Kegyetlen mészárlás: Ausztrália kiirtja a macskákat

Kegyetlen mészárlás: Ausztrália kiirtja a macskákat. Nagyon érdekes faj az ember, hisz a saját hibáiért is általában másnak kell meglakolnia - Ausztrália esetében most épp a macskáknak.

Az országban ugyanis annyira elszaporodtak a kóbor macskák, hogy egyre nagyobb veszélyt jelentenek az őshonos - sőt, védett - állatfajokra, hisz élelemszerzés céljából levadásszák őket. Körülbelül 2 millió kóbor macska él a szigetországban, a kormány pedig úgy készül megoldani a problémát, hogy egyszerűen kiirtja őket. Holott nem a cicák hibája a túlszaporodás, hanem az idióta embereké, akik nem voltak képesek ivartalaníttatni a macskáikat, és hagyták, hogy halomra szüljék a piciket.

Az ország közel 8 millió dollárt készül abba fektetni, hogy megszabaduljon a macskáktól, és ebből 3,6 milliót konkrétan az állatok megölésére költenek. Mérget vesznek belőle, amit élelembe rejtenek, sőt, vadászkutyákat és puskákat is alkalmaznak majd arra, hogy kiirtsák a cicákat.

Állatvédő szervezetek világszerte felemelték a hangjukat a terv ellen: szerintük ezt a pénzt inkább arra kéne költeni, hogy ivartalanítsák az állatokat, illetve olyan menedékhelyeket alakítsanak ki nekik, ahol leélhetik az életüket anélkül, hogy közben más állatokra veszélyt jelentenének. Ráadásul arra is felhívják a figyelmet, hogy attól, hogy a macskákat megölik, az őshonos állatok védelme nem oldódik meg, hisz az emberi gondatlanság (erdőtüzek, áramütést szenvedő koalák, elütött vombatok...) ugyanúgy pusztítani fogja őket.

Neon.


macska.JPG
 
Könyörtelenség, de az ember az már csak ilyen. Persze hogy lehetne összeszedni őket és ivartalanítani csakhogy a pusztítás egyszerűbb. Sajna a cikk rövid és lehetnek a problémának számomra ismeretlen vonatkozása is. A helyiek csak jobban látják a problémát mint én innen több ezer kilóméterről.
 
M
Ausztrália egy kulturált ország és nép. Én biztos vagyok abban, hogy nem fogják hagyni "kiírtani" a kedvenceiket, legalábbis nem olyan módszerrel, ahogy azt a patkányokkal tennék, hiszen van arra mód, hogy az elszaporodásukat megakadályozzák. Az biztos, hogy körülményesebb, mint agyonlőni, agyonverni és lelőni... ,de azt hiszem emberek vagyunk és nem vadak. Bár néha már ebben is kételkedem. :(
 
Szervusztok ,
kicsit furának tartom az egészet , hiszen hogyan is akarják azt a sok macskát befogni ? Ki fogja öket ivartalanitani ?? Na ez az egyik dolog , a másik hol kéne nekik elegendö életteret biztositani ? Szóval néha megkérdöjellezem az ugynevezett állatvédök értelmi képességét ! Aztán csak ugy halkan megjegyezném , az Ausztrálok nagyon is jártasak a "kiirtással "" .....
 
És mi van a dingókkal? Mert azokat is ki akarták irtani. Meg a nyulakkal? Mert azokat is ki akarták. A civilizált ember válasza minden problémára (arra is, amit amúgy ő maga okozott): irtani!
Azt a csíkos farkast vagy mit sikerült is nekik. Ja igen, erszényes farkas. Na, azt már eltüntették.
 
Ott nagy pusztítást végeznek az őshonos állatokban a vadkutyák is. Olyan állatok pusztultak ki, amiknek régen nem volt természetes ellenségük. Valahol megértem, mert az ivartalanítás nem megoldás. Összegyűjteni több millió macskát nem lehet. A kihelyezett szert pedig más állatok is elfogyasztják.
 
Ez megint csak valami figyelemfelkeltő propaganda. Az hogy "Az ország közel 8 millió dollárt készül abba fektetni," nem jelent semmit. Én a szomszédomat készülök agyoncsapni a lakótelepen, mert 38 fok hőségben az állatja minden áldott nap a motorját bőgeti, kontár módon barkácsolja a ház előtt, és a hőség, a benzingőz, no meg a zaj keveréke már őrjítő... No de ez csak elgondolás marad, mint általában minden más is. :D
Hír értéke majd akkor lesz ennek a cikknek ha már elkezdték módszeresen irtani a kóbor macsekokat. Az állatvédők, ha kicsit is racionálisan gondolkodnának, nem a szájukat jártatnák, hanem valós munkát végeznének, ennek a cikknek is más íze lenne. Per pillanat ez így megint csak ködösítés.
Tény hogy a házi kedvenc valóban cuki, meg édi, de itt most egyáltalán nem a házi kedvencről van szó, hanem a már elvadult kóbor macskákról akik nem kis pusztítást tudnak végezni ha éhesek. Mint általában minden cikk író oda van, hogy hír értékű cikket tudjon kifacsarni magából, most is a túlzás a fő elem. Több mint valószínű hogy ki írtásról szó sincs, hiszen ez szinte kivitelezhetetlen is lenne, inkább a létszám lecsökkentésén gondolkodnak, ami nagyjából fedezné is ezt az összeget. A kihelyezett méreg már eleve elvetélt ötlet. Nincs az a marha politikus, aki azt gondolná hogy a kihelyezett mérget csak a macsek fogja elfogyasztani. Lehet hogy figyelmeztető táblát rak elé, hogy:
Kedves Állat társadalom! Az itt látható kihelyezett fínomság csak a macskáknak van kitéve. Kérjük ne egyen belőle! :rohog:
 
Azt hiszem, ezekkel az elvadult macsekokkal ugyanaz a gond, mint a bevándorlókkal. Egyenként, ötösével, tizesével aranyos jószágok és az emberek bűne, hogy idáig fajult a helyzetük. De ha milliós tömegben vannak, akkor minőségileg más, agresszív tömeg lesz belőlük. A létrejött helyzetet pedig kezelni kell.
 
Brutálisnak néz ki!Ugyanakkor az "oszik",azaz az ausztrálok nem rossz emberek,de általában az élet valós oldalát nézik,és úgy is élnek.Lehetne más megoldást találni a problémára,de ők tudják.Egyébként sajnálom a macskákat!!!
 
4 cicám van, a legifjabb fiút kivéve mind műtött. Abszolute elkényeztetett, imádott. Tehát nem vagyok macskaellenes, de a zsákmányállatokat is sajnálom. (sok egeret mentettem már meg) Csatlakozom: a méreg ötlete is idióta , de azt elismerem, hogy valamit tenni kell. Az állatokkal való bánásmód nem csak a házi kedvencekre vonatkozik!
 
4 cicám van, a legifjabb fiút kivéve mind műtött. Abszolute elkényeztetett, imádott. Tehát nem vagyok macskaellenes, de a zsákmányállatokat is sajnálom. (sok egeret mentettem már meg) Csatlakozom: a méreg ötlete is idióta , de azt elismerem, hogy valamit tenni kell. Az állatokkal való bánásmód nem csak a házi kedvencekre vonatkozik!

Mármint házi egeret? Nem fehér egeret?
Nem dézsmálta meg hálából az élelmet?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,194
Tagok
615,741
Legújabb tagunk
Első Istvan
Oldal tetejére