Kicsi falum, ott születtem én .....

Abeona

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, Nyugat - Szlovákián lakom, egy Nyitra melletti 1478 főt számláló falucskában, Kolonban.
Szeretek itt élni, még élnek itt magyar ajkú emberek, működik a magyar nyelvű óvoda és az alapiskola alsó tagozata / 1,-4. osztály/, felső tagozatú / 5. - 9. osztály/ magyar nyelvű iskolába a szomszéd faluba járnak a gyerekek, az utóbbi években azonban csökkent a magyar iskolába, oviba járó gyermekek száma.
Ha valaki esetleg megszeretné nézni kicsi falumat:
www.kolinany.eu


Abeona - Marika :o
 

lilla64

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem messze van ide Kismargita

Örülök ennek a topicnak, s én is bemutatom kis falunkat!

Újszentmargita egy 1600 fős telpülés a Hortobágy nyugati szélén, közel a Tiszához. Minden van nálunk, amire szerintünk egy élhető településnek szüksége van. Bölcsőde, 2006-ban felújított óvoda. A Hunyadi Mátyás Álatlános Iskola És Alapfokú Művészetoktatási Intézmény épülete 2007-ben épült, s minden eszközzel ellátott, amire egy általános iskolában szükség van. Változatos programokkal várjuk a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Az idősk ellátását a Fehér Liliom Gondozási Központ segíta. Telepőlésünk infrastruktával 100 5-san ellátott (gáz, víz, csatorna, kövesút, járda). Községünkben élénk közösségi élet zajlik. Híresek hagyományos rendezvényeink, ahová mindnekit szeretettel várunk. Július második hétvégéje: Margita Sokadalom és búcsú, Novemer utolsó szombatja Böllérverseny, Tiszamenti Népzenei találkozó, Elszármazottak találkozója, Gyermeknap, Mikulás.
Civil szervezeteinkben mindenki találhat kedvére valót: Horgászegyesület, polgáőrség, Hagyományőrző, Műemlékvédő és Településfejlesztő Alapítvány, Közalapítvány Újszentmargita Községért, Universum sportegyesület, Százszorszép Dalkör működik nálunk. A művelődési házban mindig találhatsz magadnak elfoglaltságot. Ha többet szeretenél tudni rólunk, megtalálhatod a www.ujszentmargita.hu honlapon, s szivesen látunk kis falunkban, akár vendégként, akár lakóként.
 

Ilka 51

Állandó Tag
Állandó Tag
Én innen származom. Ide születtem, itt éltem közel 16 évig.
(tiszatenyo.hu)
Belepillantottam a ti múltatokba is. :)

Tiszatenyő

Martfu_01.jpg
 

burhán

Állandó Tag
Állandó Tag
Dömös az én kicsi falum, a Dunakanyar legszebb helye. Az igazi dunakanyar, és még semmi sincs rajta elrontva. Sokat kellene fejlődnie, hogy ne csak a természeti szépsége által legyen vonzó.

normal_Dunakanyar.JPG
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy régi kép Jászladányról, legkedvesebb helyemről:
 

Csatolások

  • Ladány-régi.jpg
    Ladány-régi.jpg
    126.7 KB · Olvasás: 3

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisfalum, mely most nagyközség

Eszterházy kastély a szülőfalumban. A Kertali dombon végzett ásatások bizonyították, már Árpád unokája, Taksony idején magyar település volt.




 
Oldal tetejére