Karácsony Gergely

Karacsonyi Gergely bemutatkozasa


*
Nincs jó véleményem Karácsony Gergelyről. Gyenge, még a Városligetet sem tudta megvédeni, a XIV., kerületben sincs minden rendben, nem tudja összefogni a valóban fontos dolgokat. Irányít, de nem átgondoltan. Már attól tartok, az orra is megnő, mint Pinoccionak, mert annyit hazudott. Mekkora vakság szükségeltetnék ahhoz, hogy bárki rá is szavazzon? Esetleg közvetlen barátai? Gyenge, hazug, pozicíóra alkalmatlan ember. Soha nem bíztam benne. - Vele szemben viszont Klára asszony, aki képzett, több nyelven beszélő, diplomatikus, eszes és rendkívül alkalmas személy lenne. Nem titkolom, Rá szavazok. Győzelmében hiszek, nemcsak reménykedem.
 

Karácsony szerint nem az ő stratégiája a legnyerőbb az előválasztásra​


A miniszterelnök-jelölt elmondta, az ellenzéki indulók közül kiket látna szívesen későbbi stábjában. Gyurcsány Ferencet például nem.


Volt olyan megkeresés nem is olyan régen, hogy üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak. Azt válaszoltam: ne legyenek ilyen gonoszak. De hát látjuk, ezt nem tudják teljesíteni – mondta Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök-jelölt a Telexnek adott interjújában.
Karácsony azzal indokolta az indulását a kormányfő-jelöltségért, vagy az Orbán-kormány bukik meg, vagy az önkormányzatiság. Úgy gondolja, nem nézhette tétlenül, hogy egy olyan parlamenti politika van, amelynek célja a többi között a Fővárosi Önkormányzat bedöntése, megfojtása. A főpolgármester szerint az önkormányzatok szétverésének szándéka mögött egy olyan kormányzati félelem áll, hogy kiderülhet, az ellenzéki városvezetők akár alkalmasak is lehetnek a posztjukra. Azt mondta, a végső lökést az indulásra a Szabolcs utcai kórház ügye adta.

Az ellenzéki előválasztás Karácsony szerint jót fog tenni az ellenzéknek, nem tekinti lefutott meccsnek. Azt gondolja, hogy az ő stratégiája nem a legideálisabb. Az, amit képvisel, alkalmas a kormányváltásra, de az előválasztáson ellenzéki szavazók fognak részt venni, akiknek nagy része valószínűleg ennél sokkal keményebb mondatokat szeretne hallani, amiben nagy a verseny.
Nem szeretnék beszállni a „ki tudja jobban szidni Orbánt”-játékba. Én a jövőről szeretnék beszélni, a valódi változásról, az ország újraegyesítésének programjáról
– mondta.
Beszélt a többi jelöltről is Karácsony. Jakab Pétert vagy Fekete-Győr Andrást is el tudná képzelni a stábjában, ugyanakkor Gyurcsány Ferenccel nem számol: ő már korábban is arról beszélt, hogy kíván szerepet vállalni a következő kormányban.
 

Karácsony: A Jobbikban nácik vannak​


IMG 0749


A ma megjelenő Magyar Narancs interjút közöl Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével. A fő téma természetesen a baloldal stratégiája: kivel, hogyan, miként lehet vagy érdemes együttműködni.

Karácsony a Jobbikról​


Életveszélyes az az irány a közhangulatban, hogy mindegy miképp, csak bukjon a Fidesz. A Jobbik ugyanúgy Magyarország rosszabbik feléhez tartozik, mint a Fidesz, amely sokszor játszik a Jobbik kottájából. A Jobbik társtettes az elmúlt nyolc évben, a baloldal nem csinálhat miniszterelnököt Vona Gáborból.



A Jobbikkal akkor lehetséges az együttműködés az egyéni választókerületekben, ha a jelölt nem náci. Merthogy a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a "nácizmusuk gyakorlását". "A Jobbik Simicska Lajos lopott pénzén arról kampányol, hogy ő egy antirasszista párt." "Az embernek változhatnak bizonyos nézetei, de aki az erkölcsi meggyőződéseit váltogatja, attól egy lépés távolságot érdemes tartani". Karácsonynak Vona pálfordulásával kapcsolatban is vannak erős kételyei.

Nincs ok várni a Jobbikra, amit az LMP szeretne, mert nem biztos az átszavazási hajlandóság a Jobbik és a baloldal támogatói között.

Karácsony az MSZP-ről​


Ha Vonából három év alatt rasszistából antirasszista lehetett, nyolc év alatt az MSZP is képes lehetett a változásra. Szerinte nincsenek a pártben fideszes kollaboránsok. Botka Lászlót nem a párttársai buktatták meg, hanem az, hogy az MSZP népszerűsége idővel zuhanni kezdett alatta. Botka különutas stratégiája rossz nyomvonalon haladt, mert az ellenzéki tábor oda szavaz, ahol összefogásról beszélnek.

Karácsonyt "rohadtul" nem érdeklik az MSZP belső viszonyai, Molnár Zsolttal pedig nincs konfliktusa, különben sincs akkora befolyása (Molnárnak), mint amekkorát terjesztenek róla.

Karácsony Gergely és Molnár Zsolt

Karácsony Gergely és Molnár Zsolt
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Lát rá esélyt, hogy a jelenlegi 58-ról 54 alá csökkenjen az MSZP-s jelöltek száma, ha a visszalépések kölcsönösek és arányosak.

Karácsony a puha koordinációról​


Az LMP-vel a 106-ból 40 körzet biztosan nyerhető: Budapest és a megyei jogú városok jó része. Először az LMP-vel kell megállapodni – reméli, hogy velük teljes körűen –, utána jöhet az Együtt és a Momentum. Ha ezen az oldalon van együttműködés, az rengeteg szavazatot hoz a Jobbiktól.

Vidéken a Jobbik hozhat körzeteket azzal, hogy "mi ott nem szakadunk bele a kampányba, mert adott esetben van ott egy helyi deal az MSZP és a jobbikosok között..." A Jobbikkal egy "gentlemen's agreement" lehet a szavazók mozgósításáról az egyéni jelöltekre nézve. Az együttműködést az élet ki fogja kényszeríteni, a szavazók pedig érteni fogják.

Karácsony a Fideszről​


Az összes ellenzéki pártnak deklarálnia kell, hogy nem szabad együttműködni a Fidesszel, és ki kell kényszeríteni az alkotmányos korrekciót. Ha a Fidesznek nem lesz többsége, Karácsony szerint ügyvivő kormány alakulhat Orbán vezetésével, aki végignézheti, ahogy "lebontjuk a NER-t a feneke alól". Az utca népe ki fogja kényszeríteni, hogy a Fidesz menjen bele a változásokba. A párt nem fogja bírni a nyomást, lesznek, akik előbb-utóbb átállnak a másik oldalra, mert a NER-ben ilyen jellembajnokok vannak. Ha nincs abszolút többség, a rendszer összeomik, mint a kártyavár.

Karácsony az alkotmányos korrekcióról​


Magyarország ma nem jogállam, az erkölcstelenség törvényei nem köteleznek, az Alaptörvény sem. Miniszterelnökként Karácsony az Alaptörvény semmisségét kimondó népszavazást kezdeményezne, és nem fog felesküdni az Alaptörvényre: szét akarja verni a szabadságot elvevő álparlamentarizmust.

Karácsony a NER újgazdagjairól​


Fel kell tárni az elmúlt időszak történéseit, a romániaihoz hasonló antikorrupciós ügyészségre van szükség. Ott eddig egymilliárd eurós vagyonelkobzásról döntöttek, visszamenőleg is. Az elszámoltatás Simicskát is érintené. Az elképesztő vagyonokat felhalmozó embereknek egy közös pontja van: Orbán Viktor. Nehezen elképzelhető, hogy az antikorrupciós ügyészség miatt Orbánnak ne lenne félnivalója.
 
A ma megjelenő Magyar Narancs interjút közöl Karácsony Gergellyel, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével. A fő téma természetesen a baloldal stratégiája: kivel, hogyan, miként lehet vagy érdemes együttműködni.
Jó sok ellentmondó gondolatot írt a cikk
Sőt még talán időben sem akkor van amikor hinnénk (2 éve inkább mégis érint akkor még meg nem történtet)
pl.: "A Jobbik társtettes az elmúlt nyolc évben, a baloldal nem csinálhat miniszterelnököt Vona Gáborból."
A jobbikra
Ebből kiderül idejét múlt mára!

Amit az átszavazásokról gondolt az mára is kb 80%-ban igaz

MSZP ről adott véleményét nem hiszem:
"nincsenek a pártben fideszes kollaboránsok"

A Botkáról tett véleménye hihető.De nem igaz a külön-utas politika mert nincs pártban Botka
Semmiképpen nem konkurencia e miatt
Nem indul, nem indít.Dolgozik szegedért

A Fideszről írottak vagy elképzelhetőek vagy utópia

A NER és a korrupció ügyében dicsérendő szándék:
a romániaihoz hasonló antikorrupciós ügyészségre van szükség. Ott eddig egymilliárd eurós vagyonelkobzásról döntöttek, visszamenőleg is. Az elszámoltatás Simicskát is érintené. Az elképesztő vagyonokat felhalmozó embereknek egy közös pontja van: Orbán Viktor. Nehezen elképzelhető, hogy az antikorrupciós ügyészség miatt Orbánnak ne lenne félnivalója
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,584
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére