Kevesebb a bliccelő

Spanky témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Április 12.

 1. kishaszi

  kishaszi Állandó Tag

  Én sem:/

  Egyébként meg nevetségesnek tartom a BKV intézkedéseit abból a szempontból, hogy x évvel ezelőtt bevallottan 8% körül volt a bliccelők aránya, szerintük. Na most ezek után lehet számolgatni, hogy vajon ez a 8% emberke okozhatja-e minden évben a több tíz milliárdos deficitet, vagy sem!

  Meg addig ne is várjon a BKV semmit, amíg az embernek egy évben elviszi egy havi fizetését a bérlet és cserébe nem kap "semmit" csak:

  - bűzt és mocskot, nem takarítják a járműveket, már korán reggel ragad minden a mocsoktól
  - légkondi ismeretlen fogalom - szerencsére a kombinékon már megy a klíma (persze valaki képes ezt is fikázni), eddig ez volt az egyetlen értelmes húzásuk. rengeteg buszon ugyanúgy van klíma, csak b...nak bekapcsolni, hagy rohadjon az ember az egyre melegebb évszakokban ...
  - folyamatosan késő és kimaradó járatok -> azt mikor fizetik ki az embernek? (és nem, az nem elégséges magyarázat a problémára, hogy induljon az ember előbb fél órával...)
  - metrón reggel csúcsidőben - városba befelé persze - rendszeresen nem lehet felférni, 3-4-et elenged az ember, és amire felfér, azon is ezren vannak, innentől lásd első pont
  4-6-os villamos gyakorlatilag ugyanez, ha csak nem este 7 fele indul el az ember haza és nem reggel 8-ra jár dolgozni az ember
  - az ellenőrök csak az adófizető állampolgárokat büntetik meg, akinek vannak személyazonosságát igazoló okmányok, van munkája, iskolába jár... mondván azokkal nem tudnak "mit kezdeni, akik mondjuk..." ugye mindenki tudja mi van a 3 pont helyén?! Csöviket sajnálom, de velük ugyanez a történet...
  Pl. 1-es villamoson történt egy este, hogy jöttek a kallerek és egy kisebbséghez tartozó nőnek természetesen (értsd: nyilván véletlenül) nem volt se jegye, se bérlete. Aki egyébként nem úgy volt öltözve, mint akinek nincs pénze - mobilra volt pénze meg tiszta ruhára, sminkre, hajfestékre, bérletre nem... Leszállítatta az ellenőr, illetve csak volna, mert ment tovább az ellenőr és a következő megállónál átment a másik kocsiba, miközben nem figyelt az illető meg nem szállt le. Felszállt egy másik ellenőr, az meg kérdezte, hoyg ellenőrizték-e már, az meg persze az sms írás mellett fel se nézve vigyorogva bólogatott...

  Na ezek után várják el, hogy legyen becsületes az ember, és előfordult már velem, hogy lejárt a bérletem és elfelejtettem jegyet venni. Az ellenőr meg mondjuk sikeresen azt mondta, hogy "Na takarodjon innen" éppencsak nem bazdmegelt egyet hozzá. Normál esetben mondjuk magyarázkodhattam volna, de hozzátehettem volna, hogy elmegy a stílusával a jó édes.... ba, és otthon a családjával beszéljen így, ha megengedik, mert azért van különbség a két eset között.

  Jah meg a másik, hogy emberhez nem érhetnek, okmányhoz nem érhetnek, de egyszer sikerült édesanyámnak úgy kicsavarni a kezét az ellenőrnek, amikor nem volt érvényes jegye -, hogy 2 hétig fájt utána a könyöke. Minden következmény nélkül szerencse, hogy nem voltam ott.

  Lássák el a feladatukat, de azt ember módjára is lehet!
   
 2. Árnyék István

  Árnyék István Állandó Tag

  Természetesen én is helyesnek tartom az ellenőrzést viszont jó lenne ha ez párosulna elfogadható vonaljegy árakkal.
   
 3. feisty

  feisty Állandó Tag

  Egyetértek. Egyébként a szolgáltatás sztem alapvetően jó, de az árak irreálisak.
   
 4. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag

  Eljöttek a hűvös éjszakák, reggelek ideje, a körúti villamoson már 4 hajléktalan aluszikált szép nyugodtan.
  Ellenőr??? Egy szál sem! És ha jön is, a Margit-híd budai hídfőjénél szállnak csak fel és a Széna térnél le. Így jóformán egész úton szagolhatja az utazóközönség a melegedőket.
  Ennyi pénzért "európai szintű" szolgáltatás! Gratulálok BKV! :-(
   
 5. tothadam123

  tothadam123 Állandó Tag

  a BKV hamarosan csodbe megy, ennyi nem eleg a bliccelok ellen
   
 6. Zsotya82

  Zsotya82 Új tag

  Nem lepődők meg azon, ha a BKV csődbe megy! Hisz annyi pénz úgysem tud befolyni mint amennyit el tudnak szórni, például végkielégítésekre.
   
 7. ppopey

  ppopey Új tag

  Szerintem kár idegeskednünk rajta.
  Ez is olyan mint a politika,mindenki a saját zsebét tömi,ugy hogy közbe a másikat hülyének nézi.Pofátlanok.
   
 8. Hunsziszi

  Hunsziszi Állandó Tag

  Pécsen megoldották a bliccelést, jött a válság kirúgták az ellenőrök 90%-át csak az első ajtón lehet felszállni, bérlet mutatással vagy jegylyukasztással, a cégnek főnyeremény az utasoknak 1,5szeres menetidő. Éljen :(
   
 9. hallerm

  hallerm Állandó Tag

  Ha van ellenőr akkor sem történik semmi!

  Hetes busz legvége, hajléktalan bácsi pihen, iszonyat büdös, négy fiatal ellenőr "suhanc" gyerekképpel :rolleyes: Hátramennek, aztán előrejönnek és nem történik semmi. :confused: Mikor leszállunk kérdezem: Most akkor, hogy is van ez, nekem kell bérlet neki nem?
  Válasz: 65 feletti nem tehetünk semmit ingyen utazik :)
  Megjegyzés: ezt nekik is mondtam, és az utazási szabályok betartása, szag, koszos ruha, mások zavarása?
  Vagy az csak akkor számít ha van bérleted vagy jegyed? :D
   
 10. botanika

  botanika Állandó Tag

  A BKV addig nem fog csődbe menni, amíg korrupció létezik.
   
 11. galropi

  galropi Állandó Tag

  Egyet értek veled. De nem csak ő(k) az eggyetlen kivétel(ek).
   
 12. Sir Loftung

  Sir Loftung Állandó Tag

  Az emberek naponta bliccelnek, a topvezetők csak egyszer de akkor nagyot :)
   
 13. Bonnes

  Bonnes Állandó Tag

  Nem tudom, lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de talán az állam által finanszírozott cégeknek kellene példát mutatni, és ha veszteséges egy cég, nem kellene jutalmat, illetve prémiumot. Mire fel? A rengeteg végkielégítés, amit az utóbbi időszakban kiosztottak biztosan elég lett volna a járművek takarítására és esetleg egy órára azoknak akik a menetrenddel foglalkoznak. Nap-mint nap utazom a BKV-vel és bátran mondhatom, hogy össze-vissza indulnak, illetve közlekednek az utóbbi időszakban. Az elmúlt kb. két hónapban nem tudtam úgy utazni, hogy ne mondták volna be a hangosbemondóba, hogy forgalmi akadály, stb. miatt elnézést kérnek, de legalább már eljutottunk odáig, hogy közlik az utasokkal. Eddig még szóra sem méltattak bennünket, csak álltunk és vártunk. Tudom az utasok sem angyalok, sajnos még nem szégyen bliccelni, sőt egyesek erénynek tekintik. A bliccelők életkora változatos nem lehet azt mondani, hogy csak ez a korosztály, vagy csak az a korosztály.
   
 14. Bonnes

  Bonnes Állandó Tag

  Igen jó példát mutattak a BKV vezetők jutalom, prémium és végkielégítéstanból. Csak egy kérdés foglalkoztat nagyon ezzel kapcsolatban, hogy veszteséges cégnél miből fizetik ezeket.
   
 15. Gabetto

  Gabetto Állandó Tag

  Ez ugye egy költői kérdés volt részedről? :)
  Mert erre mindenki tudja a választ.
  Ők is, csakhogy egy szemernyi lelkiismeret-furdalásuk sincs ezzel kapcsolatban.
  Én még mindig azt nem értem, egyáltalán hogyan lehet(ett) ilyen feltételekkel megkötni munkaszerződéseket????? Miért nem nevezik a nevükön azokat az embereket, akik megfogalmaztatták és aláírták ezeket????
   
 16. keam

  keam Állandó Tag

  Az a baj, hogy nem csak a BKV, hanem az egész állam tiszta ellentmondás. Hogy lehet az, hogy évek óta egyre jobban szorongatnak, és az államnak mégis egyre kevesebb a pénze...?
   
 17. todika

  todika Állandó Tag

  Azért szorongatnak, mert ezeket a horribilis összegeket valamiből ki kell fizetni.
  Ja, és ha egy ilyen "csúcs-vezetőt" elbocsátanak, valszeg az állami szférában találnak neki helyet, kb. ugyanennyiért, vagy többért. A határ a csillagos ég.
   
 18. kamp.judit

  kamp.judit Állandó Tag

  kár, hogy a jegybevételek a vezetők zsebébe vándorolnak
   
 19. vogugabo

  vogugabo Állandó Tag

  Azt a pénzt, amit kiosztanak a dolgozóknak, az állatól kéri hitelbe a BKV, majd hogy fizetni tudja a törlesztést az állam felé, felemeli a jegyek árát, vagyis a gyanútlan egész jegy árat fizető adófizető polgár zsebéből veszik ezt is el a méregdrága vonaljegyen felül. Különben meg azért vannak sza.-ba, mert a legtöbb ember aki tömegközlekedik az a nyugdíjas, vagy kedvezményt kapó ember, aki alig fizet valamit az utazásért. A semmiből én sem tudom megtankolni az autómat. Aki meg egész árat kellene fizetnie, jobban kijön a pénzéből, még akkor is, ha egyedül ül be az autójába. Hát így nem lesz népszerű a tömegközlekedés Magyarországon.
   
 20. Nagyláb

  Nagyláb Állandó Tag

  Nem tudja valaki, hogy kéne gyorsan és hatékonyan kiirtani a kommunistákat?
   

Megosztás