Kedvenc filmem

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Harold és Maude (1971)

Sajnos,Magyarországon még-mindíg-nem adták ki se DVD-n,se VHS formában Hal Ashby eme 1971-es remekművét,melyet itthon színházban is láthattunk annak idején,Tolnay Klári főszereplésével.Nagyon érdekes ÉLETIGENLÉSRŐL szól a film,melyben a főszereplő 16 éves Haroldot (Bud Cort zseniális alakítása) megtanítja a 80 éves Maude (Ruth Gordon),hogyan élvezze ki az életet.Nekem szerencsére külföldről sikerült beszereznem a filmet,és azóta már több ismerősömnek is kedvence lett ez az alkotás.
(Hal Ashby rendezte egyébként a másik kedvenc filmemet,az "Isten hozta,Mr.." (Being There) című alkotást,Peter Sellers utolsó alkotását,1979-ben.)
 

neptunus100

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a magyar filmek közül a SZINDBÁD 1970-ben készült Huszárik Zoltán által rendezett film tetszik. Megmagyarázhatatlan jó hangulata van a filmnek, csodásak a szereplők: Latinovits Zoltán, Dajka Margit,
Ruttkai Éva, Szegedi Erika. Legalább tizszer megnéztem, és rájöttem, hogy nem véletlen volt Krúdy Gyula Nobel dijas jelőlt, Huszárik meg meg tudta érezni a lényegét, amit Krúdy mondani akart.
 

EditMo

Állandó Tag
Állandó Tag
Édes vízi élet. 2 fajta emberről tudok eddig: akiknek a kedvencük lett, és akik nem bírták végignézni. Sajnos az utóbbiak vannak többen :S
 

manuciao

Új tag
Into the Wild az abszolút kedvenc.
A történetet nagyon magaménak érzem, ráadásul Sean Penn óriásit rendezett, a film képi világa elragadja az ember fantáziáját.
 

Kertecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Álmaim asszonya

Lena szép, érzéki, rejtélyes és észveszejtően vonzó. Ő testesíti meg az ideális nőt Ray számára, aki jóllehet jóképű, megnyerő, sikeres és egy jól menő cég tulajdonosa, de csak most kezd magához térni a válás utáni sokkból. Az újdonsült házaspár hamarosan büszkén vallhatja magát egy gyönyörű kisgyerek két boldog szülőjének, és látszólag minden a legnagyobb rendben... amikor hirtelen feléled a gyanú. Kicsoda Lena valójában? Honnan jött? Mi a múltja? Elkövetett valamit? Ray ráébred, voltaképpen semmit sem tud a nőről. Végül is kit vett feleségül?
d7Fh5AeJ973kBoNDqowOQWOLIOR.jpg i-dream-23.jpg images.jpg
James Spader (Ray Reardon)
Mädchen Amick (Lena Reardon)
 

Luccm

Állandó Tag
Állandó Tag
Harcosok Klubja (Fight Club), na meg a jóöreg Quentin (Ponyvaregény). De nehéz így kiemelni, rengeteg jó film van.
 
Oldal tetejére