kivandorlas

Marie-Anne

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál.:)
Ez egy igen nehéz kérdés volt számunkra is.
Azért döntöttünk Montreal mellett mert ha minden jól megy már nyáron mennek ki rokonaink akiknél tudunk lakni a kezdetben illetve akik tudnak nekünk ügyeket intézni míg nem vagyunk kint. Úgy gondoljuk ez nagyobb előny mint ha angol nyelvterületre mennénk. Ők pedig azért választották Montreált mert a családfő franciául beszél illetve mert onnan van több állásajánlata is.
Üdv:
Dani
Ìgy màr érthetö. Jò hely Montreàl majd meglàtod, azt mondjàk ez a legeuròpaibb vàros Észak-Amerikàban. Csak ne lenne olyan hideg télen és csak ne tartana olyan sokàig ! Ez az egy dolog amit nagyon nehéz megszokni ! Gyakran van -30 alatt, a széllel -50-et érzünk. Amikor Magyarorszàgon nyitnak a strandok, itt még kabàtban jàrunk.
 

Marie-Anne

Állandó Tag
Állandó Tag
Az hozzá tartozik, hogy imádom a telet.:) nagy vágyam eljutni alaszkába is.

A kérdéseidre visszatérve, szükségetek lesz majd az ismerösök segitségére, hiàny van olcsò és tiszta lakàsokbòl. Vannak olyan kerûletek, ahol csòtànyok, poloskàk, patkànyok szaladgàlnak, szerencsére nem ez jellemzö a vàrosra. 500$ lehet hogy kevés lesz, inkàbb 650$-750$-nél kezdödnek az àrak. A tömegközlekedés jò, a havi bérlet àra 75$. Autòval lehetetlen közlekedni, nincs parkolò. Ha nagyobb élelmiszerüzletben vàsàroltok be, kiszàllitjàk 4-5$-ért, interneten is meg lehet rendelni.
Ha 30-40 ezer bruttò a fizetésed, nem sok marad az adòk utàn, de ha a feleséged is hozzà keres, nem gazdagon, de kényelmesen meg tudtok élni belöle. Az itteni fiatalok is ennyivel kezdik.
Internet, kabeltv, telefon kb. 120$ havonta, ha ugyan annàl a szolgàltatònàl fizettek elö.
Élelmiszer 450$-500$ havonta, de ebböl sokat meg lehet spòrolni ha föztök és viszed otthonròl az ebédet.
Ha biztositàst kötsz a dolgaitokra, ami nem kötezö, 30$-50$.
Vizszàmla nincs. Villany ha nincs a bérleti dìjban, havi 40$-50$, lehet több télen ha villanyfütés van. Mit felejtettem el?
 
Huh nagyon köszönöm ilyen választ vártam. Nem lesz könnyű de azt hiszem meg fogja érni azt a pár év küszködést később. Addig meg tanulás ezerrel.
Kerülendő kerületek, környékek vannak? Vagy alapjáraton jó a közbiztonság mindenhol?
 

Marie-Anne

Állandó Tag
Állandó Tag
Huh nagyon köszönöm ilyen választ vártam. Nem lesz könnyű de azt hiszem meg fogja érni azt a pár év küszködést később. Addig meg tanulás ezerrel.
Kerülendő kerületek, környékek vannak? Vagy alapjáraton jó a közbiztonság mindenhol?

A közbiztonsàg nagyon jò. Itt is vannak bandàk, olasz és orosz maffia mint mindenhol a vilàgon, de azok egymàs között intézik el az ügyeiket. A legrosszabb környékek Montreàl -Nord , St-Michel, Cote-de-Neige, nagyjàbòl. De gondolom majd a munkahelyhez és a rokonokhoz minèl közelebb kerestek majd. Januàrban végén, februàrban kezdik el meghirdetni a lakàsokat, ugyanis akkor tudatja a tulajdonossal a lakò, hogy ott marad-e a következö évben. Mindenki egyszerre egy napon , jùlius 1-én költözik. A montreàliak szeretnek költözni, 2-3 évnél tovàbb nem maradnak egy helyen. A bérlö és a tulajdonos jogait és kötelességeit majd ismernetek kell, minden szabàlyozva van, vilàgosan le van irva.
 
Montreal kornyeken keresek valkit vagy valakiket akik ismerik Melissa singer bevandorlasi ugyvedet. Vagy esetleg valamilyen kapcsolatan allnak vele. Vagy barmilyen informacioval tudnak rendelkezesre alni. koszi elore is.
Truckpapi
 
Oldal tetejére