Kirúgták az egyetemi tanárt, mert beszólt a Fidesz üdvöskéjére a Facebookon

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 7.

Melitta - 2019 December 7, 16:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szombaton közleményben jelentette be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, hogy lezárult a vizsgálat az intézmény egyik oktatójának, Dr. Lattmann Tamásnak a közösségi médiában tett kommentjével kapcsolatban.

  A vizsgálat megállapította, hogy Lattmann bejegyzése és

  az általa közvetített nézetek nem egyeztethetők össze az egyetem által képviselt, az emberi méltósághoz való jogot és a nemek közötti egyenjogúságot tiszteletben tartó értékrenddel.”

  Hozzátették:

  Dr. Lattmann Tamás megnyilvánulása egyetemi polgárhoz méltatlan és elfogadhatatlan, ezért az intézmény vezetése az egyetemi docens közalkalmazotti jogviszonyát a mai napon megszüntette.”

  Az ügy előzménye, hogy Lattmann Tamás egy kommentet (!) írt a józsefvárosi polgármester, Pikó András posztja alá.

  A posztban Pikó ironikusan Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől, az Alapjogokért Központ “elemzőjétől” szeretett volna politikai elemzést látni a józsefvárosi választási eredményről.

  (Párkányi ugyanis korábban a józsefvárosi lapban azt nyilatkozta, hogy Sára Botond volt fideszes polgármesterre kétszer annyian szavaznának, mint a közös ellenzéki jelöltre. Párkányi Eszter “szakmai” jóslata nem jött be, Pikó nyert.)

  [​IMG]

  Lattmann Tamás (balra) és Párkányi Eszter (jobbra)

  Pikó posztja alá Lattmann Tamás azt írta:

  „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”

  [​IMG]

  .

  Az egyetemi tanárnak most ezért a – valóban nem túl hízelgő – kommentjéért kell mennie az intézményből.

  Lattmann az ügy kapcsán a 444-nek azt nyilatkozta: szerinte ő már régóta szúrta a Közszolgálati Egyetem mögött álló politikusok szemét, és csak az apropót kerestek a kirúgására.

  Az elbocsátott tanár a hétvégén panaszt nyújt be az oktatási jogok ombudsmanjához, illetve hamarosan bírósághoz is fordul.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 7.

  1. doppio
   doppio
   Lattmann Tamás-t gyakran néztem politológusok meghívással
   kiegyensúlyozottnak tűnt.Még nemzetközi jogászként is.
   Majd valóban megjelent mint Fidesz üdvöske gondolom visszatartotta levegőjét a bűzben.
   Néhányszor tényleg fideszesként beszélt véleményezett.
   Majd tegnap ismét bent volt az ATV-ben
   És ismét bírálóként beszélt
   Nos hát ez a magyarázat nem bírta tovább befogott orral.
   Igazat mondott több helyen és kirúgták
   És egyáltalán nem biztos hogy kommentért.
   Egyszerűen Ő nem megalkuvó eléggé, nem bűzt sokáig eltűrő fideszes.
   Nincs ott a helye tényleg de állásból kirúgni az már a törvénytelen hatalom törvénytelen mozdulata.
   Utoljára módosítva: 2019 December 7
   Gagamail kedveli ezt.
  2. Ernoe
   Ernoe
   Olvasom, hogy a magyar "versenybíróság" elítélte az Amerikai Facebook-ot 1,2 milliárd forint pénzbírságra
   mert a szlogen-ben az áll, hogy a facebook használata ingyenes, valójában a résztvevők az adataikkal fizetnek.
   -
   Ugy látszik nem elég, hogy a közmédiák zárva vannak az ellenzéki politikusok számára, most a szociális média következik.
   -
   Az Euronews-ban megjelent egy tanulmány ami azt látszik igazolni, hogy csalás nélkül nem szerzett volna a kormány ismét 2/3-ot a parlamenti választásokon. Érdemes elolvasni.
   -
   Valaki elvesztette az erkölcsi kompaszát ha a fenti sorokat tűrhetetlennek
   de az alábbi videót a magyar politikai kultúra gyöngyszemének tartja.

   deciso és Gagamail kedveli ezt.
  3. Gagamail
   Gagamail
   Bocsánat, de 51 másodpercig bírtam Bayert ... "fehérje halmaz" (ezt egy emberről mondta!), "dugong", "partra vetett fóka" (???) - itt feladtam.
   Ez nem az én világom.

   Orbán rendszere az autokrácia. A mindent és mindenkit legyőző, bosszúálló, ellentmondást nem tűrő.
   Beteges az egész, úgy ahogy van.

   Most, az önkormányzati választások után, ellehetetlenítik a vidéki, helyi tévéket:
   "Sorra mondja fel a szerződéseket az MTVA a televíziókkal azokban a városokban, ahol az ellenzék került többségbe. Szolnokon (ahol csak a közgyűlés ellenzéki többségű), már megtörtént a felmondás, ahogy Pécsett is, Egerben pedig az Népszava cikke szerint arra számítanak, hogy náluk is lecsap az MTVA pörölye. "
   https://www.klubradio.hu/adasok/videki-mediahaboru-az-mtva-nak-nem-kell-fuggetlen-hang-110125

   Bayer egy az Orbán-féle gyűlöletpolitikát kiszolgálók közül.

   Amikor így beszél egy másik emberről, ne csodálkozzunk, ha elfogadottá teszi az önbíráskodást, a másik ember kigúnyolását, nyílt megszégyenítését, akár, ha erre van szükség: megbüntetését.

   Innen már csak egy lépés a kés a tanórán.
   doppio, Ernoe, gumelig és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Most néztem meg egy videot ezzel a hölggyel, ahogy negyed órán keresztül válaszol egy riporternek.
   Mind a ketten (hangsúlyozom még az újságíró is) arról beszél, hogy a Sargentini jelentés "csupa hazugság"
   Hogy mi a hazugság azt nem tudjuk meg, csak sejteti, hogy "azért mert nem akarunk menekülteket és egynemi házasságot"
   -
   Az újságírók nem objektívek, meg sem próbálnak kritikus kérdést feltenni, csak fújják a litániát, mindenki hülye, mindenki az ellenükre akar törni. Még azt is megmagyarázzák miért jó ha a demokráciát nem veszik komolyan.
  5. setni
   setni
   Hm....miért nem vigyázott jobban?
   A szexuális zaklatás most nagyon ˝divatos˝vád.
   udvarfy kedveli ezt.
  6. doppio
   doppio
   És ha holnap rád támadnak váddal?
   És még csak nem is ismered.
   Nem is voltál Magyarországon akkor is azt mondanád amit írtál?
   Miért nem vigyázott jobban egy koholmány ellen? hogyan?
   Koncepciós perek ellen se lehetett vigyázni.
   Egyszerűen nem lehet vigyázni ha rád kohol a kormány vádat.
   Gagamail kedveli ezt.
  7. csigafi
   csigafi
   Ez a cikk csak azt bizonyítja ismét hogy kicsinyesek és nem hozzáértők a jelenlegi vezetés tagjai. Még mindig a homokozóban lapátolják egymás szemébe a homokot finoman fogalmazva. Mindenki a saját primitív igazságát akarja a másikra ráerőltetni. És mind azt akarja hogy úgy legyen minden ahogy ő akarja. Humor érzékük NULLA. Ha vannak is poénjaik azok betegesek.
  8. victorvacendak
   victorvacendak
   Ez a diplomanélküli okoskodás most elég forró témának tűnik a fityisznél (lásd Rácz Zsófika helyettes államtitkárrá nevezését). Még jogszabályt is módosítanak miatta...
  9. csigafi
   csigafi
   Szerintem nem a diploma számít ha nem a tudás attól hogy valakinek diplomája van még lehet hülye és buta. A múltban se voltak diplomák csak mester emberek akik szúrták a szemüket semmihez sem értő nagy pofájú ingyen élőknek. Manapság is így van ez. ezen a téren nem változót semmi csak több hatalom került a kezükbe. Ha diplomájuk lenne az se változtatna semmit mert eszük nincs ezét nincs diplomájuk se szerintem :)
   deciso kedveli ezt.
  10. victorvacendak
   victorvacendak
   oké, akkor ezentúl az orvos, a jogász, a csillagász akármi nyugodtan dolgozhat diploma nélkül, mert a szakmai tudás pusztán azon áll, hogy hülye valaki vagy buta. ami meg a múltat illeti, mennyire akarsz visszamenni a múltba? Mert a legrégebbi egyetemek között vannak közel ezerévesek is. Mo-n is van ám 600 éve egyetem (lásd Pécs).
   Gagamail kedveli ezt.
  11. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Bár igazad van, de csak részben.
   Igazad van, hogy a diploma nem garancia a tudásra.
   Úgy 15o-2oo éve csak az volt párbajképes, akinek az érettségije megvolt. Ma jó, ha takarítónak el tudsz helyezkedni , ha csak érettségid van.
   A legtöbb (nem műszaki) egyetem is inkább arra jó, hogy kapcsolatokat építsen a hallgató a jövőjét illetően, illetve, hogy szélesítse a látókörét. (Mondjuk ez a személyes véleményem, de örülnék, ha valaki tényekkel tudná cáfolni.)
   Viktornak (no nem a nagyfőnöknek, hanem vacendaknak) abban szerintem igaza van, hogy a jelen vezetésnek nem a tudás számít (sőt az inkább gát/akadály), hanem a lojalitás. Az viszont elgondolkodtató, hogy a mintegy 2 millió fidesz szimpatizánsból csak egy egyetemistát találtak arra az államtitkári posztra. Elfogytak volna az egyetemet végzettek?

   Visszakanyarodva a beírásodra, azt tudomásul kell venni, hogy változik a világ és ami tegnap még megfelelt, mára elavulhatott. Egy másik beszélgetésben már kifejtettem, hogy az őskorban (41 éve) szerzett szakképzettségem azóta 8 új szakra bomlott és tavaly a 4o éves érettségi találkozón, amikor meglátogattuk az "alma mater"-t nyoma sem volt a régi szaktermeknek.
   És a társadalom is változik. 2o éve még nem volt FB, twitter és sajna CH sem. Mégis éltük a világunkat, ma meg ...
   Erre is gondolni kell ma. Ettől persze még túlzás az egyetemista lány kinevezése, de nem csupán a végzettség, hanem a látókört, a tapasztalat és a gyakorlat hiánya miatt.
   Ernoe, gajda zsuzsa és Gagamail kedveli ezt.
  12. csigafi
   csigafi
   Már miért ne dolgozhatnának diploma nélkül ha tényelegesen mesterei a szakmának. Érdekes hogy pont az elit szakmákat emelted ki amik leginkább megvásárolhatóak tudás nélkül. Elvégre ezek elit gazdag emberek csemetéinek szakmái. (van kivétel de nem sok) A magyar orvosi egyetem diákjainak 70% nem is Magyar Elég ha a gazdag papa támogatja az intézményt és a gyereke már is kap diplomát. Az egyik legjobb barátom is orvos mai napig nem érti hogy java része minek járt az orvosira amikor nem is érdekelte őket a szakma. Ez itt a gond a diplomával hogy túl könnyen megszerezhető ha van pénz.
  13. csigafi
   csigafi
   Nem csak az egyetemek vannak elavulva ha nem a szak oktatás is. Haverom volt 40 éves osztályozatlanon esztergályos megdöbbent hogy még mindig azokon az elavult gépeken oktatnak amiken ő maga is tanult. Persze alapozásnak jó de ha bekerül ezekről a gépekről bárki egy komolyabb munkahelyre nem fogja tudni kezelni az ottani gépeket csak átképzéssel betanítással.
   Sajnos az állás hirdetésekkel is az a gond sok helyre már tapasztalt embereket keresnek de hát hol szerezzenek tapasztalatot ha már gyakorlati hely is alig van egyes szakmánkban. Az már más kérdés hogy sokakat megint csak nem érdekel a szakma de csak oda vették fel ennyi. A gyakorlati helyeken meg oda se figyelnek sokan.

   Na és hogy milyen volt a világ FB és társai nélkül Hát ilyen :)

   Piti Sándor és deciso kedveli ezt.
  14. Melitta
   Melitta
   Az esztegelyos szakmanal maradva, ma ha nem kepezte magat CNC re akkor orulhet ha meg van munkaja.
   Az orvosin vegezni..........csak at kell menni a vizsgakon akar mennyi penze is van a diaknak. A palya elhagyok vagy masodik diplomat megszerezve minden szakmaba van boven pelda.
   Az egesz kormany szinte mind jogot vegzett de politikuskent "tengetik" eletuket.
   NAlunk azt mondjak a tandij az befektetes, a top tudasra, mikor vegez a diak a kezdofizetese eleve mar magas atlagon feluli ha tul van a gyakorlati idon.
   Ahoz hogy $200ezret keresen kell felsofoku vegzettseg.
   Az esztergalyos ha megfeszul se tud evtizedes gyakorlattal sem tulorakkal egyutt sem a $100ezret megkeresni.
   Vannak kivetelek amikor az esztergalyos kinyit muhelyt es felvesz par gepeszmernokot es elkezd egyedi tervezesu munkakat bevallalni.
  15. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Érdekes a felvetésed.
   Anno mikor "kivégeztem" az egyetemet, szerettem volna kiváltani az iparengedélyt.
   Azt mondták mestervizsgát kell tenni.
   Mikor bemutattam a diplomámat, közölték, hogy klassz, elmehetek vele vizsgáztatni (arra feljogosít), de ha mester akarok lenni nekem is vizsgáznom kell.
   Máig nem értem...
  16. Gagamail
   Gagamail
   Csatlakozom az előttem szólókhoz ...
   A diploma valóban nem minden.

   Ám a hölgyet az országvezetés részeként akarják foglalkoztatni (a mi pénzünkön).
   Nem elég, ha Novák Katalinnak megtetszik, mert jelenleg ez történt. Meglátta és megszerette, s hazajőve, rögtön leváltotta azt, aki volt, s a helyére jött a Novákot a lábáról levevő egyetemista.

   Illés Boglárkáról, akit ezzel lapátra tettek, nem esett szó. Ő sem egy vénség, érdemes megnézni az önéletrajzát:
   https://www.kormany.hu/download/e/2c/31000/drIllés Boglárka CV-1.pdf

   Rácz Zsófia államtitkári kinevezésének pillanatától kezdve rendszerben kell gondolkodnia. 22 évesen kisebb az esély rá, hogy sikeresen megbirkózik a feladattal, mint egy olyan szakember, akinek "élettapasztalata" is van. Lehet, Lattmann Tamásnak van igaza, és jobban mutat.

   Az már más kérdés hogy vérfideszes mindkettő (Illés Boglárka fidelitasos vezetővé lépett "előre", érdemei elismerése mellett:)), tehát csak abban és addig a határig, és úgy fog gondolkodni Rácz is, amit Orbán jónak tart.
   S ha mer mást gondolni, jön egy 18 éves ...

   S hogy Lattmann állítása nem légből kapott, íme az új kormányszóvivő:
   upload_2019-12-10_20-50-58.png

   Mit is írt Lattmann?
   „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. ..."

   Fiatal, pályakezdő nők előretolása folyik. Úgy tűnik, ez az új stratégia.

   Ismerve ezt az országot, ez nem fog bejönni.
   Utoljára módosítva: 2019 December 10
  17. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Még,jó,hogy nem vagyok fent a Facebookon....:D
  18. deciso
   deciso
   Ez a vélemény csak jogos kritika .
   Egy ponton rontotta el:"Igaz, legalább csinosak. .."
   Manapság ez a dicsérő szó női jogokat sért.
   Főleg met a "legalább" szó fordítja meg az egészet.
   Jó látnom őket mert csinosak
   Befejezés se lett volna sokkal jobb.
   Az összevetés a képesség és külalak között lett a veszélyes.
  19. victorvacendak
   victorvacendak
   És hogy lesz valaki mestere a szakmának, ha nem jár egyetemre? Ha meg jár, hogy lesz mestere, ha nem diplomázik le (vagyis, ha figyel és tanul, akkor miért ne diplomázna le)? A diplomát pont arra találták ki, hogy fű-fa ne csinálhasson minden baromságot, amiről azt álmodja, hogy mestere annak a szakmának. Az orvosi miért lenne a gazdag csemeték egyeteme? És mutass nekem egy orvost, aki vette a diplomáját. Csak egyet. Pár országban előforul ilyen, de a sokezerből egy, és pont azon buknak le, hogy nemhogy nem mesterek, de még azt sem tudják, hogy a steril kesztyűt hogy kell felhúzni. És ha a magyar orvosképzési rendszerben 30% külföldi, akkor mi van? Ez mit bizonyít, mire érv? Nekem volt két arab csoporttársam, akik gazdagok voltak, de már az anatómián kivágták őket, pénz ide vagy oda. Az orvosi pont nem az az egyetem, ahol bármi könnyű lenne. A gazdag csemete ugyanúgy seggel, mint a csóró. Az meg, hogy valaki annak ellenére elvégzi az egyetemet, hogy nem érdekli megint csak qvára irreleváns.

   Egyébként vicces, mert a diploma nélkül okoskodásra pont, hogy a mesterek között van példa, pl. fogtechnikus fogorvosként is tetszeleg, sutyiban kezel (ami már önmagában necces, de persze erről nem tájékoztatja előre az áldozatát, hogy "csiszolok, érzéstelenítek, de nincs róla papírom, hogy szájban is dolgozhatok, jó lesz így?" - hogy a páciens átgondolhassa, mibe vág bele) aztán, mikor valami gebasz van, akkor fogalma sincs, mit kell csinálni, mert nem járt egyetemre...
   Utoljára módosítva: 2019 December 12

Megosztás