Hírek Kis mennyiségben dekriminalizálják a kemény drogokat az egyik kanadai tartományban

A kanadai British Columbiában a kemény drogok birtoklásáért egy bizonyos mennyiségi határig senkit nem állíthatnak elő.

Három évig tartó tesztidőszakba kezdett Kanada legnyugatibb tartománya, British Columbia, ahol mostantól az olyan kábítószerekből, mint a metamfetamin, a heroin "szintetikus rokona", a fentanil vagy a morfium, a használó 2,5 grammnál kisebb mennyiséget anélkül tarthat magánál, hogy ezért büntetés lenne kiszabható - írja a BBC.

A döntés nem egyedülálló: hasonló módon dekriminalizálta a kemény drogokat 2020-ban az Egyesült Államokban Oregon állam is.
A dekriminalizálás a kanadai példa esetében azt jelenti, hogy bár a kemény drogok továbbra is illegálisak, azokat a felnőtteket, akik a fentebb említett mennyiségig kábítószert tartanak maguknál, nem tartóztatják le, nem lesznek a drogok birtoklásáért előállíthatók, és nem kobozzák el tőlük a kábítószert sem, viszont az elérhető egészségügyi és szociális segítségről felvilágosítják őket.

A kábítószerekkel kereskedni továbbra is illegális lesz, továbbá törvénybe ütközik a drog birtoklása a reptereken, iskolák területén, gyermekgondozással foglalkozó intézményekben.

A kísérleti időszak 2023. január végén kezdődik és 2026. január 31-ig tart.
 

Csatolások

  • 1675406278211.png
    1675406278211.png
    83 KB · Olvasás: 4,635
. Ott a drogosok meghalnak”- mondta a Ripostnak Szabó Győző, akinek az életrajzi ihletésű mozija még mindig hasít Netflixen.
Brit Columbia most olyan lesz, mint egy állatkert, vagy szafari park, csak ott nem a zsiráfot lehet majd megnézni, hanem a szét- és lecsúszott drogosokat.
Dietz Guszti egykori MMA harcos az emberek használnak drogokat! Persze, nem mindenki, tudom, de az én korosztályomban az emberek 90 százalékának volt már valamilyen drogélménye” - kezdte Guszti, aki az alkoholt is legalább akkora károkozónak tartja, mint a drogokat.
Ezért ez így számomra leginkább egy újabb, felesleges emberkísérletre hasonlít, ami a történelmünk során ritkán hozott eddig pozitív eredményt, vagy talán még soha. Lelkük rajta akik ezt kitaláltak, és azoknak is akik ezt jóvá hagyták ilyen módon...” - fogalmazott lapunknak a sportoló.
(érdekes vélemények, majd meglássuk pár év múlva...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

snowdog wrote on Zasztava's profile.
Szia!

Az "Esküvő elvitelre" könyvet (ide: Ebook - Pure Epub 2022.) nem sokkal előtted dzsefff már feltöltötte.

Üdv, Swd
Palotai-Nemes Klaudetta wrote on sofi5's profile.
Kedves Sofi5!Láttam,hogy a pdf változatokat feltöltötted a Színes kérdések és válaszok német nyelvből – B1 szint ből. Megvettem a könyvet, de nincs cd lejátszóm,online pedig nem tatlálom a hanganyagot. Neked online formátumban meg van esetleg? Tudnál segíteni? Előre is köszönöm. Klaudetta
katica69 wrote on Punpido25's profile.
Szia!
Szeretném elkérni tőled a könyvet.
Sokat varrok az unokáimnak a családnak. Magamtól és videókból tanúltam meg. De hiányoznak az egyszerű fortélyok.
Köszönöm előre is.
Beka Holt wrote on Kopi90's profile.
A profiloldalra írtakat a rendszer nem számolja!
trueheart wrote on Melitta's profile.
megkérhetlek,hogyha nem tudod tolerálni a tagok véleményét,azt ne egyoldalúan cenzúrázd!? nem diplomatikus,és amúgy mi nem vagyunk elkötelezett radikális szélsőbalosok! (sem) munkából élünk (van olyan) Ti mért nem tudtok főzni,könyveket megvenni,filmeket adni?

Statisztikák

Témák
37,711
Üzenet
4,697,293
Tagok
608,734
Legújabb tagunk
Vass Henriett
Oldal tetejére