Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
A két levelet nem én írtam.

Azért tettem fel ide mert véleményem szerint jobb ha a közösség az eredeti nyílt leveleket olvassa. Igy megérti a hozzászólásokat amelyek ezekrõl szólnak.

Korrigálás - a második levelet nem csupán Koszó Misi írta alá hanem Szõcs Klára is. Mea culpa.
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
csinompalko1, Neked ez se sikerült, csak blöffölsz - és így számháború nem lesz, mert a valóság és a valós számok - egészen mást mutatnak. Különben csak felsülsz a kísérletezéseddel, mint most is. Mikor számoltad ezt a 21 - 31 embert össze, melyik évben, melyik rendezvényen és hol? Otthonról, a karosszékből talán?

Néhány rendezvény, néhány művész, néhány előadó, néhány sikeres est, mutatóba - de csak kis töredék az elmúlt évek kultúrpogramjaiból:

Torontóban jártak:
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Attila Fias Trio jazzkoncert
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Balassi kórus (70 taggal) Magyarország
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom band (jazz/folk fusion) Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Budapest Klezmer Band koncert (sólet vacsorával) Budapest
Casino est
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Gaál Annamária színmüvész Erdély
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Huzella Péter elöadómüvész, színész +gyerekmüsor
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Neil Young Sétány Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Rozsdamaró népzeneegyüttes Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Tolcsvay Béla zeneszerzö, zenész, énekes Budapest
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->Kormorán Memory Band rockzenekar Magyarország

Választhatsz, számlálhatsz, utána lehet csak véleményed az események látogatottságáról, de addig nincs hiteled. És ha ez a kis felsorolás esetleg nem elég, hozom a többit is. Segítek! Arról írj, amit láttál - arról, hogy a helyszínen hány embert számoltál össze.

Még valami. A programok nem voltak veszteségesek! Jó, ha tudod. Ezt is...

Üdvözlettel:
A Guszti

Emlekezetem szerint Fias Attila koncertje elmaradt. Ezt onnan tudom, hogy en el akartam menni, de nem kerult sor ra.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Felesleges hangulatot kelteni a MH-al kapcsolatban!

A dolgok mennek a maguk folyásuk szerint.
A bizottságok dolgoznak és amint lesznek fejlemények mindenki tájékoztatva lesz.

A jelen vezetés a közösségért a közösséggel együtt dolgozik, igy természetes, hogy minden információ a megfelelő időben nyilvánosságra lesz hozva.

Mindazok, akik szeretnének csatlakozni a hatalmas munkához van lehetőségük azt megtenni. Senki ne várja, hogy majd limuzin lesz küldve érte, hogy jöjjön és segitsen. Aki ezt magától, saját magyarsága tudatában nem teszi meg azzal nem tud a jelenlegi vezetés mit kezdeni.
Ugyanakkor az elnök és az alelnök itt is nyilvánosságra hozott levelében világosan kifejtette, jöjjenek azok akik segiteni szeretnének.

A házból 11 hónapon belül el kell költözni. Igy addig minden problémát meg kell oldani. Meg is lesz oldva. A kérdés, hogyan. Ha azok akik széthúzni akarják a közösséget és nem segiteni, azok mégha oly tehetségesek és nagytudásuak is kimaradnak a közös élményból és lehet, hogy a közösség is szegényebb lesz ezekkel az ismeretekkel. Magyarán veletek vagy nélkületek, a közösség összetartó része a maga tehetsége és tudása alapján elvégzi a hátralévő munkát.
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Gratulálok a felismeréshez!

Felesleges hangulatot kelteni a MH-al kapcsolatban!

Megdöbbentő kijelentés!
Csak az a csoda, hogy évek hosszú során még sosem jutott ez az eszedbe. Az tapasztalható ebben a fórumban, hogy eddig szerintem egyszer sem sikerült igazán. (Visszaolvastam minden korábbi bejegyzésed. Néhol igen feltűnő a stílustörés és az is jól látszik, hogy meglepően változó a szóhasználat.
De hogy mivé vált ez az egész témakör az évek folyamán, az egyértelmű mindenki számára, aki elolvassa. Teleírtátok a fórumot. Mindennel csak a bajotok volt. Ez az, amit tényleg be kell fejezni. Érzitek, látszik, már tényleg nagyon terhes lehet, főleg a vezetőségnek, hiszen olvassuk mindannyian a közleményeiket, az állandó visszamutogatást az elődökre... itt az ideje változtatni.)
Persze előbb vagy utóbb - tényleg jobb jó útra térni.
Gratulálok a felismeréshez!

Üdvözlettel: A Guszti
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ezeket nem kell, mert visszavonom a kinevezésedet.

De! mert a nejem is Real Estates sajnos naponta találkozom az ügynökök problémáival. Ebben az esetben ha elolvasod Koszó fejtegetéseit, akkor látnod kell, hogy a vevő pontosan tudta, hogy ,,birtokon,, belül van. Tudta, hogy a kialakult helyzetben zsarolhat. Fenyegetőzött is, hogy visszalép. Ebben a helyzetben amiben a Ház van az katasztrófális lett volna, mert a bank leállitotta a kölcsön folyósitását és nagyon könnyen elvihette volna power of salre a Házat. Az pedig megpecsételte volna a Ház sorsát. Igy ez az alku pontot tudott tenni egy halaszthatatlan ügy végére. Persze miért nem azt kérded, hogy miért kellett erre 3 évet várni? Mi ugyanis 3 évvel ezelött megszavaztuk az eladást. De azt is kérdezhetnéd, miért kellett elkölteni 500 ezer dollárt a Ház fenntartására, amikor akár az első év végén már lehetett volna vevőt találni. Sok volt a mese, hogy mi miért történik. De ma még az is kérdéses, hogy maradt 100 ezer dollár kifizetetlen adósság, azzal mi lesz?
Örülnék ha nem akarnád megmagyarázni, hogy akkor is ez az új vezetés mindennek az oka. Ugyanis ezek csak a ,,következményeket,, viselik. Reméljük a végére azok is be fognak járni a vezetőségi ülésekre, akiket senki nem ,,küldött,, el, nevezetesen Szabó Kati és titokban abban reménykedem, hogy Dancs Rózsa is vissza talál abba a vezetőségbe, amit meggondolatlanul gyorsan ignorált.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
A problema tenylegesen az, hogy egyszer $500.000 elszallt a Vaski-Szaboval, meg meg $102.000 amit $30.000-nek hittek.

Hofi mondta, ha a gombjukat megnagyobbitjuk, akkor az mar zseb lesz.
Itt is valami hasonlorol van szo.

Gusztikam bementel mar a MH titkarsagara elkerni a teged ugy erdeklo papirokat?
Vagy annyira mar nem fontos a dolog neked, csak a pofadat jartatod?

Ismered a mondast: Nagypofaval csak zabalni lehet!
Mostmar mehetsz zabalni akkor, bar a csamcsogasod idaig hallatszik!
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
A hatalmas üzletről...

Na ezeket nem kell, mert visszavonom a kinevezésedet.

De! mert a nejem is Real Estates sajnos naponta találkozom az ügynökök problémáival. Ebben az esetben ha elolvasod Koszó fejtegetéseit, akkor látnod kell, hogy a vevő pontosan tudta, hogy ,,birtokon,, belül van. Tudta, hogy a kialakult helyzetben zsarolhat. Fenyegetőzött is, hogy visszalép. Ebben a helyzetben amiben a Ház van az katasztrófális lett volna, mert a bank leállitotta a kölcsön folyósitását és nagyon könnyen elvihette volna power of salre a Házat. Az pedig megpecsételte volna a Ház sorsát. Igy ez az alku pontot tudott tenni egy halaszthatatlan ügy végére. Persze miért nem azt kérded, hogy miért kellett erre 3 évet várni? Mi ugyanis 3 évvel ezelött megszavaztuk az eladást. De azt is kérdezhetnéd, miért kellett elkölteni 500 ezer dollárt a Ház fenntartására, amikor akár az első év végén már lehetett volna vevőt találni. Sok volt a mese, hogy mi miért történik. De ma még az is kérdéses, hogy maradt 100 ezer dollár kifizetetlen adósság, azzal mi lesz? Tehát Guszti mielött ezzel a 200 ezerrel érvelsz, ami valóban hiányozni fog a kasszából, de megmentheti a Házat a pusztulástól.
Örülnék ha nem akarnád megmagyarázni, hogy akkor is ez az új vezetés mindennek az oka. Ugyanis ezek csak a ,,következményeket,, viselik. Reméljük a végére azok is be fognak járni a vezetőségi ülésekre, akiket senki nem ,,küldött,, el, nevezetesen Szabó Kati és titokban abban reménykedem, hogy Dancs Rózsa is vissza talál abba a vezetőségbe, amit meggondolatlanul gyorsan ignorált.

Tetszik mi? Eltévesztettem - de kijavítottál, és igazad van. Nem költség volt az sajnos, hanem a soha vissza nem térülő veszteség. Mivel a kedves nejed is Real Estates, akkor családon belül tájékozódhatnál legalább alaposabban - ezt teszem én is, mivel az én családomban is van Real Estates.


Pufi: Persze miért nem azt kérded, hogy miért kellett erre 3 évet várni? Mi ugyanis 3 évvel ezelött megszavaztuk az eladást.
Tudom, nem egyszerű ingatlant eladni, sem venni. És a vevő nem emberbaráti szeretetből fizet, mert mindenképp jól akar járni.
De.... : Már miért ne kérdeznék? Csak nem azt kérdezem, amit Te szeretnél...
Aggodalmaskodsz, vacillálsz, csűrsz és csavarsz.

Kérdezek.
Miért nem hoztatok Ti vevőt az évek folyamán, olyat, aki fizet?

Értitek az eladást, értitek a vételt is? Mindent tudtok? Mert ha nem, abból baj lesz! Mint most is. Először is: vevőt kell találni, aki vesz. Nem találtatok ilyet.
Hogy mikor vesz a vevő? Hm? Mikor?
Megmondom én, ha nem tudnád. Akkor fog venni a vevő, amikor ő akar. Nem akkor, amikor Te szeretnéd!!! Ez történt most is. Kérdezd meg a kedves nejedet, hogy is van ez, ha nekem nem hiszel...
Az a vevő, aki ezt a házat kiszemelte magának, és tárgyalt róla, stb. stb. stb - végül eldöntötte a vételt, nos ez a vevő belefecölt már rég egy rakás pénzt, időt, különféle engedélyeket, bontási és egyéb nyalánkságot elintézett, nem olcsón(!) mire megvette a házat. Őrült nagy összegért dolgozott és dolgozik most is... Gondolod, hogy épeszű elképzelés az, hogy visszalép a vételtől, ha az eladó azt a kétszázezret nem ereszti ki csak úgy ni, a kezéből?
Pufi:... hogy a vevő pontosan tudta, hogy ,,birtokon,, belül van. Tudta, hogy a kialakult helyzetben zsarolhat.
...

Örülnék ha nem akarnád megmagyarázni, hogy akkor is ez az új vezetés mindennek az oka. Ugyanis ezek csak a ,,következményeket,, viselik.


Pufi, tetszik ez az alsó macskakörmözés, de nincs igazad.

Igen, az új vezetés is oka, hogy mindez így alakult.


Ugyan, ne légy ilyen gyerekes, ennél azért sokkal többről szólt ez a történet, mint zsarolásról és a kétszázezerről. Ha belegondolsz a másik fél terveibe, rögtön belátod, nincs igazad. Semmiféle zsarolás nem lehetett ebben a stádiumban a vevő részéről. Ezt nem vetted észre. Pufi. Csillagászati összegekről nem mond le a vevő holmi kétszázezer miatt ebben a szituban, ebben a volumenben, ebben a hatalmas üzletben. Olyan nincs! (Nehogy eltévedj megint a számok között, a hatalmas üzlet a vevő oldalán van, nem a Házén)
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
A MH-ért a magyarságért!

Az elkövetkező hónapokban fontos döntéseket kell meghozni. A döntések meghozatalához szükséges a szakemberek közel egységes véleménye, továbbá a tagság aktiv támogatása.
Mindezek eléréséhez nyugodtságra, higgadt pozitiv hozzáállásra van szüksék.
Akik akarnak tenni a közösségért azok tudják kiket hol és mi módon lehet elérni, akik mégsem hivják a MH telefonját.
Minden jóakaró és a közösség jövőjét szivén viselő emberre szükség van.
Kérjük az itt vitázókat ennek szellemében használják a fórumot!
Ha lehetne a jobbitó ötletek, javaslatok kerüljenek előtérbe a marakodás helyet!
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
"Közpénzek elherdálásáért elítélték a volt egyiptomi kormányfőt" - olvasom ma az [origo]-ban.
- "Nocsak" - mondom magamban - "még Afrikában is? Csak itt nem?"
- De talán az [origo] sem komoly egy hírforrás....
 

A Guszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlöm Maros Zoltán legújabb javaslatát!

Az elkövetkező hónapokban fontos döntéseket kell meghozni. A döntések meghozatalához szükséges a szakemberek közel egységes véleménye, továbbá a tagság aktiv támogatása.
Mindezek eléréséhez nyugodtságra, higgadt pozitiv hozzáállásra van szüksék.
Akik akarnak tenni a közösségért azok tudják kiket hol és mi módon lehet elérni, akik mégsem hivják a MH telefonját.
Minden jóakaró és a közösség jövőjét szivén viselő emberre szükség van.
Kérjük az itt vitázókat ennek szellemében használják a fórumot!
Ha lehetne a jobbitó ötletek, javaslatok kerüljenek előtérbe a marakodás helyet!

Minden jóakaró és a közösség jövőjét szivén viselő emberre szükség van.
...
Ha lehetne a jobbitó ötletek, javaslatok kerüljenek előtérbe a marakodás helyet!


Üdvözlöm hccc legújabb javaslatát, érdekel a felhívás, és ezennel elsőként jelentkezem. Kedves HCCC - szeretnék én is részt venni alkalmanként az önkéntes segítő munkában, de csakis a művészeti rendezvények érdekelnek.

Ha lesz olyan nívós kultúrprogram a Magyar Ház szervezésében, amelyekben magyarországi művészek vesznek részt, őket szívesen támogatom a torontói fellépésük sikerességében. Más jellegű rendezvények és programok önkéntes segítésében nem szeretnék részt venni, illetőleg nem vállalom. Tehát: figyelni fogom a programokról az előzetes híreket, (habár most épp a nyaralási időben a pihenés a napi tennivalóm) de ha lesz nívós művészeti program, olyan, amiben részt vállalnék, akkor időben meg fogom tenni az én saját ajánlatom, felajánlásom.
Tisztelt HCCC, érdeklődéssel várom a művészeti programelőzetes híreket, hogy milyen rendezvények és művészek közül választhatok. Mikor egy szervezésben lévő új művészi előadás hírét veszem, visszatérek újra az ajánlatommal - újra jelentkezni fogok a részletek megbeszélése végett.

Üdvözlettel: A Guszti
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönjük az önkéntes munka felajánlását.

Jelenleg a ház anyagi helyzete, sajnos, nem teszi lehetővé magyarországi vendégművészek kihozatalát.

Keressük a pályázati lehetőségeket, melyek segithetnek ennek problémának a megoldásában.

Az elkövetkező hónapok azzal fognak elsősorban eltelni, hogy megfelelő új helyet találjunk a helyi magyarságnak.

Utána következik a jelenlegi ház összepakolása és áttelepitése az új helyre.

Tudjuk,hogy ez munka nem kulturális tevékenység és igy az Ön számára valószínüleg nem is fontos, hiszen mostani szavai alapján ebben nem számithatunk a segitségére.

Talán az átköltözés után, amikor az új MH gyönyörüen rendbetéve ismét fogadhat neves művészeket, akkor ismét élhetünk az Ön nagylelkű ajánlatával.

Addig is előre köszönjük!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Na Guszti most aztán tekerhetsz 100-al...

Érdekes ,,háztáji,, hirek jelentek meg itt a békesség és a honfitársi harmónia jegyében. Nagyon helyes. Ez a legjobb pillanat egymás átölelésére...
Guszti úr - mostantól már csak igy egyszerűen - lesz ebből még kantert támogató eszmecsere, vita est, na meg tanulság levonás.
Ügyes vagy Guszti mert én a HCCC-ben nem ismertem fel a Marost, de a közlemények felérnek valami újnak a megjelenésével... Tehát csak előre proletárok, lesz itt még győzelem, zászlólobogtatás. Én állok elébe...:111::34::!:
 

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyílt levél Bede-Fazekas Zsoltnak!

Zsolt!

Amit itt leírok a saját véleményemet tükrözik!

Engedd meg, hogy idézzem szavaidat: "...mikor rajtunk tapos Kerekes-Kosaras-Maros-Major-Kövessy-Török és a többiek lelkes csapata! (?)..." (BDW-Ki az a Major?)

Miután nevem szerepelt a listádban, így úgy gondolom, hogy jogosan elmondhatom a véleményem szemtől-szembe neked a nyilvánosság előtt, nem úgy mint te, aki ezt hátam mögött tetted.

Tekintsünk vissza 2008 december 1-e elé!
Egy este meghívtál a Paraméter Klubba, 2008 december 1-et megelőzően 3.5 évvel, hogy Vaski Gábor, Szabó Katalin és Endes Erika szeretne velem találkozni. A bemutatkozás után kiderült, hogy választás lesz a MH-ban és felkértetek, hogy segítsek abban a munkában, amire az új vezetés készül.
Én akkor igent mondtam akkor. Közel 2.5 évig sikeres közös munkát tudhattunk magunk mögött.

A szemléletbeli különbségek már hamar kiütköztek.
Én a hangsúlyt mindig a közösségre helyeztem, míg te a te közönségedre. Számodra csak az volt fontos, hogy az általad megrendezett kulturális programokra, a te programjaidra (nem a MH programjaira) mennél nagyobb számban jöjjön el a te közönség. Ezeknek a kulturális programoknak az anyagi forrását a MH közösségének a pénze jelentette, ugyanakkor a dicsőség a tied és barátodé volt, aki akkor a MH elnöke volt.
A megszervezett kulturális programok túlnyomó részt sikeresek voltak, bár anyagi hasznot összességeben nem hoztak, talán nullszaldósnak nevezhetjük őket.
Kb 2.5 év közös munka után az elnök barátoddal úgy gondoltátok, hogy elérkezett az idő és kezdtétek a politikát is becsempészni a „kulturális programokba”. Ezek természetesen nem maradhattak szó nélkül, amin ti, a barátoddal, alaposan megsértődtetek.
A pontot az i-re az tette fel, amikor a tagság pénzén egy szélsőjobboldali magyarországi személyt láttatok vendégül a MH-ban. Erről az esetről film is készült, ami bejárta a világhálót, ahol a mai napig is még fellelhető.
Szeretném megjegyezni, hogy mindezen dolgok nem csak az emberek jó ízlését, de a MH alapszabályát is sértették. Természetesen ez nem jelentett számodra problémát, mert az alapszabályt valószínű soha nem olvad el figyelmesen. Barátod, aki a MH elnöke volt akkor, az egyik közgyűlésen meg kijelentette, hogy a MH nem vezethető demokratikusan. Így, ezen barátság egyre meghatározóbb lett a közösség felett.
Mindazokra a programokra, amelyeket te szerettél volna megrendezni az akkori elnök barátod megteremtette a lehetőséget. Egyszerűbben kifejezve, megadta a lehetőséget, hogy önmegvalósíthasd elképzeléseidet, futtatott. Szeretném hangsúlyozni, ehhez kellett a közösség által biztosított anyagi háttér.

Ezért nem fair, hogy manapság, megmondó embereid révén, te kéred számon a jelenlegi vezetésen a kulturális programok hiányát. Ha nincs előzetes fedezet a repülőjegyekre, a tiszteletdíjakra, szállásra, étkezésre és egyéb szükséges költségekre, akkor nem lehet hozzáfogni ezek megszervezéséhez, annak ellenére, hogy az esemény esetleg képes lenne a bevételekből finanszírozni a költségeket. Te ezt nagyon jól tudod, de mégis szajkóztatod mindezt. Mint ahogy azt is nagyon jól tudod, hogy a kasszát csont szárazon hagytátok hátra., sőt a felvett és elköltött hitelen felül 102.000 dolláros kifizetetlen számlákat is hátrahagytatok, ajándékképpen a jelenlegi vezetésre. Igazán nemes cselekedett volt!

A demokrácia hiánya, a kizárólagosság, baráti kapcsolatok odáig fajultak, hogy neked volt lehetőséged megmondani, kit látsz szívesen a MH vezetésében és kit nem. Barátod, aki akkor elnöke volt a MH-nak, teljesítette kérésed és erőszakosan, hamis vádak alapján eltávolított abból a vezetőségből ahova ti hívtatok meg előtte 3.5 éve dolgozni.
Nagyon sokak szemét ez az epizód nyitotta ki és kezdett az addigi bizalom teljességgel meginogni veletek szemben.
Ettől kezdve fokozatos lefele menetben voltatok. Felvettétek a hitelt, amit is elköltöttetek. Azt mondjátok a házra, és én hajlamos vagyok ezt elhinni. Természetesen közben a te futtatásod még nem fejeződött be, mert bár „kulturális programjaid” (így egyes szám egyes személyben) száma csökkent, de azok támogatottsága és az azokon résztvevők száma még inkább.
Erre sikerült megtalálni azt a teóriát, hogy a magyarokat egyre kevésbé érdekli a kultúra és ezért nem akarnak menni a rendezvényekre. Legutóbbi Magyar Napok ékes cáfolatát adták mindezen elméletnek!

A sikertelenség és a növekvő bizalmatlanság láthatóan felőrölte az eddig máshoz szokottak idegeit. Egyre erőszakosabbá váltak és egyre inkább másokban keresték a felelősöket, ahelyett, hogy önmagukban találták volna meg a hiba forrását.

Nem részletezem a dolgot, ezen a fórumon találsz mindezzel kapcsolatban elég információt, de az is elég ha saját jegyzeteidbe belelapozol, a nyilvántartásodba, hogy ki-mikor-mit mondott.

Odáig ment el a dolog, hogy voltak olyanok, akik elhitték önmagukról, hogy csak ők képesek már a MH vezetésére. Ez azt eredményezte, hogy teljesen szembe mentek az alapszabállyal és új választás helyett saját maguk újraválasztására hívtak össze közgyűlést. Ezért a közösség egy része elhatározta, hogy bírósághoz fordul. A bíró kiírta a választást, amelyen külső ellenőrök jelenlétében teljesen demokratikus módon a tagság nagy többséggel leváltotta az addig regnáló vezetést.
Sajnos, mindez a a pereskedés nagyon sok pénzébe került a közösségnek, mely elkerülhető lett volna ha a volt vezetés betartotta volna az érvényes alapszabályt.

Mi a mai helyzet?
A volt vezetés megsértődött mert kiszavazta őket a tagság és még a mai napok sebeiket nyalogatják. Szabó Katalin volt elnök, még az Igazgatósági ülésekre sem jár, bár még törvényesen tagja a testületnek.
Negatív megjegyzésekkel és sértő levelekkel bombázzák a jelenlegi vezetőket és képtelenek elfogadni, hogy véget ért egy fejezet, mely reméljük soha-soha nem fog visszatérni.

Te ebben, mint az elején idézett mondatból is látszik, fő szerepet vállalsz. Meg kellene nyugodnod és beletörődni a helyzetbe. Nem akar téged senki bántani, de te is hagyjál békét másoknak. Amit te oly alpári stílusban kritizálsz, az nem más mint realitás.
Nincs időnk most nyafogásoddal foglalkozni!

Most a munkának van itt az ideje!

Senkiért nem küldünk limuzint, mert aki segiteni akar az tudja hol és kinél kell jelentkezni.

A mostani vezetésnek 12 hónap alatt kell elvégezni mindazt, amit a ti vezetésetek képtelen volt megcsinálni 3 év alatt. Maradt 11 hónap a költözésig, amíg találni kell egy új MH-at ennek a magyar közösségnek.
Előre bocsánatot kérünk, hogy mi nem a te közönségednek keressük a helyet, hanem a magyar közösségnek.

Még egyszer, kérlek nyugodj meg és ha már segíteni nem akarsz, ne akarj morális kárt okozni annak a közösségnek, akik közül kerülnek ki a te jelenlegi közönségnek a tagjai is!

Köszönöm a megértésed!

Maros Zoltán
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlöm Maros Zoltán legújabb javaslatát, érdekel a felhívás, és ezennel elsőként jelentkezem. Kedves Maros Zoltán (HCCC) - szeretnék én is részt venni alkalmanként az önkéntes segítő munkában, de csakis a művészeti rendezvények érdekelnek.

Ha lesz olyan nívós kultúrprogram a Magyar Ház szervezésében, amelyekben magyarországi művészek vesznek részt, őket szívesen támogatom a torontói fellépésük sikerességében. Más jellegű rendezvények és programok önkéntes segítésében nem szeretnék részt venni, illetőleg nem vállalom. Tehát: figyelni fogom a programokról az előzetes híreket, (habár most épp a nyaralási időben a pihenés a napi tennivalóm) de ha lesz nívós művészeti program, olyan, amiben részt vállalnék, akkor időben meg fogom tenni az én saját ajánlatom, felajánlásom.
Tisztelt Maros Zoltán, érdeklődéssel várom a művészeti programelőzetes híreket, hogy milyen rendezvények és művészek közül választhatok. Mikor egy szervezésben lévő új művészi előadás hírét veszem, visszatérek újra az ajánlatommal - újra jelentkezni fogok a részletek megbeszélése végett.

Üdvözlettel: A Guszti

Masszoval, a guszti reszveteletol nem kell tartani.
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönjük az önkéntes munka felajánlását.

Jelenleg a ház anyagi helyzete, sajnos, nem teszi lehetővé magyarországi vendégművészek kihozatalát.

Keressük a pályázati lehetőségeket, melyek segithetnek ennek problémának a megoldásában.

Az elkövetkező hónapok azzal fognak elsősorban eltelni, hogy megfelelő új helyet találjunk a helyi magyarságnak.

Utána következik a jelenlegi ház összepakolása és áttelepitése az új helyre.

Tudjuk,hogy ez munka nem kulturális tevékenység és igy az Ön számára valószínüleg nem is fontos, hiszen mostani szavai alapján ebben nem számithatunk a segitségére.

Talán az átköltözés után, amikor az új MH gyönyörüen rendbetéve ismét fogadhat neves művészeket, akkor ismét élhetünk az Ön nagylelkű ajánlatával.

Addig is előre köszönjük!

Arany szavak. Meztol csopogo vitriol. Pontosan az amit a cimzett megerdemel.
Gratulalok.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervezzünk teltházas kulturális programot a MH-ba!

Kedves Fórumozók!

Nagyon sok minden elhangzott már itt a forumban, de még soha nem gondolkudtunk el közösen, hogyan tudnánk egy teltházás kulturális programot szervezni a torontói MH Árpád termében.

Kiváló project, amelynek a peremfeltételei:

Pozitiv feltételek:
- Van egy kb 500 főt befogadó terem ingyen
- kb 35.000 magyar él Torontó és környékén
- tapasztalt szakemberek rendezvények szervezésére

Negativ feltételek:
- Nincs pénze a MH-nak
- A közösség megosztott

Kérdések:

Milyen témájú/fajtájú rendezvény töltené meg a termét?
Hogyan lehetne áthidalni a finanszirozási problémákat?
Milyen jellegű önkéntes munkákra lehetne számitani?
Kihez vagy kikhez lehetne fordulni pályázni pénzért?

Javaslom szedjük össze a lehetséges kérdéseket és próbáljuk meg megadni a válaszokat ezekre.
Szeretnék nagyon kérni mindenkit, hogy próbáljunk meg koncentrálni a problémára és NE személyeskedjen senki és ne tegyen negativ megjegyzést a másik ötletére,javaslatára.

Szeretném, ha minden hozzáértő és laikus bekapcsolódna ebbe a projectbe.

Nézzük meg, hogy képesek vagyunk-e közös felelősséggel felépiteni valamit, anélkül, hogy lerombolnánk mindent!

Előre is köszönöm mindenki pozitiv hozzáállását!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A canadahun adja a reklamot, es ket asztalt bevallal, csak ezert ilyen keveset mert jelenleg uborkaszezon van es minedenki nyaral, ha most tervezitek a telthazas bulit.
 
Oldal tetejére