Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves BUMM,
Úgy érzem kezdjük megismerni egymást igy látatlanba is. Azért egyet hiányolok, hogy nem ismerjük egymást nyilvánosan is, úgyanis teljesen ellentmondásba került saját magával.
A levelében kifogásolja és megkérdőjelezi a hivatalos értesítést amit olvashatott a Canadahun oldalán, hogy ezt" mindenki" is irhatta. Egyet azért ne felejtsen el mindenki saját magából indul ki és feltételezi a másikról is hogy hamis.
Amit ott olvasott az a hivatalos közlemény.Ezt ne tegye legközelebb, mert ennél őszintébbnek ismertem meg. Megakarom tartani a jó benyomásom a levélirójáról.

Na most térjünk a levelére és azok hibás pontjaira:
1. A Fegyelmi Bizottság visszaállítása nagyon kérdéses. Miért? Azért , mert "államot nem lehet létesíteni az államban". Az elmúlt idő bizonyította, hogy a Fegyelmi Bizottság nem látta el a feladatát sőt visszaélt vele és akadályozta az igazgatóság munkáját. A múlt a jelen és a jövő igazgatóság munkáját is. Jelenleg a Fegyelmi Bizottság jogköre felülvizsgálat alatt van és eldöntésre vár.
2. Ami az amnesztiát illeti ez úgyan olyan kérdés mint a Fegyelmi Bizottság kérdése. Ez egy 50/50 döntés lenne +és -. Ez is megbeszélésre és döntésre vár.
3. A taglistából a nem fizetőknek"amnesztiát" akar adni? Elgondolkoztató , valószínü hozzájárulnék. Egyet szintén ne felejtsen el a $ szimbólumát amiből mindig kevés van. De ez járható út.
4. Egyetértek a MH program elkészítésére és annak közlésére.
5. Az új épület felújításához alakítani egy bizottságot és ők irányítják a munkálatokat? Ez csak úgy járható ha mint " megkérdezett tanácsadók" véleményt nyivánítanak. Utalok 5 sorral visszmenőleg a leirt levelemre.
"Államot az államban?" Ez nem "egészséges" megoldás. Miért? Azért, a múlt bizonyította , hogy a "tanácsadók" ajánlatait követve amikor nem sikerült megoldani a kérdést ( a tanácsaik alapján) akkor minden újj az igazgatóságra mutatott és azt mondták, hogy ők a felelősek a döntésekért. Amikor érezhető, hogy a jelenleg"második"sorban állók tényleg bízonyitják , hogy békét akarnak nem csak szóban hanem tettekkel is akkor lehet szó a visszahívásukról.
5. Egyetértek a bizottság alakításával akiknak a feladatuk a tagtoborzás lenne.
6. A hírközlés ami elkezdődött (itt olvasható a Canadahun oldalán is amiben nem akar hinni, hogy hiteles) a magyar közösség felé. Jelenleg a MH honlapján a hirek késleltetve vannak személyi kapacitás hiánya miatt.
Jelenleg keményen dolgozik az igazgatóság, hogy ez a probléma minél előbb megoldást nyerjen. Elakarom oszlatni ezt a téves elképzelést, hogy "hírek eltitkolása" erről nincs szó. Ha olvasta a MH cikkeit "Egy új ház vásárlásának gondjai I" és az " Egy új ház vásárlásának gondjai II" cikkeket akkor itt tájékoztatást kapott a tisztelt tagság az új ház vásárlás körülményeiről. Itt kell kiemelni azt a tényt amin átment a vezezetőség. Sok javaslat érkezett a z igazgatósághoz az új ingatlan vásárlással kapcsolatban, ami nem felelt meg a közgyűlés által előirt szabályoknak. Amikor a javasolókkal ezt közölték akkor sértődés cimen csoportokba verődve elkezdték az"akna munkát". Ezért volt egy idő amikor hírzárlatot rendelt el az igazgatóság, hogy a "partizánok"ne legyenek informálva.
7. "A vezetes tudomasul veszi, hogy mindenki aki tagja a szervezetnek egyforma joga van es nem probalnak meg kirekeszteni senkit csak azert mert maskeppen gondol dolgokat es nem tekintik oket ellensegnek, hanem megprobaljak oket olyan helyzetbe hozni, hogy tevekenyen resztvehessenek az alkoto munkban, tovabba meghallgatjak a velemenyuket."
Ezzel a megállapítással abszolút probléma van. Először a tagoknak tudomásul kell venni azt, hogy egy kultúrált közösségnek a tagjai. Amikor bebizonyítják, hogy a közösség aktiv és és kutúrált tagjai csak utána fog erre sor kerülni.
Az elmúlt közgyüléseken ezek a tagok "kocsmai" hangulatot termtettek ami nem megengedhető. Ezért kellet biztonsági őröket, majd rendöreket kirendelni, hogy a rendbontást az igazgatóság megelőzze.
A gondolat következő pontja addig ameddig pozitiv és segítő szándékkal tanácsokat adnak az igazgatóságnak a közösségnek addig nincs probléma , de amikor ha az igazgatóság nem ért egyet a véleménnyel akkor azt a tisztelt tagoknak tudomásul kell venni, (vagy a demokratikus joggal élve távozni)mikor az említett tagok igy viselkednek az igazgatóság "nem fog olyan helyzetet teremteni", hogy az illetők ezt rendbehozzák. ( Nem vagyunk az ovódában) Először gondolkozni kell és csak utána beszélni és cselekedni.
8. A kultúrális programok megszervezésével egyetértek. Először annak kell bekövetkezni amit leirtam és csak utána jöhet amit javasol. Béke először.

Gondolom a segítségét amit felajánlott az igazgatóság szivesen fogja venni és megköszönni. De amikor a könyves dobozok pakolására kerül a sor remélem, hogy akkor éppen nem lesz az USA-ban, hanem itt lesz Torontóban.
Úgyanis a dobozok pakolása alatt szeretném megismerni.

Üdvözlettel: még mindig maradok Judo bajnok
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Judo bajnok,

Ennyi marhasagot reg olvastam. Ez a lekezeles es az antidemokratizmus csucsa.
Azt hiszem nem vagyunk egy sulycsoportban!
Remelem erti Judos ur!

Magam reszerol ennyi volt, nincs idon idiotizmusra.
Meg lennek lepve, ha ilyen vezetokkel sikerul barmit is elerni a jovoben.
 

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves BUMM,
Ahogy említettem, nem akartam csalódni , de erre rácáfolt. Sajnos gyerekes szintén reagált a cikkre ami csalódást okozott.
Az ilyen válasz gyengeséget és erőszakot is tükröz. Különösen a nyelvezete ami nem egy kultúrált személyhez illik.
Ha válaszát sértegetésnek szánta sajnos csalódott, mert végig mosolyagtam amit irt.
Megjegyzés: meg lennék lepve ha ilyen tagokkal sikerülne elérni békét a jövőben.
Remélem, hogy találkozunk a könyves dobozok pakolásánál.

Kellemes napot kivánok,
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Holgyek/Urak...

Kerem, tiszteljenek meg avval, hogy valaszolnak egy latszolag buta kerdesre, ami a tajekozatlansagombol ered.
A kerdesem: Mi a lenyegi(tartalmi) kulonbseg a

- "Kanadai Magyar Kultúrközpont" ..es a ...
- "Torontói Magyar Ház" - kozott?

Udvozlettel: Campona
 

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CAMPONA,

Érdekes és ritkán feltett kérdés.
A válasz : A "Kanadai-Magyar Kultúrközpont" név a magyar közösség hivatalosan bejegyzett müködési neve.
a "Kanadai-Magyar Kultúrközpont" székhelye a "Torontói Magyar Ház".

Üdvözlettel: Judo bajnok
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Judo bajnok,
Ez a nev, hogy "Kanadai-Magyar Kultúrközpont" azt sugalmazza szamomra, hogy "affele" kozos kozpontja a Kanadaban levo Magyar Hazaknak, szoval, ez lehet a magyar szuletesueket a kozos kultura, a kozos nyelv okan osszekoto-osszefogo "kozponti" hely. Tehat peldaul kapcsolatokat apol es kozvetit a tobbi Magyar Hazakkal es evvel a tagok kozott is a szo pozitiv ertelmeben osszekoto szerepet vallal es "muvel" is...
Rosszul gondolom?
Udvozlettel: Campona (Csak az elso betu nagy "C")
 

judo bajnok

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Campona,
Nem gondolja rosszul. Kiegészítésként annyit, hogy a torontói MH a legnagyobb Kanadában. Több városban működik önálló Kultúrközpont, de a rendeltetésük és céljuk ugyanaz.

Üdvözlettel: Jb
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Campona,

A torontoi MH gyakorlatilag nem letezik, mert vettek egy raktart es egy showroom-ot, melyeknek atepitesi ide majdnem 2 ev lesz.
2 eve eladtak azt az epuletet, amely a vilag legnagyobb MH volt MO-n kivul.
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Campona,
Nem gondolja rosszul. Kiegészítésként annyit, hogy a torontói MH a legnagyobb Kanadában. Több városban működik önálló Kultúrközpont, de a rendeltetésük és céljuk ugyanaz.

Üdvözlettel: Jb

Kedves Judo bajnok/Jb,

Az eredeti levelemre adott valaszat nem fogadom el.

Maradok tovabbra is tisztelettel vegyes varakozassal a jovobeni Torontoi Magyar Haz mukodese irant, avval a remennyel, hogy osszekotoje/osszegyujtoje lesz a vonzaskorzeteben levo, a szuletett magyarokat osszekoto igazi, magyar otthon, amely a kozos kulturan es kozos nyelven alapul.

Udvozlettel: Campona
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves campona!
Számomra, a "(torontói) Magyar Ház" az egy fogalom: egy olyan hely, ahol egy kicsit felengedettebben idõzhetnék, mint amolyan "nagytestvérnél", akiben megbízhatnék. Ahol meginnék egy teát, kipletykálnám a politikusokat és eldominóznék egy ideig - mint pl. a dunaújvárosi VidámParkban, vagy a máramarosszigeti MalomKertben. Ebbõl is látszik, hogy ez egy "tall order" - amolyan álom.
Az épület, amiben a Magyar Ház lenne, a székház, azt -kifejezõbben- MagyarHáznak nevezném. Így, egybe írva - pont mint a "székház" szót. De hát ez csak én vagyok - nem kell elfogadni....

A "Kanadai-Magyar Kultúrközpont" név egyenes fordítása az angol "Hungarian-Canadian Cultural Centre"-nek - egy bökkenõvel: az angol, ha nem teszi ki, határozatlan névelõt értelmez, míg a magyar határozottat. S mivel angol tengerben vagyunk, "egy(ik) kanadai-magyar kultúrközpont"-ként kell értelmezni, nem "a KMKK"-ként. Ezért nincs igaza ösztöne sugalmának. És így van az, hogy Kanadában a magyar kultúrközpontok egymástól függetlenek, mégha mégolyan jó viszonyban is volnának egymáshoz.... :)
 
Utoljára módosítva:
Kedves Vas

Kedves campona!
... - mint pl. a dunaújvárosi VidámParkban, ....

Így, egybe írva - pont mint a "székház" szót. De hát ez csak én vagyok - nem kell elfogadni....

Picit elméláztam, mikor is lehetett Dunaújvárosban utoljára VIDÁMPARK. Talán pár évtizeddel ezelőtt? Azt tudom, hogy a 60-as években még volt, de ma már nincs pénz ilyen luxusra, minden pénz megy "adósságtörlesztésre" meg az offshore bankokba :)
Igazából a szét vagy a különíráshoz szerettem volna hozzászólni. Mostanában olvastam végig Varga Csaba munkásságát, amely felmérhetetlen hozzájárulást jelentett nyelvünk eredetének, szerkezetének és logikájának feltárásában. (özvegye gondozza a hagyatékot a frigkiado pont hu oldalon)
Nem ismerem a kanadai kultúrközpontok munkásságát, de sok honfitársam él és alkot még ma is odakint, és sokaknak őrizzük az emlékét, hiába tették őket el láb alól. Énnálam a műveltség ("kultúra?") lényege nem a szavak egybe- vagy külön írása, hanem a szavak által kisugárzott gondolatok összetartó vagy szétbomlasztó ereje. Több-e bennük a fény mint az árnyék, nagyobb-e a tápértékük mint a megemésztésükre fordított energia?
Ahogyan a pálinkát mint italt is csak életem delén túl tanultam meg becsülni és értékelni, úgy vagyok a magyari nyelvvel és az annak lelkét képező képi gondolkodással. Bízom benne, hogy nem csak Torontóban, de több helyen is találsz majd olyan szellemi kemencét, amelynél megmelegítheted didergő lelkedet. Ennek reményében kívánok erőt és egészséges életet a vas városából, Penteléből :)
 
  • Tetszik
Reagált: Vas

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Judo bajnok: 1. A Fegyelmi Bizottság visszaállítása nagyon kérdéses. Miért? Azért , mert "államot nem lehet létesíteni az államban". Az elmúlt idő bizonyította, hogy a Fegyelmi Bizottság nem látta el a feladatát sőt visszaélt vele és akadályozta az igazgatóság munkáját. A múlt a jelen és a jövő igazgatóság munkáját is. Jelenleg a Fegyelmi Bizottság jogköre felülvizsgálat alatt van és eldöntésre vár.

Nos, nehéz ilyen szintű tajekozatlansagra bármit mondani.
Az Alapszabály világosan rögzíti hogy a Fegyelmi es békéltető bizottság az igazgatóságtol független szervezete a MH-nak.
Tagság választja közvetlenül és csak nekik tartozik felelősséggel. Az igazgatóságnak nincs mérlegelési joga ezen bizottság munkájával kapcsolatban. Pont azért vannak, hogy ha kell lépjenek fel a kiskiralykodo vezetőkkel szemben is. A jelenlegi elnöknek pont ez volt a baja a bizottsaggal és ezért függesztette fel a bizottság munkáját Alapszabály ellenessen.
Kérem Önt olvassa el az Alapszabályt legalább egyszer az elejétől a végéig mielőtt feladatot vállal a MH-ban.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Mindnyájan!
Kérem minél előbb értesítsenek minden ismerőst, barátot, és érdeklődőt, hogy 2013 december 14.-én, szombaton délután 2 és 5 óra között megtekinthető az új Magyarház épülete üresen, a munkálatok megkezdése előtt.
Cím: 32 Bermondsey Rd., Toronto, (a Bermondsey és a Sunrise Avenue sarkánál).
Minden érdeklődőt tisztelettel várunk,

Bánhegyi Zoltán, a Vezetőség nevében
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
...Ma az uj tervekrol celokrol lehetosegekrol kellene beszlegetni es nem a arrol miert is nem volt soha telt haz Bedeek alatt, miert is nem vette a tagsag igenyeit figyelembe, hanem az o izles vilagat beallitottsagat vitte mindenaron keresztul....

Kedves Melitta,
Magam sem tudom hogy kerültem ismét a Canadahunra! Elmúlt hajnali 1 óra, untakoztam és kinyitottam ezt az oldalt.
Aztán dobtam egy hátast!

A véleményed sohasem érdekelt különösebben, de ha az ajakadat hazugság hagyja el, az már igencsak bosszant.
Tényleg nem volt soha telt ház a Bedéék alatt? Ezt komolyan mondod?
Persze ez már a múlt, de legalább annyi tiszteletet megérdemelnénk, hogy ha szerinted soha nem sikerült megtöltenünk a nézöteret, akkor tételesen felsorolnád, hogy ezt mire alapozod: mikor, hol,
s hányan ültek a programokon.
Mondjuk ez már azért is nehéz lenne, mert egy biztos; te szinte soha nem ültél ott a rendezvényeinken. Pedig volt vagy 200!

Mindenestre rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a jövö. Te még ma is áradozol mindenröl, ami nem mi vagyunk. Én meg már évek óta nem tudom miröl áradozol!
Tölünk már nem kell félnetek, van új Ház, még pár milka is maradt. Már csak az összefogás, és az eredmény hiányzik. Mert a pár milkához majd kellenk az önkéntesek; egyébként a felénél elfogy a pénz!
Kik lesznek ezek az önkéntesek? Hiszen ti még mindig a Vaskiék ellen harcoltok. Hát ez a fontos?

Tedd el amit most írok: nagyon nehéz idök jönnek! Itt valaki fehér hajú tagságról írt. Bizony bizony; behavazott.
És aki folyamatosan szervez itt programokat (jómagam már a sokszázadik fölött járok) az tudja csak, hogy milyen nehéz megtölteni a nézöteret.
Te 4-500 nézös programokról beszéltél annak idején, és bár sok víz lefoly azóta a Don folyón; egyet sem sikerült megvalósítanod.
Én meg azért a minap is közel 500 embert mozgattam meg a Pataky koncerttel. De az átkozott Vaski is megtöltötte a hamiltoni házat. Mint ahogy annak idején többször is a torontói házat!
Szóval ha más nem, azért tapasztalatom(tunk) már van.

Eszem ágában sem volt beleszólni a nagyok vitájába, de amikor azt hazudtad, hogy soha nem volt teltházunk, azért csak ki kellett írnom magamból mindezt!
Én megértem, hogy rohadtul utálsz engem meg a "bandámat", de azért itt lenne az idö, hogy ha valóban ennek a közösségnek a javát akarod Te is, akkor félre tedd az ostoba elöítéleteket,
és az elvégzett munka alapján értékeld a másikat. Ne félj, ez nem jár azzal, hogy ismét én szervezzek neked programokat. Egy korszak lezárult, most érdeklödve várom mire vagytok képsek ti. Te!

Ráeröltettem az ízlésemet a közösségre?!
Megkérdezted öket? Mindegyiket? És szerinted tényleg senki sem örül annak, hogy színvonalas kiállításokon, koncerteken, filmvetítéseken, irodalmi esteken ... vehettek részt?
Akkor miért jöttek el? Hiszen még fizetni is kellett!

Szóval töprengj el erösen a jövendön, mert a végén még meg fogsz lepödni. Nagyon!
Közben készítsd az önkéntes izmaidat, mert nagyon sokra lesz szükség.

Ne ijedj meg, ahogy az imént is írtam; én ebbe nem fogok beleszólni, most is csak a véleményemet mondtam el.

Bede Fazekas Zsolt
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tudod Bede harcoljon veled a Bem apo.
Olvass vissza te magad irtad nem celod a telt haz hanem a "a nepi kulturat" kivanod elhozni az itteni kozonsegnek. :lasd az utca zeneszekrol valo diszkurzusunkat.
Kisse fogalmi zavarba vagy , ne velem foglalkozzal, az uj kulturost interjuoljad es kerd szamon ne engem aki semmilyen pozicioban nem indultam a Mh ban.
A velemenyedet ne nekem cimezd hanem a kulturosnak a MH ba.
Nyugodtan hanyatvaghatod magad, az okot nem is ertem hisz tobbszor leirtam nem a multban kell visszafele mutogatni hanem elore kellene menni.
Valami oka csak volt hogy el kellett adni a hazat............az alitolagos a "telhazas rendezvenyek " sem tudtak sot a 2 ev alatt $500 ezer dolcsi hitel se megmenteni a Mh zat.
Onfenyezesnek igy evek mulataval sok ertelme nincs, foleg igy hogy mindig vadaskodsz , es szamonkered a kozonseget miert nem mentek a rendezvenyeidre.
A velemenyunk soha nem egyezett, es ezzel nem is lenne problema, ha nem forditva ulnel a lovon. A kozonseg mond velemenyt a kultur musorrol es nem a kulturos a kozonsegrol.
 
Utoljára módosítva:
  • Tetszik
Reagált: Vas

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma a torontoi Magyarok Hazanak vezetese nagy gondban lehet. Sikerult onmagukat megszavaztatni, de azok akik rajuk szavaztak mar nem kepesek a munkavegzesre, hiszen koruk es egeszseguk mar ezt nem teszi lehetove. Akikre meg epiteni es szamitani lehetne kivul rekedtek az elmult evekben, hiszen az oregek nem akartak meg a szagukat sem erezni. Senki nem hivta oket, sot minden igyekezet azt mutatta, hogy a valasztasig nincs is szukseg rajuk, mert meg lenne velemenyuk es nem a multra hanem a jovore szavaztak volna. Most van egy vezetes, akik a fiataloknak epitik a jovo kulturhazat a fiatalok nelkul, anyagi erkolcsi tamogatas nelkul. Meg utoljara megmutatta az idosebb generacio, hogy ki az ur a hazban. Aztan jonapot! Majd jojjenek a fiatalabbak es mutassak meg, hogy kepesek szarbol varat epiteni. Ha nem kepesek, nekunk ugy is jo, mondjak az 56-os legenyek es leanyzok. Oszt jonapot! es szettarjak a kezuket!
 
Oldal tetejére