Kiderült, hogyan lopják még jobban szét, a kivéreztetett országot az összeomlás előtt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 10.

Melitta - 2019 Február 10, 04:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy titokzatos török vállalaton keresztül már közel egymilliárd dollárnyi aranyat menekített ki Venezuelából Nicolas Maduro elnök, aki egyre nagyobb nyomás alatt van - írja a Bloomberg. A művelet egy éve kezdődött, miután a venezuelai elnök meglátogatta török kollégáját.

  2018 januárjában egy török vállalat 41 millió dollár értékben importált aranyat Venezuelából, amire ötven éve nem volt példa a két ország között. Ennek ellenére akkor még senkinek sem tűnt fel a szokatlan kereskedelmi tranzakció. A következő hónapban viszont a kapcsolat folytatódott, a Sadres nevű vállalat újabb 100 millió dollárért vett aranyat.

  Egészen tavaly novemberig nem is volt semmi probléma, akkor azonban Donald Trump amerikai elnök rendeletben jelentette be, hogy szankciókkal sújtja azokat, akik a venezuelai arannyal kereskednek. Addigra azonban a Sadres már 900 millió dollár értékben importált nemesfémet. Nem is rossz ez egy olyan cégtől, melyet mindössze egymillió dolláros tőkével alapítottak.

  A kiskaput az amerikaiak novemberben bezárták, de a jelek szerint Törökország és Venezuela továbbra is üzletelnek. Erdogan török elnök például az év végén Caracasba utazott, ahol bemutatta Madurónak az egyik legnagyobb török aranyfinomító cég vezérét. Januárban pedig a venezuelai elnök egyik ismert szövetségese viszonozta a látogatást.

  A dolog érdekessége, hogy Törökország nem először fekszik keresztbe az amerikai érdekeknek, közben viszont Donald Trump szeretné élénkíteni a két ország kereskedelmi kapcsolatait, így eddig sok dolgot elnézett a törököknek.

  (Bloomberg)

  upload_2019-2-9_22-15-38.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 10.

  1. orion-köd
   orion-köd
   Jól látható, hogy a bolsevista eszmék a mérsékelttől a legszélsőségesebbig gazdaságpolitikailag csődbe, vagy legalábbis csőd szélére vitték az országokat. Kelet Európa jó példa erre, de erre ott van a közelben Kuba is.
   Venezuela a földrész egyik leggazdagabb országa (volt) Brazília után, a világ legnagyobb olajtartalékán fekszik, és mégis sikerült a vezetésnek szétbarmolnia.

   Persze (az olaj, vagyis a pénz miatt) itt is bizonyára benne lehet a világunk csendőrének a keze, a szokásos alattomos fúrásokkal, mint oly sokszor a közelmúltban.

   Sajnálom Venezuelát.
  2. udvarfy
   udvarfy
   Orion-köd ,
   aztán hogyan is van az az embargos dolog ? Miért is nemtuud venezuela már évekóta a világpiacon bevásárolni , miért is tiltja az Angol kormány ugyszintén a Londonba raktározott aranyához hozzájutni ?? Nem is tudom melyik UN karta mely ezt Venezuelának megtilja ?? Vagy ott már teherautook járják a vidéket vegyifegyverekt gyárva ? Esetleg Venezuelánai halászhajok támadják meg az amarikai hadiflotátt ??:rohog:
  3. Melitta
   Melitta
   A vilagvalsagbol nem tudott felallni Venezuela. Fo beveteli forrasa az olaj termeles.
   Ahogy az olaj arak zuhantak meg 1-2 evig birtak de hogy ez az allapot tartossa valt az allami bevetel szinte osszezsugorodott es onnan mar csak a lefelement jott.
   A politikai ereszd el sem hasznalt de igazabol a gazdasag megfeneklese a legsulyosabb gond naluk.
   Nekik es jo par olajt kitermelo orszagnak nagyon jo lenne ha visszamenne az olaj ar az egekbe, de remelhetoeleg ez nem fog bekovetkezni.

Megosztás