Kanadai munkalehetőség

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A mi dontesunk a gyerekeink voltak, az o jobb jovojuk. Mi a ferjemmel abban hiszunk, hogy a legjobb "befektetes" volt az eletunkben.

Azt hiszem tokeletesen megirtad es teljesen osztom a velemenyedet.
Az en gyerekeim itt nottek fel , itteni egyetemet vegeztek, kuzdottek a sok kiadassal,de hala....mind sikeres ember es rendezetten elnek.
Ezert megerte kijonni, hogy lassam boldogulasukat es osztozak oromukben sikereikben.
Nekik mar konyebb mert itt nottek fel itt vannak a baratiak iskolatarsaik.
Ok mar a masodik generacio akik a felhokarcolos peldaval elve a 10.emeleten kezdik a felnott eletuket.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta,pontosan ugyanarról beszélünk,csak más aspektusból.
Nos,amire kérdeztél:

Itthon-Mo-átlagon felüli élet,bármit megvehetek,hobby,utazás,stb..elismerés.
Igaz,nehéz az elhelyezkedés,mert sok a fókavadász-kevés a fóka.Saját nyelvemet beszélhetem,rokonok-ismerősök körülöttem.

Kanadában nulláról,mondom nulláról kezdhetem!Semmilyen jogositás,végzetség,engedélyek...semmit nem fogadnak el,mintha egy kezdő lennék!Élhetek egy bérlakásban,hordhatok jageralsót-)))-küzdhetek a pakival,Indiaival,Kinaival...merthogy tudod,egyenlőek vagyunk!!

40 év felett,4-8 év az életből kuka.Ja,hogy a gyerekek..Ne ámitsuk magunkat,az itthoni oktatás nem rossz,és nyelvtudással sok a lehetőség!

Melitta,ti feláldoztátok magatokat.Menekültetek,nem volt más lehetőség!Jól döntöttetek,én is igy döntöttem volna akkor,az átkosban,a Kádár rendszerben!!!
A világ azóta megváltozott,a magyar útlevéllel manapság bárhová mehetsz,bármit csinálhatsz..

Egy érettségivel,egy jó szakmával 25 évesen jó döntés a külföld,mert nincs veszteni való!Mit veszit?Semmit...repjegyet max.Kalandnak sem utolsó!
Ha üldöznének,más lenne.De nem üldöznek,és van döntésem.
Ha akarok ott,ha akarok itt vagyok.De nem,nem akarok csóróskodni az elkövetkezendő 5-8 évben!!
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
... Magyarorszagon nem nagy dolog, mindenki, aki tud mehet foiskolara vagy egyetemre.
A tud alatt a tudást értetted?
Mert akkor sajnos nincs igazad ebben.
Az ma már édeskevés.
M.o-n nincs olyan kiforrott ösztöndíjrendszer, mint nyugaton, hogy a szerényebb anyagi lehetőségekkel, de jó szellemei képességekkel bíró fiatalok diplomához juthassanak.
De vajon el is tudnak helyezkedni, meg is tudnak elni majd a vegzettsegukbol, mennyi ido alatt mire tudnak menni belole? Jelenleg sokkal nehezebben, mint akar 10 evvel ezelott... Koszonom a turelmeteket es hogy meghallgattatok.
A statisztika szerint egy diplomás pályakezdő 3-8 hónapot vár az első állására, ha nincs szerencséje.
Azonban, ha előrelátó és gyakornoki munkával már van némi "gyakorlati" képzettsége is, ez lerövidül 1-1,5 hónapra.
 

Anthony71

Állandó Tag
Állandó Tag
"A mi dontesunk a gyerekeink voltak, az o jobb jovojuk. Mi a ferjemmel abban hiszunk, hogy a legjobb "befektetes" volt az eletunkben."

Aha,értem.És a ti életetekkel mi lesz?Mert hamarosan,"lefő a kv!"!
A gyerekek gyorsan felnőnek,és élik a saját életüket.Jó esetben néha felhivnak,vasárnaponként ebédre eljönnek.
Önzőség lenne,ha az ember a saját életét is szeretné boldogan,jólétben leélni?Nem hiszem..
"A gyerekekért tettük",mormogják sokan magunkban,és közben visszagondolunk a sok-sok éves küzdésre,veszekedésekre,nélkülözésre,aminek nem kellett volna bekövetkezni."Majd a gyerekek jobban,sikeresebben élnek"hisszük,akik-rossz esetben-másolják a mi életünket,és ugyanabba a hibába esnek..
Mi lehet a megoldás?
Valóban nehéz a válasz.
Természetesen,alapozzuk meg-ha tudjuk-a gyerekeink jövőjét,DE NE a saját életünk árán!!!
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
En nem erzem aldozatnak, sokkal jobban elunk itt kint, mint Mo.-n valaha. Es igen, mindent ujra kell kezdeni. Mi fejenkent 2 boronddel jottunk ki, az evoeszkozoktol kezdve ujra meg kellett venni mindent. Ezt nem aldozatnak vettem, hanem - no leven - tetszett, hogy vegre uj dolgokat vehetunk magunknak, nem a regi 10-15 eves butorok kozt kell eljunk. Ez egy kihivas volt szamunkra, amit meg kell vallanom, nagyon elveztunk. Aki ezt nem eli at, az nem tudja osszehasonlitani, csak a sajat oldalat nezi, a masikrol fogalma sincs. Es a legjobb az volt az egeszben, hogy nem erezzuk egy pillanatig sem - igy kozel az otven evunkhoz - hogy a kukaba dobtuk volna az eveinket. Nagyon is elvezzuk az itt letet. Egy nyugodtabb, kiszamithatobb vilagban elunk. Ma mar Mo.-n nem lenne munkank sem. Ott mar ebben a korban nem igazan szeretik alkalmazni az embert, mert jonnek az ujak, a fiatalabbak, a friss diplomasok. Itt termeszetes, hogy 40-50 eves emberek foiskolan vagy egyetemen tanulnak, karriert valtanak, vagy csak eppen tobb labon akarnak allni, nem egytol fuggeni. En sem tudtam ezt elkepzelni mig Magyarorszagon eltem. Itt megtapasztaltam, hogy milyen jo dolog is ez, es igen, nagyon elvezem, hogy ujra foiskolan vagyok. Mindenki maskent latja ezeket a dolgokat, vannak pozitiv es negativ oldalai is termeszetesen. Az en csaladom szamara a kanadai eletunk minden teren pozitiv. Aki Magyarorszagon van, annak valoszinu negativ. Hat ez is egy nagy kulonbseg a ket orszag kozott - a szemlelet. Nekem a pohar felig tele van, masnak felig ures - de hat ez igy van rendjen, hogy kulonbozoek vagyunk, ettol olyan erdekes a vilag.
 

Difrax

Új tag
Nekem a pohar felig tele van

Jaj Erika, ez most nagyon jol jott, olyan pozitiv az eletszemleleted! kiss
Es elhiszem, hogy a gyerekeiert kepes valaki azt megtenni, hogy "mindent felaldoz" es nem erzi tehernek. Inkabb azokkal a szulokkel van a baj, akik egesz eletukben azt szajkozzak a felnott gyerekeiknek, hogy "oh, edes kislanyom, erted eltem, felaldoztam az ifjusagom, az eletem, a boldogsagom erted! Es ezt kapom CSEREBE toled?!" A szuloseg nem egy csere-kereskedelmi akcio! Azonban nem mindenki erez ugy, hogy aldoznia kell valamit az eletebol, de attol meg lehet nagyon jo es szereto szulo, akit a gyerekei is szeretnek, tisztelnek.

Azt hiszem Anthony olvtarsunknak nincs gyereke, ezert nem erti mirol beszelsz. :rolleyes:

Egy masik forumon irta egyszer egy elvandorolt, hogy hiszi, hogy aki pozitivan gondolkozik, az bevonza a pozitiv dolgokat, es forditva: aki negativ, az bevonzza a negativ dolgokat. Szvsz az ilyen ember (ti. a negativ, kritikus, gyanakvo, stb.) mondjuk zsigerbol mindent negativan lat, termeszetes, hogy keresi mindenben es mindenhol a rossz dolgokat, hogy igazoltnak talalja eletszemleletet.
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
Hat nem tudom kihagyni, hogy ne osszam meg veletek a mai elmenyemet. A csaladomtol Mo.-rol ma reggel hallottam, hogy egy ismerosuk, aki 2 evvel ezelott jott Kanadaba, ma mar az onkormanyzatnal dolgozik, hasonlo beosztasban, mint elotte(kozgazdasz). Ehhez tudni kell, hogy 2 evvel ezelott engem megkerestek telefonon, hogy egy ismerosuk - en nem ismertem - ki akar jonni turista vizummal korulnezni az egesz csaladjaval (gyerekekkel) ide, es nincs senki akit ismerjenek, megkereshetnenek-e engem es a csaladomat informaciok miatt. Nagyon orultem, hogy vegre en is segithetek masnak, es igent mondtam, azzal a feltetellel, hogy termeszetesen minden informaciot megosztok, amit mi tudunk, segitek amiben csak lehet, de sem fekete munkat, sem semmi illegalis dolgot nem teszek ertuk. Orultem, hogy mivel nekunk nehez volt, vegre en tudok tenni itt Kanadaban valamit valakikert, megvallom oszinten, jo erzes volt. Sajnos amint kiderult, mar nem kellettek az en hivatalos informacioim, sohasem hivtak fel, vagy kerestek meg. Aztan ejottek, 2 evvel ezelott egy csalad 2 kisgyerekkel vett 4 repulojegyet es eljott turistakent Kanadaba. Ma Magyarorszag fele az ismeroseiknek azt meselik, hogy kivalo munkahelyuk van, egy onkormanyzatnal dolgoznak mindketten, hasonlo munkakorben, mint amibol eljottek (kozgazdasz). Ja igen, es hogy nem adjak meg a varost, ahol laknak, nehogy a baratok megrohanjak oket segitsegert.
Barki aki olvassa ezt a forumot, VIGYAZAT! Ezek miatt a hazugsagok miatt jon ki rengeteg magyar, mert elhiszik, hogy ez letezik. NEM, ilyen nincs. Mindenkit kerek, aki itt a forumon azt tervezi, hogy mostanaban jon Kanadaba,csak nagyon ovatosan! Sajnos mostanaban en is rengeteg ilyet hallok, hogy itt 1-2 ev alatt milyen kivalo poziciokban dolgoznak es milyen jol keresnek, es mennyire megerte. Nem merik vallalni az igazat, ami valojaban van, inkabb kifenyesitik egy kicsit, hogy szebbnek es sikeresebbnek tunjon, mert szegyenlik ami valojaban van. De ezekkel az elferditett igazsagokkal idecsalnak sok embert es masokat is tonkre tesznek, mert elhitetik veluk, hogy ez lehetseges. NEEEEEM! Szoval csak ovatosan, elore informalodva mindenrol.
 

atomanto

Új tag
üdv árnyékolástechnikával foglalkozom 22éve vállalkozóként ilyen irányú munkalehetőség érdekelne segitséget megköszönném Atomanto
 

ErikaG

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kerdessel/keressel fordulnek a kanadai forumozokhoz. Elnezest, ha egy kicsit nevetsegesen, vagy eppen hulyen hangzik, de nincs rola kanadai tapasztalatunk. Kerem, aki tud valamit rola, ossza meg az informaciot. Elore is nagyon szepen koszonom.
A lanyom most aprilisban vegez a foiskolan, juniusban lesz a diplomaoszto.
A kerdesem: jelentkezhet-e mar most olyan munkahelyre, aminek a feltetele a foiskolai diploma. Ezt ugy ertem, hogy ha pl. aprilis 1-tol van a felvetel, akkor jelentkezhet-e egy olyan allasra, aminek diploma a feltetele, vagy pedig csak ha teljesen befejezte az iskolat, azaz aprilis 20-tol - ugyanis addig nem rendelkezik diplomaval. (???)
Elore is elnezest, ha hulyeseget kerdezek, de talan aki mar ebben jaratos volt, az sokkal tobbet tud rola.
Elore is koszonet minden valaszert.
 
Sziasztok!

Le szeretnem rakni az USMLE vizsgakat, de sajnos az ismeroseim koreben nincsen senki, akinek lenne ebben valamilyen tapasztalata. Romaniaban lakom, 5. eves hallgato vagyok. Arra lennek kivancsi, hogy milyen konyvekbol kellene tanulni, van-e lehetoseg peldaul Budapesten letenni a step 1, step 2-t, egyetemi evek alatt lehetseges-e ezeket megcsinalni? Ha van valami infotok ezzel kapcsolatban, kerlek szepen valaszoljatok.
 

WeAre

Új tag
Sziasztok!
Szeretnénk érdeklődni, hogy milyen munkalehetőségei lennének Kanadában egy jogásznak (magyar diplomával) és egy több éves szakmai gyakorlattal rendelkező szakácsnak?
Szeretnénk továbbá megkérdezni, hogy hol tudnánk információkhoz jutni munkalehetőségekkel és magával a munkavállalással kapcsolatban?

Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönjük!! :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Fagyis kocsira keresenek arust es egyben vezetot is.

Keves angol tudas szukseges es canadai jogositvany.


Erdeklodni Magdinal lehet a 647 995 0004 telefonszamon
 

Doti84

Új tag
Sziasztok!
Kamionos témát értelmezném.
Tehát lefordítanám az eddig olvasott dolgokat. Én még itthon vagyok magyarországon, és ki szeretnék lépni kamionozni Kanadába. Hogy ne keljen minden jogsit ujra csinálnom, ez a folyamat a járható
1: Irány anglia, csináltatok egy angol jogsit(kb100 font)
2: Majd azzal a jogsival lehet mit kezdeni Kanadában(vagyis egy vizsga kell már csak, meg kb 2000 CAD)
Tehát igy lehet a jogsi kérdést legegyszerübben, legolcsóbban megoldani.
Én így értelmeztem.
Üdv Gábor

Kedves Gábor, egy kedves barátom épp hasonlóképpen utánajárt az angol jogsi/kanadai megszerzése témának és nekem azt mondta hogy, persze csináltathatsz angol jogsit (azt egyszerűen meg lehet szerezni viszonylag) de akkor várj még két évet, mert 2 éves angol jogsit fogadnak el úgy Kanadában (és ez csak ugye a B kategóriára érvényes) ha levizsgázol akkor nem kell megkötésekkel vezetned (autópályán, éjszaka kezdő sofőr nem vezethet stb.) üdv., Timi
 

Yoshy

Új tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy bevándorlóként kb. milyen életszínvonalat lehet elérni, átlagban persze.
 

Khajosi

Új tag
Jó napot/ Sziasztok

Olvasgatok már egy ideje, próbálok információhoz jutni, úgy ahogy sikerült is. De azért szeretnék segítséget kérni, akik kijutottak dolgozni/élni, jártasabbak a témában mint én.

Az én helyzetem olyan, hogy barátnőm aki kettős állampolgár, (HUN/CAN) épp a mai nap repült ki édesapjához, és ott élő többi családtagjához, na ugye neki nem volt fennakadás a repülőjegyen kívül. Én is szeretnék utánna menni, vele élni, és ott érdemi munkát végezni. Ehez nekem pontosan mit kéne tennem, hova forduljak, vagy ő nekem kintről tud segíteni állampolgárként? Nagyon szépen meg köszönném ha valaki komolyan tud valami hasznosat hozzáírni ehez a témához. Ha nincs megoldás, ha nem sikerül kijutnom, akkor a kapcsolatunknak vége, ezért szeretném tudni hogy egyáltalán van esély még idén kijutnom, vagy kezdjem mihamarabb feldolgozni a helyzetet.

Előre is köszönöm minden fórumozónak....

Tisztelettel: Khajosi
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Oldal tetejére