Kijev hajtóvadászatba kezdett a magyar állampolgárok után?

A Rosszija 1 orosz állami televízió szerint a kijevi hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Nyugat-Ukrajnában azok után, akik az ukrán mellett magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

A kedden késő este a Rosszija 24 hírtelevízióban is sugárzott összeállításban elhangzott: "az ukrán külügyminisztérium súlyos büntetést helyezett kilátásba azon kárpátaljai lakosok számára, akik el akarják titkolni a hatóságok elől, hogy egy másik országban kiállított (magyar) útlevéllel is rendelkeznek. Emiatt a határ menti régiókból tömegesen hagyják el az országot. Budapesten több tízezer ukránról beszélnek, akik az utóbbi időben jelezték szándékukat, hogy Magyarországra mennének".

Az orosz állami televízió a 3 perces összeállítás elején interjúrészletet közölt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárral, megjegyezve, hogy a politikus a beszélgetés alatt "igazi diplomataként" egyszer sem mondta ki Ukrajna nevét. A riporter hozzátette, hogy "Magyarország lélekszáma töretlenül nő, részben a szomszédos Kárpátalja lakosainak köszönhetően", akik egy, Potápi Árpádtól idézett kijelentés szerint nagyobb biztonságban érzik magukat a magyar útlevél birtokában.

Az államtitkár szavait követően elhangzott: "majdnem 110 ezer ungvári és a város környékén élő lakos sietett megszerezni a magyar útlevelet". A riporter egy Annának nevezett, oroszul beszélő kárpátaljai nővel is beszélgetett, aki nem vállalta, hogy az arcát is mutassák a kamerában és elárulják, hol él Magyarországon. Közölte, hogy az emberek menekülnek Ukrajnából. Az anyák attól félnek, hogy fiaikat behívják katonának, az árak szinte óráról órára nőnek, a megélhetés egyre nehezebb Kárpátalján.

MTI

karpatalja.jpg
 
Igen tragikus, de sok ukrán állampolgár nem tud elmenekülni a hazájából és harcol érte. Ha belegondolunk akkor tegyük fel hogy hazánkat Magyarországot megtámadják mi lenne ha az itt élő kisebbségek kijelentenék hogy köszönik szépen ez nem az ő háborújuk .....
Ez háború amit oroszország kezdett és vele szemben nem lehet külön utas politikát folytatni vagyis lehet mert volt ilyenre példa hogy a kormány hintázott két birodalom között és meg is lett az eredménye.
Természetesen akik ide menekülnek azokat be kell fogadni csak azok valószínüleg már nem mehetnek haza a szülőföldjükre.
Nagyon nehéz kérdések ezek.
 
Igen tragikus, de sok ukrán állampolgár nem tud elmenekülni a hazájából és harcol érte. Ha belegondolunk akkor tegyük fel hogy hazánkat Magyarországot megtámadják mi lenne ha az itt élő kisebbségek kijelentenék hogy köszönik szépen ez nem az ő háborújuk .....

A nálunk élő kisebbségek nem kényszerből élnek itt. Ők választották ezt hazájuknak. A határon túli magyarok viszont akaratuk ellenére kerültek idegen államok fennhatósága alá. Nem ugyanaz.
Szerintem ez nem az ottani magyarok háborúja. Én nem halnék meg a helyükben Ukrajnáért. Főleg, hogy az ukránok első dolga az lesz, amint vége a konfliktusnak, hogy tovább korlátozzák a magyarok jogait, az anyanyelv használatát, csakúgy, mint a kettős állampolgárságot. Ilyen kormányért miért harcolnának?
A magyar kisebbségnek nem érdeke, hogy egy nacionalista ukrán kormány kerüljön hatalomra, akik miatt nagyrészt a konfliktus is kirobbant. Mert az orosz kisebbségnek se érdeke.
 
Utoljára módosítva:
Azért lássunk világosan, a Krím félsziget eredetileg a ruszkiké volt. És igazán nem régen, mert szerintem még sokan élnek azok közül, akik emlékeznek rá, amikor azt nem is tudom melyik orosz elnök (főtitkár?) talán Hruscsov, Ukrajnához csatolta. Akkoriban ez még jó dolognak is tűnt közigazgatásilag, mert ugye Ukrajna közelebb van. És ez nem tekinthető úgy, mint ha mondjuk Magyarország valamelyik déli megyét Szerbiának adná, mert akkoriban Ukrajna is a SZU része volt. Belügy volt tehát. És ajándék, legfeljebb. Most hogy Ukrajna ki akar szakadni a SZU utódából, a ruszkik teljes joggal érzik úgy, hogy Ukrajna méltatlanná vált arra az ajándékra, s visszakövetelik azt, ami tényleg az övék volt. Magyar törvények szerint is vannak esetek, amikor egy ajándék visszakövetelhető... S ismétlem az egész eset nem a régmúltban történt, hanem a közelmúltban!

Szóval szerintem a Krím igenis inkább a ruszkiké, mint Ukrajnáé.

Keletukrajna viszont már más tészta. Szerintem ha az ukránoknak volna egy csepp eszük, tennének egy alkut Moszkvának: elismerik hogy a Krím az oroszoké, azaz lemondanak róla, de cserébe az oroszok meg vonuljanak ki Keletukrajnáról, s arról mondjanak le! Azt hiszem amúgy, Putyin épp ezt várja, emiatt háborúzik ott Keletukrajnában...

S ez így mindenkinek jó volna. S még igazságos is, amennyire ilyen helyzetekben egyáltalán lehet beszélni igazságról. Megjegyzem, Putyin semmiképp se mondhatna le a Krímről, akkor se ha soha nem lett volna az az oroszoké. Tudniillik nézzetek csak rá a térképre, geopolitikai érdek. Nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jó kikötője azon a tengeren, délen...
 
Amiről soha senki nem beszél, pedig így történt. Miután a kijevi puccsot követően megalakult a puccsisták kormánya, az volt az első intézkedésük, hogy betiltották valamennyi kisebbségi nyelv használatát, köztük az oroszt is és igen súlyosan korlátozták a kisebbségi jogokat. Ez elég meggondolatlan és humán-ellenes cselekedet volt, egy olyan országban, amelyben becslések szerint kb. 10 millió csak az orosz etnikum száma. Ezt követően tört ki a polgárháború. Ezt a háborút aztán szítják mint a tüzet, főleg olyanok, akik ebből az egészből hasznot remélnek, viszont az egész konfliktus számukra semmilyen veszélyt nem jelent. Valóságos nagyhatalmi játszótérré változtatva az országot. Valamennyi háborús uszítót (a fehérgalléros politikusok és talpnyalóik) bíróság elé kellene állítani Hágában. De mintha látnám, hogy erkölcstelen módon majd béke Nóbel díjakkal kedveskednek nekik. Ilyen világot élünk. De visszatérve az etnikai szikrához. A Krím kb. 60%-a orosz. Ha jól emlékszünk, akkor volt egy népszavazás az elcsatolás előtt. Az orosz hivatalos források szerint több mint 80% szavazott az elszakadásra, más vélemények (főleg ukrán, vagy az Ukrajnát támogató országok) szerint ez lényegesen kisebb arány volt. Kérdezem én: Ha és amennyiben a népszavazás magtartása és hivatalos eredménye ellenére jogtalannak tartják a Krím elcsatolását, akkor - Magyarország trianoni szétdarabolását, amit kizárólag erőszakos és diktatórikus módon NÉPSZAVAZÁS NÉLKÜL!!!! hajtottak végre - minek tartják azok, akik most is és akkor is osztották az észt és hozták a döntéseket a lakosság feje fölött. Juj bocsánat!! Sopronban volt népszavazás. Nem is lett elszakítva.
 
Én annak örülnék, ha mindenki visszakapná azt, ami az övé. A Krím legyen az oroszoké, Kárpátalját meg csatolják vissza hozzánk, ami marad, meg legyen Ukrajna. Így lenne igazságos. Már csak azért is, mert Ukrajna soha a történelem során nem volt önálló állam, először a lengyelekhez, aztán az oroszokhoz tartozott (1640-től). Örülhetnének annak is, ami marad nekik.
Mert ha a Krím visszakerülhet a gazdájához, Kárpátalja miért nem?
Mert Putyin kiáll az övéiért, mi meg nem.
 
Pedig ez lesz...jós vagyok, de ehhez nem kell jós tehetség.. Feltéve ha Magyarország valamikor háborúba lép, minden kisebbség itt fogja hagyni..
 
Emberek! Nem lehet bárki annyira naiv, hogy hírként komolyan veszi ezt a szöveget! Értsd: tudom, hogy Ukrajnában van bőven hiba a nemzetiségpolitikában, lenne mit róla beszélni, na de vegyétek már észre, ez így ebben a formában egy uszító propaganda rémhír! Nézzétek már: Rosszija 1 állami orosz televízió, ahol egész nap megy az Ukrajna elleni háborús uszítás, és ezt a Rossziját interpretálja a putyinbarát kormányunk MTI-je, házi "közmédiája", ahol megintcsak egész nap a papagájpropaganda megy! Tele van a "hír" ténybeli sületlenségekkel, koholmányokkal, könyörgöm! Plusz a gyermeteg propagandisztikus szerkesztés!

A hozzászólások némelyike is ténybeli hibákat tartalmaz a Krím státuszának történetével, Kárpátaljával, a Majdan utáni nyelvtörvénnyel kapcsolatban, de nem megyek bele, mert túl bonyolult kérdések ezek ahhoz képest, hogy ilyen Jereváni Rádió jelenti típusú szólamokkal állítsuk szembe a tényeket.
Egy "apróságot" azért mégis: a "nép feje felett" addig is és azóta is folytatott politikai csatározások közepette a Krím lakossága önként, azaz szabad, nemzetközileg ellenőrzött népszavazáson döntött 1991-ben az Ukrajnához tartozás mellett autonóm köztársaságként, és ez volt később is a döntő többség akarata, ezért kellett az oroszoknak tavaly megszálni a Krímet, mert másképp nem tudták volna "visszacsatolni" a hadászatilag és nyersanyaglelőhelyileg kirívóan fontos területet. Megjegyzem, még a tavalyi álnépszavazáson, az urnák elé orosz fegyveres katonák által terelve is a krími lakosság többsége Ukrajna mellett szavazott (hasonlóképpen Donyeck és Luganszk lakossága)!!!!!! Az orosz külügyminisztérium (részben becsült) adatai szerint!!!!!! A helyi lakosság többsége a jelek szerint ma sem akar az Orosz Birodalomhoz tartozni, még a többségében oroszajkú tartományokban sem, az oroszajkú ukránok többsége sem!!! Ezért kell Oroszországnak erőszakosan hódítani az adott területeket, és ehhez, az orosz lakosság megnyerése végett folytonos háborús rémhírterjesztő propagandát folytatni, a szabad sajtót leépíteni, bedarálni. Ezen propagandában segíti Putyint az MTI a hasonló "hírekkel", - és Orbán 30 évre titkosított Paks 2-jét. A Krím nem az "oroszoké", soha nem is volt "az oroszoké". Rövid időszakig az orosz birodalom része volt.
 
Emberek! Nem lehet bárki annyira naiv, hogy hírként komolyan veszi ezt a szöveget!

Sajnos minden okunk megvan rá, hogy komolyan vegyük. Ennek az egésznek ugyanis volt előzménye:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150105-ukrajna-uldozni-fogja-a-kettos-allampolgarokat.html

http://diplomaci.blog.hu/2015/01/07/ukrajna_lottek_a_kettos_allampolgarsagnak

Lényegtelen, mit mond az orosz tévé, tény, hogy az ukránok tiltják a kettős állampolgárságot.
 
Emberek! Nem lehet bárki annyira naiv, hogy hírként komolyan veszi ezt a szöveget! Értsd: tudom, hogy Ukrajnában van bőven hiba a nemzetiségpolitikában, lenne mit róla beszélni, na de vegyétek már észre, ez így ebben a formában egy uszító propaganda rémhír! Nézzétek már: Rosszija 1 állami orosz televízió, ahol egész nap megy az Ukrajna elleni háborús uszítás, és ezt a Rossziját interpretálja a putyinbarát kormányunk MTI-je, házi "közmédiája", ahol megintcsak egész nap a papagájpropaganda megy! Tele van a "hír" ténybeli sületlenségekkel, koholmányokkal, könyörgöm! Plusz a gyermeteg propagandisztikus szerkesztés!

A hozzászólások némelyike is ténybeli hibákat tartalmaz a Krím státuszának történetével, Kárpátaljával, a Majdan utáni nyelvtörvénnyel kapcsolatban, de nem megyek bele, mert túl bonyolult kérdések ezek ahhoz képest, hogy ilyen Jereváni Rádió jelenti típusú szólamokkal állítsuk szembe a tényeket.
Egy "apróságot" azért mégis: a "nép feje felett" addig is és azóta is folytatott politikai csatározások közepette a Krím lakossága önként, azaz szabad, nemzetközileg ellenőrzött népszavazáson döntött 1991-ben az Ukrajnához tartozás mellett autonóm köztársaságként, és ez volt később is a döntő többség akarata, ezért kellett az oroszoknak tavaly megszálni a Krímet, mert másképp nem tudták volna "visszacsatolni" a hadászatilag és nyersanyaglelőhelyileg kirívóan fontos területet. Megjegyzem, még a tavalyi álnépszavazáson, az urnák elé orosz fegyveres katonák által terelve is a krími lakosság többsége Ukrajna mellett szavazott (hasonlóképpen Donyeck és Luganszk lakossága)!!!!!! Az orosz külügyminisztérium (részben becsült) adatai szerint!!!!!! A helyi lakosság többsége a jelek szerint ma sem akar az Orosz Birodalomhoz tartozni, még a többségében oroszajkú tartományokban sem, az oroszajkú ukránok többsége sem!!! Ezért kell Oroszországnak erőszakosan hódítani az adott területeket, és ehhez, az orosz lakosság megnyerése végett folytonos háborús rémhírterjesztő propagandát folytatni, a szabad sajtót leépíteni, bedarálni. Ezen propagandában segíti Putyint az MTI a hasonló "hírekkel", - és Orbán 30 évre titkosított Paks 2-jét. A Krím nem az "oroszoké", soha nem is volt "az oroszoké". Rövid időszakig az orosz birodalom része volt.
Egyetértek-én is ezt mondtam már tavaly is .S azt is elfelejti sok hozzászoló ,hogy a kettős állampolgárságot tiltó törvény nem a magyar kissebség miatt lett megalkotva,hanem pont az oroszajkú lakosság miatt,akit könnyü meghülyiteni a nagyorosz propagandával.Igaz hozzátenném,amikor elzavarták Janukovicsot az új kormánynak nem kellett volna engednie ebben a témában a habzó szájú nacionalitáknak.Ezzel tálcán kinálták az ürügyet a véreskezü Putyinnak.
"A hazugság akkor a leghihetőbb ha az igazság egy szeletére alapozzuk"- mondta Robert Ludlum.Itt is ez történt-naná hogy az orosz tévé ócsárolja az ukránokat.Mit vártok egy félfeudális maffiállam médiájától?
 
És?Ez elsősorban az oroszok ellen szól.

Az oroszok ellen sincs joga az ukrán kormánynak kettős állampolgárságot tiltó törvényt hozni. Mert ha az oroszok miatt hozták, akkor már jól van?
Kárpátalján mozgósítás van, viszik a magyarokat a mészárszékre, a kettős állampolgár pedig el tud menekülni. Meneküljön is, ahogy bír! Ez nyilván nem tetszik az ukrán kormánynak.
A jogsértés ugyanúgy sújtja a magyarokat, mint az oroszokat. Ha ilyenek miatt fordultak az ukrán kormány ellen, akkor jól tették.
 
Putyin fütyül az orosz népre,hát nem vetted észre????????

Én meg Putyinra fütyülök, meg Ukrajnára! Engem csak a Kárpátaljai magyarok érdekelnek, akiknek a jogait az ukránok ugyanúgy a sárba tapossák, mint az orosz kisebbségét. Akármennyire is gyűlölöd az oroszokat, jelenleg az ukrajnai orosz kisebbség érdekei egybeesnek a kárpátaljai magyarokéval. Egyik sem akar ukrán nacionalista kormányt a nyakára. Az ukrán meg a magyart viszi az orosz ellen ágyútölteléknek. Fájtolja ezt ő le az orosszal, ne a magyar.
 
A nálunk élő kisebbségek nem kényszerből élnek itt. Ők választották ezt hazájuknak.
No ez azért picit erős volt.
A tatár/török dúlás után ide HÍVTÁK ezen kisebbségek őseit (jó, nem mindet, a görögöket valószínűleg nem).
azóta a zömük asszimilálódott és többnyire csak a nevében és esetleg a népi kultúrájában kisebbségi (a roma kisebbséget most vegyük külön). Sokan az ősi nyelvüket sem beszélik.
A körtét az almával hasonlítanád?
A határon túli magyarok viszont akaratuk ellenére kerültek idegen államok fennhatósága alá. Nem ugyanaz.
Szerintem ez nem az ottani magyarok háborúja. Én nem halnék meg a helyükben Ukrajnáért. Főleg, hogy az ukránok első dolga az lesz, amint vége a konfliktusnak, hogy tovább korlátozzák a magyarok jogait, az anyanyelv használatát, csakúgy, mint a kettős állampolgárságot. Ilyen kormányért miért harcolnának?
Elképzeltem szegény 70-90 éveseket, mert ugye 70 éve történt ami történt.
Hát velük tényleg nincs értelme harcba szállni, bár ki tudja?
Vagy te esetleg a - már nem létező Szovjetunióban született szovjet állampolgárokra gondolsz, akik felmenői magyarok voltak?
Netán az 1992 utáni FÁK tagország ukrán állampolgáraira, merthogy NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK, hanem magukat magyar nemzetiségűnek valló UKRÁN állampolgárokról beszélünk/beszélhetünk.
Szerinted , ha neadja az ég kitörne egy konfliktus, a sváb, szlovák vagy ruszin nemzetiségűeknek nem kellene beállni a seregbe ?(Természetesen ha koruk képzettségük, egészségük engedi)
Ha így véled, nagyon el lehetsz tévedve…
A magyar kisebbségnek nem érdeke, hogy egy nacionalista ukrán kormány kerüljön hatalomra, akik miatt nagyrészt a konfliktus is kirobbant. Mert az orosz kisebbségnek se érdeke.
Hogy nacionalista-e? Legalább annyira mint a magyar kormány vagy a szlovák kormány.
Apropó a szlovák kettős állampolgárságot tiltó törvény kapcsán valahogy nem hallottam ilyen szintű felháborodásról, pedig ott egy EU tagállamról van szó. Ott Rózsika(?) néni a maga 102 évével (jó, akkor még csak 98 vagy 99 volt) ki lett paterolva, az nem gáz?
Egyetértesz azzal, hogy kárpátaljai magyaroknak kell meghalnia azért, hogy Ukrajnában egy ultranacionalista párt hatalomra kerülhessen?
Hát nem is tudom, Te hoztad fel a nacionalizmust és ez a jelző nagyon is odaillő, tehát példának bizony jó, de ezt nyilván a címzett kifejti, ha nem értenéd..
Azért lássunk világosan, a Krím félsziget eredetileg a ruszkiké volt.
Meg a görögöké, meg a tatároké, meg a kunoké, meg a törököké, sőt volt, hogy a magyaroké (hoppá! - átvánszorogtak azon az őseink is).
És igazán nem régen, mert szerintem még sokan élnek azok közül, akik emlékeznek rá, amikor azt nem is tudom melyik orosz elnök (főtitkár?) talán Hruscsov, Ukrajnához csatolta.
Távol álljon tőlem a kioktatás, de te a Szovjet éráról beszélsz, aminek egyetlen elnöke volt - Gorbacsov, az is a végén.
De a logikádat ezzel kiegészítve és így elfogadva - szerinted törvénytelen volt a területcsere: (Ja, hogy arról már nem szól a fáma, hogy Ukrajna ezért más területéről mondott le?)
Akkoriban ez még jó dolognak is tűnt közigazgatásilag, mert ugye Ukrajna közelebb van. És ez nem tekinthető úgy, mint ha mondjuk Magyarország valamelyik déli megyét Szerbiának adná, mert akkoriban Ukrajna is a SZU része volt. Belügy volt tehát. És ajándék, legfeljebb. Most hogy Ukrajna ki akar szakadni a SZU utódából, a ruszkik teljes joggal érzik úgy, hogy Ukrajna méltatlanná vált arra az ajándékra, s visszakövetelik azt, ami tényleg az övék volt. Magyar törvények szerint is vannak esetek, amikor egy ajándék visszakövetelhető... S ismétlem az egész eset nem a régmúltban történt, hanem a közelmúltban!
Megint egy logikai bukfenc.
A Szovjetunió nem egyenlő Oroszországgal - bármennyire is szeretné ezt Putyin.
Szovjet belügy volt és nem orosz belügy. Vagy menjünk bele ebbe?
Szóval szerintem a Krím igenis inkább a ruszkiké, mint Ukrajnáé.
Szerintem meg az ott élőké, akiket az oroszok - a legenyhébb kifejezéssel is csak azt tudom mondani - megtévesztettek és kihasználva az erőfölényüket, annektáltak.
Keletukrajna viszont már más tészta. Szerintem ha az ukránoknak volna egy csepp eszük, tennének egy alkut Moszkvának: elismerik hogy a Krím az oroszoké, azaz lemondanak róla, de cserébe az oroszok meg vonuljanak ki Keletukrajnáról, s arról mondjanak le! Azt hiszem amúgy, Putyin épp ezt várja, emiatt háborúzik ott Keletukrajnában...
Tehát szerinted Oroszország megtámadta Ukrajnát?
Ha igen, milyen jogon kéri bárki is számon rajtuk, hogy védekez(nén)ek?
S ez így mindenkinek jó volna. S még igazságos is, amennyire ilyen helyzetekben egyáltalán lehet beszélni igazságról. Megjegyzem, Putyin semmiképp se mondhatna le a Krímről, akkor se ha soha nem lett volna az az oroszoké. Tudniillik nézzetek csak rá a térképre, geopolitikai érdek. Nem engedheti meg magának, hogy ne legyen jó kikötője azon a tengeren, délen...
Ezen az alapon akkor elfoglalhatja Franciaországot, Nagy Britanniát, Írországot, Spanyolországot…. mert nincs az Atlanti óceánon kikötője?

Könyörgöm gondolkozzunk már egy picit az - eddig elfogadott - nemzetközi normák mentén…
 
Ha ezt akarná, már rég megtehette volna!
Ezt a hiriget meg nem Putyin kezdte.
Sajnos ebben tévedsz. Tegnap adtak le egy filmet a dozsgy-on (ez egy orosz nyelvű ellenzéki tv csatorna), amiben azt taglalták, hogy Putyin már 2003-ban elkezdte az előjkészületeket a visszafoglalásra.
Szerinted a csicsa miatt lett a Szocsi olimpia a történelem legdrágább olimpiája? Megsúgom: nem.
Ennek az égisze alatt elő lehetett mindent készíteni az elcsatoláshoz.
Én nem vagyok se Putyin párti, se orosz párti. De rossz nézni, ha az oroszgyűlölet képes a magyarokat is odavetni, csak állítsák meg Putyint. Kibicnek semmi sem drága.
Értem a 50 magyar az nem oké a 6000 áldozatból, a többi viszont rendben van, ő értük nem kér.
Tökmindegy, hány magyar van Kárpátalján, egyért is kár!
Így igaz egyetlen EMBERÉRT is kár, lett légyen az magyar, moldáv, román, szlovák, lengyel…
Az, hogy Szlovákia is tiltja a kettős állampolgárságot, még nem legalizálja az ukránok jogtiprását.

Putyinnak nincs szüksége arra, hogy katonailag lerohanja Európát. Elég, ha elzárja a gázcsapot.
Látod ez is megint egy tévhit NEM LEHET elzárni a gázcsapot!
Ha valahol megindult a gázkitermelés, azt addig kell folytatni, amíg van gáz. Ha nem tudod felhasználni/eltárolni, el kell égetni.
(Nem egy szibériai filmben látni a fáklyákat.) Az hogy az ukránok nem kaptak még nem jelenti azt, hogy nem használták mások a kitermelt gázt. De ez technológia, amibe persze belemehetünk, de lenne értelme?
Amúgy javasolnám átfutni:
http://kitekinto.hu/karpat-medence/2015/03/01/nincs_magyar_problema_karpataljan/
 
Értem a 50 magyar az nem oké a 6000 áldozatból, a többi viszont rendben van, ő értük nem kér.

Nem kell kiforgatni a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy a többi áldozatért nem kár, hanem azt, hogy ez nem a magyar kisebbség háborúja. Miért harcolnának egy másik kisebbség ellen? Persze az ukránoknak ez jól jönne. Irtsa egymást az orosz meg a magyar, hadd szabaduljanak meg mind a kettőtől egyszerre. De mi miért bólogatunk erre? A putyinutálat nem vakíthat ennyire el minket!

Látod ez is megint egy tévhit NEM LEHET elzárni a gázcsapot!

Ne mondd már, hát már egyszer elzárta.
Amikor hajbakapott a zsozsón az ukránokkal.
Be is volt tojva Európa rendesen. Meg mi is. Nézegették a fejeseink, hány napig elég a gáz a tározóinkban. Nem emlékszel?
 
Nem kell kiforgatni a szavaimat. Nem azt mondtam, hogy a többi áldozatért nem kár, hanem azt, hogy ez nem a magyar kisebbség háborúja. Miért harcolnának egy másik kisebbség ellen?
Nem forgatom ki, de az is igaz, hogy róluk eddig mélyen hallgattál.
Mondjuk 160 millió embert én nem neveznék kisebbségnek, merthogy Oroszországgal állnak szemben, nem a 2+2 millió donyecki/luganszkival.
Persze az ukránoknak ez jól jönne. Irtsa egymást az orosz meg a magyar, hadd szabaduljanak meg mind a kettőtől egyszerre. De mi miért bólogatunk erre? A putyinutálat nem vakíthat ennyire el minket!
Úgy látom te nagyon nem érted.
Ha Putyin ezt megteheti, akkor nem fog megállni az ukránoknál.
Ha a balti államokat is vissza akarja majd csatolni, akkor tetszik vagy sem - NATO tagságunk kapcsán MAGYAR állampolgárok és nem nemzetiségűek lesznek kötelesek ellenük harcolni az 5. cikkely alapján…
Ne mondd már, hát már egyszer elzárta.
Amikor hajbakapott a zsozsón az ukránokkal.
Be is volt tojva Európa rendesen. Meg mi is. Nézegették a fejeseink, hány napig elég a gáz a tározóinkban. Nem emlékszel?
Nem elzárta, csökkentette és csak egy időre. (Addig szépen töltögette a saját tárolóit).
De végleg nem tudja elzárni. Vagyis igen és elégeti az összes kitermelt gázt, ami szerintem igencsak érzékelhető üvegház hatást keltene és egy fillér bevételhez sem jutna. Mosti legalább annyira megroggyantotta az orosz költségvetést az alacsony olaj/gáz ár, mint az embargó.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,750
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére