Hírek Kemény kritika a Pressmantől: betelt a pohár Amerikánál?

Élesen bírálta a magyar külpolitikát az amerikai nagykövet. David Pressman egy konferencián egyebek között azt rótta fel a kormánynak, hogy Putyin propagandáját ismételgeti, Magyarországon minden területen nőtt az orosz befolyás, valamint, hogy nem békét, hanem kapitulációt javasol az ukránoknak. A nagykövet úgy véli, hogy Magyarország az Egyesült Államokat azonosítja ellenfélként, közben pedig elszigetelődik. Szakértők szerint a volt iráni és a kínai elnök látogatása miatt telhetett be a pohár Amerikánál. Az ATV Híradó riportja.

"Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor Magyarország stratégiai irányváltása drámai módon érintette az Amerikai Egyesült Államok alapvető nemzetbiztonsági érdekeit"
- mondta David Pressman, aki egy amerikai konferencián bírálta ezekkel a szavakkal a magyar-amerikai kapcsolatok alakulását. A nagykövet szerint azon túl, hogy a kormány az Egyesült Államokat azonosította ellenfélként, teret ad az orosz befolyásnak, az ukránoknak pedig nem békét, hanem kapitulációt javasol.
"A hivatalos magyar álláspont azt szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok, valamint szövetségeseink és partnereink hagyjanak fel Ukrajna fegyverrel való ellátásával és támogatásával arra hivatkozva, hogy ez majd megállítja Putyint. A történelem azt mutatja, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Ez nem békejavaslat, ez a kapitulációra tett javaslat" - tette hozzá a nagykövet, aki szerint álláspontjával Orbán Viktor nemcsak a NATO-ban, hanem az Európai Unióban is egyedül maradt, elszigetelődött.

Pressman még ilyen messzire nem ment el idáig, mint most és erre megvan az oka.
Szent-Iványi István szerint az elmúlt hetekben számos olyan dolog történt, amit a nyugati szövetségi rendszer aggodalommal figyel. "Gondolok itt Hszi Csin-ping budapesti látogatására, nyilván ebben az esetben céloz arra, hogy ez az USA stratégiai érdekeit alapvetően érinti, vagy Ahmadinezsád volt iráni elnök budapesti látogatására, vagy a legújabb hírre, ami két éves ugyan, de most erősítették meg, hogy az orosz titkosszolgálatok folyamatosan megfigyelték és bejutottak a külügy belső levelezési rendszerébe"
Az Orbán-kormány néhány napja a republikánus oldalról is kemény kritikát kapott. Mitch McConnell amerikai szenátor, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője szerint az Orbán-kormány önként válik Kína európai lábtörlőjévé.
Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, korábbi washingtoni nagykövet szerint Pressman kritikája és a republikánus párti bírálat azt mutatja, hogy nem csak a Biden-kormányzat nézi rossz szemmel a magyar külpolitika alakulását.
"Ez egy tévedés amivel etetik itt a magyar társadalmat, hogy ha Trump győz, akkor minden más lesz. Először is Amerikai-szerte nem nagyon sokat szoktak tudni Magyarországról, de most már mindenütt azt hallják, hogy Kína-barátság" - emelte ki.

Az amerikai bírálatok kapcsán megkerestük a külügyminisztériumot is. Menczer Tamás Facebook posztjával reagáltak, melyben az áll, hogy míg a magyar kormány békét akar, David Pressman a háború folytatását.

1716179176143.jpeg
 
 • Ha lakóhelye olyan országban van, amely nem EU-tagállam, és nincs magyarországi lakcíme, akkor levélben szavazhat.
De miért zavar téged ha egy kanadában vagy például argentínában élő magyar állampolgár levélben szavazhat? Ha hivatalosan magyarországon lakik, akkor miért szavazna levélben, a lakóhelyéhez tartozó szavazókörzetben várják.
 
Utoljára módosítva:
De miért zavar téged ha egy kanadában vagy például argentínában élő magyar levélben szavazhat? Ha hivatalosan magyarországon lakik, akkor miért szavazna levélben, a lakóhelyéhez tartozó szavazókörzetben várják.
Mert a szavazás nem azt jelenti, hogy az állam megmondja, hogy melyik állampolgára szavazhat levélben és melyik csak személyesen.
 
Mert a szavazás nem azt jelenti, hogy az állam megmondja, hogy melyik állampolgára szavazhat levélben és melyik csak személyesen.
debizony azt jelenti, sőt még azt is megmondja hány évesnek kell legyen, hogy szavazhasson, és milyen egyéb kritériumoknak kell megfeleljen
 
debizony azt jelenti, sőt még azt is megmondja hány évesnek kell legyen, hogy szavazhasson, és milyen egyéb kritériumoknak kell megfeleljen
Na tudod ezt hívják jobb helyeken diszkriminációnak.
A nagykoruság és az épelméjűség egységesen minden állampolgarra vonatkozik.
A levélben szavazás csak a kiválasztottakra.
 
debizony azt jelenti, sőt még azt is megmondja hány évesnek kell legyen, hogy szavazhasson, és milyen egyéb kritériumoknak kell megfeleljen
Az orbán-kormány nyilvánvalóan megnehezíti azoknak az állampolgároknak a választójoggal való élésüket akik nagy valószínűséggel nem az ö pártjura fog szavazni.
Az ö elkötelezettjeinek pedig megkönnyíti, söt befolyásolja a döntésüket.

Ezzel egy jog egyenlőtlenséget követ el.
 
Na tudod ezt hívják jobb helyeken diszkriminációnak.
Miért lenne diszkrimináció? Pontosan mint a nagykorúság, a szabályok egységesen vonatkoznak minden állampolgárra. Amennyiben hivatalosan magyarországon lakik nem szavazhat levélben, ha magyaroszágon kívül lakik szavazhat levélben, ennyire egyszerü a szabály.
 
Utoljára módosítva:
Látom már Észak-Koreai állapotok vannak Magyarországon.
Hivatalosan június 9.-én lesznek a szavazások de orbán elintézte, hogy már 3 héttel elötte beérkezzenek és kiszámolják, a levélválasztást.
Az eredményen, hogy a szavazatok 94%-a Fidesz-t favorizálta már meg sem lepödök. :) :)Meglehet, hogy az ellenzék rezignált a 15 év alatt és nem mennek elegen az urnákhoz, mert látják, hogy
- ugy sincsenek egyenlő feltételek
- a kormánypárt az egész periodus alatt választási kampányt folytat mindenki pénzéből, az ellenzék pedig 4-5 évenként 5 percet szerepelhet a közmédiában.
- a kormány pártpolitikát folytat, milliárdokat és aber-milliárdokat költ az állami kasszából megtévesztő, hamis információk terjesztésére
- az emberek többsége igy nem képes felismerni a saját érdekeit és ez egy bűncselekmény

De menjünk csak vissza a levélválasztásokhoz.
- a szám amit beidéztél a kb. 250.000 mind olyan országokból jön ahol az emberek egy Ferenc-Jóska időbeli rokonra hivatkozva magyar állampolgárok.
- Gulyás Gergely nyiltan megmondta, hogy ezeknek a "külhoni magyaroknak" köszönheti a Fidesz a 2/3-ot.
- Ezek az emberek ugyanis a kormány megfizetett emberei, ezek akadályok nélkül tudnak levélben választani.
- Még azt is tudjuk, hogy fidesz-aktivisták töltik ki nekik a kérdőíveket, mert néha magyarul sem tudnak, a politikai szituációt meg nem értik


Külföldről szavazó magyar állampolgár
 • Ha lakóhelye egy másik EU-tagállamban van, és nincs magyarországi lakcíme, akkor nem szavazhat magyarországi listára.
 • Ha lakóhelye olyan országban van, amely nem EU-tagállam, és nincs magyarországi lakcíme, akkor levélben szavazhat.
 • Ha Magyarországon él, de nincs magyarországi lakcíme, akkor levélben szavazhat.
 • Ha magyarországi lakcímmel rendelkezik, de külföldről szeretne szavazni, akkor szavazatát a külföldi magyar nagykövetségek, konzulátusok valamelyikén adhatja le.
Tehát a külföldön dolgozó Magyarok
-
nem szavazhatnak levélbe, nekik szabadságot kell kivenniük, hazarepülni Magyarországra
- vagy a gyakran többszáz km-re levö városba utazniuk, ahol van magyar követség.

Míg a hazájukkal csupán érzelmi vagy a kormány által megfizetett függőségben levők a konyhaasztalon tölthetik ki az X-et az Európa ellenes Fidesz-re.

A "Palaver" műsort hallgatva azon csodálkozom, hogy a sok Fidesznyik, milyen intenzitással biztatja a hallgatókat a Fideszre szavazáshoz:
"A tét élet vagy halál! Tessék kérem okvetlen a Fideszre szavazni, elvinni az öreg vagy beteg szomszédot, a választási urnákhoz"
Ez nagyon inkoherens, hiszen minek akarnak EP képviselőt Brüsszelbe ha az a "pokol"?

Megjegyzem, Frakció nélküli pártok, mint a Fidesz kevesebb anyagi támogatást kapnak az EU-tól mint akik egy frakcióhoz tartoznak.

Demokratikus országokban igy zajlik a levél-választás.


Aki nem értené az idegen nyelvet, egy német állampolgár nyugodtan elrepülhet nyaralni, még onnan is tud szavazni.

Továbbra is csak egy kisebbség a Magyarországon szavazni nem elmenőkhöz képest, továbbá nem az Ő hibájuk, hogy a Fidesz "gondolt" rájuk az ellenzék meg a korábbi népszavazással kapcsolatos kampányával elvágta magát, igy is csoda, hogy kb 10% nem FIdeszre szavazott, amúgy ez 2022 szavazás eredményeiből idéztem.
Viszont ott van a mostani főpolgármester szavazás. Az LMP egy a országosan 5% alatti párt, ami Bp sem hő de erős, de találtak egy jó jelöltet, akinek van programja is, a felmérések szerint sokszorosan felette van a támogatottsága Vitézynek mint amekkora az LMP támogatottsága. Persze a szavazásig sok minden változhat. DE ÉN ezt várnám el az ellenzéktől, keressenek kompetens jelölteket, legyen program, legyen munka amit elvégeznek, hogy hihessen benne a választó. Amig nem teszik bele a munkát és csak mutogatnak erre meg arra, addig nincs mit csodálkozni. Orbánék kampánymüódban tolják 2010-től, az ellenzék meg sokszor az utolsó utáni pillanatban dönt arról ki is legyen a jelölt, akit sem felépíteni, sem megismertetni nem lehet a szavazókkal.
 
Látom már Észak-Koreai állapotok vannak Magyarországon.
Hivatalosan június 9.-én lesznek a szavazások de orbán elintézte, hogy már 3 héttel elötte beérkezzenek és kiszámolják, a levélválasztást.
Az eredményen, hogy a szavazatok 94%-a Fidesz-t favorizálta már meg sem lepödök. :) :)
Ernoe Te tényleg nem vagy normalis!
Annyira elfogult, és gyíulolettol csopogo amit irsz, hogy a TÉNYEKRE mar oda sem figyelsz!

Ez a 94 szazalék a 2022-es választása levelszavazatainak eredmenye!
Tanulj mar meg olvasni!
Egyre elkeseritobb az a végtelen elfogulétsag amit képviselsz!
 
Ha ugyanazok a szabályok, akkor a magyar lakcímmel rendelkezők miért nem szavazhatnak levélben?
azért mert a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat ez van legközelebb a lakásához, de akár mozgóurnát is lehet igényelni, ha valaki nem tud elmenni a lakóhelyétől a szavazóhelyig
 
azért mert a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat ez van legközelebb a lakásához, de akár mozgóurnát is lehet igényelni, ha valaki nem tud elmenni a lakóhelyétől a szavazóhelyig
No nem egészen!
Ha én épp akkor üdülök és mondjuk Debrecenből Keszthelyre utaztam, ott is szavazhatok, ha időben jeleztem a jegyző felé.
 
Ernoe Te tényleg nem vagy normalis!
Annyira elfogult, és gyíulolettol csopogo amit irsz, hogy a TÉNYEKRE mar oda sem figyelsz!

Ez a 94 szazalék a 2022-es választása levelszavazatainak eredmenye!
Tanulj mar meg olvasni!
Egyre elkeseritobb az a végtelen elfogulétsag amit képviselsz!

Elnézést, nem követtem a hivatkozást (link) de a mondatban szó sem volt 2022-röl.

De teljesen mindegy, mert a hangsúly ott van, hogy több mint 700.000 magyar tartózkodik külföldön, ott tanul, dolgozik, a nyaralókat nem is számolom,
a levélszavazatok száma pedig pont annyi mint a Romániai magyar választók száma, akikröl tudjuk már számos választás ota, hogy Orbán elkötelezettek, hogy
számukra a levélválasztás létezik, mig a nyugateuropában levö, felvilágosult magyarok választása akadályozva van.

Erröl az antidemokratikus, jogellenes tényről informálva van Brüsszel is, fogunk még a jövőben hallani rolla!
Nincs kizárva, hogy a Fidesz mandátumokat Brüsszel nem fogja elfogadni.
A félreértés elkerülése véget mondom, 2024-röl beszélek.

Megvagyok lepve, hogy szidalmakkal árasztasz el engem de a tárgyhoz egy szót sem szóltál!
 
Továbbra is csak egy kisebbség a Magyarországon szavazni nem elmenőkhöz képest, továbbá nem az Ő hibájuk, hogy a Fidesz "gondolt" rájuk az ellenzék meg a korábbi népszavazással kapcsolatos kampányával elvágta magát, igy is csoda, hogy kb 10% nem FIdeszre szavazott, amúgy ez 2022 szavazás eredményeiből idéztem.
Viszont ott van a mostani főpolgármester szavazás. Az LMP egy a országosan 5% alatti párt, ami Bp sem hő de erős, de találtak egy jó jelöltet, akinek van programja is, a felmérések szerint sokszorosan felette van a támogatottsága Vitézynek mint amekkora az LMP támogatottsága. Persze a szavazásig sok minden változhat. DE ÉN ezt várnám el az ellenzéktől, keressenek kompetens jelölteket, legyen program, legyen munka amit elvégeznek, hogy hihessen benne a választó. Amig nem teszik bele a munkát és csak mutogatnak erre meg arra, addig nincs mit csodálkozni. Orbánék kampánymüódban tolják 2010-től, az ellenzék meg sokszor az utolsó utáni pillanatban dönt arról ki is legyen a jelölt, akit sem felépíteni, sem megismertetni nem lehet a szavazókkal.

Lehet kritizálni az ellenzéket de ettől az orbáni bűnszövetkezet az marad ami.

- Magyarországon a választások egyenlőtlen feltételek között zajlanak,
- a kormány alkotmányjogot sértően pártpropagandát folytat és a Fidesz közpénzből finanszírozza magát
- sorolhatnám tovább ....

Igen az emberek nem elégé aktivak mert félnek!
Nem a börtöntől, hanem a megélhetés miatt.

Nem csípem MP-t de mit gondolsz, miért áll az internetoldalán nagy betűkkel: "Ne féljetek"?
 
Utoljára módosítva:
De teljesen mindegy, mert a hangsúly ott van, hogy több mint 700.000 magyar tartózkodik külföldön, ott tanul, dolgozik, a nyaralókat nem is számolom,
De ugye ezek mind magyarországon laknak (állandó lakcímnek egy magyarországi cím van megadva) ezért nem szavazhatnak levélben?
Ha feltétlenül levélben akarnak a külföldön élők szavazni csupán be kell jelenteniük az aktuális külföldi, állandó lakcímüket, hogy legyen hova küldeni a választási levelet.
 
De ugye ezek mind magyarországon laknak (állandó lakcímnek egy magyarországi cím van megadva) ezért nem szavazhatnak levélben?
Ha feltétlenül levélben akarnak a külföldön élők szavazni csupán be kell jelenteniük az aktuális külföldi, állandó lakcímüket, hogy legyen hova küldeni a választási levelet.

Megkérhetlek, hogy ehhez belinkeld a jogszabályt?

1716469958721.png


Betettem neked a Németországi szabályokat, számomra az számit etalonnak.
Az orbáni diktatura testre szabta magának a választási rendet.

 
Utoljára módosítva:
Megkérhetlek, hogy ehhez belinkeld a jogszabályt?

Csatolás megtekintése 1999950

A nemzeti választási iroda honlapjat nem akarom belinkelni, mert ne a forum nem preferalja, ezert kimasolom:

(ez utan mellekelve van az EU által kiadott osszefoglalo statisztika)

Azok a választópolgárok, akik nem rendelkeznek lakcímmel sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában, levélben adhatják le szavazatukat a június 9-i európai parlamenti választásokon, amennyiben 2024. május 15-ig regisztráltak a névjegyzékbe.Hogyan regisztrálhat a névjegyzékre?
Regisztráció a levélben szavazók névjegyzékére

Szavazási levélcsomag​

Szavazási levélcsomag átvétele​

A Nemzeti Választási Iroda a regisztrált választópolgárnak arra a címre küldi meg a szavazási levélcsomagot, amelyet a választópolgár a regisztrációs kérelemben megjelölt.

Regisztrációs kérelmében a választópolgár a szavazási levélcsomag személyes átvételét is kérheti, ebben az esetben a szavazást megelőző két hétben munkanapokon 9 és 16 óra között a következő helyszíneken veheti azt át június 7-ig, valamint a szavazás napján, június 9-én 6 és 19 óra között:

 • az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyein,
 • Magyarország kijelölt, határmenti településein vagy
 • Magyarország kijelölt külképviseletein.
A szavazási levélcsomag személyes átvétele során a választópolgár személyazonosságát érvényes magyar vagy más (szerb, ukrán stb.) fényképes igazolvánnyal köteles igazolni. A szavazási levélcsomagot csak személyesen lehet átvenni.

A szavazási levélcsomag tartalmazza
 • a levélben szavazás szavazólapját (mely bélyegzőlenyomat nélkül érvényes),
 • a választópolgár azonosításához szükséges nyilatkozat nyomtatványát,
 • a szavazólap elhelyezésére szolgáló borítékot (belső boríték),
 • a válaszborítékot, amelynek címzése a Nemzeti Választási Iroda címét tartalmazza, és amely díjmentesen postára adható,
 • a szavazás módjáról szóló tájékoztatást.

Hol szavazhat levélben?
Levélszavazat átvételére kijelölt helyszínek

A válaszboríték visszaküldése​

A válaszboríték

 • feladható postán
  • ingyenesen a Nemzeti Választási Irodához - ebben az esetben legkésőbb a szavazás napján, június 9-én 19 óráig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához, vagy
  • térítés ellenében - a lezárt válaszborítékot bármelyik külképviseletre címezve; ebben az esetben a külképviseleti szavazás végéig kell megérkeznie a külképviseletre,
 • leadható Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában június 9-én 6 és 19 óra között,
 • leadható továbbá bármelyik külképviseleten a szavazást megelőző két hétben munkanapokon, 9 és 16 óra között vagy a külképviseleti szavazás idején.
 

Csatolások

 • nemzeti_szabalyok_infografika_ep_valasztas_2024.pdf
  1.2 MB · Olvasás: 38
Te magad linkelted be

Csatolás megtekintése 1999952
hol a probléma, egy állandó lakcímed lehet, az vagy magyarországon vagy külföldön van.
Ott van a zavar egyeseknél, hogy Magyarorszagon nem csak EU parlamenti valasztasokat tartanak.
Mas szabalyok vonatkoznak az EU szavazasra és masok az onkormanyzati és kisebbségi onkormanyzati valasztasra.

Mielott barmit vitat valaki elobb nezzen utana melyik választasrol beszel.

Egy EU-s tagorszag álampolgára természetes, hogy az EU választás során nem szavazhat két orszag kepviseloire is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....

Statisztikák

Témák
38,269
Üzenet
4,827,453
Tagok
617,017
Legújabb tagunk
LILI.1
Oldal tetejére