Kicsi falum, ott születtem én .....

Abeona témája a 'Fotó album' fórumban , 2009 December 4.

 1. Abeona

  Abeona Állandó Tag

  Sziasztok, Nyugat - Szlovákián lakom, egy Nyitra melletti 1478 főt számláló falucskában, Kolonban.
  Szeretek itt élni, még élnek itt magyar ajkú emberek, működik a magyar nyelvű óvoda és az alapiskola alsó tagozata / 1,-4. osztály/, felső tagozatú / 5. - 9. osztály/ magyar nyelvű iskolába a szomszéd faluba járnak a gyerekek, az utóbbi években azonban csökkent a magyar iskolába, oviba járó gyermekek száma.
  Ha valaki esetleg megszeretné nézni kicsi falumat:
  www.kolinany.eu


  Abeona - Marika :o
   
  Fritschi kedveli ezt.
 2. lilla64

  lilla64 Állandó Tag

  Nem messze van ide Kismargita

  Örülök ennek a topicnak, s én is bemutatom kis falunkat!

  Újszentmargita egy 1600 fős telpülés a Hortobágy nyugati szélén, közel a Tiszához. Minden van nálunk, amire szerintünk egy élhető településnek szüksége van. Bölcsőde, 2006-ban felújított óvoda. A Hunyadi Mátyás Álatlános Iskola És Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épülete 2007-ben épült, s minden eszközzel ellátott, amire egy általános iskolában szükség van. Változatos programokkal várjuk a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Az idősk ellátását a Fehér Liliom Gondozási Központ segíta. Telepőlésünk infrastruktával 100 5-san ellátott (gáz, víz, csatorna, kövesút, járda). Községünkben élénk közösségi élet zajlik. Híresek hagyományos rendezvényeink, ahová mindnekit szeretettel várunk. Július második hétvégéje: Margita Sokadalom és búcsú, Novemer utolsó szombatja Böllérverseny, Tiszamenti Népzenei találkozó, Elszármazottak találkozója, Gyermeknap, Mikulás.
  Civil szervezeteinkben mindenki találhat kedvére valót: Horgászegyesület, polgáőrség, Hagyományőrző, Műemlékvédő és Településfejlesztő Alapítvány, Közalapítvány Újszentmargita Községért, Universum sportegyesület, Százszorszép Dalkör működik nálunk. A művelődési házban mindig találhatsz magadnak elfoglaltságot. Ha többet szeretenél tudni rólunk, megtalálhatod a www.ujszentmargita.hu honlapon, s szivesen látunk kis falunkban, akár vendégként, akár lakóként.
   
 3. Ilka 51

  Ilka 51 Állandó Tag

  Én innen származom. Ide születtem, itt éltem közel 16 évig.
  (tiszatenyo.hu)
  Belepillantottam a ti múltatokba is. :)

  Tiszatenyő

  [​IMG]
   
 4. lilla64

  lilla64 Állandó Tag

  Nem messze van ide Kismargita

  Kis falunkról bővebben: ujszentmargita.hu honlaPON.
   
 5. burhán

  burhán Állandó Tag

  Dömös az én kicsi falum, a Dunakanyar legszebb helye. Az igazi dunakanyar, és még semmi sincs rajta elrontva. Sokat kellene fejlődnie, hogy ne csak a természeti szépsége által legyen vonzó.

  [​IMG]
   
 6. hajduf

  hajduf Állandó Tag

 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Egy régi kép Jászladányról, legkedvesebb helyemről:
   

  Csatolt fájlok:

 8. ilyvo

  ilyvo Állandó Tag

  Kisfalum, mely most nagyközség

  Eszterházy kastély a szülőfalumban. A Kertali dombon végzett ásatások bizonyították, már Árpád unokája, Taksony idején magyar település volt.
  [​IMG]
   
  napsugár7127 és cucus60 kedveli ezt.

Megosztás