Hírek Kis mennyiségben dekriminalizálják a kemény drogokat az egyik kanadai tartományban

A kanadai British Columbiában a kemény drogok birtoklásáért egy bizonyos mennyiségi határig senkit nem állíthatnak elő.

Három évig tartó tesztidőszakba kezdett Kanada legnyugatibb tartománya, British Columbia, ahol mostantól az olyan kábítószerekből, mint a metamfetamin, a heroin "szintetikus rokona", a fentanil vagy a morfium, a használó 2,5 grammnál kisebb mennyiséget anélkül tarthat magánál, hogy ezért büntetés lenne kiszabható - írja a BBC.

A döntés nem egyedülálló: hasonló módon dekriminalizálta a kemény drogokat 2020-ban az Egyesült Államokban Oregon állam is.
A dekriminalizálás a kanadai példa esetében azt jelenti, hogy bár a kemény drogok továbbra is illegálisak, azokat a felnőtteket, akik a fentebb említett mennyiségig kábítószert tartanak maguknál, nem tartóztatják le, nem lesznek a drogok birtoklásáért előállíthatók, és nem kobozzák el tőlük a kábítószert sem, viszont az elérhető egészségügyi és szociális segítségről felvilágosítják őket.

A kábítószerekkel kereskedni továbbra is illegális lesz, továbbá törvénybe ütközik a drog birtoklása a reptereken, iskolák területén, gyermekgondozással foglalkozó intézményekben.

A kísérleti időszak 2023. január végén kezdődik és 2026. január 31-ig tart.
 

Csatolások

  • 1675406278211.png
    1675406278211.png
    83 KB · Olvasás: 4,780
. Ott a drogosok meghalnak”- mondta a Ripostnak Szabó Győző, akinek az életrajzi ihletésű mozija még mindig hasít Netflixen.
Brit Columbia most olyan lesz, mint egy állatkert, vagy szafari park, csak ott nem a zsiráfot lehet majd megnézni, hanem a szét- és lecsúszott drogosokat.
Dietz Guszti egykori MMA harcos az emberek használnak drogokat! Persze, nem mindenki, tudom, de az én korosztályomban az emberek 90 százalékának volt már valamilyen drogélménye” - kezdte Guszti, aki az alkoholt is legalább akkora károkozónak tartja, mint a drogokat.
Ezért ez így számomra leginkább egy újabb, felesleges emberkísérletre hasonlít, ami a történelmünk során ritkán hozott eddig pozitív eredményt, vagy talán még soha. Lelkük rajta akik ezt kitaláltak, és azoknak is akik ezt jóvá hagyták ilyen módon...” - fogalmazott lapunknak a sportoló.
(érdekes vélemények, majd meglássuk pár év múlva...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,632
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére