Kertészkedés, Vagott virag/ cserepes virag a lakasban...

bogyomama témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2003 Február 27.

 1. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  igen,mert előre nem tudod mennyire fagy vissza.
  Ma reggel korán mentem a piacra és láttam egy hölgy vagy négy nagy tövet vitt haza. Az azért pénzben sem kevés, de biztosan szépek lesznek.
   
  zzsuzsa kedveli ezt.
 2. Szalárd

  Szalárd Állandó Tag

  Én tavaly kaptam egy tövet amit elültettem,Egy szár nőtt ki,rajta csomó virággal. Őszintén megmondom,nem emlékszem,hogy ősszel vagy tavasszal vágtam-e le a teljesen elszáradt szárat. Az idén három szárat hajtott,olyan magasak,mint én vagyok. Már alig várom,hogy virágba boruljon,szerintem csodálatos lesz!:)
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 3. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Ma reggel én is piacoztam és vettem egy fehér tövet. Cserepes, kiültettem, most kicsit kókadtnak látom, pedig rendesen belocsoltam. Remélem, reggelre feléled, van rajta jópár bimbó. Az udvarra ki lehet tenni a megtelt táblát, több virág nem fér el. Télire azt mondták, nem szabad levágni, csak tavasszal, viszont a tövét takarni kell. Ti mivel takarjátok? Levelekkel, szalmával, valami mással? Még nem volt olyan növényem, amit télre takarni kellett.
  A rózsaloncom, amit tavasszal ültettem, nem felfelé nő, hanem elfekszenek az ágai a földön. Miért? Ennek nem felfelé kellene nőni?
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 4. Szalárd

  Szalárd Állandó Tag

  Én nem takartam semmivel a télen,és nem lett semmi baja... Mondjuk itt dél-Baranyában nincs olyan hideg telente.Általában.:D
   
  zzsuzsa és evelyn13 kedveli ezt.
 5. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Az amarilliszeim még nem száradtak el. Már nem locsolom őket, az esőből kaptak egy kis vizet, alátét nincs a cserepek alatt. Mit tegyek velük? Lassan már ültetni kellene őket újra el, hogy karácsonyra legyen virág, de még pihenniük is kellene. Vegyem őket ki a földből? Mi legyen a zöld levelekkel? Aki tudja, adjon tanácsot legyen szíves, így még soha nem jártam, máskor már augusztusban elszáradtak.
   
  zzsuzsa, evelyn13 és potterwoman kedveli ezt.
 6. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 7. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Öregszenek a tujáim!
  Az első örökzöldeket még akkor kaptuk magoncként mikor a párommal megismerkedtünk aztán a termésből én is vetettem.Lett vagy 200 darab amiket sorban elajándékoztam és csak a legszebbeket tartottam meg. Most muszáj volt felnyírni,nem csak azért mert sok helyet foglal,mondjuk ez is egy szempont,de nem levegőzik kellőképpen és a mostani meleg nyarak sem kedvezett nekik ,ezért kezdtek gombásodni száradni. Ha a gombát nem biztos,hogy meg tudtuk állítani,de hogy levegősebb így nagyobb az esélye,hogy kiheveri és talán az atkák sem támadják meg.Mármint reméljük.
   

  Csatolt fájlok:

  kipling, zzsuzsa, Ateragram és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Orchidea szaporítás!
  Dendrobiom nobile
   

  Csatolt fájlok:

 9. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Kis levelű fikuszom
   

  Csatolt fájlok:

 10. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Andi, nálam gyönyörűen virágzik a megosztott varjúháj, remélem nálad is életre kelt :)
   
 11. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Van egy növényem, nem tudom a nevét. Tavaly hozott két hosszú tokban magokat amit elvetettem, így ez évben lett már gyereknövény is.
  Van aki tájékozottabb nálam és megmondja 'ki' ez?
   

  Csatolt fájlok:

  ronix7-7, zzsuzsa, Ekira és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Stapelia-Dögvirág

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 13. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Gyorsan tavasz lett, virágzanak a nárciszok. Előbújtak a klematiszok is, amiket Liza kutyus tövig rágott az ősszel. Már csak azt kell kitalálnom, hogy tudnám őket megvédeni az én kis önjelölt főkertészemtől, nehogy megint metszeni kezdjen, vagy kiássa őket. Ha valakinek van ötlete, kérem, írja meg. Talán már kicsit komolyodott, elvégre 9 hónapos lett. Lassan ki lehet ültetni a szerelemvirágot is. Remélem, hogy a mocsári hibiszkuszok túlélték Liza szakszerűnek épp nem nevezhető metszését. Kaptam pár szedertövet és 3 rózsát, úgyhogy megvan a délutáni program. Az egyik mocsári hibiszkuszt is szeretném átültetni. Sajnos, a benti virágokkal is jól kiszaladtam az időből, még csak egy hete ültettem el az amarilliszeket, máskor ekkorra már mind túl volt a virágzáson. Remélem, azért nem csináltam vele nagy bajt nekik. Már bújik kifelé az árnyliliom is. Az aranyeső nagyon szépen virágzik, kicsit féltem, hogy milyen lesz, mert tavaly nagyon visszametszettem. Gondolkodom, hogy jó lenne egy magnólia a kertbe, a kisebb fajtából, de ezt lehet, hogy jövőre halasztom.
  Ti hogy álltok a virágaitokkal?
   
  evelyn13, zzsuzsa és sorcier kedveli ezt.
 14. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  A frissen ültetett egyik rózsámat reggel Liza kutyus kiásta. Visszaültettem. A klematiszokért izgulok nagyon, remélem, megússzák és Tombol-Rombol Randalír nem fogja őket bántani.
   
  zzsuzsa, Baló Erzsébet és evelyn13 kedveli ezt.
 15. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  Sziasztok!
  Virágoznak a leandereim!
  Szerintetek mit csináljak a citromfáimmal?Virágoznak,fél cm citromig nevelgetik a termést és eldobálják.Amit a fiamnak adtam,egész évben terem.
   

  Csatolt fájlok:

  Ekira, sorcier és Baló Erzsébet kedveli ezt.
 16. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Megmutatom Nektek a virágzó kövi rózsámat. Mióta betelepítettem hozzám most láttam nyílni először, nagyon tetszik nekem.
   

  Csatolt fájlok:

  kipling, Ekira, zzsuzsa és 1 másik tag kedveli ezt.
 17. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Szeretnék segítséget kapni. A lefényképezett növényt örököltem. Nem tudok róla semmit azon kívül hogy az előző tulajdonosánál olyan helyen volt, ahol csak reggel volt fény- kész. Ha valaki tudná mi a növény neve, árnyékot-fényt szeret, virágzik vagy csak a zöldjével gyönyörködtet. Bírja-e a hideget és kint maradhat stb. :):):)
   

  Csatolt fájlok:

  zzsuzsa kedveli ezt.
 18. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nem csodalom,nagyon szep!:)
   
  Baló Erzsébet és zzsuzsa kedveli ezt.
 19. Ekira

  Ekira Állandó Tag

  Virágzanak a mocsári hibiszkuszok, a dália, jegecske, a hajnalka. Egy napraforgó is lett, azt nem mi vetettük, hanem a madárkák.
   

  Csatolt fájlok:

 20. Baló Erzsébet

  Baló Erzsébet Állandó Tag

  Lányok segítsetek abban, :dr_31:hogy mi a pozsgásom neve, ami legnagyobb meglepetésemre virágot hozott pedig ennél ridegebben nem lehet tartani növényt.
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás