranyos koltsege, stb-stb.

Es ezen koltsegek nem szamolasa mellett sem voltak a programok mindig 0-szaldosak. Ha hozzaszamoljuk mindezeket a koltsegeket, akkor nagy valoszinuseggel nem volt profitot hozo kulturalis program.
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
... minden papír előttetek van!

csinompalko1 írta:
Programoknal hasznalt kalkulacio a regi vezetoseg altal:

-Bevetel: eladott jegyekbol szarmazo bevetel
-Kiadas: fellepo muveszek koltsegei( Utazas, szallas, etkezes, tiszteletdij)
reklam koltsegek
-Ketto kulonbsege a profit ill. a veszteseg

Kiadasba soha nem szamoltak bele az overhead koltsegeket.Ilyen a haz hutese/futese-utility cost, szemelyzet koltsege, teremberleti dij ido es m3 aranyos koltsege, stb-stb.

Es ezen koltsegek nem szamolasa mellett sem voltak a programok mindig 0-szaldosak. Ha hozzaszamoljuk mindezeket a koltsegeket, akkor nagy valoszinuseggel nem volt profitot hozo kulturalis program.

Aha!
Hogy a kultúrrendezvények ügyében ki mit kalkulál kiadásnak, az egy igazi kaland!

Azért, mert el kell menni az irodába, elkérni a bizonylatokat, minden kellő adat, kiadás benne van a nyakönyvben. Kalandra fel! Az összes többi híresztelés ezekről: csak városi legenda, süketelés, mende-monda, elferdített szájbarágás, rágalom, rizsa, papolás, rossz mantrázás, bújtatott megtévesztő propaganda, átláthatatlan és kibogozhatatlan szószártyáskodás. Üres duma.

Na ezért kell bemenni az irodába csinompalko1-nek, nem dumálni, és alaposan, tövéről hegyire megnézni a nagykönyvet, évekre visszamenőleg. Ha ez megtörténik, addig is lehet beszélgetni a volt vezetőségről és a programokról bármit, de a rágalomhadjárat nem ez a kategória, fejezzétek be!

Új vezetőség van, ti választottátok, ti akartátok. Miért titkolóztok?
Nem találtatok hibát, nem találtatok lopást, nem találtatok hazugságokat, nem találtatok sumákolást ... nincs mit felmutatnotok, holott minden papír előttetek van, benne vagytok nyakig, mint a hatalomban. Keresgéljetek, számolgassatok, olvasgassatok, mutass csinompalo1 bármit, amivel alátámaszthatod az állításaid, a vádjaid. Erre vár mindenki. Mutasd! Ne csak a levegőbe beszélj. Amíg nincs semmi a kezedben, addig: csitt!!

Melitta: Az osszeget is irhattal volna ezzel az erovel , mennyi volt a kiadas es a bevetel ezekre a programokra.
Tobbrol nem is hallottunk..............nagy titokban szervezodtek.

Kedves Melitta, csinompalko1 talán tudna rá válaszolni, ezt várom én is, de erről nem akar "tájékoztatni" engem, de mást se, így Téged sem!

Hogy néznek ki ezek a számok a jelenlegi rátermett, hiteles vezetőség égisze alatt? Hozzáadtátok az utóbbi három hónap villanyszámláját és az egyebeket a Magyar Búcsú kiadásaihoz? Vagy ráterheltétek talán a Pacsirtákra?
Csak érdeklődöm, a kalandoroktól: mennyi volt pontosan a kiadás az eltelt hónapok alatt?
Mennyit hoztak és mennyit vittek a Pacsirták?

Nyilatkozzatok, tájékoztassátok a tagságot!

Érződik, hogy egyre idegesebbek vagytok.
Ne titkolózzatok!

Jöhet a semmit nem szépítő vallomás!

Üdvözlettel:
A Guszti
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hol a bűnlista?

Guszti, menj be az officeba es ha tag vagy minden infot adaadnak.
Kerlek faraszt magad es elegitsed ki a fantaziadat!

Viccelsz? Csinompalkózol megint? Ez nagyon unalmas. Te vádaskodsz folyamatosan a nyilvánosság előtt a régi vezetőségre és engem küldesz az irodába, a "bűnlajstromért"? Neked egy szavad se hihető, tökéletesen bebizonyosodott már a windsori ügyben is.

Összeírtátok egyáltalán a "bűnlistát"?
Ha igen, akkor terítsetek! De ha nem, ha nem csináltatok semmit, ha nincs semmi terhelő adat a kezedben a volt vezetők ellen, akkor hallgass!


Csinompalko1' Nem kellene tovább a magyarságot szédítened! Az igazságot nem lehet eltagadni!

Üdvözlettel: A Guszti
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Vaski Gabi és Szabó Kati levele (nem én írtam)

Dear Madame President Szocs Klari & Mr.Vice-President Koszo Mihaly,

It has now been over three months since your administration has taken over the direction of the HCCC. During this time, the previous administration has endured an unending barrage of criticism and negative commentary verging on, and often, libellous. With the exception of a few early public emails from Catherine Szabo and a few privately written comments we have, by and large, remained silent on any public commentary or rebuttal of these constant lies and allegations regarding our six years volunteer efforts for the HCCC. (As a side note, Catherine Szabo, as Past President and in accordance with the By-Laws still a member of the Board of Directors is entitled (again according to the By-Laws) to make public and perhaps even dissenting comments regarding your administration, as may any other advisory Board member.


In the last week, however, the situation has taken a dramatic turn for the worse. There are complete strangers, people who have not attended or supported the HCCC in any way shape or form, now taking aggressive actions against past members of the Board.

This is a product of the propaganda which you and most of the members of your current administration support, encourage, nurture, and often participate in.

It has now become clear that both the CRA audit, which we are privy to, as well as your own internal audit of the last year’s finances, concur. There has been no misappropriation of funds from the HCCC. On the contrary, numerous members of the past administration donated significant amounts of their own money, not to mention, their time and personal expenses, to support the HCCC.

We are also sure that by now it is becoming more and more obvious to your team that the costs associated with maintaining the current facility far and away outweigh the cash inflows that you receive - as has been the case for years. In addition, there needs to be a mention here about perspective. Recently, your administration made public the sale of the HCCC building for $5.5 million dollars and claimed it as a great victory. What you need to understand is that a great many people view your actions as an unmitigated catastrophe, leaving $200,000.00 on the table in a pen stroke, from a price of $5.7 million, an amount the previous administration fought long and hard to achieve. You accepted this reduced amount, despite receiving professional advice to the contrary.

Throughout all this you continue to remain silent in addressing the libellous and aggressive commentaries made on various websites, e-mail lists and now personally, directed toward the past Board of Directors and committee members.
<O:p</O:p

There can only be two reasons for this:
<O:p</O:p

1. You support these lies and unfounded allegations
<O:p</O:p

2. You are afraid that telling the truth will dislodge support for your administration, largely because it is these members proliferating the libel who represent some of your strongest supporters.
If the former is the reason for your silence and you believe we have committed some kind of crime(s), it is time, as well as your duty and obligation to the membership, to act swiftly and take any and every legal action necessary to address the situation.
In doing so you must remember we also have access to all the records to which you have access to, and we are very clear and certain in the defence of our tenure - financially, culturally and morally.


However, if the latter is the reason for your silence, then you are in an unenviable position. Understandably, it is not smart to “bite the hand that feeds you”.

Regretfully however, this current state of affairs cannot continue. It is unhealthy for the community, for yourselves as a group attempting to lead the community, and of course for those people who are having to endure these constant unfounded attacks.

We are therefore asking you now to make public the following pronouncements:

1. The previous administration did not steal
2. The previous administration did not mismanage the assets of the HCCC

It is difficult to close this letter with this final comment not sounding like a threat - hence we ask you take this as advice. We have been silent for months because we believe that proliferating negative propaganda is not in the best interests of the community. As we have access to the same lists which you have, as well as multiple media sources, in the event that your administration does not see fit to tell the truth, we are prepared to use every tool available to us to clarify our position.

We ask you to do this in the best interests of the community.
In the sincere hope of progress, and on behalf of the previous two
Boards of Directors for the HCCC,


Catherine Szabo Gabor Vaski
Past President Past President
<O:p</O:p
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Koszó Misi válasza (ezt sem én írtam)

Dear Ms. Catherine Szabo, Past President and Mr. Gabor Vaski, Past Vice President,

In the best interest of the community and the fact that we are working hard to take the next step in the HCCC’s transition we can respond only briefly to your elaborate and pointed email.

It is interesting that you expect the current Board to stop any and all criticism of the previous Board even though you yourselves were unable to achieve this during your term in office. Surely, you agree that one cannot blame or hold any President or Vice President of the HCCC responsible for certain individuals’ opinions and actions, be it positive or negative. They don’t come and ask for our permission or approval as you yourselves admitted that it was a stranger to the House, a person that we don’t even know, who offended Ms. Catherine Szabo. This is all part of democracy that includes free speech.

Yet, you have chosen to greatly generalize and without any specific proof or detail accuse us of supporting, encouraging, nurturing, and often participating in smear campaigns about the old Board. This is without proof because you know deep down that there is none and it is false!

We have not accused anyone of stealing or of any misappropriation of anything. However, it is worth noting CRA‘s warning of several non-compliance issues in administration that relate to the period of January 1st 2008 to December 31st, 2009, which is during your tenure. (CRA document on file).

You know firsthand how much time and energy is required to run the House. Add to that the fact that we as a new Board had no instructions or passing on of information by the previous Board. The only direction we got was from Andrea, the office manager and Peter Vanderploeg in accounting for which we are most grateful to both.

All of our time and energy was/is spent in a concentrated effort trying to meet the daily challenges of warding off the suppliers while the bank tied our hands in paying the bills for lack of any further credit. In addition, we inherited 15 months of incomplete bookkeeping and had to work day and night to meet deadlines to file the Charity Application Renewal together with a financial statement as of December 31, 2010. Currently we are still working on catching up on 2011.

Finally, your comments regarding the sale of the building are totally incorrect. What do you mean “contrary to professional advice” we accepted less? For facts, let me quote the following from the letters addressed to us and written by a professional you’ve hired: “….in the opinion of knowledgeable and experienced Brokers, the maximum achievable price would not exceed $5.0 million. This is precisely what we have on hand and supports my belief that it cannot be improved”. (Letter on file dated June 2nd 2011) 2of 2

Furthermore, let me quote the following from Mr. Fekete’s email to the President dated June 14th 2011. “It is news that is a great relief to myself and the former project team who worked very hard to see the deal through. I congratulate Mike Koszo on completing the deal. Unfortunately the $200K haircut was inevitable given the highly public weakness of the HCCC, and he did well to stick to his guns and keep the damage to a minimum.” At this point, we would also like to acknowledge all the efforts of the project team for their contribution to the cause.

We have tried as much as possible to stop any further division of the community without pursuing to respond to damaging emails. However, it seems that the few announcements we did make have not gone without criticism or rebuttal from some very prominent members of the past Board.
In spite of all the preceding circumstances we are actively seeking collaboration with every member who can put aside personal vendettas and be able to focus on the best interest of the community by joining in and helping to determine its future. We sincerely hope that those in doubt or with different views want to be counted in and not left out of the process.

Join us and ultimately share in HCCC’s successful transition.

Szocs Klara President

Mike Koszo Vice President
 
Oldal tetejére