Hírek Kiderült, mennyit ér valójában a római Colosseum

A Deloitte arra kérte az olaszokat, hogy próbálják meghatározni a Colosseum társadalmi értékét.

A Colosseum a világ egyik legismertebb építménye, amelyről eddig azt hittük, felbecsülhetetlen értéke van. A Deloitte azonban nemrégiben közzétett egy jelentést, amiben mégis árcédulával látták el az ókori Róma ikonikus örökségét.

Hetvenhét milliárd euróra lőtték be, ami átszámolva több mint harmincegyezer milliárd forintra tehető.

Ezt a hihetetlen értéket nemcsak az olaszok érzékelik, hanem a turisták milliói is, akik évről évre felkeresik a Flavius-amfiteátrumot. Az összeget nem a jegyeladásokból, a látogatók számából és a turisztikai vonzerő helyi vállalkozásokra kifejtett gazdasági hatásából számították ki.


A Deloitte ehelyett megkérdezte az olaszokat, hogy

mekkora összeget lennének hajlandóak kifizetni az amfiteátrum megőrzésére,

még akkor is, ha nem használnák azt közvetlenül, esetleg még közvetetten sem profitálnának belőle.

A rómaiak átlagosan ötvenkilenc eurót, azaz huszonnégyezer forintot lennének hajlandók kifizetni. A válaszadók több mint kilencven százaléka szerint pedig

az emlékművet „minden körülmények között” meg kell őrizni, még akkor is, ha ez állampolgári hozzájárulást igényel.

A tanulmány szerzői rámutattak arra is, hogy a Colosseum társadalmi értéke részben annak köszönhető, hogy egy egyedülálló és csodálatos ikonikus helyszín, aminek Olaszország számára hatalmas a szimbolikus jelentősége.


A Colosseum időszámításunk előtt 80-ban készült el, és továbbra is a világ legnagyobb amfiteátruma. Évente több mint hétmillió látogatót vonzott a járvány előtt, és mintegy 1,39 milliárd euróval járul hozzá Olaszország GDP-jéhez.

Szilvási-Kassai Eszter

1659016128413.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szpahi wrote on Konradino's profile.
Szia!
Windows 10 alatt winrar-ral simán kibontotta, s pdf-ben olvasható az eredmény.
Üdv
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Valakinek meg van azangol tz? Project 5 unit 3?Sziasztok! Mivel az interneten nem találtam ezt a témazárót gondoltam meg kérdezem hogy valakinek van e ilyen lapja mert pl már meg írta vagy valami.....fontossak lennének a feladatok... Köszönöm ha valaki segít.
Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.
kÖSZI A KALAPOT!!! ÜDV ATTILA

Statisztikák

Témák
37,467
Üzenet
4,622,365
Tagok
604,447
Legújabb tagunk
nhuadovanvn
Oldal tetejére